Zerotronic Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Καλησπερα. Καταρχην το πρωτο που θα εκανα εγω θα ηταν να διαβασω τι μου γραφει η μπλε οθονη πριν κανει restart ο υπολογιστης, ωστε να μπορεσω να κανω troubleshoot. Για να το κανεις αυτο πρεπει να απενεργοποιησεις τις αυτοματες επανεκινησεις. Δηλαδη: Δεξι κλικ στο My Compyter --> Properties --> Advanced --> Και πατας το κουμπακι που γραφει Settings μεσα στο πλαισιο "Startup and recovery". Στο καινουριο παραθυρακι που σου ανοιγει ΞΕ-Τσεκαρεις το κουτακι που γραφει Automatically restart και εισαι ετοιμος. Την επομενη φορα που θα σου πεταξει μπλε οθονη ο υπολογιστης θα μεινει εκει και θα μπορεσεις να σημειωσεις σε ενα χαρτακι το Stop Code και οποιο τυχον μηνυμα σου βγαζει, ωστε να μπορεσεις να τα κοιταξεις στο google και να βρεις καποια ακρη, ή να τα γραψεις εδω για βοηθεια
lelos1 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Καλησπερα. Καταρχην το πρωτο που θα εκανα εγω θα ηταν να διαβασω τι μου γραφει η μπλε οθονη πριν κανει restart ο υπολογιστης, ωστε να μπορεσω να κανω troubleshoot. Για να το κανεις αυτο πρεπει να απενεργοποιησεις τις αυτοματες επανεκινησεις. Δηλαδη: Δεξι κλικ στο My Compyter --> Properties --> Advanced --> Και πατας το κουμπακι που γραφει Settings μεσα στο πλαισιο "Startup and recovery". Στο καινουριο παραθυρακι που σου ανοιγει ΞΕ-Τσεκαρεις το κουτακι που γραφει Automatically restart και εισαι ετοιμος. Την επομενη φορα που θα σου πεταξει μπλε οθονη ο υπολογιστης θα μεινει εκει και θα μπορεσεις να σημειωσεις σε ενα χαρτακι το Stop Code και οποιο τυχον μηνυμα σου βγαζει, ωστε να μπορεσεις να τα κοιταξεις στο google και να βρεις καποια ακρη, ή να τα γραψεις εδω για βοηθεια Έχει σταματήσει πλέων τις μπλε οθόνες το πρόβλημα είναι αν έχω την κάρτα ήχου enabled freezari το pc μετά από 10 λεπτά μέσα στο game. Έχω κάνει update τους drivers από το chipset και δοκίμασα κάποιους παλιότερους drivers για την κάρτα ήχου + ότι εγκατέστησα πάλι τους gpu + ethernet drivers. Η μόνη διαφορά με την καρτα ήχου enable αυτή την φορά ηταν οτι οταν freezare το pc το mouse ήταν αναμένω ενώ τις προηγούμενες φορές έσβηνε. Screenshots από το bios μου.
cmaniac Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αρχιζω να πιστευω οτι οι θερμοκρασιες που διαβαζει ακομα και το everest ειναι εντελως πλασματικες... Οι μπλε οθονες σημαινει οτι βγαινουν λαθη κατα την επεξεργασια των δεδομενων και τα windows κλεινουν απο μονα τους για να μην παθουν ζημια (καταστροφη αρχειων συστηματος πχ). Σ'συτο μπορει να φταιει η υψηλη θερμοκρασια του επεξεργαστη. Αν δεν εισαι διατεθιμενος να κανεις το BIOS Update (η εστω ενας γνωστος σου που να ξερει απ αυτα) μηπως και διαβασει αλλες θερμοκρασιες στειλε τον υπολογιστη για service γιατι μαλλον απο κει που στο συναρμολογησαν το καναν το θαυμα τους. Πιθανον να μην εχει κουμπωσει σωστα η ψυκτρα του επεξεργαστη η να εχει ελλατωματικο ανεμιστηρακι ωστε να μην δημιουργει επαρκη ροη αερα.
lelos1 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αρχιζω να πιστευω οτι οι θερμοκρασιες που διαβαζει ακομα και το everest ειναι εντελως πλασματικες... + οτι δεν μας εχεις ξαναπει οτι σβηνει το pc σου μονο του... Πρεπει να εχεις 70+ Βαθμους στον επεξεργαστη για να κολλαει ετσι. Κι αυτο σημαινει οτι η μητρικη σου προστατευει τον επεξεργαστη απο ζημια. Οι μπλε οθονες σημαινουν οτι ο επεξεργαστης βγαζει λαθη κατα την επεξεργασια των δεδομενων και τα windows αυτη τη φορα κλεινουν απο μονα τους για να μην παθουν και αυτα ζημια (καταστροφη αρχειων συστηματος πχ). Αν δεν εισαι διατεθιμενος να κανεις το BIOS Update (η εστω ενας γνωστος σου που να ξερει απ αυτα) μηπως και διαβασει αλλες θερμοκρασιες στειλε τον υπολογιστη για service γιατι μαλλον απο κει που στο συναρμολογησαν το καναν το θαυμα τους. Πιθανον να μην εχει κουμπωσει σωστα η ψυκτρα του επεξεργαστη η να εχει ελλατωματικο ανεμιστηρακι ωστε να μην δημιουργει επαρκη ροη αερα. Τι θα ήταν καλύτερα τι μου προτείνεις?
Rude_R Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Τι θα ήταν καλύτερα τι μου προτείνεις? Service....εκτός αν το ρισκάρεις να το ανοίξεις μόνος σου χάνοντας την εγγυήση. πάντος το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες στο έλυσε ο cmaniac αν κατάλαβα καλά, αλλά δεν μας είπες πότε έγινε αυτό ώστε να μάθουμε τι έφταιγε....
alex89 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Αν δεν γίνει format στο σκληρό, να περαστούν μόνον οι οδηγοί της μητρικής και της κάρτας γραφικών, δε μπορεί να βγει συμπέρασμα για το αν είναι software ή hardware. Η μπλε οθόνη μπορεί να βγει όπως είπε ο φίλος λόγω των δεδομένων, βασικά κάποιοι drivers συνήθως που δεν είναι από τα win πιστοποιημένοι ας πούμε. Μπορεί να βγει μπλε οθόνη από σκληρό που έχει πρόβλημα και από τη μνήμη. Τουλάχιστον σε εμένα αυτοί οι λόγοι με έχουν βγάλει μπλε οθόνες. Κάποιες φορές έκανα φορματ για να βεβαιωθώ ότι το λειτουργικό και οι οδηγοί ήτανε στην πένα και μετά άρχιζα το ψάξιμο στο hardware. Αν θες κάνε ένα τσεκ το σκληρό σου. Ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά να πεις στον υπολογιστή τι μπορεί να φταίει. Τα ψάχνεις όλα μέχρι να βρεις τη λύση.
cmaniac Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Service....εκτός αν το ρισκάρεις να το ανοίξεις μόνος σου χάνοντας την εγγυήση. Δεν ειναι απαραιτητο αυτο. Ρωτωντας για την πολιτικη των εγγυησεων στο πλαισιο - πριν πολυ καιρο βεβαια - μου ειπαν πως ακομα και αν ανοιχτει ο υπολογιστης απο τον ιδιο τον χρηστη, δεν τιθονται λογοι μη εγκυροτητας της εγγυησης - εκτος βεβαια εαν διαπιστωθει φυσικη καταστροφη. Αυτο εννοειται πως ισχυει και για τα μικρα μαγαζια της γειτονιας μας. Ολο αυτο γινεται γιατι οι ιδιοι δεν προσφερουν εγγυηση για τον υπολογιστη σαν συνολο, αλλα για το καθε κομματι ξεχωριστα. Πχ Μητρικη 1 χρονο - καρτα γραφικων 1 χρονο κλπ Ακολουθουν δηλαδη την πολιτικη των κατασκευαστων του επιμερους Hardware. Προβλημα θα προεκυπτε εαν ο φιλος ειχε Branded πυργο. Δηλαδη εαν ο πυργος ηταν κατασκυασμενος πχ απο την Fujitsu-Siemens η απο την Dell. Αν και στο σημειο που φτασαμε καλο θα ηταν να το πας για Service. Ο χρονος επισκευης εξαρταται απο το μαγαζι που το πηρες αποκλειστικα και μπορει να κυμαινεται απο μια μερα εως και μια η δυο εβδομαδες. Οπως ειχε πει και ενας φιλος αρκετα νωριτερα πες τους ακριβως τι προβληματα σου εμφανιζει και τι εχεις κνει για να τα λυσεις. Οσο για την ταση της μνημης αν σου πουν τιποτα (μπορεις καλλιστα και να μην το αναφερεις γυριζοντας την στο auto κανοντας τον.. Κινεζο) τριψτους το PDF στη μουρη.... Πες τους επισης να τσεκαρουν και τις πραγματικες θερμοκρασιες και οχι αυτες που δινει το BIOS (υπαρχουν τροποι)(γιατι καποιοι ειναι αρκετα καγκουρες ωστε να αρκουνται στο BIOS ακομα και οταν τα πραγματα δεν φαινονται να πηγαινουν καλα).
lelos1 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Θα δοκιμάσω ένα καινούργιο game με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις Αssasins Creed αν μου κάνει παρόμοια πράγματα θα το πάω για service.απλά στο service πιστεύω ότι δεν θα μου λύσουν το πρόβλημα έχω εμπειρία με παλιότερο υπολογιστή σε ένα ανάλογο θέμα και το μόνο που κέρδισα ήταν να τραβιέμαι 2 μήνες με το pc στα service. Τις μπλε οθόνες τις σταματισε απο τοτε που άλλαξα τους drivers απο gpu sound card kai ethernet και τις ρυθμίσεις στο bios ,αυτο που έχει μείνει είναι το freeze όταν παίζω το συγκεκριμένο game με enable την κάρτα ήχου τώρα δοκιμασα απλα να μην έχω ήχο στο game και την κάρτα enable και από ότι φαίνεται πάει καλά. edit:εχω τρεξει το game με -nosound και όλα είναι οκ η κάρτα είναι enable. Αν δεν γίνει format στο σκληρό, να περαστούν μόνον οι οδηγοί της μητρικής και της κάρτας γραφικών, δε μπορεί να βγει συμπέρασμα για το αν είναι software ή hardware. Η μπλε οθόνη μπορεί να βγει όπως είπε ο φίλος λόγω των δεδομένων, βασικά κάποιοι drivers συνήθως που δεν είναι από τα win πιστοποιημένοι ας πούμε. Μπορεί να βγει μπλε οθόνη από σκληρό που έχει πρόβλημα και από τη μνήμη. Τουλάχιστον σε εμένα αυτοί οι λόγοι με έχουν βγάλει μπλε οθόνες. Κάποιες φορές έκανα φορματ για να βεβαιωθώ ότι το λειτουργικό και οι οδηγοί ήτανε στην πένα και μετά άρχιζα το ψάξιμο στο hardware. Αν θες κάνε ένα τσεκ το σκληρό σου. Ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά να πεις στον υπολογιστή τι μπορεί να φταίει. Τα ψάχνεις όλα μέχρι να βρεις τη λύση. Εχω κάνει scandisk/defrag δεν βρίκε τίποτα. Εδώ είναι τα βήματα που με είπαν να κάνω από το technical support του game. The error you are experiencing can be caused by many things. Please try the following steps to resolve the issue. You may have already tried some of these steps, but please make sure all have been done. First, please delete the WTF, Cache and Interface folders in your World of Warcraft directory, this will reset the game to default settings, clear the cache and remove any Custom User Interface mods installed (but will not delete any characters). If you continue to experience this problem after doing so, please try the following steps: Make sure you have the latest drivers for your Graphics card, Sound card, Network Card and Motherboard. Please check the manufacturers' websites for the current drivers that match the model of card you have in your system. A list of drivers from the most common manufacturers can be found at this page: http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=22630&locale=en_GB After looking at your DxDiag file, we have discovered there are some outdated drivers and there seems to be an issue with some of your chipset drivers, so it might be best to reinstall them. Unfortunately, because of the day the ASUS website works, I can't link directly to the drivers, but please go to the following page: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us And there you just search for P5K in the upper left corner and click enter, that should give you a list of P5K motherboards, and you just select P5K again, and then you can get all the drivers there. Please also make sure you have all the available updates from: http://windowsupdate.microsoft.com/ Some users have managed to resolve this problem by reducing the Hardware acceleration of the Graphics Card: 1. Go to "Start" > "Control Panel". 2. Double click to open "Display Properties". 3. Click the Settings Tab 4. Click on the "Advanced" button and go to the "Troubleshoot" tab. 5. Please slide the scale two notches to the left (So the slider is on the 4th notch from the left) 6. Click on Ok. For some players, this #132 error results from unstable memory subjected to great quantities of data transfers. We are tentatively recommending users try memory scan utilities such as the Windows Memory Diagnostic, available directly from Microsoft. We recommend the extended test suite, which takes the longest time to run but is the most thorough test suite available with this tool: http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp Prime95 is another memory testing utility available that can be used to check and confirm your RAM for problems. Download and install the latest version appropriate for your operating system (you can select to just stress test when asked to join G.I.M.P.S.) and then choose the torture test in the Options menu, select the Blend test and click Ok. This will begin a continuous stress test of your system, it would be best to run this for a long period such as overnight to be sure that there are no problems. If any error messages are returned then these would usually indicate that there is some issue with your computer's hardware. You can download the latest version at: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103 For others this problem has been resolved by making some changing in their system BIOS. Some players have found that the #132 error no longer occurs if they lower the Front Side Bus (FSB) or RAM clock speed in the BIOS. Also some have found that updating their BIOS has resolved the problem. However, please bear in mind that making any changes in your BIOS is an advanced step and should only be undertaken by a Computer Technician. Some players have also reported that this error occurs if their computer is overheating, you may wish to try playing with the side of your case removed, or try installing some additional cooling in your case. If you continue to experience problems please reply to this email, including a detailed description of which steps above you tried and your results. Please also include the following diagnostic files for further analysis. Please attach any text files in the "World of Warcraft\Errors" and "World of Warcraft\Logs" folder to your reply along with two files, your dxdiag.txt and msinfo.txt Important Note: Please reboot your system prior to creating the dxdiag and msinfo files. Should you have any further questions or issues, please do not hesitate to contact us again.
alex89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δηλαδή με λίγα λόγια αν κατάλαβα καλά με τα λίγα αγγλικά που ξέρω, πέρα από κάποιες τροποποιήσεις στους φακέλους του παινχιδιού, σου προτείνουν να βάλεις τους τελευταίους οδηγούς για μητρική, κάρτα γραφικών και ήχου, για την ethernet, να κοιτάξεις αν το fsb σου έχει την ίδια ταχύτητα με τη RAM, να τσεκάρεις τη μνήμη RAM αν έχει κάποιο πρόβλημα, και αν χρειάζεται να κάνει BIOS Update. Θέλει λοιπόν πολύ ψάξιμο φίλε μου....Δεν ξέρω αν τελικά φταίνε όλα αυτά στο δικό σου pc ή αν το παιχνίδι έχει bugs που πρέπει οι ίδιοι να διορθώσουν...
lelos1 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2008 Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μου. Τελικά από ότι φαίνεται το πρόβλημα μου λύθηκε μετά από 2η απάντηση από to technical support του παιχνιδιού.Εδώ και ένα 10ωρο παίζω το game κανονικά με ήχο και δεν μου έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα. Στο 2ο e-mail που πήρα μου είπαν να κάνω τις παρακάτω αλλαγές, Try testing with different sound acceleration levels. This option is only available for Windows XP. From your Windows XP desktop: 1. Click on Start 2. Click on Run 3. In the text area type dxdiag and press OK 4. After the DirectX Diagnostic Tool has finished loading click on the Sound or Sound 1 tab located at the top 5. Set the Hardware Sound Acceleration Level to Standard Acceleration by moving the slider bar 6. Test the game this way, and also try lowering the Acceleration to Basic or None You can try forcing the game to use different sound settings by adding the following lines to your Config.wtf file in your World of Warcraft\WTF directory: -Navigate to your World of Warcraft folder (normally at C:\Program Files\World of Warcraft) -Navigate into the WTF folder -Double left click on the Config.wtf file -Select 'Select the program from list' and hit OK -Select WordPad and hit OK -Add the following line at the bottom of the file: Set Sound_NumChannels "12" -Exit the file and save the changes
cmaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Χμ. Δοκιμασε να κατεβασεις νεους drivers της καρτας ηχου. Αν ειναι Realtek κατεβασε αυτους εδω
subsky Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Επειδή και γω αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα και είμαι αρχάριος,ήθελα να ρωτήσω για το BIOS Update πως το κάνεις? Το βλέπω που το αναφέρετε όλοι και θα ήθελα λιγάκι να εξηγήσετε τα βήματα
Rude_R Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μπράβο είναι πόλυ ευχάριστο το ότι λύθηκε το προβλημά σου!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.