Cristina Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Έχουμε ένα Fujitsu-Siemens Amilo Pa 1510 και θέλουμε να αντικαταστήσουμε τις 2 κάρτες μνήμης (2 χ 512) με 2 άλλες κάρτες μνήμης του 1 gb. Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι... Πώς προσεγγίζουμε τη μία κάρτα που βρίσκεται κάτω από το keyboard; Αν γνωρίζει κάποιος που το έχει κάνει, θα μ' έκανε πολύ ευτυχισμένη αν μου έλεγε τί πρέπει να κάνω.
zevage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Έχουμε ένα Fujitsu-Siemens Amilo Pa 1510 και θέλουμε να αντικαταστήσουμε τις 2 κάρτες μνήμης (2 χ 512) με 2 άλλες κάρτες μνήμης του 1 gb.Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι... Πώς προσεγγίζουμε τη μία κάρτα που βρίσκεται κάτω από το keyboard; Αν γνωρίζει κάποιος που το έχει κάνει, θα μ' έκανε πολύ ευτυχισμένη αν μου έλεγε τί πρέπει να κάνω. Κατ' αρχή κυτάμε το βιβλίο οδηγιών χρυσή μου. Αν δεν το έχουμε ριχνουμε μια αναζητηση στο site της εταιρειας κατασκευής και βρισκουμε αυτό: http://support.fujitsu-siemens.com/Manuals/ShowDescription_KMT.asp?DokuID=207078 Κατεβάζουμε το αρχειάκι σε pdf και βλεπουμε οτι ειναι μεν κατω απο το πληκτρολόγιο αλλά ανοιγει απο την κατω πλευρά της συσκευής. Αυτα!!!
Cristina Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Κατ' αρχή κυτάμε το βιβλίο οδηγιών χρυσή μου. Αν δεν το έχουμε ριχνουμε μια αναζητηση στο site της εταιρειας κατασκευής και βρισκουμε αυτό: http://support.fujitsu-siemens.com/Manuals/ShowDescription_KMT.asp?DokuID=207078 Κατεβάζουμε το αρχειάκι σε pdf και βλεπουμε οτι ειναι μεν κατω απο το πληκτρολόγιο αλλά ανοιγει απο την κατω πλευρά της συσκευής. Αυτα!!! Χρυσέ μου το έχω κοιτάξει. Ξέρεις, το laptop-άκι αυτό έχει 2 καρτούλες. Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα συμβαίνει στα πιο πολλά. Τη μία τη βρίσκεις στο πι και φι και την αλλάζει κι ένα μικρό παιδί. Την άλλη όμως, όπως λέει και στο manual, πρέπει να στην αλλάξει κάποιος τεχνικός της F-S και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Και αφού δεν είναι μέσα στην εγγύηση, θα ήθελα να το κάνω μόνη μου. Τελικά ξέρεις να μου πεις;
zevage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Χρυσέ μου το έχω κοιτάξει. Ξέρεις, το laptop-άκι αυτό έχει 2 καρτούλες. Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα συμβαίνει στα πιο πολλά. Τη μία τη βρίσκεις στο πι και φι και την αλλάζει κι ένα μικρό παιδί. Την άλλη όμως, όπως λέει και στο manual, πρέπει να στο αλλάξει κάποιος τεχνικός της F-S και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Τελικά ξέρεις να μου πεις; !!!!Κατάλαβα ειναι σαν το δικό μου το ΗΡ. Συγνωμη για το υφάκι αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβως εννοούσες. Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθήσω. Παντως δεν ειναι ετσι στα πιο πολλά. Εγω εχω οκτω (8) laptop και μονο σε ενα ΗΡ PIV 3.4 Ghz συμβαινει αυτό. Και πάλι συγνώμη.
Cristina Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 It's OK zevage! Ψάχνω να βρω το service manual, αλλά μοιάζει άφαντο. Φαντάζομαι πως θα βοηθούσε...
zevage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 It's OK zevage! Ψάχνω να βρω το service manual, αλλά μοιάζει άφαντο. Φαντάζομαι πως θα βοηθούσε... Ριξε μια ματιά εκει που εγραψα πιο πανω
Cristina Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Ριξε μια ματιά εκει που εγραψα πιο πανω Δυστυχώς δεν το έχει εκεί.
zevage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δυστυχώς δεν το έχει εκεί. Τελικά μονο η IBM εχει αναλυτικό maintenance manual με λεπτομερή διαγραμματα.
Cristina Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Τελικά τα κατάφερα και χωρίς το manual. Ήταν ελεϊνά εύκολο, αλλά αν δεν γνωρίζεις, μέχρι να το βρεις, παιδεύεσαι λιγάκι. Σε περίπτωση που χρειαστεί σε κάποιον άλλον: Στο κάτω μέρος του laptop, στη μέση περίπου, υπάρχει μια βίδα όπου δίπλα της αναγράφεται αυτό: «K/B». Αυτή η βίδα κρατάει το keyboard. Αφού την ξεβιδώσουμε, παίρνουμε κάτι λεπτό και σχετικά πλατύ, σαν σπάτουλα (εγώ χρησιμοποίησα ένα εργαλείο γλυπτικής κεριών, όπως αυτά) για να πιέσουμε προσεκτικά τα «δοντάκια» που βρίσκονται γύρω γύρω και συγκρατούν το keyboard. Αφού το βγάλουμε με προσοχή θα δούμε ένα μεταλλικό καπάκι με μία βίδα, στα δεξιά. Κάτω από εκεί βρίσκεται η 2η κάρτα μνήμης. Αυτά! Υ.Γ.: zevage, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
stauros772000 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 τα δοντακια που αναφερεις ειναι κατι μαυρακια 2-3 χιλοστα??? δεξια και αριστερα απο πληκτρολογιο,αναμεσα σε caps lock και tab??? οι μαμα μνημες ειναι 4200.αν βαλω 5300 θα υπαρξει προβλημα??? αν το κανω αυτο,χανω την εγγυηση???? ααααααααα....ειδες διαφορα στην αποδοση?
Cristina Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 τα δοντακια που αναφερεις ειναι κατι μαυρακια 2-3 χιλοστα???δεξια και αριστερα απο πληκτρολογιο,αναμεσα σε caps lock και tab??? οι μαμα μνημες ειναι 4200.αν βαλω 5300 θα υπαρξει προβλημα??? αν το κανω αυτο,χανω την εγγυηση???? ααααααααα....ειδες διαφορα στην αποδοση? Τα σημεία στα οποία βρίσκονται αυτα τα «δοντάκια» είναι τα εξής: Caps Lock / Tab Esc / F1 F5 / F6 F10 / F11 Num Lock / Scroll Lock PgUp / PgDn Αυτά για το Amilo 1510. Σε άλλα μηχανήματα μπορεί να διαφέρουν οι θέσεις. Πάντως ξεχωρίζουν αν το κοιτάξεις από πάνω. Να σου πω την αλήθεια, ακόμα δεν το έχω ζορίσει αρκετά ώστε να χρησιμοποιήσει τόση πολλή RAM, αλλά και μόνο που έχω τον firefox ανοιχτό για 2-3 μέρες, χωρις να σέρνεται (πολύ... :-P), είναι μεγάλη υπόθεση. Νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις 5300. Όσο για την εγγύηση, λογικά τη χάνεις αν το ανοίξεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής, αν είσαι προσεκτικός, δε νομίζω να μπορούσε να το καταλάβει κανείς. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου όμως. Btw, καλώς μας ήρθες.
stauros772000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 "Τα σημεία στα οποία βρίσκονται αυτα τα «δοντάκια» είναι τα εξής: Caps Lock / Tab Esc / F1 F5 / F6 F10 / F11 Num Lock / Scroll Lock PgUp / PgDn " ΑΥΤΕΣ ειναι πληροφοριες.εχω το 1510 και εγω.ευχαριστω για το καλωσορισμα. καπου εχω διαβασει οτι αν βαλω 5300 μνημη,θα κατεβασει συχνοτητα αυτοματα,στα επιπεδα του 4200.το προβλημα ειναι οτι θα βαλω ΜΙΑ 5300 1gb ενω την αλλη θα την αφησω μαμα,γιατι ,παλι καπου διαβασα οτι θα χασω την εγγυηση.οχι οτι εχει καμια σημασια,f-s ειναι ,χαχα ,αλλα οταν θα γινει η ζημια,θελω να εχω απολυτο δικιο,για να μπορω να εκτονωθω ανετα.αν και το εχουν μελετημενο να χαλαει μολις τελειωσει η εγγυηση.σε αυτο παντως ειναι κορυφαια εταιρια,τους παραδεχομαι. ευχαριστω και παλι
kontiza1 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 ΕΙΧΑ ΨΑΞΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΩ ΕΝΑ AMILOΜ1450 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ 2 ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΙΓΑ 4200 ΓΙΑΤΙ Η 5300 ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
koprodogis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Το θεμα της εγγυησης που λετε σχετικα με τις μνημες γενικα δεν ισχυει. Θελω να πω οτι και να το ανοιξεις και να βαλεις μονος σου τις μνημες δε χανεις την εγγυηση στους φορητους της fujitsu(και στις αλλες μαρκες), απλα δενξερω αν στο συγκεκριμενο μοντελακι λογο αυτου του κολπου με την μνημη παιζει να την χανεις, αλλιως αφοβα το ανοιγετε βαζεται νεες μνημες και ειστε ετοιμοι. To συγκεκριμενο μοντελακι παιρνει παντως και 5300 μνημες, ποιος ο λογος να του βαλετε πιο ακριβες και αργες?
P270 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 δεν χανεις την εγγυηση μονο αν εχουν προβλημα οι μνημες τοτε τις αλλαζεις εκει που τις πηρες και φυσικα αυτες που λες παιζουν εχι παρατηρηθει οτι μερικα μοντελα εχεουν προβλημα μονο με kingston
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.