Kolofotias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2008 Γεια σας!Δεν έχω ιδέα πως δουλεύουν τα wimax και ποιος είναι ο απραίτητος εξοπλισμός για να συνδεθείς και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση!Μπορώ να δημιουργήσω ένα πλήρως λειτουργικό wlan με έναν φίλο μου που βρίσκεται στα 600μ, έχοντας οπτική επαφή με μένα, με 2 directional κεραίες?Αν ναι, τι εξοπλισμό ακριβώς χρειάζεται ο καθένας και πόσο περίπου θα κοστίσει?Ο φίλος μου δεν μπορεί για τεχνικούς λόγους να έχει ADSL και θέλω αν γίνεται να μοιραζόμαστε τη δική μου! Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!
kostasSTi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Γίνεται, δεν είναι μεγάλη η απόσταση. Εφ'όσον εσύ έχεις wireless router, μπορείς να πάρεις μια κεραία 12-16 db εξωτερικού πάντα χώρου και μια ακόμα ο φίλος σου. Μετά θέλει ο φίλος σου ένα access point για να μπορεί να συνδεθεί πάνω στο ρούτερ σου και είστε έτοιμοι. Όλα αυτά όμως έχουν την προυπόθεση να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των κεραιών... Κεραία Access Point
Kolofotias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Κάτι ακόμα....Για αποστάσεις της τάξης των 4Km υπάρχει δυνατότητα?Είναι μεγάλη απόσταση με οπτική επαφή όμως.Θα είναι πολύ ακριβή λυση φαντάζομαι...Πόσα db κεραία και τι είδους(πιάτο, σχάρα, cantenna....)χρειάζεται και τι πρέπει να προσέξει κάποιος?
firewalker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Με οπτική επαφή και στα δέκα χιλιόμετρα ίσως δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Το ρεκόρ χωρίς ενισχυτές νομίζω ότι είναι 65 περίπου χιλιόμετρα! Για κεραίες ρίξε μια ματιά εδώ. Μεγάλη σημασία να δώσεις και στα καλώδια - βύσματα που θα χρησιμοποιήσεις.
Kolofotias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Πολύ ωραία!Μόλις μαζέψω μερικά χρήματα θα το επιχειρήσω! κεραία+accespoint σε κάθε βάση και σύνδεση του δικού μου accesspoint με το linksys modem/router μου για παροχή internet!(αν κάνω λάθος διορθώστε με) Επίσης!Τι ταχύτητα θα πάρει ο φίλος μου? downstrem/upstream στο lan εννοώ!θα έχω μεγάλες απώλεις από τα 54Mbps του wireless?τουλάχιστον να παίρνει 2Mbps!
hellv1l Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 συμαντικο γαι την ποιοτητα επειδη ειμαι στο awmn ειναι , απο την κεραια μεχρι και τον υπολογιστη να το πας με utp καλωδιο και οχι με ομοαξωνικα γιατι και θα ανεβει το κοστος και θα κατεβει η ποιοτητα σηματος... κεραια στη ταρατσα , router σε κουτι αερο/υδατοστεγες διπλα ακριβως , και μετα με power over ethernet στο pc του καθε ενα
Kolofotias Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2008 συμαντικο γαι την ποιοτητα επειδη ειμαι στο awmn ειναι , απο την κεραια μεχρι και τον υπολογιστη να το πας με utp καλωδιο και οχι με ομοαξωνικα γιατι και θα ανεβει το κοστος και θα κατεβει η ποιοτητα σηματος... Ναι, έτσι θα το κάνω! κεραια στη ταρατσα , router σε κουτι αερο/υδατοστεγες διπλα ακριβως , και μετα με power over ethernet στο pc του καθε ενα Θέλω να παίρνει internet κατευθείαν από το modem/router μου ο φίλος μου!Δηλαδή, το σκέφτηκα με κεραία+accesspoint ώστε να είμαστε στο ίδιο δίκτυο αλλά και να παίρνει internet από το modem/router και όχι μέσω του pc μου!Κανω λάθος? Καλά που μου είπες ότι πρέπει να παίρνει ρεύμα από το ethernet γιατί σκεφτόμουν αλλιώς τροφοδοσία!
Kolofotias Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Τα λέω καλά με τη συνδεσμολογία ή δεν θα δουλέψει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.