Προς το περιεχόμενο

Designer για ηλεκτρονικό κατάστημα...ποιο χρειάζομαι?

nathanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Καταρχάς συγγνώμη για το μεγάλο post αν και τα συγκέντρωσα όσο πιο πολύ μπορούσα...

Παιδια ο αδερφός μου θέλει να φτιάξει ένα site το οποίο να είναι ηλεκτρονικό κατάστημα.

Είναι για πώληση διαφόρων προιόντων και θέλουμε κάποια βοήθεια....

Θέλω να μου πείτε ποίο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για κάποιον που δεν έχει γνώσεις HTML και το οποίο να έχει φιλικό περιβάλλον και να μπορώ να κανω τα παρακάτω...

Το Site να έχει αριστερά κατηγορίες και υποκατηγορίες αυτών μετά από κλικ.

Να έχει αρχικά όταν μπεις στο site na διαλέγεις την γλώσσα που θέλεις (αγγλικά, ελληνικά)

Να μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης το account του με το history των αγορών του και to basket του.

Να μπορεί ο άλλος να πληρώσει με paypal ή με πιστωτική ή με αντικαταβολή.

Να μπορεί να επιλέγει ο πελάτης την χώρα που βρίσκεται και να του βγάζει τα μεταφορικά αναλόγως το βάρος.

Να μπορεί να επιλέγει μεταξύ ΕΛΤΑ, DHL κλπ.

Να ενημερώνει τον πελάτη για το κάθε προιον αν είναι ετοιμοπαράδοτο ή αν θα το έχω κατόπιν παραγγελίας.

Να μπορεί σε ορίσμένα προιόντα να επιλέξει και πακέτα με έξτρα προιόντα που μπορεί να χρειάζεται να πάρει(αν για παράδειγμα πάρει ένα προιον και θέλει ο πελάτης θήκη, να μπορεί να επιλέξει να την αγοράσει από checkbox.δηλαδή αναλόγως το πακέτο να αλλάζει και το κόστος.

Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να τα επιτύχω αυτά απλά και εύκολα?Θέλω κάποιο που να μπορώ να τα κάνω αυτά όσο πιο απλά γίνεται...

Είχα δουλέψει με Frontpage παλιά αλλά μου έχουν πει ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα προγράμματα....

Τι προτείνετε εσείς?και πάλι sorry για το μεγάλο post!

Περιμένω απάντηση σας.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το frontpage νομιζω δεν κανε για αυτη τη δουλεια. Εχω ακουσει οτι το oscommerce ειναι απο τα καλυτερα eshop αλλα θελει πολυ επεξεργασια σε html ktl.

Δημοσ.

To oscommerce κάνει μερικά από αυτά που είπες αλλά αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις php/html/mysql δεν θα τα βγάλεις πέρα και σίγουρα δεν σου προσφέρει κάποιο φιλικό περιβάλλον για να κάνεις τις παραμετροποιήσεις σου.

Δημοσ.

Φίλε nathanas, αν δεν έχεις γνώσεις web προγραμματισμού δύσκολα να βγάλεις άκρη με cms τύπου oscommerce, joomla, mambo κλπ.

Υπάρχουν προγράμματα που σου φτιάχνουν site e-shops όπως το netfussion (αν το θυμάμαι καλά) αλλά έχουν τα εξής προβλήματα- αρνητικά:

1. δουλεύεις πάνω σε δικά τους templates. Αν και έχουν μεγάλη βάση με templates για να αποκτήσεις τα "ωραία" πρέπει να πληρώσεις! (όπως επίσης και για να πάρεις το πρόγραμμα πρέπει να πληρώσεις)

2.Δεν ξέρω κατά πόσον μπορείς να βάλεις e-πληρωμή και e-αποστολή. προσοχή, δεν λέω ότι δεν γίνεται, απλά λέω ότι δεν γνωρίζω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Προσωπικά που είχα χαζέψει λίγο κάποια τέτοια προγράμματα (τα δίνουν πολύ συχνά τα Pc magazine-PC world με το dvd τους) τα είχα βρει ικανοποιητικά για αρχή. Αλλά για κάτι μεγάλο-επαγγελματικό δεν μου γέμισαν το μάτι. προσωπική άποψη πάντα.

Στο θέμα σου τώρα εγώ βλέπω τις εξής ενναλακτικές:

1. Μαθαίνεις τα βασικά για να χειριστείς ένα Os commerce site (υπάρχουν και βιβλία και e-books)

2. Δίνεις την δουλεία σε κάποιον πιο έμπειρο (δεν χρειάζεται να είναι εταιρία, μπορεί να τα καταφέρει και κάποιος γνωστός που ασχολείται με βασικά προγραμματισμού)

3. Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που σου φτιάχνει site χωρίς να ξέρεις προγραμματισμό. Νομίζω έχω δει και στον Παπασωτηρίου βιβλίο-cd με τέτοια προγράμματα.

Δημοσ.
1. Μαθαίνεις τα βασικά για να χειριστείς ένα Os commerce site (υπάρχουν και βιβλία και e-books)

στειλτε μου κανενα αν εχετε στο [email protected]

2. Δίνεις την δουλεία σε κάποιον πιο έμπειρο (δεν χρειάζεται να είναι εταιρία, μπορεί να τα καταφέρει και κάποιος γνωστός που ασχολείται με βασικά προγραμματισμού)

ξέρει κανείς πόσα ζητάνε οι εταιρίες για να κάνω κάτι τέτοιο?

3. Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα που σου φτιάχνει site χωρίς να ξέρεις προγραμματισμό. Νομίζω έχω δει και στον Παπασωτηρίου βιβλίο-cd με τέτοια προγράμματα.

πες μου ένα τέτοιο πρόγραμμα...αλλά με δυνατότητα να βρώ σοβαρά templates online!

Δημοσ.
στειλτε μου κανενα αν εχετε στο [email protected]

Use google....

αποτελέσματα 1

1ο αποτέλεσμα

κλπ κλπ

ξέρει κανείς πόσα ζητάνε οι εταιρίες για να κάνω κάτι τέτοιο?

Μια όχι πολύ μεγάλη εταιρία υπολογίζω (μπορεί και να κάνω λάθος) κάπου ανάμεσα 2500? και 4000?. Ανάλογα πάντα το μέγεθος του site. Πόσα προϊόντα θα υπάρχουν, τι επιλογές θα έχει ο αγοραστής κλπ. Αν βρεις κάναν ιδιώτη μπορεί να σου έρθει φτηνότερα. Ειδικά αν δεν κόβει τιμολόγια... (κοινώς τα κάνει unofficial!)

πες μου ένα τέτοιο πρόγραμμα...αλλά με δυνατότητα να βρώ σοβαρά templates online!

Όπως είπα και παραπάνω δυστυχώς δεν θυμάμαι κάποιο. Όταν πάω σπίτι θα κοιτάξω τα cd μου μήπως και θυμάμαι κάνα όνομα!

Δημοσ.

Το eshop είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι θέμα ασφάλειας.

Άν πραγματικά θέλεις να βγάλεις κέρδος από την δημιουργία του και θέλεις να επεκτείνεις την επιχείρηση σου και όχι να την δυσφημίσεις ( γιατί αυτό θα γίνει αν επιχειρήσεις κάτι μόνος σου χωρίς γνώσεις ) , τότε είναι μονόδρομος η ανάθεση του σε κάποιον επαγγελματία ( θα βγεί φτηνότερα ) ή ακόμα καλύτερα σε μια εταιρία ( θα βγεί ακριβότερα ).

Το να στήσεις ένα καλάθι αγορών ή ένα joomla ή ένα oscommerce σε ένα site είναι το πιο εύκολο όπως θα διαπιστώσεις και ο ίδιος αν ασχοληθείς.

Το να δώσεις στον επισκέπτη σου να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα eshop που εμπνέει εμπιστοσύνη και ότι μπορεί να ψωνίσει από αυτό, είναι το πιο δύσκολο και χωρίς γνώσεις, είναι ακατόρθωτο.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις πληροφορίες....

Θα μιλήσω στον αδερφό μου αν είναι και θα του πω πως έχει το πράγμα.

Μια καλή εταιρία για web design ποιά είναι?

Δημοσ.

εκτος απο εταιρειες υπαρχουν και ανεξαρτητοι προγραμματιστες απλα δε νομιζω οτι επιτρεπονται οι διαφημησεις για να σου κανω προτασεις

Δημοσ.

nathanas είχε ανοιχτεί πρόσφατα ένα τέτοιο θέμα αλλά όπως λέει και ο snet αν αρχίσουμε να διαφημίζουμε ο καθένας όποιον ξέρει (ή και τον εαυτό του σε πολλές περιπτώσεις) θα γίνει της κακομοίρας.

Αυτό που σου προτείνω είναι να κάνεις μια μικρή αναζήτηση (είτε εδώ για αναφορές, είτε στο google) και να δεις τα πελατολόγια της κάθε εταιρίας, το στυλ που φτιάχνουν τις σελίδες. Μετά μίλησε και με μερικούς να δεις πως σου φαίνονται σαν άτομα και μετά προχωράς.

Δημοσ.

Πριν 6 μηνες εκανα παρομοια ερευνα για εμενα. Δοκιμασα πανω απο 10 συστηματα

Οι finalists ηταν το joomla και το Drupal.

Νικησε το 2ο.

Ομως, υπαρχει το magento που ειναι νεο software και ειναι μια γενια πιο προστα απο ολα τα αλλα που δοκιμασα. Εντυπωσιακο, αλλα εγω δε μπορουσα να το χρησιμοποιησω γιατι δεν υποστηριζε downloadable software.

http://www.magentocommerce.com/

εχει demo account για να το δοκιμασεις

Μιχαλης

Δημοσ.

nathanas, δεν υπάρχει η καλύτερη εταιρία αλλά υπάρχει η καλύτερη εταιρία για σένα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείς μέχρι που αντέχει η τσέπη σου και ύστερα να ψάξεις τι και αν μπορείς με αυτό το ποσό να δημιουργήσεις κάτι ποιοτικό.

Για να καταλάβεις πόσα πρέπει περίπου να διαθέσεις, κάνε μια έρευνα αγοράς, ζήτα προσφορές ( είναι δωρεάν ).

Θυμήσου ότι οι τιμές είναι διαφορετικές σε Αθήνα και Επαρχία, όπως και διαφορετική τιμή θα έχει η δουλειά μιας εταιρίας με την δουλειά ενός web designer/developer.

Δημοσ.
nathanas, δεν υπάρχει η καλύτερη εταιρία αλλά υπάρχει η καλύτερη εταιρία για σένα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείς μέχρι που αντέχει η τσέπη σου και ύστερα να ψάξεις τι και αν μπορείς με αυτό το ποσό να δημιουργήσεις κάτι ποιοτικό.

Για να καταλάβεις πόσα πρέπει περίπου να διαθέσεις, κάνε μια έρευνα αγοράς, ζήτα προσφορές ( είναι δωρεάν ).

Θυμήσου ότι οι τιμές είναι διαφορετικές σε Αθήνα και Επαρχία, όπως και διαφορετική τιμή θα έχει η δουλειά μιας εταιρίας με την δουλειά ενός web designer/developer.

ευχαριστω πολυ φίλε ALR!

Θα δω τι παίζει γενικά και θα σας πω και τι παίχτηκε τελικά..

Δημοσ.

To θέμα είναι ότι αν το αναλάβει μια ετειρεία θα βγει κάτι πιο επαγγελματικο. Θα εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Και το σημαντικότερο, θα έχεις υποστήριξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...