Προς το περιεχόμενο

καθυστερει το ποντικι !

kSiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετω ολους τους Insomniacs...

παραθετω τα χαρακτηριστηκα απο το pc μου:

cpu: amd athlon 4600+ dual

mobo: msi

vga: Ge force 7200gs 512mb

ram: 2gb 667mhz

hdd: 360 gb

WinXP GR SP2 , 1mbit Connx

με το pc δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, δεν crasharei, δεν επανακινει, δεν βγαζει μπλε οθονες (φτου φτου-χτυπα ξυλο).

το προβλημα μου ειναι σε μερικα παιχνιδια οπως WOW,Warcraft III τα οποιο παιζω online. εχω τις ρυθμισεις στο High κ αναλυση 1024*768 *32bit και εχω παρατηρησει οτι το Mouse μου καθυστερει! δηλαδη μπορεί αν κάνω μια γρηγορη κινηση απο την μια γωνια της οθονης στην αλλη και βλεπω μια πολυ μικρη καθυστερηση η οποια ειναι ομως ενοχλιτικη. το παιχνιδι το παιζω με 60 fps τα οποια ειναι ικανοποιητικα! στην εικονα μου (frames) δεν παρατηρω καποιο κολημα, παρα ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΕΙΚΤΗ του ποντικιου... :(

το ξερω πως η καρτα γραφικων μου ειναι για τα μπαζα, αλλα το παιχνιδια που παιζω τα τρεχει σχετικα ευκολα χωρις spikes-freeze (παγωμα εικονας) οποτε πιστευω πως ειναι καπου αλλου το προβλημα. ποντικι αλλαξα πριν μια βδομαδα, εχω το mx400 της Logitech.

θελω να ρωτησω αν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι η οθονη ?! εχω μια philips CRT 17αρα μοντελο του 1999-2000. η εικονα της ειναι ωραια, αλλα μου φαινεται πως αυτη ευθυνεται για την καθυστερηση του δεικτη. ισχυει κατι τετοιο ?

ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Φίλε έπαθα κι εγώ το ίδιο αφού αγόρασα καινούριο pc (quad core + 8800) και τρελάθηκα γιατί μου φάνηκε τελείως κουλό να μην παίζει παιχνίδια όπως το Warcraft 3 σωστά. Το πρόβλημα λύθηκε πηγαίνοντας στο control panel της nvidia και απενεργοποιώντας το "v-sync" για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Πιστεύω το ίδιο θα φταίει και σε εσένα.

Συγκεκριμένα: manage 3d settings - Program settings - warcraft 3 απο το Menu - Vsync Force off

Δημοσ.

Land_Of_Banania thx για την απαντηση...

κατ'αρχην εχω ελληνικο μενου στους Drivers.

οποτε το vsync ειναι ο Καθετος Συγχρωνισμος σωστα?

Εμενα ηταν στο "Χρηση Γενικης Ρυθμισης (Απενεργοποιηση)" και το εκανα απενεργοποιηση.

βεβαια δεν μπορω να το δοκιμασω επειδη δεν ειμαι σπιτι αλλα μπαινω με απομακρυσμενη συνδεση (VNC) και δν μπορω να μπω σε παιχνιδι, αλλα θα το δοκιμασω σιγουρα αυριο!

επισης απο το μενου της nVidia ειδα μια επιλογη "Αντισοπικο Φιλτραρισμα" το οποιο ειναι στο "8χ". μηπως παιζει κ αυτο ρολο ? μηπως πρεπει να το απενεργοποιησω κ αυτο ?

Δημοσ.

Ναι λογικά αυτό είναι. Κοίτα οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν την ποιότητα των γραφικών που παράγει η κάρτα σου. Αρχικά δοκίμασε να απενεργοποιήσεις μόνο αυτό που ήδη έκανες γιατί σ εμένα πχ, το θέμα ήταν καθαρά από αυτό. Καμία σχέση ότι δεν μπορούσε να αποδώσει σωστά η κάρτα. Και νομίζω όπως το περιγράφεις πως ακριβώς το ίδιο έχεις κι εσύ. Άλλωστε αφού τα τρέχεις με 60 frames τα παιχνίδια πάει να πει πως δεν έχεις κανένα άλλο πρόβλημα.

Δημοσ.

το δοκιμασα μολις τωρα.. τελικα ηταν ο καθετος συγχρονισμος η αιτία.τωρα που το εβγαλα το ποντικι τσουλαει...

Δοκιμασα να βγαλω το αντισοπικο φιλτραρισμα (που ηταν στο 8χ) αλλα τα frames επεσαν απο 65 στα 50-54.... ετσι το ξαναβαλα στο 8χ.

ευχαριστω ! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...