Προς το περιεχόμενο

ΣΣΑΣ

SaTsO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδεί ενα φεγγάρι έτυχε να περάσω απο οικονομικό ΑΠΘ οπου κάναμε μάθημα μαζί με ΣΣΑΣ θα σου έλεγα πως χρειάζονται αρκετές θυσίες. Εμείς τελειώναμε το μάθημα και πηγαίναμε για καφέ και αυτοί φεύγανε μπουλούκι για τον στρατώνα. Σπάνια έβγαιναν έξω ενώ στα μεγαλύτερα έτη έπερναν περιττά μαθήματα για να μπορούν να βγαίνουν ποιο συχνά. Γενικά η ζωή τους ήταν αρκετά πίκρα, κυρίως γιατί βλέπουν πώς περνάνε και οι άλλοι φοιτητές.

Βέβαια στα 22 είχανε μια σταθερή δουλεία και κυρίως χρήματα στην τσέπη για να κάνουν ότι θέλουν, ενώ οι υπόλοιπου φοιτητές ζούσαμε ακόμα απο τους γονείς μας...Απο 2 φίλους που είχα και μπήκαν το 2000, και οι 2 μου έλεγαν πως κατα την διάρκεια των σπουδών τους το είχαν ψιλομετανοιώσει που πήγαν ΣΣΑΣ αλλά τώρα που είναι 25 πιστεύουν πως έκαναν την καλύτερη επιλογή.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αξιωματικός σε Σ.Ξ. ούτε να το σκέφτεσαι, τους έβλεπα και ήταν να τους λυπάσαι. Εκτός αν πεις ότι θα λυώσεις στο διάβασμα για να πας μετά με μετάταξη και εξετάσεις στη Γεωγραφική Υπηρεσία, ή αν ως Λοχαγός πια μπεις στο Έρευνας και Πληροφορικής.... αλλά γενικά μακρυά, θα το μετανιώνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Επίσης στην Ευελπίδων θα στο μηδενίσουν το κοντέρ η ΣΣΑΣ θα είναι παράδεισος μπροστά της :) . Ακόμη σε αυτές τις σχολές δεν μπορείς να πας αν δεν είσαι μικρός. Κάτι άλλο που παίζει είναι αυτό που έκανε ένας φίλος μου. Ήταν σπουδαγμένος ΗΥ και πηγε στο λιμενικό με βαθμό ανθυποπλοίαρχου με μόνιμη θέση στην Αθήνα, χωρίς σχολή.

Δημοσ.

δηλαδη ανακεφαλαιωνουμε.... ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ>*(διωρθωστε με αν κανω καπου λαθος)-γρηγορη αποκατασταση -καλα λεφτα****(με το που παιρνεις δηλαδη το πτυχιο παιρνεις το μηνα 900-1000?) -πιθανος διευθυντης η διοικητικο στελεχοσ σε στρ.νοσοκομεια της περιφερειασ-ανοιγμα ιδιωτικου ιατρειου*(απο κει σιγουρα θα βγαζεις τα πολλα τα χρηματα()-χαλαροτητα στη σχολη*(εκτοσ απο το καλοκαιρι στο ποσειδι και τισ σχετικεσ σκοπιες)-συνταξη στα 45 εκει γυρω και μετα εισαι ελευθερος απο στρατοΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ -θυσιαζεις φοιτιτικα χρονια-συχνες μεταθεσεις-μετακινησεις.... εχς κανει πουθενα λαθος σασ παρακαλω να ηθελα να αναφερθει καποιος γνωστης και να απαντησει περι χρηματων.ποσο. αληθευει οτι γινεται να πασ υστερα απο το πτυχιο για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και να ανεβεισ βαθμο με το που θα επιστρεψεις?

Δημοσ.

Αν θες να μπεις ,όπως κατάλαβα, στρατιωτική οδοντιατρική κάτσε διάβασε και αποφασίζεις μετά τι θα επιλέξεις. Κάνε τα χαρτιά σου για να μπορείς να επιλέξεις και αυτές τις σχολές και μετά θα έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι να αποφασίσεις. Μην ξεχνάς ότι είναι από τις πιο υψηλές σχολές. (Αν μπορείς χρησιμοποίησε "ς" γιατί είναι λίγο κουραστικό αλλιώς)

φιλικά :-)

Δημοσ.
Επειδεί ενα φεγγάρι έτυχε να περάσω απο οικονομικό ΑΠΘ οπου κάναμε μάθημα μαζί με ΣΣΑΣ θα σου έλεγα πως χρειάζονται αρκετές θυσίες. Εμείς τελειώναμε το μάθημα και πηγαίναμε για καφέ και αυτοί φεύγανε μπουλούκι για τον στρατώνα. Σπάνια έβγαιναν έξω ενώ στα μεγαλύτερα έτη έπερναν περιττά μαθήματα για να μπορούν να βγαίνουν ποιο συχνά. Γενικά η ζωή τους ήταν αρκετά πίκρα, κυρίως γιατί βλέπουν πώς περνάνε και οι άλλοι φοιτητές.

Βέβαια στα 22 είχανε μια σταθερή δουλεία και κυρίως χρήματα στην τσέπη για να κάνουν ότι θέλουν, ενώ οι υπόλοιπου φοιτητές ζούσαμε ακόμα απο τους γονείς μας...Απο 2 φίλους που είχα και μπήκαν το 2000, και οι 2 μου έλεγαν πως κατα την διάρκεια των σπουδών τους το είχαν ψιλομετανοιώσει που πήγαν ΣΣΑΣ αλλά τώρα που είναι 25 πιστεύουν πως έκαναν την καλύτερη επιλογή.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με όσα λές.Απόφοιτος κι εγώ του οικονομικού ΑΠΘ εβλεπα τους ΣΑΣΣίτες και τους λυπόμουν.Είχα και φίλους και γενικά κάναμε παρέα με τα παιδιά αυτά και τα λέγαμε.Αυτό που έχω να πώ εγώ είναι

Α)Αν αποφοιτήσεις και μετά παραιτηθείς έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό γιατί και τα φοιτητικά σου χρόνια έχασες και μετά δεν έχεις την επαγγελματική εξασφάλιση που σου παρέχεται.Ασε που μετά σε αναγκάζουν να πληρώνεις ενα ποσό κάθε μήνα επειδή εγκατάλειψες το ''πόστο'' σου και πρέπει να πάρουν άλλον.

Β)Μεταπτυχιακά κάνουν οι απόφοιτοι της ΣΑΣΣ ,αλλά αυτοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα,''ημμέτεροι'',παιδιά του υπουργού κτλ.Συνεπώς μην το έχεις και τόσο σίγουρο οτι θα διαλέξουν εσένα να σου πληρώσουν το μεταπτυχιακό,να πληρώνουν κι εσένα για όσο καιρό θα διαρκεί και μετά να σου δώσουν και προαγωγή.

Γ)Το ιδανικό θα ήταν πρώτα να υπηρετούσε κάποιος τη θητεία του και μετά αν του άρεσε ο στρατός και η φιλοσοφία του να δήλωνε και ΣΑΣΣ.Βέβαια έτσι θα έχανε το πλεονέκτημα του να υπηρετήσει τη θητεία του μέσα στη σχολή ,αλλά τουλάχιστον δεν θα έτρωγε την φρίκη αφού θα έιχε πάρει μια απόφαση ζωής χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει.

Δημοσ.
δηλαδη ανακεφαλαιωνουμε.... ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ>*(διωρθωστε με αν κανω καπου λαθος)-γρηγορη αποκατασταση -καλα λεφτα****(με το που παιρνεις δηλαδη το πτυχιο παιρνεις το μηνα 900-1000?) -πιθανος διευθυντης η διοικητικο στελεχοσ σε στρ.νοσοκομεια της περιφερειασ-ανοιγμα ιδιωτικου ιατρειου*(απο κει σιγουρα θα βγαζεις τα πολλα τα χρηματα()-χαλαροτητα στη σχολη*(εκτοσ απο το καλοκαιρι στο ποσειδι και τισ σχετικεσ σκοπιες)-συνταξη στα 45 εκει γυρω και μετα εισαι ελευθερος απο στρατοΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ -θυσιαζεις φοιτιτικα χρονια-συχνες μεταθεσεις-μετακινησεις.... εχς κανει πουθενα λαθος σασ παρακαλω να ηθελα να αναφερθει καποιος γνωστης και να απαντησει περι χρηματων.ποσο. αληθευει οτι γινεται να πασ υστερα απο το πτυχιο για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και να ανεβεισ βαθμο με το που θα επιστρεψεις?

1. Τα λεφτά που γράφεις εσύ δεν είναι καλά λεφτά, τα λεφτά που θα παίρνεις θα είναι όμως! Θα έχεις χρονοεπίδομα με τα χρόνια το οποίο σου δίνει πραγματικές αυξήσεις, καμία σχέση με Δ.Υ, εσύ θα αυξάνεις κανονικά το μισθό σου. Νομίζω κοντά στην αρχή θα είναι γύρω στα 1200.

2. Δε γίνεσαι έτσι διευθυντής ή διοικητής, απαγορεύεται να διοικείς κάποιον που έχει υψηλότερο βαθμό από εσένα. Νομίζω ο διευθυντής στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (411) ήταν ταξίαρχος που είναι από τους ανώτερους βαθμούς για υγειονομικό. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνεις διευθυντής όταν περάσουν και τα χρόνια.

3. Αν έχεις ιδιωτικό ιατρείο μπορείς να βγάλεις επιπλέον χρήματα με μία αναλογία σε σχέση με το μισθό σου, έτσι νομίζω.

4. Σύνταξη στα 45; Εν μέρη είναι urban legend. Ως τότε δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει αλλά τώρα βγαίνεις με πλήρη σύνταξη στα 35 χρόνια εργασίας. Επίσης βγαίνεις και στα 25 αλλά είναι μειωμένη. Επίσης βγαίνεις αναγκαστικά όταν σε αποστρατέψουν. Α η σχολή ειναι συντάξιμος χρόνος άρα αν μπεις στα 18 βγαίνεις στα 18+25=43 με μειωμένη και στα 53 με πλήρη.

5. Καλά η σχολή δεν είναι τόσο τραγική, η πλειοψηφία τη βγάζει, μόνο αν είναι στο αίμα σου η αντιδραστικότητα δε θα την παλέψεις.

6. Στο στρατό και γενικά στις Ένοπλες Δυνάμεις δε φεύγεις όποτε σου γουστάρει. Αυτοί που είναι από Ευελπίδων νομίζω πρέπει να συμπληρώσουν υπηρεσία 12 έτη για να φύγουν.

7. Οι ένοπλες δυνάμεις σε σχέση με το δημόσιο είναι πολύ πιο αξιοκρατικές. Μπορεί να πάρεις μετάθεση στο εξωτερικό και να κάνεις μεταπτυχιακά χωρίς βύσμα. Για να κάνεις δίνεις εξετάσεις και αν μπεις με καλή σειρά σε δέχονται. Έχω γνωστό αξιωματικό που κάνει τώρα μεταπτυχιακό στο Μετσόβειο αν θυμάμαι καλά. Το μεταπτυχιακό είναι ειδικό (μόνο για του στρατού). Εκτιμώ ότι η πλειοψηφία των τωρινών αξιωματικών είναι σε μόρφωση και επίπεδο ανώτεροι από πολλούς απόφοιτους άλλων σχολών. Δες τι απαιτήσεις έχουν οι σχολές τους και τι βάσεις. Α αν χάσεις πάνω από ένα μάθημα στο εξάμηνο στο διακόπτουν αμέσως (νομίζω). Επίσης σε περνάνε από πολλά σχολεία έτσι και αλλιώς.

Δε μας είπες πόσο χρονών είσαι. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τη σχολή είναι αρκετά καλή επιλογή.

Δημοσ.

Η ΣΣΑΣ δεν είναι μόνο για Ιατρική. Έχει και τμήματα που φοιτούν σε Νομική, Οικονομικό και τελειώνουν σε 4 χρόνια. Δηλαδή γρήγορα χρήματα.

Δημοσ.
liopyr , ετοιμάσου να σου την "πέσουνε" "διάφοροι" μετά από αυτή τη δήλωση...:-D

Γι'αυτο το είπα, αλλά δεν τσιμπήσανε... :P

Δημοσ.

υποψηφιος ειμαι φετος τριτη λυκειου.. για τη βαση της σχολης μην ανησυχειτε την πιανω.για να γινει ομως αυτο μουπροσφερεται μονο η ΣΣΑΣ ιατρικη(δινω με ομογενεις) 2 κατηγορια για οποιον ξερει.... οταν λες σε περνανε απο πολλα σχολεια τι εννοεις τις μεταθεσεις?ειναι καθε 2-3-4 χρονια?δεν θελω να εργαζομαι στην αλλη ακρη της Ελλαδος εχοντας το ιδιωτικο ιατρειο στη Σαλονικη....το πιο σημαντικο για μενα ειναι ....-----στα 53 μου θα εχω μεν ενα καλο εισοδημα και μια καλη καριερα αλλα στα τοσα χρονια θα εχω τις ευκαιριες να βρω ελευθερο χρονο>?να νιωσω ανθρωπος και εγω....να κανω οικογενεια δινοντας το περισσοτερο βαρος εκει?θα μπορω ενα σαββατοκυριακο να βρεθω με τους φιλους μου η θα καταντησω να διαβαζω ιατρικα βιβλια στα 35-45 μου.... συν τις υποχρεωσεις πλεον του στρατου

Δημοσ.

Έχει σχέση σε ποιο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων θα γίνεις γιατρός. Άλλο Σ.Ξ. άλλο Π.Ν. και άλλο Π.Α. Για το Σ.Ξ. μπορώ να σου πω ότι ως αξιωματικός θα κάνεις 2 το πολύ 3 υπηρεσίες το μήνα. Στην υπηρεσία μπαίνεις μέσα από το πρωί και βγαίνεις το επόμενο απόγευμα μιλάμε για 32 ώρες περίπου να είσαι μέσα σε στρατόπεδο. Αν τύχει να κάνεις υπηρεσία σε αργία τότε θα έχεις κάποια μέρα απαλλαγή από εργάσιμη μέρα. Σε μονάδες εκστρατείας (δηλαδή σύνορα) μπορεί να κάνεις και κάποιες ασκήσεις. Στα συν είναι οι άδειες που έχει το στρατιωτικό προσωπικό. Είναι 30 μέρες κανονική και 10 μικρής διάρκειας = 40. Επιπλέον δικαιούσαι τις εορταστικές για πάσχα και χριστούγεννα νομίζω είναι από 5 άρα να υπολογίζεις 50 μέρες άδεια. Επίσης θα παίρνεις όλες τις αργίες και ημιαργίες που έχει το δημόσιο. Σχολεία φαντάσου ότι είναι σεμινάρια που μπορεί να κρατήσουν κάποιους μήνες και γίνονται συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Κατά τη διάρκειά τους έχεις απαλλαγή από τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Το να διαβάζεις ιατρικά βιβλία σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου είναι κάτι που πρέπει να κάνει ο σωστός επαγγελματίας αν θέλει να είναι ενήμερος για το χώρο του. Αν θες βέβαια στα 53 να έχεις καλό εισόδημα και πιο πριν να έχεις άπειρο ελεύθερο χρόνο και να βρίσκεσαι ταυτόχρονα στο ιδιωτικό ιατρείο χωρίς μεταθέσεις είναι κάτι που μόνο ως βουλευτής μπορείς να το κάνεις. Δηλαδή δουλειά που να μη σου δεσμεύει χρόνο και να σε πληρώνει... έλεος εκτός αν είσαι εισοδηματίας και ζεις με ενοίκια από δικά σου σπίτια.

Δημοσ.

φιλε μου απο τι ειδα εισαι απο τι ροδο ετσι?λοιπον επειδη φαινεται οτι γνωριζεις το αντικειμενο και επειδη αυτα τα πραγματα λεγονται και απο κοντα.προτεινω το εξης σε 3 βδομαδες απο τωρα το σχολειο μου θα παει 7ημερη στη ροδο.μαζι και εγω. θα ηθελες καποια στιγμη να δωσουμε καπου εκει ωρα και μερος να σε συναντησω με ενα φιλο η με καμια φιλη που θα ενδιαφερεται κ να μας ενημερωσεις εξ ολοκληρου .πχ. να σε κερασουμε ενα καφεδακι και μασ τα λες..

Δημοσ.

Δε νομίζω να σου πω πολλά παραπάνω πράγματα από κοντά. Αν επιθυμείς κάτι ιδιαίτερο υπάρχουν τα PM. Για τη σχολή ενδιαφέρεται άντρας η γυναίκα; Οι γυναίκες έχουν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από ότι οι άντρες, δεν τις αγγίζει κανείς, δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Αυτά ισχύουν στη σχολή αλλά και μετά.

Δημοσ.

οκ πανω κατω κατι εχω μαθει...α και κατι αλλο σημερα πηγα στο σαιτ του υπουργειου δημοσιας ταξης.και απο τι ειδα ιη σχολη των αξιωματικων ειναι πολυ σουπερ απο εγκαταστασεις τα κρεβατια εινια τελεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...