Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά νέας κάρτας γραφικών!

sakis_ser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα να μου πείτε ιδέες και απόψεις όσον αφορά το εξής... Έχω εδώ και αρκετά χρόνια μια FX5200 σε mobo που παίρνει μέχρι και AGP8x. Προφανώς έφτασε ο καιρός να πάρω μια καινούργια. Ιδανικά, θα μου άρεσε να παίζει και κανένα φρέσκο παιχνιδάκι (δε ζητάω και Crysis;)) να υποστηρίζει όμως τουλάχιστον DX9, Pixel shader 3+, υποστήριξη από compiz σε linuxaki.

Ποια κάρτα γραφικών λοιπόν θα μου προτείνατε για AGP8x με ανώτατο χρηματικό όριο τα 100 ευρώ;

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τη βοήθειά τους!

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε AGP δίαυλο, η καλύτερη που υπάρχει είναι η 3850 η οποία σε βγάζει πολύ off-budget,

και μετά σαν επιλογές έρχονται οι (κατά σειρά επίδοσεων):

• 1950PRO
  • 7900GS
  • 7600GT

Oτιδήποτε λιγότερο δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Εγώ στην θέση σου,(αν δεν μπορείς να δώσεις τα λεφτά της 3850), θα κοίταγα για κάποια από τις υπόλοιπες μεταχειρισμένες.

:shifty:Προτείνω να αποφύγεις την 2600 σειρά, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα με drivers στην agp της έκδοση.

Δημοσ.

Το σύστημά μου είναι ένας P4 3GHz σε Albatron 865PE Pro II με 1Gb μνήμη (το οποίο σύντομα θα κάνω 2Gb). Το FSB του επεξεργαστή είναι 800MHz ενώ των μνημών 400MHz. Είναι σχετικά παλιό αλλά δε μου πάει να το πετάξω...

Ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.

Δημοσ.

Θεωρώ πως αξίζει η αγορά μίας 3850 για αυτό το σύστημα, αν μπορείς να αντέξεις το κόστος.

Από εκεί και πέρα, διάβασε το παραπάνω post μου, να μην τα ξαναγράφω...

Δημοσ.

έχεις φύγει για 3850 και 1 γίγα μνήμη(οπωσδήποτε) εαν σου πέφτουν πολλά πας για τη χ1950 όπως είπαν τα παιδιά απο πάνω.στο κάτω κάτω δεν είναι κακό το σύστημα σου...

Δημοσ.

το 2ο PC μου έχει 2 gb ddr1, p4 στα 3 ghz και έχω τσεκαρει (pci xpress bus) 7600gs, 1650xt, 7900 gs, 1950 pro πανω του, το πρόβλημα είναι ότι το "κόβει" η cpu, οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες απότι στο άλλο pc μου με core duo.Συνεπώς δεν αξίζει να τα σκάσεις σε ακριβή κάρτα, πάρε καλύτερα κάποια φτηνή πχ 1650 xt ή 7600 gs, αν βρεις μτχ ακόμη καλύτερα

Δημοσ.

θα συμφωνησω και εγω με τον telarin. νομιζω οτι δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για καρτες τυπου 1950 η 7900. πιστευω οτι η 7600gt ειναι η ιδανικη για το συστημα σου. και να βαλεις μεγαλυτερη καρτα, δεν θα την σηκωνει ο επεξεργαστης. οποτε....πεταμενα λεφτα!! εγω εχω μια 7600gs εδω και 2 χρονια. μεχρι πριν 2 μηνες την ειχα πανω στο παρακατω συστημα: sempron3400+,MB asus K8N4E, 1 gb ram. επαιζα τα παντα, μεχρι που βγηκαν τα crysis, NFS pro street, colin mcrae dirt και μερικα ακομη τελευταιας γενιας. ε, λοιπον εκει ειχα προβλημα. δεν τραβαγε ο επεξεργαστης και τα "επαιζα" με πολυ χαμηλα frame rates. αυτο το διεπιστωσα οταν πριν 2 μηνες εκανα αναβαθμιση σε διπηρυνο και 2 gb ddr2 μνημης. με την ιδια καρτα επαιξα το crysis, το τελειωσα. εχω βαλει και αλλα καινουρια παιχνιδια και τα τρεχει μια χαρα. σε χαμηλες αναλυσεις φυσικα, αλλα τρεχει. δεν κολλαει πια. γι αυτο σου λεω οτι η 7600 ειναι υπεραρκετη για το συστημα σου. δεν χρειαζεσαι παραπανω. το επομενο βημα ειναι μονο αναβαθμιση!!

Δημοσ.
1950pro μεταχειρισμενη την βρισκεις κατω απο 100 ευρω με εγγυηση και ειναι πολυ καλη:-)

Μα τι λέτε?

Οταν το πλαίσιο ξεστοκαρε τις εορτές έδινε όλες τις 1950προ μισή τιμή.

Ειδικά μία την έδινε 95?.:-D

Φυσικά καινούρια!!!

Εγώ προτείνω νέας τεχνολογίας κάρτα για επιδόσεις.(νέας γενιάς shaders, directX)

Εκτός κι αν δεν συμφέρει στο οικονομικό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...