kostastnt Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Έχω φάει κλήση 20 Ευρώ για παρκάρισμα σε χώρο που την άλλη μέρα είχε λαική... 40 έγραφε η κλήση, αλλά αν την πλήρωνα σε 10 μέρες ήταν 20 Ευρώ... Όλα αυτά Θεσσαλονίκη και κλήση από κωλοδημοτικούς κωλουπαλλήλους...
ApSiMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Λοιπόν Random έκανα το test που πρότεινες και έχουμε τα εξής αποτελέσματα: Σχετικά με το Νο της πινακίδας περίπου οι μισοί δεν το καταλάβαιναν με την πρώτη. Έλεγαν ή 2 ή 1 ή 7. Οι άλλοι μισοί (5-6 άτομα στην δουλειά ρώτησα) το βγάλανε με την 1η. Την αιτιολόγηση σχεδόν κανείς δεν την καταλάβαινε....Από τα συμφραζόμενα έβγαλαν τι έλεγε! Το ποσό πληρωμής τώρα είχε γέλιο....άλλοι λέγαν 90, άλλοι 40, άλλοι 20....LOOOLL Την κλήση την πλήρωσα σήμερα στα ΕΛΤΑ. Εκεί έβαλα και την κοπελίτσα να μου διαβάσει τι έλεγε η κλήση!Την πινακίδα την διάβασε σωστά. Την αιτιολόγηση προσπάθησε αλλά δεν....Για το ποσό με ρώτησε εμένα καθώς δεν ήταν σίγουρη τι έλεγε.... Anyways πληρώθηκε και αυτό, αλλά ρε παιδιά το πράγμα αυτό να μην διαβάζω τι έλεγε η κλήση το θεωρώ απαράδεκτο. Παιδιά μην μπερδεύετε τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας με την τροχαία. Έχω την εντύπωση ότι για μια περίοδο είχαν βγει και παράνομες οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας. Τώρα δεν γνωρίζω τι γίνεται....
Hamurabi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 ApSiMan, φιλε εχεις δικιο παραπανω φανηκα να μιλαω καπως "εντονα" αθελα μου και ζητω συγνωμη. Achilles!, δε γνωριζω της "ειδικες νομοθεσιες" των δημοτικων αστυνομικων ,εξω ξερω για της κλησεις της αστυνομιας. Τωρα σχετικα με το οτι ειναι δυσαναγνωστη η κληση συμφωνω οτι ειναι ασχημο αλλα μην ξεχναμε οτι πολλες φορες αυτος που γραφει την κληση την γραφη με 15 μποφωρ αερα, με βροχη, με 15 ατομα να του μιλανε ταυτοχρονα ενω γραφει, με εναν ασυρματο να προσπαθει να διαβιβασει-να ακουει τι του διαβιβαζουν και ταυτοχρονα να γραφει κτλ. Ή ισως το περιπολικο που σταματησε για να σου βεβαιωσει την παραβαση να ελαβε ενα πολυ επειγον σημα και να επρεπε να τη γραψει σε χρονο μηδεν για να φυγουν για το σημα. Δεν ξερουμε κατω απο ποιες συνθηκες γραφτηκε η κληση... Απο κει και περα στο αστυνομικο τμημα οι κλησεις καθαρογραφονται και περνανε σε υπολογιστη οποτε δεν τιθεται θεμα να μην ξερουν σε ποιον παει η κληση γιατι οταν πανε τα στοιχεια στα "κεντρικα" πανε με τους πεντακαθαρους χαρακτηρες του WORD :-p Y.Σ. Αν πληρωσεις την κληση τις πρωτες 10 μερες πληρωνεις ακριβως το μισο ποσο.
calvinklein Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Με γράψανε στου Ψυρρή 1 η ώρα τα μεσάνυχτα 40? είναι το πρόστιμό. Εαν δεν την πληρώσω πάει στην εφορίαγιατί σκέφτομαι να μην την πληρώσώ??? Το αμάξι που οδηγούσα είναι με leasing.Τι να κάνω?
Hamurabi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2008 Εαν φιλε μου γινοταν να μη πληρωνουμε τις κλησεις και να τη γλυτωνουμε πιστεψε με θα το καναμε ολοι. επειδη δεν ειναι ετσι ομως, πηγαινε κανε αυτο που κανει ολος ο κοσμος,πληρωσε την. 20 ευρω τοσα πολλα σου πεφτουν(αν τη πληρωσεις σε 10μερες πληρωνεις το μισο);
ApSiMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Hamurabi κοίτα καταλαβαίνω ότι μπορεί να γίνεται κάτω απο άκυρες συνθήκες το "γράψιμο" (btw είχε καταπληκτικό καιρό το Σάββατο ) αλλά τουλάχιστον το ποσό που είναι να πληρώσεις θα έπρεπε να του δίνουν λίγο προσοχή. Ξέρεις τι καρδιακό παραλίγο να πάθω όταν νόμιζα πως ήταν 90? (με την πρώτη ανάγνωση υποθέτεις τα χειρότερα!!!!) Δεν φαντάζεσαι.... calvinklein πήγες και εσύ στο κατάλληλο σημείο για παρκάρισμα. Υποθέτω ήθελες να αφήσεις το αμάξι δίπλα στο μαγαζί και καβάλησες τπτ πεζοδρόμια? Τυχερός είσαι που την γλίτωσες με 40. Πήγαινε αύριο-μεθαύριο στα ΕΛΤΑ πλήρωσε το 20αρικο και ξεμπέρδεψε. Γιατί να τραβιέσαι μετά...να μένει στο αρχείο...να μπει στην εφορία και γενικά να έχεις και άλλες διαδικασίες? Πήγαινε δώστα εκεί να τελειώνεις....
mamouxalos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα παίδες....θα ήθελα την άποψη σας στο παρακάτω θέμα: Προχτές το βράδυ που είχα πάει Μπουρνάζι για ποτάκι το βράδυ με γράψανε για παράνομο παρκάρισμα. Η αιτιολογία για παράνομο παρκάρισμα ομολογώ πως πρώτη φορά την ακούω.... "Απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων από οικοδομικό τετράγωνο". Ουσιαστικά τέλειωνε το οικοδομικό τετράγωνο και μετά είχε παρκαρισμένα 2 σειρές από αμάξια (περίπου 20 το ένα δίπλα στο άλλο) σαν πάρκινγκ. Ε το έβαλα και εγώ εκεί, περίπου 5-6 αμάξια από εκεί που τέλειωνε το τετράγωνο. Εκτός του ότι δεν το γνώριζα ότι είναι παράνομο κάτι τέτοιο, το θέμα μου είναι το εξής, στην κλήση δεν διακρίνεται σωστά το Νο της πινακίδας μου!!!!Το 2ο ψηφίο που θα έπρεπε να είναι 2 δεν είναι καθαρογραμμένο. Μπορείς να το διαβάσεις και για 1 και για 7!!! Στο είδος αυτοκινήτου δεν γράφει μοντέλο (μόνο γράφει Μάρκα και χρώμα) Επίσης το ποσό του προστίμου είναι μουτζουρωμένο! Στην αρχή έγραψε 20? (με την σκέψη ότι θα το πληρώσω άμεσα) και μετά το έκανε 40?! Δεν είναι μεγάλο ποσό και θα πάω να το πληρώσω όπως και να έχει απλά αναρωτιέμαι.... Αφού δεν διακρίνεται ούτε το ποσό της κλήσης, ούτε το Νο μου, ούτε το μοντέλο μου και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ευανάγνωστα τα σχόλια που είχε γράψει το "όργανο" (μας πήρε κάνα μισάωρο να αποκρυπτογραφήσουμε την αιτιολόγηση) αν δεν το πλήρωνα και ισχυριζόμουν ότι δεν είναι το Νο που λέει η κλήση πάνω τι θα γινόταν??? Μάλλον ο αστυνομικός αυτός ήθελε να γίνει γιατρός, δεν δικαιολογούνται αλλιώς τα γράμματα του!!!! Την κλήση την πλήρωσες;
ApSiMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Την κλήση την πλήρωσες; .... Δεν είναι μεγάλο ποσό και θα πάω να το πληρώσω όπως και να έχει .... ....Την κλήση την πλήρωσα σήμερα στα ΕΛΤΑ. .... :rolleyes:
De@th L0rd Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Ρε παιδιά απλά μην παίρνετε το αυτοκίνητο σε κεντρικά σημεία για να μην αναγκάζεστε να παρκάρετε παράνομα.Και καλό στα νεύρα σας κάνετε κ στο περιβάλλον.Καλά κάνουν και κόβουν κλήσεις.Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ.Τα καβαλημένα πεζοδρόμια είναι ότι χειρότερο για πεζούς κ ανάπηρους και οι διπλο-τριπλοσειρές για τους υπόλοιπους οδηγούς.
vasso286 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Έχω δει ανάπηρο να τον σηκώνουνε 3 άτομα και ο 4ος να παίρνει αγκαλιά το καροτσάκι γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ μα ΠΟΥΘΕΝΑ γύρω γύρω στο τετράγωνο δεν υπήρχε διέξοδος από τα παρκαρισμένα. Σημειώνω ότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είχε 2 διαβάσεις αναπήρων τις οποίες τις είχανε κάνει υποδοχή για να μπαίνει η δεξιά μπροστά μούρη του αυτοκινήτου. 40€ μου φαίνονται λίγα όταν γινόμαστε τόσο γαιδούρια (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).
Hamurabi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Σε διαβασεις αναπηρων το προστιμο για το παρανομα παρκαρισμενο οχημα ειναι 150 ευρω. Δικαιολογημενα πιστευω.
ApSiMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Σε διαβασεις αναπηρων το προστιμο για το παρανομα παρκαρισμενο οχημα ειναι 150 ευρω. Δικαιολογημενα πιστευω. και λίγα είναι κατά την άποψη μου....
tolis_01 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Προσωπικά, αν είναι να κλείσω διάβαση αναπήρου ή στροφή λεωφορίου, προτιμώ να μην παρκάρω καθόλου. Αλλά πχ. στον δρόμο που είναι το Πλαίσιο του Πειραιά δεν βλέπω λόγο να μην παρκάρω (παρόλο που αν θυμάμαι καλά απαγορεύεται -δεν είμαι σίγουρος αν απαγορεύεται σε αυτόν, στο από κάτω ή και στους δυο, εγώ πάντως και στους 2 παρκάρω ).
N1ghtW0lf Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Απαγορευεται, δεν απαγορευεται, εκει παρκαρω και εγω, κανονικα ομως μονο, χωρις να εμποδιζω καποια διαβαση ΑΜΕΑ και εννοειται οχι σε διπλη σειρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.