tsatsatsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Καμιά ιδέα πως θα αφαιρέσω τον ανεμιστήρα της CPU (intel pentium 4 lga775) που έχει κολλήσει με τη cpu με σιλικόνη?
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 ...με τη CPU;;;; Να υποθέσω πως ΔΕΝ εννοείς τον ανεμιστήρα-αλλά την ΨΥΚΤΡΑ;Και...τί δουλειά έχει....ΣΙΛΙΚΟΝΗ εκεί;!(...το κοντινότερο που μπορώ να φανταστώ είναι ΕΙΤΕ θερμοαγώγιμη πάστα-άντε και ειδική θερμοαγώγιμη ΚΟΛΛΑ,αν και δεν ξέρω θερμοαγώγιμη ΚΟΛΛΑ να μπαίνει μεταξύ cpu και ΨΥΚΤΡΑΣ-μόνο μεταξύ CHIPSET και της σχετικής ψύκτρας...)(...άσε που ΛΟΓΙΚΑ το "σετ" ψύκτρα-ανεμιστήρας είτε ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ πάνω στη μητρική,"ακουμπώντας" πάνω στη cpu,η οποία "κάθεται" στο σχετικό slot της μητρικής, είτε "κρατιέται" με κάποια "άγγιστρα" πάλι πάνω απ΄τη μητρική...Αυτό που λες,το έχω δει ΜΟΝΟ σε παμπάλαιους επεξεργαστές-Cyrix μάλιστα νομίζω...).Για πες,με πόση σιγουριά μιλάμε για CPU και ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ,ΚΑΙ για ΣΙΛΙΚΟΝΗ.
tsatsatsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 ευχαριστώ που με διόρθωσες και τα είπες καλύτερα από μένα.Ναι, όπως τα λες είναι. Ακολουθώ το εγχειρίδιο αφαίρεσης ψύκτρας από το chipset αλλά κάπου κολλάει...Διάβασα στο ίδιο ότι είναι πιθανό να κολλήσει λόγω του παχύρευστου υλικού.Δε θυμάμαι τι ακριβώς έβαλα (μάλλον σιλικονη), το θέμα είναι ότι ενώ αφαιρώ τα 4 σημεία ένωσης, δε βγαίνει η ψύκτρα..
tsatsatsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Έχει μαζέψει πολύ σκόνη και έτσι ανεβάζει 74 c βαθμούς με αποτέλεσμα να τρέμει το πάτωμα από τη δουλειά των ανεμιστήρων.Θέλω να το καθαρίσω καλά και να αλλάξω το θερμοαγώγιμο υλικό.
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2008 ευχαριστώ που με διόρθωσες και τα είπες καλύτερα από μένα.Ναι, όπως τα λες είναι. Ακολουθώ το εγχειρίδιο αφαίρεσης ψύκτρας από το chipset αλλά κάπου κολλάει...Διάβασα στο ίδιο ότι είναι πιθανό να κολλήσει λόγω του παχύρευστου υλικού.Δε θυμάμαι τι ακριβώς έβαλα (μάλλον σιλικονη), το θέμα είναι ότι ενώ αφαιρώ τα 4 σημεία ένωσης, δε βγαίνει η ψύκτρα.. Λοιπόν:Αν δε θέλεις στα ξαφνικά να βρεθείς με μια μητρική στη μασχάλη,σταμάτα να "τραβάς" ο,τιδήποτε,και αν χρειάζεται να κάνεις κάτι (καθαρισμό πχ,ή ν' αντιμετωπίσεις τις υψηλές θερμοκρασίες),θα σε καθοδηγήσουμε σωστά.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. α)..είχες μιλήσει για cpu.ΤΩΡΑ λες για chipset.ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ για ΤΙ μιλάμε. β)Αν ΕΙΝΑΙ κάποιο τσιπάκι,ΣΤΑΜΑΤΑ τα τραβήγματα.Κινδυνεύεις να το χαλάσεις-και μάλιστα χωρίς νόημα,γιατί ΔΕΝ χρειάζεται να βγάλεις μια ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ψύκτρα πάνω από ένα τσιπ. γ) αυτό το "Διάβασα στο ίδιο ότι είναι πιθανό να κολλήσει λόγω του παχύρευστου υλικού" σηκώνει κουβέντα. δ)"Δε θυμάμαι τι ακριβώς έβαλα (μάλλον σιλικονη)" <--ΑΥΤΟ κι αν σηκώνει κουβέντα. ε)...επάνω-επάνω στη σελίδα θα δεις να λέει "Καλώς ήλθες tsatsatsa!Έχεις 1 νέο προσωπικό μηνύμα".Κλίκαρε στη λέξη "μήνυμα".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.