Προς το περιεχόμενο

ip camera problem

frag9855

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια adsl 1024 στο σπιτι και προσπαθω να συνδεσω μια ip camera micronet sp5520 στο ρουτερ του οτε(sagem 1500wirelless).θελω να γινει ασυρματα η συνδεση και να παρακολουθω απο το γραφειο στο σπιτι.ξερει κανεις την παραμετροποιηση?εχω δοκιμασει αλλα τιποτα.πρεπει να στην συνδεσω πρωτα με ethernet?αν γνωριζει καποιος..,,υποχρεος!!!!

Δημοσ.

Το Rdesktop είναι Overkill.

Αυτές οι κάμερες συνήθως τρέχουν:

- Ένα HTTP Administration Interface στην port 80. Από κει μπορείς να δεις το Video (συνήθως όμως μέσω ActiveX) και να χειριστείς την κάμερα.

- Ένα άλλο service σε κάποια άλλη port (δες απ' το manual), όπου μπορείς να πεις να συνδεθεί το συνοδευτικό proprietary πρόγραμμα. Συνήθως το πρόγραμμα έχει περισσότερες ευκολίες και καλύτερη ποιότητα εικόνας.

- Οπότε... Forward τις σχετικές ports από το PUBLIC (WAN) Interface του ADSL Router στην Private διεύθυνση της κάμερας.

- Dyndns αν δεν έχεις static address

- Συνδέεσαι από όπουδήποτε είτε από έναν web browser είτε από το πρόγραμμα, δίνοντας την (public= IP διεύθυνση του Router ή το Dyndns hostname που σέταρες.

Δημοσ.

πρεπει να δηλωσω τα ιρ των καμερων μεσα στο ρουτερ?και σε αυτες να βαλω:80?η public ip του ρουτερ μου ειναι αυτη που βλεπει στο τοπικο δικτυο(192.168.0.55?

Δημοσ.
πρεπει να δηλωσω τα ιρ των καμερων μεσα στο ρουτερ?και σε αυτες να βαλω:80?η public ip του ρουτερ μου ειναι αυτη που βλεπει στο τοπικο δικτυο(192.168.0.55?

Ναι πρεπει με την αντιστοιχη πορτα που βγαινει και μπαινει καθε καμερα ξεχωριστα. Οι πορτες που θα ξεκινησεις ειναι απο 8080-8081... κ.λ.π. Πιθανον να πρεπει να κανεις register τις καμερες για να τις βλεπεις απο browser. Δες το manual

Δημοσ.
η public ip του ρουτερ μου ειναι αυτη που βλεπει στο τοπικο δικτυο(192.168.0.55)?

Όχι, αυτή είναι η private. Θα τη χρησιμοποιήσεις μόνο για να συνδεθείς στον router και να ρυθμίσεις το port forwarding. Στους περισσότερους routers δε θα χρειαστεί να δηλώσεις ακριβώς την public για να κάνεις port forwarding -αφού λογικά θα αλλάζει τακτικά άλλωστε-.

Δημοσ.

Καλημέρα σας..

Δυστηχώς έχω και εγώ πρόβλημα με την δική μου ασύρματη ipcamera στο δίκτυό μου και ακόμα να βρώ άκρη.

Έλεγξα όλο το πρόγραμμα της κάμερας απο την αρχή, έπεξα με όλες τις ρυθμίσεις του Router και της κάμερας,... το μόνο που κατάφερα ήταν να την συνδέσω επιτυχώς μόνο ενσύρματα. :-( Το θέμα όμως είναι, πως εγώ θέλω να την συνδέσω ασύρματα. Όποτε βγάζω το καλώδιο λοιπόν του δικτύου, ξεκινάει να αναβοσβήνει το led της ασύρματης διασύνδεσης (με κοκκινο χρώμα), που απ΄ ότι δίαβασα στο manual, αναζητάει ασύρματα δίκτυα. Το router μου όμως, ενώ εκπέμπει ασύρματα, δεν βλέπει την κάμερα. Τέλος, μέσα στο router, δεν βρήκα κάτι που να ζητάει την ip της κάμερας ή αλλης ασύρματης συσκευής!

Παρακαλώ πολύ για την βοήθειά σας, επείγομαι αφάνταστα!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Τα στάδια για να παίξει είναι δύο διαφορετικά και ανεξάρτητα:

- Συσχέτιση της κάμερας με ένα Access Point (π.χ. έναν ασύρματο DSL router).

- Ορισμός σωστών ρυθμίσεων IP.

Για το πρώτο προσέχεις να βάλεις ένα κοινό SSID, η κάμερα όχι σε ad-hoc mode και ο Router σε Access Point mode. Αν χρησιμοποιήσεις encryption, να ορίσεις το ίδιο standard και στις δύο συσκευές, με το ίδιο κλειδί (κωδικό).

Για το δεύτερο, αφού δεις ότι έχει συσχετιστεί η κάμερα με το access point (ο τρόπος για να το συμπεράνεις θα περιγράφεται στο manual και του router και της κάμερας), έχεις δύο επιλογές:

- Ορίζεις στατικές διευθύνσεις στο ασύρματο interface του router και στην κάμερα, σε ένα διαφορετικό υποδίκτυο από ότι το ενσύρματο.

Π.χ. αν το ενσύρματο δίκτυο έχει διευθύνσεις 192.168.0.1/255.255.255.0 στο ασύρματο μπορείς να βάλεις 192.168.1.1/255.255.255.0.

- Ενεργοποιείς τον DHCP server του router και τον DHCP client των καμερών και ελπίζεις να είναι σωστά ρυθμισμένος ο server.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...