Lobo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 windows xp home greek εχω παιδια Αφου μιλάμε για το pass των windows, μολις κάνεις restart, με F8 θα επιλέξεις το μενου safe mode. Απο κει μπαινεις στον πινακα ελέγχου και ακυρώνεις το pass σου. Αυτο ήταν.
pabou13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Τoτε τι σοι ασφαλεια ειναι αυτη με τον κωδικο αφου μπορεις να τον ακυρωσεις μεσω safe mode. ωραια ασφαλεια
firewalker Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Άμα έχεις κωδικό στον λογαριασμό σου νομίζω ότι σου τον ζητάει και σε safe mode να είσαι. Αν και νομίζω ότι σε safe mode ζητάει τον κωδικό του Administrator. Αν ήταν τόσο απλό δεν θα υπήρχαν οι reset password disks.
rem_rem Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Τoτε τι σοι ασφαλεια ειναι αυτη με τον κωδικο αφου μπορεις να τον ακυρωσεις μεσω safe mode. ωραια ασφαλεια Πατάτες ασφάλεια.. Ή θα βάλεις password στο bios ή θα αγοράσεις κάποιο πρόγραμμα ειδικό για κλείδωμα pc (Lock my pc etc)
Lobo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Άμα έχεις κωδικό στον λογαριασμό σου νομίζω ότι σου τον ζητάει και σε safe mode να είσαι. Αν και νομίζω ότι σε safe mode ζητάει τον κωδικό του Administrator. Ποια η διαφορα; Αφου Administrator θεωρούμαι στο λογαριασμό μου. Πριν χρονια ειχα πάθει ακριβώς το ίδιο και ακύρωσα το ρass μου με safe mode.
blackhill66 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ρε παιδια επειδη ειμαι στουρνος μολα αυτα αμα κανω format καθαριζω η οχι ,δεν με νοιαζει για αρχεια back up και τετοια
Lobo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Το οτι με format καθαρίζεις είναι γεγονός, αλλά δε λυπάσαι το χρόνο που θα χάσεις, μιας και δεν είναι απαραίτητο;
voltage Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2008 ctrl+alt+del στην οθονη του username και μετα κωδικο σαν admin..αν δεν το βρεις boot με cd με reset password
fsbmaniac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Να ρωτησω κατι υπαρχει τροπος τα win να ειναι ασφαλη ? Επειδη εχω δεδομενα αξιας πολλαπλης απο 10 λαπτοπ μαζι εχω αγορασει το προγραμμα της steganos για κρυπτογραφηση δισκου και τα αποθηκευω εκει.Ξερω οτι εαν κλαπει δεν παιζει να μπορεσει κανεις να τα δει αλλα οσο αφορα τα win γιατι ειναι τοσο τραγικη η απουσιας ασφαλειας και με ενα cd εχεις προσβαση οπου θες ?
Bspus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Ποια η διαφορα; Αφου Administrator θεωρούμαι στο λογαριασμό μου. Πριν χρονια ειχα πάθει ακριβώς το ίδιο και ακύρωσα το ρass μου με safe mode. Υπαρχει ο λογαριασμος administrator. Ειναι ο πρωτος λογαριασμος που δημιουργειται στα windows (και παρεπιπτοντως δεν σβηνεται με τιποτα, μπορει να γινει μετονομασια μονο). Αυτος ο λογαριασμος ανηκει στο group "Administrators" (και δεν βγαινει) Το group "Administrators" μπορει να περιεχει και αλλους λογαριασμους χρηστων. Ειναι το συνηθες φαινομενο (και κακη πρακτικη) ολοι οι χρηστες ειτε να τρεχουν τον ιδιο τον administrator ειτε καποιο λογαριασμο που ανηκει στο group "Administrators" που τους δινει πληρη δικαιωματα Οταν κανεις εγκατασταση τα windows σου δινει την επιλογη να βαλεις κωδικο στο λογαριασμο administrator. Οι πιο πολλοι το αφηνουν κενο. Το ιδιο ισχυει και για τα μηχανηματα που αγοραζονται απο τα καταστηματα με τα windows εγκατεστημενα. Σε αντιθετη περιπτωση καθε μηχανημα που πουλουσαν οι εταιριες θα επρεπε να δινουν και τον κωδικο στους αγοραστες, οι οποιοι φυσικα επειδη δεν θα καταλαβαιναν περι τινος προκειται δεν θα μπορουσαν να μπουν στα windows και θα τους πρηζαν στο τηλεφωνο. Το τελικο αποτελεσμα, η πλειοψηφια των χρηστων windows δεν ξερει καν οτι το συστημα υποστηριζει πολλους χρηστες και προστασια με κωδικους. Οπως καταλαβαινεις, αν εχεις βαλει κωδικο στο χρηστη administrator δεν μπαινεις απο safe mode. Να ρωτησω κατι υπαρχει τροπος τα win να ειναι ασφαλη ? Επειδη εχω δεδομενα αξιας πολλαπλης απο 10 λαπτοπ μαζι εχω αγορασει το προγραμμα της steganos για κρυπτογραφηση δισκου και τα αποθηκευω εκει.Ξερω οτι εαν κλαπει δεν παιζει να μπορεσει κανεις να τα δει αλλα οσο αφορα τα win γιατι ειναι τοσο τραγικη η απουσιας ασφαλειας και με ενα cd εχεις προσβαση οπου θες ? Εχεις χρυπτογραφημενο ολο σου το δισκο? Δηλαδη αν καποιος βαλει ενα live cd και ανοιξει το laptop σου δεν μπορει να δει τα αρχεια? Αν ειναι ετσι τα πραγματα εισαι ασφαλης. Τετοιου ειδους κρυπτογραφηση προσφερουν και τα windows με το EFS (encrypted file system) αν διαλεξει να κρυπτογραφησεις τα αρχεια σου. Αν ομως ξεχασεις τον κωδικο σου ουσιαστικα εχεις χασει και τα αρχεια σου Σε περιπτωση που καποιος δεν εχει κρυπτογραφημενο δισκο, τοτε τα αρχεια ειναι προσβασιμα ανεξαρτητως λειτουργικου γιατι πολυ απλα με ενα Live cd παρακαμπτεις εντελως το λειτουργικο. Και linux να ειχε το laptop τα αρχεια θα τα εβλεπες. Δεν ειναι προβλημα των windows. Τωρα αν εννοεις οτι τα windows δεν ειναι ασφαλη επειδη και κωδικους να εχεις παντου υπαρχουν cd που σου επιτρεπουν να κανεις password reset (παλι αλλο λειτουργικο, αρα πληρη φυσικη προσβαση κ.ο.κ.), η κατασταση ειναι παλι η ιδια και σε linux. Παλι μπορεις να εχεις προσβαση και να αλλαξεις οποιον κωδικο θες, και θα ελεγα μαλιστα οτι δεν ειναι καν πιο δυσκολο. Μπορεις να το κανεις λιγο πιο δυσκολο με τον κωδικο στο BIOS οπως ειπωθηκε αλλα οχι αδυνατο, εκτος αν βαλεις και λουκετο στο PC που δεν παραβιαζεται.
lefi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Καταρχάς το κόλπο (να μπεις σε ασφαλή λειτουργία) πίανει (στα XP σίγουρα όποιος χρήστης και εάν έχει τον κωδικό, στα Vista όχι) όποιος δεν το πιστεύει ας το δοκιμάσει. Όσο για την ασφάλεια συμφωνό με τον rem_rem. Ο κωδικός των windows είναι για προστασία από άτομα που δεν σκαμπάζουν τόσα από υπολογιστες για να το σπάσουν. Για ουσιαστική προστασία βάζεις κωδικό στο Bios που όπως μπορεί να καταλάβει όποιος διαβάσει όλο το topic δεν σπάει εάν δεν υδρώσεις.
Ather Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Με safe mode δεν μπαίνεις ως admin χωρίς τον κωδικό. Όποιος το δοκίμασε αυτό και λειτούργησε να το πει και στους υπόλοιπους. Ο κωδικός για τοπική χρήση δεν έχει το νόημα που πιστεύουν οι περισσότεροι, αν έχεις φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα δεν είσαι ποτέ προστατευμένος, για αυτό το λόγο στα βασικά θέματα ασφαλείας το φυσικό επίπεδο πρέπει και αυτό να εξασφαλίζεται (πχ σε ένα computer room δεν μπορεί να μπει ο καθένας). Επίσης στο linux έγραφα init=/bin/sh στο lilo και έμπαινα σαν admin (root) χωρίς κωδικό, δεν είναι αδυναμία αυτό το πράγμα. Επίσης το θέμα του κωδικού έχει αναλυθεί πολλές φορές και κυκλοφορούν ένα "κάρο" προγράμματα (free or not too free)
Susi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2008 HIRENS BOOT CD 9 BOOT WITH HIRENS CD 9 & USE PASSWORD BYPASS /CLEAN TOOLS,COPY YOUR DATA INTO DVD, REBOOT WITH XP CD , SETUP A NEW ONE INSTALLATION. ¨Αποψη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα