alex2005 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να δώσω το δικαίωμα σε έναν χρήστη να μπορεί να δίνει δικαιώματα σε άλλους. Κάνω: >grant all privileges on *.* to 'alex' identified by '1234' with grant option; Όμως όταν συνδέομαι με αυτόν τον χρήστη μου βγάζει: You must have privileges to update tables in the mysql database to be able to change passwords for others Βρήκα αυτό το MySql Bug αλλά είναι παλιό και υποθέτω ότι έχει φτιαχτεί: http://bugs.mysql.com/bug.php?id=12143 Ευχαριστώ πολύ.
lavelle Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Νομίζω ότι θα πρέπει να του δώσεις δικαιώματα να είναι superuser, δηλώνοντας και από που συνδέεται : grant all privileges on *.* to 'alex'@'%' identified by '1234' with grant option; το 'alex'@'%' σημαίνει ότι έχει full priviledges απ'όπου κι αν συνδέεται ελπίζω να βοήθησα
alex2005 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν δουλεύει ούτε έτσι. Το θέμα είναι βασικά ότι δεν είναι και σωστό να δώσω και δικαιώματα σε έναν χρήστη σε όλες τις ΒΔ καθώς θα υπάρχουν πολλές στον server. Μήπως ξέρεις κάποια άλλη λύση?? Έχω την αίσθηση ότι θα έπρεπε να δουλεύει και όπως το έκανα στην αρχή. Εdit:τώρα το παρατήρησα πως εγώ με αυτό που έχω γράψει πιο πάνω δίνω δικαιώματα για όλες τις ΒΔ.Στην πραγματικότητα όταν το έτρεξα προσδιόρισα την ΒΔ και δεν το άφησα *.*
lavelle Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Λογικά θα έπρεπε να δουλεύει και με τους δύο τρόπους. την εντολή την δίνεις απο κονσόλα; από phpmyadmin; υπάρχει κανένα control panel που "μιλάει" με την MySQL;
alex2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Ναι από κονσόλα δίνω τα δικαιώματα αλλά συνδέομαι από servlets/jsp. Και ο απώτερος σκοπός είναι να δίνω και τα δικαιώματα από εκεί στο μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.