Προς το περιεχόμενο

Τωρα στα γεραματα...

Absinthe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα στα γεραματα μου ηρθε εντονη επιθυμια για games.

Αποφασισα λοιπον, αφου πηρα μεγαλη οθονη 22 ιντσων, να κανω και μια μινι αναβαθμιση στην καρτα γραφικων μου μηπως και παιξει κανενα συγχρονο παιχνιδι.

Επειδη το συστημα μου ειναι σχετικα παλιο( 4 ετων) και το χρησιμοποιουσα κυριως για ιντερνετ, δεν περιμενω να μπορω να παιζω τα πιο απαιτητικα παιχνιδια που υπαρχουν, αλλα τουλαχιστον να μπορω να παιζω καποια μεσαιων απαιτησεων σε hardware. Εξαλλου για τα πιο απαιτητικα παιχνιδια υπαρχει και το ps3.

Η μητρικη μου ειναι η asus a7n8x-x, επεξεργαστη εχω εναν athlon xp 2600+, απο μνημη εχω ενα ντιμακι 1gb 400mhz DDR και αλλο ενα ντιμακι 256mb 400mhz. Καρτα γραφικων εχω την fx5200 128mb της MSI και το τροφοδοτικο μου ειναι 400W.

Τρεχω τα xp.

Αξιζει να κανω μια μινι φτηνη αναβαθμιση, στην καρτα γραφικων μου και ισως στη μνημη για κανενα παιχνιδι ή ετσι και αλλιως το συστημα μου δεν θα αποδωσει λογω περιορισμενων δυνατοτητων? Ολικη και ακριβη αναβαθμιση δεν παιζει γιατι προτιμω να επενδυσω τα χρηματα σε ενα ps3.

Αν αξιζει να κανω μια μινι φτηνη αναβαθμιση παρακαλω προτεινετε μου καποιες καρτες γραφικων και ισως (αν κρινετε απαραιτητο) καποια μνημη.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Το o/c is out of question.

Προτιθεμαι να διαθεσω μεχρι 150 ευρω.

Δημοσ.

Με 150 φράγκα(πιθανότατα και με λιγότερα) παίρνεις και κάρτα και άλλο 1GB Ram.

Αλλά ότι ετοιμαζόμουνα να την πέσω:o

Και οι υπόλοιποι κοιμούνται ήδη, μάλλον.

Λίγες ώρες υπομονή.

Καληνύχτα μας.

Δημοσ.

Οι λύσεις σε AGP slot που υποστηρίζει η μητρική σου δεν είναι πολλές.

• Λύση α:

μπορείς να πάρεις μία 7600GT και να προσθέσεις ακόμα 1 giga ram (που είναι πανάκριβες πλέον), και να βγεις λίγο εκτός budget.

• Λύση β:

Παίρνεις μία

7900gsμε 160ε και δεν προσθέτεις ram. (καλύτερη λύση από την προηγούμενη).

•  
  • λύση γ:

Aυτήν προτείνω, κάνεις μία υπέρβαση και παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή σε agp slot την 3850 με 189ε και δίνεις ζωή για πολύ καιρό ακόμα στο Pc.

Η συγκεκριμένη κάρτα έχει σχεδόν τις διπλάσιες επιδόσεις από την προηγούμενη, και τολμώ να πω πως δύσκολα θα κυκλοφορήσει καλύτερη κάρτα σε AGP δίαυλο...

Μοναδικό αρνητικό της περίπτωσης είναι πως ίσως σε κάποια παιχνίδια δεν μπορεί να αποδώσει αυτά που μπορεί επειδή θα την φρενάρει το υπόλοιπο σύστημα, και ίσως αν το τροφοδοτικό σου είναι noname να μην καταφέρει να την ''σηκώσει''.

Δημοσ.

Θενξ φιλε λιοπυρ.

Η αληθεια ειναι πως το τροφοδοτικο μου ειναι no name και δεν τρελαινομαι να το αλλαξω προς το παρον. Βασικα θελω ενα συστημα που να με κουτσοβγαλει για 2 χρονακια ακομα και μετα τα 2 αυτα χρονακια σκεφτομαι να τα σκασω κανονικα και να παρω ενα καλο μηχανημα.

Η λυση 2 ειναι απο πλευρας αποδοσης σημαντικα καλυτερη απο την 1? Ειδικα αν συνδυαστει και με 1 gb εξτρα μνημη θα με βγαλει κανα 2 χρονακια οσον αφορα γκειμς?

Δημοσ.

Η 7900gs είναι κατά ~30% καλύτερη 7600gt, και έχει και πολύ καλό overclockability. Μπορεί να φτάσει πολύ κοντά στις επιδόσεις της 7900GT.

Όσον αφορά τα games λοιπόν, σίγουρα η δεύτερη λύση είναι πολύ καλύτερη.

Η πρώτη λύση υστερεί στα games, αλλά η μνήμη θα διευκολύνει κάπως τις υπόλοιπες εφαρμογές του υπολογιστή...

Εγώ πάντως στην θέση σου,επειδή πλέον δεν υποστηρίζουν οι εταιρίες πολύ τις AGP και χτυπάνε πολύ άσχημα στην τιμή, μάλλον θα κοιτούσα για καμμία μεταχειρισμένη 7600GT, νομίζω πως δεν αξίζει τα λεφτά της καινούρια...

Η λύση 2 + μνήμη, δεν συμφέρει σε καμμία περίπτωση, γιατί θα φτάσεις να δώσεις τα λεφτά που έχει η 3850.

Οπότε, πας για βουρ για 3850.

με λίγα λόγια στα games:

3850 με 1g ram >>>7900gs με 2g ram >7900gs με 1g ram >>7600gt με 2g ram> 7600gt με 1g ram

:-)

Δημοσ.

η 3850 θα χαραμίζεται στο συστημά σου. Οι επιδόσεις της θα χαντακώνονται απο το υπόλοιπο συστημά σου. Βέβαια και η 7900gs θα χάνει σε επιδόσεις λόγω επεξεργαστή αλλά πολύ λιγότερο. Γνώμη μου είναι να πάρεις μια 7900gs και άλλο 1 gb ram και να βγάλεις το 256. Για όλα αυτα δεν θα έδινα πάνω απο 80-90 ευρώ (και πολλά είναι). Ψάξε στα μεταχειρισμένα και θα βρείς ή βάλε μια αγγελία στο insomnia και όλο και κάτι θα βρεις. Και μια 7600gt πάντως μαζι με 1gb ram θα έδινε άλλη πνοή στο σύστημα σου. Ωστόσο οποιαδήποτε κάρτα και αν διαλέξεις είναι πιθανο να χρειαστείς άλλο τροφοδοτικό, ειδικά αν έχεις πάνω απο 2 σκληρούς, το τροφοδοτικό σου είναι noname και δεν βγάζει πάνω απο 18Α στην +12v γραμμή. Ανοιξε το τροφοδοτικό σου και δες το , το γράφει το αυτοκόλλητο πάνω του.

Δημοσ.
η 3850 θα χαραμίζεται στο συστημά σου. Οι επιδόσεις της θα χαντακώνονται απο το υπόλοιπο συστημά σου.

Πιθανόν σε ένα παιχνίδι που είναι εξαρτημένο στην cpu.

Στα περισσότερα που δεν είναι όμως? Οι απώλειες μπορεί να είναι ελάχιστες...

Ωστόσο οποιαδήποτε κάρτα και αν διαλέξεις είναι πιθανο να χρειαστείς άλλο τροφοδοτικό, ειδικά αν έχεις πάνω απο 2 σκληρούς, το τροφοδοτικό σου είναι noname και δεν βγάζει πάνω απο 18Α στην +12v γραμμή. Ανοιξε το τροφοδοτικό σου και δες το , το γράφει το αυτοκόλλητο πάνω του.

Δηλαδή ένα 400W PSU δεν μπορεί να σηκώσει μία 7600gt και 3 HDD πάνω? :rolleyes:

Για την ιστορία, τo δικό μου σύστημα με 4HDD δούλεψε μία εβδομάδα (σε φάση ανάγκης) με ένα 420W noname απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής του είναι τόσο αδύναμος που σε οποιοδήποτε παιχνίδι η διαφορά μιας 3850 απο μία 7900gs θα είναι απο μή υπάρχουσα εως 5% τη στιγμή που η 3850 έχει διπλάσιες επειδόσεις απο την 7900gs. Γι' αυτό θεωρώ ότι η αγορά της (που μάλιστα κάνει 200 ευρώ) δεν αξίζει. Εδώ γνωστός μου που την έβαλε σε P4 στα 3.2 έχει παρα πολύ χαμηλότερες επειδόσεις σε παιχνίδια απ'ότι εγω που την έχω σε pci-e και c2d.

Δεν είπα ότι ένα 400αρι psu δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσει μια 7600gt και 3 hdd πάνω. Είπα ότι ειναι πολύ πιθανο να μην μπορεί να σηκώσει , και ειδικά που την εποχή που ο φίλος μας πήρε το pc του δεν υπήρχαν οι ίδιες απαιτήσεις και και υπήρχαν ελάχιστα τροφοδοτικά που ξεπερνούσαν τα 600watt, τα 300αρια και 400αρια που κυκλοφορούσαν τότε είχαν πολλές διαφορές. Απο αυτά του κιλού μέχρι και πολύ ακριβά που μπορούν να ανταπεξέλθουν μέχρι και σημερα. Οπότε απο τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι έχει είναι λίγο δύσκολο να πούμε. Εξάλλου αλλιώς είναι να το έχεις για μια βδομάδα στο όριο και αλλιώς για χρονια που θέλει ο φιλος μας. Αργά η γρήγορα μπορεί να κλατάρει και να πάρει και άλλα πραγματα μαζί του. Εξάλλου εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Δεν έχω τπτ μαζί σου, γνώμη μου είναι, και έγω έτσι κι αλλιώς δεν του λέω σώνει και καλά να αλλάξει τροφοδοτικο, ας βάλει την καινούρια κάρτα που θα πάρει και αν του κάνει επανεκκινήσεις ή οτιδήποτε άλλο και δεν είναι σταθερός λόγω τροφοδοτικού τότε αγοράζει άλλο.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής του είναι τόσο αδύναμος που σε οποιοδήποτε παιχνίδι η διαφορά μιας 3850 απο μία 7900gs θα είναι απο μή υπάρχουσα εως 5% τη στιγμή που η 3850 έχει διπλάσιες επειδόσεις απο την 7900gs.

Αυτό δεν ισχύει. Απλά.

Το λόγο τον είπα και παραπάνω. Κάποια παιχνίδια δεν έχουν ανάγκη από επεξεργαστική ισχύ, κάποια άλλα έχουν.

Γι' αυτό θεωρώ ότι η αγορά της (που μάλιστα κάνει 200 ευρώ) δεν αξίζει. Εδώ γνωστός μου που την έβαλε σε P4 στα 3.2 έχει παρα πολύ χαμηλότερες επειδόσεις σε παιχνίδια απ'ότι εγω που την έχω σε pci-e και c2d.

Σε ποια παιχνίδια, και πόσο χαμηλότερες?

Οπότε απο τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι έχει είναι λίγο δύσκολο να πούμε.

Συμφωνώ υποθετικά μιλάμε.

Αλλά αυτό δεν είναι λίγο αντιφατικό με αυτά που έλεγες παραπάνω?

Ήξερες μέχρι και πόσα A αναγράφει το αυτοκόλλητο μέσα... :rolleyes:

Δημοσ.

πρώτα απόλα ξεχνάτε την X1950 που σε AGP έχει βγει η καλύτερη εδώ δεδομένου ότι η 3850 παραείναι δυνατή(το λέει παρακάτω).βέβαια άμα θέλουμε τους πιστεύουμε.

εγώ την Χ1950 την έχω ακόμα. παλιότερα που είχα P2.8 δούλευε άψογα με 470 watt τροφοδοτικό. συγκεκριμένα με

1gb ram

P2.8

X1950pro agp 256

το company of heroes όλα στο High το έπαιζε απροβλημάτιστα (χωρίς να το σκίζει αλλά και χωρίς κολλήματα)

και για τα τροφοδοτικά

έχω ένα 470 thermal take και αυτή τη στιγμή σηκώνει

Q6600

X1950pro

2gb ram

3 σκληρούς

2 drive

4 fans

και μια μητρική της πλάκας με s775 και AGP μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση

πήρα και ένα zalman fan controller που δείχνει και τα watt.

παίζοντας crysis (medium setting χωρίς ΑΑ φυσικά!!) πάνω από 210Watt δεν ανεβάζει..

οπότε μάλλον σε καλό δρόμο είσαι μόνο με κάρτα...

Δημοσ.
πρώτα απόλα ξεχνάτε την X1950 που σε AGP έχει βγει η καλύτερη εδώ δεδομένου ότι η 3850 παραείναι δυνατή(το λέει παρακάτω).βέβαια άμα θέλουμε τους πιστεύουμε.

Βασικά δεν λέει πουθενά ότι η 1950pro είναι η καλύτερη απο την 3850, το κατά τ'άλλα πλέον αναξιόπιστο site...

Το ότι παραείναι δυνατή λέμε και εδώ, αλλά οι επιδόσεις που θα φρενάρονται από το υπόλοιπο σύστημα είναι πολύ σχετικές...

Δημοσ.
Βασικά δεν λέει πουθενά ότι η 1950pro είναι η καλύτερη απο την 3850, το κατά τ'άλλα πλέον αναξιόπιστο site...

Το ότι παραείναι δυνατή λέμε και εδώ, αλλά οι επιδόσεις που θα φρενάρονται από το υπόλοιπο σύστημα είναι πολύ σχετικές...

συμφωνώ!

λεέι ότι είναι σωστότερη επιλογή, μιας και η 3850 ξεφέυγει κατά πολύ από το υπόλοιπο σύστημα, αλλά χέστους αυτούς γιατί μπερδεύουμε τον άνθρωπο( εγώ δηλαδή...:o)

απλά μπορεί κανείς να βρει μεταχειρισμένη Χ1950(ή κάτι ανάλογο) με 80-90 ευρώ ενώ 3850 όχι.

για τις επιδόσεις και τα τροφοδοτικά νομίζω ότι αυτά που έγραψα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές

Δημοσ.

Update: Το τροφοδοτικο ειναι 350watts τελικα. Η +12v δινει 10Α.

Παρολα αυτα, ετρεξα δυο τεστακια στο νετ οπου του βαζεις τι εξαρτηματα εχεις στο πισι και βαζοντας την χ1950 και το υπολοιπο συστημα μου μου εβγαλαν οτι χρειαζομαι τροφοδοτικο μονο 280 watt. Να τα εμπιστευτω?

Γενικα εχω ελαφρυ μηχανημα. 2 dvd drive μονο, 2 dimm μνημη και εναν σκληρο

Δεν ξερω ποσο μεγαλη διαφορα εχει, αλλα επειδη μιλατε για πολυ αδυναμο επεξεργαστη, εχω τον athlon xp 2600 barton που ειναι πιο γρηγορος και οχι τον thoroughbred.

Μετα απο αυτα, λετε να μην επιχειρησω χ1950 και 7900gs και να παω μονο για 7600gt (με την προυποθεση οτι δεν ψηνομαι να αλλαξω τροφοδοτικο στην παρουσα φαση)?

Δημοσ.

Tρέξε αυτό--> http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

είναι αρκετά αξιόπιστο.

Αυτά τα test συνήθως σου δίνουν αποτελέσματα μεγαλύτερα από αυτά που χρησιμοποιεί το ένα συνηθισμένο PC.

Αν και τα 10Α στην +12 είναι κάπως απογοητευτικά, νομίζω πως θα την σηκώσει την 1950 pro.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...