Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί θέλω να κατεβάσω και εγώ διάφορα επεισόδια εκπομπών από το webtv της ΕΡΤ.

Ο μόνος τρόπος που έχω βρει είναι με το downloadhelper αλλά είναι βασανιστικό γιατί για κάποιο λόγο τα κατεβάζει πολύ αργά. Γνωρίζετε αν έχει κάποιο cap ή αν είναι θέμα των servers της ΕΡΤ;
Η σύνδεση μου είναι 100αρα οπτική ίνα οπότε δεν τίθεται θέμα χαμηλής ταχύτητας από πλευράς μου.

Δοκίμασα και το video downloader plus που έγραψε ένας φίλος εδώ παραπάνω, αλλά αν και λίγο πιο γρήγορο, πρέπει να είναι λίγο κακογραμμένο.

Έχετε βρει κάποιον άλλον τρόπο/downloader για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου;

Το προγραμματάκι που πόσταρε ο φίλος από πάνω που είναι γραμμένο σε python δουλεύει απροβλημάτιστα; Τι πρέπει να κάνω ακριβώς για να το τρέξω σε windows 10;

Ευχαριστώ!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 13/6/2019 στις 9:09 ΜΜ, Cyberdemon87 είπε

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί θέλω να κατεβάσω και εγώ διάφορα επεισόδια εκπομπών από το webtv της ΕΡΤ.

Ο μόνος τρόπος που έχω βρει είναι με το downloadhelper αλλά είναι βασανιστικό γιατί για κάποιο λόγο τα κατεβάζει πολύ αργά. Γνωρίζετε αν έχει κάποιο cap ή αν είναι θέμα των servers της ΕΡΤ;
Η σύνδεση μου είναι 100αρα οπτική ίνα οπότε δεν τίθεται θέμα χαμηλής ταχύτητας από πλευράς μου.

Δοκίμασα και το video downloader plus που έγραψε ένας φίλος εδώ παραπάνω, αλλά αν και λίγο πιο γρήγορο, πρέπει να είναι λίγο κακογραμμένο.

Έχετε βρει κάποιον άλλον τρόπο/downloader για να μπορέσω να κάνω την δουλειά μου;

Το προγραμματάκι που πόσταρε ο φίλος από πάνω που είναι γραμμένο σε python δουλεύει απροβλημάτιστα; Τι πρέπει να κάνω ακριβώς για να το τρέξω σε windows 10;

Ευχαριστώ!

Ειμαι ο δημιουργος. Λειτουργει αψογα, αρκει να κατεβασεις τη python googlare how to install python windows 10. Μετα βαλε στον ιδιο φακελο με το αρχειο μου τη βιβλιοθηκη ffmpeg που εχω λινκ στο github μου, και μετα με την εντολη που γραφει στο github με command prompt στο φακελο που περιεχει το αρχειο python κατεβαζεις οτι θες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/7/2019 στις 1:39 ΠΜ, MosquitoTerminator είπε

Ειμαι ο δημιουργος. Λειτουργει αψογα, αρκει να κατεβασεις τη python googlare how to install python windows 10. Μετα βαλε στον ιδιο φακελο με το αρχειο μου τη βιβλιοθηκη ffmpeg που εχω λινκ στο github μου, και μετα με την εντολη που γραφει στο github με command prompt στο φακελο που περιεχει το αρχειο python κατεβαζεις οτι θες.

υπάρχει κάποια λύση για Mac OS;

δοκιμάζω και βγάζει: 

python: can't open file 'ert-downloader.py': [Errno 2] No such file or directory

Επεξ/σία από michalo
Δημοσ.
Στις 16/7/2019 στις 1:57 ΜΜ, michalo είπε

υπάρχει κάποια λύση για Mac OS;

δοκιμάζω και βγάζει: 

python: can't open file 'ert-downloader.py': [Errno 2] No such file or directory

Εισαι σιγουρα στο σωστο directory?

Δημοσ.
Στις 22/7/2019 στις 10:00 ΜΜ, MosquitoTerminator είπε

Εισαι σιγουρα στο σωστο directory?

δεν είμαι σίγουρος

άνοιξα το τερματικό και ακολούθησα τις οδηγίες

οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Δημοσ.
Στις 25/7/2019 στις 9:12 ΠΜ, michalo είπε

δεν είμαι σίγουρος

άνοιξα το τερματικό και ακολούθησα τις οδηγίες

οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Δεν γνωριζω απο mac os αν μπορεις να ανοιξεις κατευθειαν στο φακελο το τερματικο αλλα αμα δε γινεται ανοιγοντας το μπορεις να πλοηγηθεις εκει με την εντολη cd. Στα windows θα ηταν cd C:/Users/Onoma/EpifaniaErgasias/FakelosPouExeiToArxeio

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/7/2019 στις 1:39 ΠΜ, MosquitoTerminator είπε

C:\tmp>python ert-downloader.py https://webtv.ert.gr/ert1/eidiseis/05apr2017-1200-deltio-idiseon/
Traceback (most recent call last):
  File "ert-downloader.py", line 1, in <module>
    import requests
ModuleNotFoundError: No module named 'requests'

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ scriptΑΚΙ?

ΣΤΟ tmp ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ bin ΤΟΥ ffmpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/8/2019 στις 10:32 ΠΜ, [email protected] είπε

C:\tmp>python ert-downloader.py https://webtv.ert.gr/ert1/eidiseis/05apr2017-1200-deltio-idiseon/
Traceback (most recent call last):
  File "ert-downloader.py", line 1, in <module>
    import requests
ModuleNotFoundError: No module named 'requests'

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ scriptΑΚΙ?

ΣΤΟ tmp ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ bin ΤΟΥ ffmpeg

Δεν εχεις βαλει τη βιβλιοθηκη requests

Απο το τερματικο βαλε την εντολη pip install requests

Edit: To δοκιμασα και το βιντεο κατεβηκε κανονικα.

Επεξ/σία από MosquitoTerminator
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Βρήκα το Stream Video Downloader για τον chrome.

Αντί να δώ κάτι στο webtv που μου κολλάει θα μπορούσα να το κατεβάσω;

Τίθεται θέμα νομιμότητας για κάτι τέτοιο, θα μπορούσα να έχω πρόβλημα με τον ISP μου;

Να προσθέσω. Οχι απαραίτητα webtv EPT αλλά και από άλλα κανάλια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

@MosquitoTerminator σε ευχαριστούμε πολύ για το script σου!

Χρειάστηκε να προσθέσω την παράμετρο -bsf:a aac_adtstoasc στην γραμμή 85 που καλείς το ffmpeg για να παίξει αλλά δυστυχώς πάντα μου κατεβάζει το ίδιο (άσχετο) βίντεο.

Το έβαλα να εκτυπώνει το url_root και είδα ότι το πάντα είναι το https://mediastream.ert.gr/vodedge/_definst_/mp4:dvrorigin/copyright-alert.mp4/ ασχέτως ποιο url του λέω εγώ να κατεβάσει. Προφανώς είναι κάποιο επιπλέον protection που πρόσθεσαν τελευταία.

Μήπως ξέρεις πως μπορώ να το διορθώσω; Δεν γράφω python και δεν βγάζω άκρη!

Σε ευχαριστώ πολύ εκ'των προτέρων!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/11/2020 στις 5:38 ΜΜ, spe75 είπε

@MosquitoTerminator σε ευχαριστούμε πολύ για το script σου!

Χρειάστηκε να προσθέσω την παράμετρο -bsf:a aac_adtstoasc στην γραμμή 85 που καλείς το ffmpeg για να παίξει αλλά δυστυχώς πάντα μου κατεβάζει το ίδιο (άσχετο) βίντεο.

Το έβαλα να εκτυπώνει το url_root και είδα ότι το πάντα είναι το https://mediastream.ert.gr/vodedge/_definst_/mp4:dvrorigin/copyright-alert.mp4/ ασχέτως ποιο url του λέω εγώ να κατεβάσει. Προφανώς είναι κάποιο επιπλέον protection που πρόσθεσαν τελευταία.

Μήπως ξέρεις πως μπορώ να το διορθώσω; Δεν γράφω python και δεν βγάζω άκρη!

Σε ευχαριστώ πολύ εκ'των προτέρων!

Τελικά βρήκα μία λύση για την δική μου περίπτωση αλλά δεν θα παίξει με οποιοδήποτε βίντεο.

Εγώ ήθελα να κατεβάσω διάφορα επεισόδια της εκπομπής "απευθείας" οπότε άλλαξα την γραμμή 21 από:

if("ep.ert.gr/" in url_root):

σε

if("apeutheias/" in url_root):

αυτό όμως παίζει σωστά μόνο για την συγκεκριμένη εκπομπή.

Το αφήνω εδώ σε περίπτωση που βοηθήσει και κάποιον άλλο.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/11/2020 στις 10:02 ΠΜ, spe75 είπε

Τελικά βρήκα μία λύση για την δική μου περίπτωση αλλά δεν θα παίξει με οποιοδήποτε βίντεο.

Εγώ ήθελα να κατεβάσω διάφορα επεισόδια της εκπομπής "απευθείας" οπότε άλλαξα την γραμμή 21 από:

if("ep.ert.gr/" in url_root):

σε

if("apeutheias/" in url_root):

αυτό όμως παίζει σωστά μόνο για την συγκεκριμένη εκπομπή.

Το αφήνω εδώ σε περίπτωση που βοηθήσει και κάποιον άλλο.

Εφτιαξα καινουρια εκδοση, τσεκαρε αν δουλευει.

Στις 12/10/2019 στις 8:37 ΜΜ, satsok2 είπε

Βρήκα το Stream Video Downloader για τον chrome.

Αντί να δώ κάτι στο webtv που μου κολλάει θα μπορούσα να το κατεβάσω;

Τίθεται θέμα νομιμότητας για κάτι τέτοιο, θα μπορούσα να έχω πρόβλημα με τον ISP μου;

Να προσθέσω. Οχι απαραίτητα webtv EPT αλλά και από άλλα κανάλια.

Προβλημα με τον ISP δεν θα εχεις.

Αμα κατεβασεις το αρχειο μονο για προβολη και το διαγραψεις νομιζω εισαι καλυμμενος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...