ata1983 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Παιδιά υπάρχει κανένας τρόπος να ανοίξει το My computer κανονικά με τον explorer από ένα link σε μια σελίδα? Για την sql επειδή ασχολήθηκα τελευταία και έμαθα καλά θα ήθελα να μου πεί κάποιος για γραφικό περιβάλλον τι είναι αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο για να ξεκινήσω λίγο και εκεί!
thanocaster Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Για το πρώτο ερώτημά σου θες να δεις στον browser σου τα περιεχόμενα του my computer ή να ανοίξει ο windows explorer? Για το δεύτερο, δεν κατάλαβα τί θέλεις ακριβώς: έναν code editor για την sql (πχ aptana) ή πρόγραμμα που να σου δείχνει γραφικά τη βάση σου και να σου επιτρέπει να την επεξεργαστείς από εκεί;
ata1983 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Στο πρώτο ερώτημα όπως είπες θέλω να ανοίγει κανονικά ο windows explorer σαν να έχω πατήσει διπλό κλικ στο My computer Στο δεύτερο έχω μια μικρή σύγχηση, έχω μάθει καλά sql κώδικα και θα ήθελα (τον πιο γνωστό) τρόπο δημιουργίας ενός user interface. Για παράδειγμα έχω κάνει μια βάση δεδομένων με εντολές sql και όλα τα απαιτούμενα constraints κτλ πως θα μπορέσω να φτιάξω πλέον ένα γραφικό περιβάλλον για αυτή τη βάση για τον απλό χρήστη για να κάνει πχ εγγραφή σε ένα πίνακα χωρίς insert και εντολές
thanocaster Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Για το πρώτο ερώτημα λοιπόν, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από τον κλασσικό ><a href="file:///c:/">link</a> που όμως σου ανοίγει την τοποθεσία μέσα στο παράθυρο του browser... Για το άλλο ερώτημα, ο πιο σωστός τρόπος κατά τη γνώμη μου είναι μια κονσόλα φτιαγμένη με php.
QSpec Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Αν κατάλαβα καλά το 2ο ερώτημα σου, αυτό θα σε βοηθήσει.
kfyros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Μπορείς να γράψεις και html - asp κώδικα χρησιμοποιώντας ado για την σύνδεση με τη βάση δεδομένων και το πήγαινε έλα των δεδομένων. Αν δεν μιλάς για web περιβάλλον αλλά για κάποια εφαρμογή (πχ exe), υπάρχουν πολλά εργαλεία προγραμματισμού . Tο πιο διαδεδομένο είναι το Visual Studio .Net της Microsoft. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να μάθεις και κάποια γλώσσα προγραμματισμού για να φτιάξεις προγράμματα που να μιλάνε και με βάσεις δεδομένων (πχ html,java,php,asp, perl, visual basic, C, Κλπ με τις .ΝΕΤ παραλλαγές τους). Το πιο απλό που τα συνδυάζει και τα δύο είναι η ms access (και εύκολη δημιουργία user interface μέσα από τον form-report designer και βάση δεδομένων μαζί)
kfyros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Για web περιβάλλον το http://www.w3schools.com είναι πολύ καλό site για να μάθεις.
kfyros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Στο πρώτο ερώτημα όπως είπες θέλω να ανοίγει κανονικά ο windows explorer σαν να έχω πατήσει διπλό κλικ στο My computer Όπως σημειώνει και ο thanocaster με το html tag <a .... θα σου ανοίξει το c:\ στην οθόνη του browser. Το να ανοίξεις τον windows explorer από web σελίδα μπορεί να γίνει μόνο εάν οι ρυθμίσεις ασφαλείας στον browser είναι χαμηλό ή απενεργοποιημένες, αλλά δεν θυμάμαι την εντολή. Το πιο σημαντικό μέτρο ασφαλείας στο Internet είναι να μην επιτρέπεται σε μια σελίδα να ανοίγει προγράμματα του υπολογιστή στον οποίο φορτώνεται οπότε για web pages μάλλον αυτό πρέπει να το ξεχάσεις. Στο δεύτερο έχω μια μικρή σύγχηση, έχω μάθει καλά sql κώδικα και θα ήθελα (τον πιο γνωστό) τρόπο δημιουργίας ενός user interface. Για παράδειγμα έχω κάνει μια βάση δεδομένων με εντολές sql και όλα τα απαιτούμενα constraints κτλ πως θα μπορέσω να φτιάξω πλέον ένα γραφικό περιβάλλον για αυτή τη βάση για τον απλό χρήστη για να κάνει πχ εγγραφή σε ένα πίνακα χωρίς insert και εντολές Με sql μπορείς να διαχειριστείς τη βάση δεδομένων. Αυτό είναι το ένα μέρος. Με κάποιο εργαλείο και γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζει δημιουργία φορμών - οθονών κλπ, φτιάχνεις την εφαρμογή που θα εμφανίζει τα δεδομένα στο χρήστη , και θα του προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον για να καταχωρήσεις εγγραφές. Τα sql statements Θα τα ενσωματώσεις στην εφαρμογή αυτή για να μπορέσουν τα δεδομένα που καταχωρεί - αναζητεί ο χρήστης να αποθηκευτούν - ανασυρθούν από τη βάση δεδομένων. Ένα γραφικό περιβάλλον συνήθως λειτουργεί με παρόμοια λογική σε όλες τις γλώσσες. Έτοιμα γραφικά αντικείμενα (όπως grids, lookup comboboxes, calendar fields, text fields,numeric fields κλπ) που τα πετάς πάνω σε ένα καμβά και δημιουργείς το παράθυρο της εφαρμογής, εργαλεία σύνδεσης με τη βάση, επιλογή πινάκων και συσχέτιση τους με τα αντικείμενα στην οθόνη, κώδικας που εκτελείται σε διάφορα events των αντικειμένων του προγράμματος όπως είναι ένα παράθυρο,ένα grid , ένα πεδίο κειμένου (πχ On Load, On Post,On Change, On Delete, On SubmitButton1Press) κλπ Πολλοί προγραμματιστές δεν γνωρίζουν καν sql , γιατί δουλεύουν με εργαλεία υψηλού επιπέδου τα οποία με wizards ή μέσα από γραφικό περιβάλλον δημιουργούν πίνακες και φτιάχνουν τον sql κώδικα που απαιτείται για να αποθηκευτούν - ανακτηθούν τα δεδομένα, ενώ εκείνοι κάνουν drag and drop αντικείμενα πάνω στην οθόνη.
ata1983 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Ξέρω αρκετά java και λίγη C, και πολύ καλά sql αλλά κάπου χάνω τη σύνδεση για να γίνει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή. Qspec κάτι τέτοιο ζητάω αλλά είναι πιο πολύ για ιστοσελίδα. Εγώ ψάχνω για εφαρμογή πχ έχω κάνει μια βάση δεδομένων έτσι για εξάσκηση για ένα dvd club. Όμως προφανώς ο υπάλληλος δεν θα κάνει insert στην γραμμή εντολών για κάθε πελάτη πχ αυτό το user interface πως το φτιάχνουμε? Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις kfyros thanks θα το ψάξω το site
StavrosD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Για να ανοίξει τον explorer σε νέο παράθυρο: <a href=http://file:///c:/" target="_blank">link</a>
drm Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Για το δεύτερο, ο πιο σωστός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις μία γλώσσα προγραματισμού ώστε να φτιάξεις το interface υπάρχουν και μία δύο γλώσσες που είναι ειδικά για αυτό (Visual FoxPro, Powerbuilder) και υπάρχουν και άλλες που ενώ είναι γενίκες γλώσσες προγραμματισμου έχουν πολύ καλή υποστήριξη για DBs (πχ Delphi). Επίσης μπορείς να φτιάξεις και ένα web interface σε ASP / ASP.Net / PHP
kfyros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ξέρω αρκετά java και λίγη C, και πολύ καλά sql αλλά κάπου χάνω τη σύνδεση για να γίνει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή.Qspec κάτι τέτοιο ζητάω αλλά είναι πιο πολύ για ιστοσελίδα. Εγώ ψάχνω για εφαρμογή πχ έχω κάνει μια βάση δεδομένων έτσι για εξάσκηση για ένα dvd club. Όμως προφανώς ο υπάλληλος δεν θα κάνει insert στην γραμμή εντολών για κάθε πελάτη πχ αυτό το user interface πως το φτιάχνουμε? Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις kfyros thanks θα το ψάξω το site Η java έχει και φόρμες - πεδία κλπ για web dataentry. Απλά τη θεωρώ πολύ δύσχρηστη για development αποκλειστικά σε java (αυτό το case sensitive στο λαιμό μου κάθεται) Δες στο 3schools έχει και το document object στη java που είναι το super duper object της, και το ado για να συνδέεσαι και να στέλνεις queries σε βάση. Μεγάλη ευκολία είναι τα ado recordsets, στα οποία τραβάς με select records από τη βάση σε μορφή recordset (client dataset ουσιαστικά) που τη διαχειρίζεται στη μνήμη ο web browser χωρίς να στέλνει queries , και όταν τελειώσεις με τα edit - insert - delete στο recordset, με μια εντολή το κάνεις post - apply changes - submit ή όπως αλλιώς λέγεται, και το ado πάει μόνο του και κάνει τα απαιτούμενα insert - delete - update στη βάση. Με κάποια παράμετρο, όταν το ανοίγεις το κάνεις και lock, αν θες να μην μπορεί να πειράξει κάποιος άλλος χρήστης ταυτόχρονα τα ίδια records που έχεις σηκώσει εσύ στον client (με κάποιο error trapping μπορεί το πρόγραμμα σου να του βγάζει μήνυμα ότι τα δεδομένα που θέλει είναι υπό επεξεργασία από άλλο χρήστη). Δεν νομίζω να μπαίνεις και ιδιαίτερα στο νόημα με αυτά, αλλά κάποια στιγμή θα τα θυμηθείς. Καλό παιχνίδι!!!
georgeuk Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 ftiaxneis mia forma me ta pedia pu thes p.x <html> <body> <form action="insert.php" method="post"> Firstname: <input type="text" name="firstname" /> Lastname: <input type="text" name="lastname" /> Age: <input type="text" name="age" /> <input type="submit" /> </form> </body> </html> meta ftiaxneis to arxeio insert.php <?php $con = mysql_connect("localhost","peter","abc123"); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("my_db", $con); $sql="INSERT INTO person (FirstName, LastName, Age) VALUES ('$_POST[firstname]','$_POST[lastname]','$_POST[age]')"; if (!mysql_query($sql,$con)) { die('Error: ' . mysql_error()); } echo "1 record added"; mysql_close($con) ?>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.