red7genius Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Καλησπερα συμφορουμιτες. Τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι να παρω ενα 50αρακι να βολεψω λιγο τις μετακινησεις μου μεσα στην πολη. Το θεμα ειναι πως δεν εχω ιδεα επι του θεματος, ειμαι λιγο noob:-), γιατι ασχολουμαι με τα αυτοκινητα πιο πολυ! Λοιπον θελω να ακουσω τι πιστευετε πως πρεπει να παρω, καινουργιο, μεταχειρισμενο, κτλ. Προς θεου, δεν με ενδιαφερει να απογειωνεται και να σπαει το φραφμα του ηχου, ενα απλο οικομικο 50αρι θελω να ειναι ομως αξιοπιστο και να μην το παρω στα χερια! Αν μπορειτε να λετε και μοντελα θα ημουν ευγνωμων. Αμα δωσετε και λινκ με καμια φωτο ακομα καλυτερα Ευχαριστω εκ των προτερων
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 το ερωτημα είναι ένα: Κιθαρίστας ή ντράμερ; Σκουτεράκι δηλαδή ή παπάκι; (αν είσαι ΤΟΣΟ νουμπ πια όπως λες,παπάκι=ΜΕ ταχύτητες,σκούτερ=ΧΩΡΙΣ ταχύτητες...) ( freedubus ,πωλείται όπως είν΄ επιπλωμένο; ) *( ο freedubus πάει να σου πασσάρει το κλασσικότερο ίσως μοντέλο Χόνδα 50 σε-σε, σε ελκυστικά χρώματα,και προκλητικές καμπύλες...Καλά κάνει.Σε ζηλεύω.) *..και πριν μας πεις τί θες,να πω ότι πάπια=καλύτερο κράτημα,λιγότερη κατανάλωση,ανθεκτικότερο εξωτερικό,φθηνότερα ανταλλακτικά,φθηνότερη αγορά=με 200-300 ? βρίσκεις "από χέρι" κάτι μπόμπα..(μια βόλτα με μηχανόβιο φίλο για να το δει και να το ακούσει,επιβάλλεται)(...καλύτερα δε να πάρεις φτιαγμένο=άδεια για 50άρι-κυλινδροπίστονο 80άρι....τραβάει κι αντέχει παρισσότερο) σκούτερ=γρηγορότερο,χωρίς ταχύτητες (ΑΝ αυτό μπορέι να το βάλει κάποιος στα + ... )
liopyr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον freedubus. Μετά από αυτό δεν νομίζω πως ξανακυκλοφόρησε αξιόπιστο 50άρι...
Sorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Αν είσαι πάνω απο 18 θα σου πρότεινα να πάρεις καλύτερα ένα scooter με μεγάλους τροχούς στα 125 κυβικά και 4χρονο, όπως πχ το Honda SH125. Εκτός οτι είναι τέρας αξιοπιστίας, έχει καλύτερη συμπεριφορά απο οποιοδήποτε παπί, καίει ελάχιστα, είναι αυτόματο και έχει ευελιξία παπιού! Δεν είναι τυχαίο πρώτο σε πωλήσεις δικύκλου στην Ευρώπη ανεξαρτήτου κατηγορίας και κυβικών! Τα 50cc μπορεί να σου φανούν αρκετά στην αρχή, αλλά πίστεψέ με είναι πολύ λίγα και σύντομα θα δυσανασχετίσεις. Τώρα αν τα 50cc είναι μονόδρομος, σε scooter θα βρείς κυρίως 2χρονα, το οποίο σημαίνει αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τα 4χρονα και χαμηλή αξιοπιστία. Απο την άλλη τα παπιά είναι πιο αξιόπιστα, έχουν μεγάλους τροχούς αλλά απο κει και πέρα φρένα, αναρτήσεις, επιδόσεις και προστασία απο το νερό είναι πιο χαμηλα σε σχέση με τα scooter.
freedubus Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Εχοντας οδηγήσει άπειρα παπιά και σκούτερ 2χρονα και 4χρονα μπορώ να πώ οτι ένα τεράστιο μειονέκτημα του σκούτερ είναι η ΥΠΟΣΤΡΟΦΗ η οποία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη, ιδίως σε δρόμους όπως οι αθηναικοί. Μόνο σε σκούτερ 180cc+ είναι κάπως υποφερτά τα πράγματα, λόγω ισχύος. Προσωπικά, για πόλη με κίνηση και δρόμους όπως η Αθήνα, θα επέλεγα παπί και πάλι παπί. Κατα τα άλλα, συμφωνώ με το Sorath. 2χρονο σκούτερ και μάλιστα 50άρι ξέχνα το...καιεί τ' άντερά του, υποστροφή που σπάει νεύρα ειδικά σε ανηφόρες, χαλάνε συνέχεια πιστόνια μπιέλες κλπ., μολύνουν το περιβάλλον, μολύνουν τα πνευμόνια σου με καρκινογόνα καυσαέρια και ΒΡΩΜΑΣ διχρονίλα. Τα 4χρονα ειναι μονόδρομος, ό,τι κι αν πάρεις.
Sorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Φίλε μου freedubus ξέρεις τι είναι η υποστροφή; Γιατί είναι ένα φαινόμενο που ουδεμία σχέση έχει με την ισχύ ή αν είναι ο δρόμος ανηφορικός ή κατηφορικός. Υποστροφή είναι η τάση του μπροστινού τροχού να "σπρώχνει" προς το εξωτερικό της στροφής. Είναι φαινόμενο που εξαρτάται απο την γεωμετρία του οχήματος και την διάσταση των τροχών. Μόνο στα αυτοκίνητα παίζει ρόλο και η ιπποδύναμη καθώς επιπλέον γκάζι στην στροφή φαίρνει αυτό το αποτέλεσμα (για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα). Κοινώς ακόμα και scooter με τροχούς μεγαλύτερους απο 15'' έχει μια χαρά κρατήματα. Και επιπλέον ξεπερνάς τις λακούβες πιο εύκολα Στα υπόλοιπα συμφωνούμε
freedubus Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Nαι περίπου αυτό εννοώ. Sorry δεν τα πάω καλά με την τεχνική ορολογία. Μιλάω για την περίπτωση που χρειάζεσαι παραπάνω στροφές από τον κινητήρα και δεν τις έχεις (π.χ. αν την ώρα που είσαι μέσα σε μια στροφή χρειαστεί να φρενάρεις και μετά να ξαναεπιταχύνεις και δεν "τραβάει"). Αυτό δεν είναι η υποστροφή (περίπου) ; Νομιζω με καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σε ένα παπί με ταχύτητες, κατεβάζεις ταχύτητα κι έτσι έχεις παραπάνω στροφές. Ε, εγώ με το Gilera 125 4t που είχα ένα φεγγάρι, σε τέτοιες περιπτώσεις έκλανα μέντες! Εκοβα ταχύτητα μέσα στη στροφή, και μετά δεν ανέβαζε στροφές αμέσως και κινδύνευα να με πατήσουν οι απο πίσω! Για να μη μιλήσω για ενα NRG 50cc που πάλι είχα παλιότερα! Ασε που οι μικρές ρόδες με τα φαρδιά λάστιχα μπορεί να έχουν γαμώ τα κρατήματα σε καλή άσφαλτο, όμως στους ελληνικούς δρόμους με τις λακούβες είναι θάνατος! Τελικά, μετά απο μια ξεγυρισμένη τούμπα, όταν μου έφυγε χωρίς να καταλάβω πως, σε δρόμο με λακκούβες, το πούλησα και ησύχασα! Σκούτερ με μεγάλους τροχούς είναι πολύ καλύτερα για ελληνικούς δρόμους, όμως και πάλι θα προτιμούσα ένα παπί 125cc με ταχύτητες. Τα αυτόματα με χαλάνε πλέον, για το λόγο που είπα παραπάνω.
diam45 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Και εγω θα σου προτεινω πανω απο 100 κ.ε γιατι αργοτερα θα το μετανιωσεις.... Καλη αγορα....
Sorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Α μάλιστα. Για το φαινόμενο που εξήγησες δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος όρος. Όμως σίγουρα δεν λέγεται υποστροφή Πάντως κατάλαβα τι εννοείς και δεν μπορώ να διαφωνήσω ούτε να συμφωνήσω. Εξαρτάται απο την κατάσταση του scooter και του φυγοκεντρικού. Κανονικά το μηχανάκι εφώσον έχει τέρμα γκάζι, πρέπει να ανεβάσει όσο πιο ψηλά μπορεί τις στροφές για να εκμεταλλευτεί την ισχύ του. Αν υπάρχει όμως φθορά και πατινάρει, είναι λογικό να χάνεται πολύτιμη ισχύς. Δυστυχώς ήμουν κάποτε παθόν κι εγώ. Να σου πω την αλήθεια κι εγώ προτιμώ τις ταχύτητες αλλά για νέο οδηγό, δεν νομίζω να τον προβληματίσει το αυτόματο. Το αντίθετο θα έλεγα. Απλά σύντομα το βαριέσαι μετά το "μονόγκαζο"
freedubus Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ναι δε μπορείς ούτε μια σούζα, ένα παντιλίκι, ενα καγκουριλίκι να κάνεις αδερφέ! Ασε που δε μπορείς να ΣΥΜΠΛΕΚΤΑΡΕΙΣ, βασική ευχαρίστηση του ινδιάνου, ούτε να κατεβάσεις ταχύτητα για να μουγκρίσει η ZEBRING! Αλλά ας δούμε τι θα μας πει ο φίλος, το σκέφτεται για 125 ή όχι; Γιατί μπορεί να μη θέλει καν να μπλέξει με διπλώματα κλπ. απλά να έχει ένα φτηνό πάπο εκεί πέρα να πετιέται να κάνει τις δουλειές του
Sorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ναι δε μπορείς ούτε μια σούζα, ένα παντιλίκι, ενα καγκουριλίκι να κάνεις αδερφέ!Ασε που δε μπορείς να ΣΥΜΠΛΕΚΤΑΡΕΙΣ, βασική ευχαρίστηση του ινδιάνου, ούτε να κατεβάσεις ταχύτητα για να μουγκρίσει η ZEBRING! Χα,χα,χα... σωστός! Έγραψες Αλλά ας δούμε τι θα μας πει ο φίλος, το σκέφτεται για 125 ή όχι; Γιατί μπορεί να μη θέλει καν να μπλέξει με διπλώματα κλπ. απλά να έχει ένα φτηνό πάπο εκεί πέρα να πετιέται να κάνει τις δουλειές του Σωστά. Για δουλίτσες μέσα στην κόλαση της Αθήνας, ακόμα και το χειρότερο 50άρι προσφέρει περισσότερη ψυχική υγεία απο οποιοδήποτε αυτοκίνητο!
red7genius Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Αλλά ας δούμε τι θα μας πει ο φίλος, το σκέφτεται για 125 ή όχι; Γιατί μπορεί να μη θέλει καν να μπλέξει με διπλώματα κλπ. απλά να έχει ένα φτηνό πάπο εκεί πέρα να πετιέται να κάνει τις δουλειές του Σωστά. Για δουλίτσες μέσα στην κόλαση της Αθήνας, ακόμα και το χειρότερο 50άρι προσφέρει περισσότερη ψυχική υγεία απο οποιοδήποτε αυτοκίνητο! Με νοιωθετε!! Ακριβως αυτο, να πετιεμαι για τις δουλιτσες μου θελω. Τωρα δεν ξερω, κατι ειπωθηκε για διπλωμα, δεν θελω να το ρισκαρω πολυ, οποτε σκεφτομαι να το βγαλω το ρημαδι. Επεισης δεν ξερω για το 125, δεν μπορω να δωσω και πολλα λεφτα...Αν ειναι για κανενα μεταχειρισμενο αλλαζει το πραγμα. Τι αλλο να σας πω για να καταλαβετε?
Nitrous18 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 εγω πηρα ενα Peugeot 50αρι σκουτερ καινουργιο 880 ευρο μια χαρα για μες την πολη αλλα δεν ειναι για 2 ατομα ειναι για ενα και πολυ σας λεω δεν πηγενει και με πολλα 50χλμ/ω σε ευθεια
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 ακόμα όμως δεν μας είπες red7genius (σε συνδυασμό με αυτά που ήδη "άκουσες") προς τί είδους 2τροχο "κατευθύνεσαι"... Πάπια ή Scooter ; Kαι δεν μας είπες και κάτι ακόμα...: Ξέρεις από βέσπα ; Αν δεν ξέρεις,ίσως η πάπια να μην είναι κι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να μάθεις. Επίσης,πόσα χρήματα λες να διαθέσεις; Παγκράτι θα το κυκλοφορείς; Κι ένα τελευταίο...ΟΥΤΕ γι' αστείο να μην το "σκεφτείς" για δίπλωμα: ΒΓΑΛ' ΤΟ. Αν ο μη γένοιτο εμπλακείς σε ατύχημα,και ειδικά αν φταις,ασ' τα να πάνε...Μπορεί μέχρι και καμμιά "τρελλή" μήνυση να φας. Αν δε είναι δυστύχημα (...) δε σε "ξεπλένει" τίποτα μετά... Καλύτερα να είσαι καλυμμένος,κι ας μη γίνει ποτέ τίποτα. Άλλωστε μόνο "σήματα" θα δώσεις (λόγω αυτοκινήτου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.