Προς το περιεχόμενο

Router's Reconnects εφ' όρου Ζωής;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κάθε σπίτι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Το τι πρέπει να κάνεις εξαρτάται από το πως είχε κάνει την δικτύωση του Τ/Φ ο ηλεκτρολόγος στο χτίσιμο. Επίσης παίζει ρόλο η παλαιότητα του σπιτιού (όσων αφορά την φθορά της εσωτερικής καλωδίοσης), αν είναι μονοκατοικία, πόσα τηλέφωνα συνδέοντε ταυτόχρονα, αν η γραμμή της HOL είναι FullLLU τότε θα πρέπει να ενώσεις τα πάντα μετά το modem λόγω του ADSL/VoiP που παρέχει μόνο η HOL (προς το παρόν) κτλ.

Μην διαβάζεις δηλαδή με αφέλεια "έτοιμες" λύσεις από forums κτλ. επειδή αυτά είναι γενικές οδηγίες που δεν οφελούν αν στο δικό σου σπίτι υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα και τέλος πάντων δεν είναι στανταρ το ότι ο ηλεκτρολόγος ενώνει την καλωδίοση με σειρά από την 1η πρίζα στην επόμενη ή αν γίνοντε οι ενώσεις μέσα στον τοίχο ή ακόμα και να συνδέοντε όλες οι πρίζες ξεχωριστά σε ένα κεντρικό σημείο. Πάντως σίγουρα στην περίπτωσή σου ευθύνεται η εσωτερική καλωδίοση ή και η σύνδεση με την HOL και όχι η απόστασή σου από το DSLAM.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έχω κάνει αίτηση για Double-Play στην ΗΟL για 24mbit και τηλεφωνία πρίν 2,5 μήνες..Άλλα φτέει ο OTE..u kn0w..

Κάνε αίτηση σε άλλο πάροχο. Περίμενα 10 μήνες τη vivodi. Τελικά με σύνδεσε η netone σε 15 εργάσιμες... Δε φταίει πάντα ο OTE, αλλά και η ανικανότητα ή αδιαφορία κάποιων παρόχων. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δεις διαφορά στη γραμμή σου σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της (όπως είδα και εγώ). - Εκτός, αν το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αφορά την καλωδίωση του σπιτιού σου-.

Δημοσ.

FritzBox και Intracom Netfaster..

Γερμανός και αξιοπρεπέστατος Έλληνας..

Πάρε το ένα χτύπα το πάνω στο άλλο. Δοκίμασε κάνα speedtouch που είναι σκυλί και αξιόπιστο παντώς καιρού στα σίγουρα

Δηλαδή όλοι οι τεχνικοί βγάζουν λεφτά απο τις επισκέψεις? :rolleyes:

Όχι αλλά πιστεύω στην περίπτωση σου το πιο πιθανό να μην είναι πρόβλημα που μπορεί λύσει τεχνικός. Τι νομίζεις πως ξέρουν και αυτοί και τι δυνατότητες έχουν; Απο καναν άσχετο κοιτάνε να πάρουν καμιά δραχμή. Εκτός αν είναι κάποιος που μπορει να σου εξετάσει τη γραμμή από το σπίτι μέχρι και το DSLAM και να τσεκάρει και τη πόρτα στο DSLAM. Τεχν. ΟΤΕ δηλαδή μόνο

Εξασθένιση είπες έχεις 25db; Τι απόσταση έχεις απο το dslam; Αντιστοιχεί με την εξασθένηση;

ΥΓ: Εχουν στρώσει πολύ τα posts σου απο τοτε που ήρθες στο forum :-)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά συνεχίζει η ιστορία....[Οποιος δεν 8υμάται καλά, παρακαλώ να ρίξει μία ματιά στο αρχικό μου Post]

Τις βδομάδες που πέρασαν..Έφερα έναν φίλο τεχνικό σπίτι μου..Και κοίταξε τα πάντα..Ανοιξε τοίχους, άλλαξε καλώδια, με σύνδεσε στην κεντρική μπρίζα που έρχεται απο τα καλώδια του πΟΤΕ και γενικά έκανε OΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ για να αποκλείσει όλες τις περιπτώσεις για να διoρ8ω8εί το πρόβλημα με τα RECONNECTS!

Το μόνο που καταφέραμε ηταν να κατεβάσουμε το Line Attenuation μου απο τα 48db στα 32db..Και να μην λέω ψέματα, κατάφερε το παιδί να μου πεί με σιγουριά οτι το προβλημα ΔΕΝ ειναι δικό μου αλλα της Εταιρίας μου, του παροχέα μου, της HOL!

Πήρα τηλέφωνο την HOL, λοιπόν, τους τα είπα όπως τα είπα σε εσάς και συμφωνήσαν οτι, όντως δέν εξηγήται αλλιώς, αυτοί θα το έχουν το πρόβλημα και θα το κοιτάξουν!

Έχουν περάσει 3 βδομάδες..το κοιτάνε ακόμα απ΄ότι φαίνεται και περιμένουν να τους μιλήσει.. >_> Εν τω μεταξύ εγω δέν τους αφήνω ήσυχους, τους παίρνω κάθε λίγο και τους υπενθυμίζω οτι μου τελειώνει το "υπομονή" :mad:

Λένε οτι οι τεχνικοί θα το κοιτάξουν λοιποοοοοον....

Για να απαντήσω στις τελευταίες ιδέες..

Πάρε το ένα χτύπα το πάνω στο άλλο. Δοκίμασε κάνα speedtouch που είναι σκυλί και αξιόπιστο παντώς καιρού στα σίγουρα

Παιδιά, δέν υπάρχει περίπτωση να φτέει το Router..

Εκτός και άν! Το router έχει σχέση με το Noise Margin! Έχω χαμηλό Noise Margin ρε παιδιά! Και όταν λέω χαμηλό, μιλάμε οτι κυμαίνεται απο τα 7db στα -4db! (Δέν είναι σταθερό! Όπως και τα mbit που κλειδώνω, τα οποία κυμαίνονται απο 5~9mbit, τα οποία αλλάζουν μετα απο κα8ε 10λεπτο οπου βαράει Reconnect...).

Απ'όσο ξέρω (διαψέυστε με άμα είναι..), εάν το Noise Margin είναι χαμηλότερο απο 11 (για να μήν πω 8), υπάρχει τεράστια πιθανότητα αστάθειας της σύνδεσης στο Internet!

Λέτε να είναι αυτο? Πώς θα κατέβει? :rolleyes:

πιστεύω στην περίπτωση σου το πιο πιθανό να μην είναι πρόβλημα που μπορεί λύσει τεχνικός

Όντως, είχες δίκιο chiderboy..Τουλάχιστον, μου απέκλεισε την περιπτωση να έχω εγώ το πρόβλημα..Και ήταν και τσάμπα!

Εξασθένιση είπες έχεις 25db; Τι απόσταση έχεις απο το dslam; Αντιστοιχεί με την εξασθένηση;

Attenuation οπως είπα παραπάνω έχω 32db..Τώρα δεν γνωρίζω την απόσταση μου απο το DSLAM, και τα Calculators είναι όλα ένα ψέμα..

Κάνε αίτηση σε άλλο πάροχο.

:-(

Θα πονέσει πολύ αυτο..Χρωστάω 3 μήνες στην HOL και δέν τους πληρώνω λογω των Reconnects(δηλαδή μπλέξιμο)..Δέν εχω κλείσει μήνα που έχω το Double-Play..Και για να το βγάλω και να βάλω Τηλεφωνία/Παροχή Internet (π.χ) Forthnet θα πάρει 1,5 μήνα offline, τουλάχιστον! :fear:

Τι να κάνω ρε παιδιά!? Ολόκληρο Forum! Δεν μπορεί! ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΑΙ! Κάτι θα έχεται ακούσει..! Έχω φρικάρει εντελώς με αυτη τη κατάσταση και με αυτους τους βλαμένους! -_-

/Koritsi_Gia_PC v(-_-)v

Δημοσ.

μην κάνεις έτσι... δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου... κάποιοι πεθαίνουν απο έλλειψη φαγητού... απο disconnects κανείς.... το μόνο που έχεις να κάνεις ή να περιμενεις το πάροχο σου που σου λέει θα στο φτίαξει ή αλλάζεις πάροχο... Κανείς άλλος δεν φταίει...

Δημοσ.
καταφέραμε ηταν να κατεβάσουμε το Line Attenuation μου απο τα 48db στα 32db

η καλωδίωση στο σπίτι ήταν σίγουρα προβληματική.άλλαξε όλο το καλώδιο απο το κουτί της πολυκατοικίας(κατανεμητή) μέχρι το διαμέρισμα ή μόνο το καλώδιο γύρω απ τους τοίχους του διαμερίσματος?

καλό θα ταν να ζητήσεις πάντως να σε ρίξουν σε 4Μβιτ προφίλ ή να δοκιμάσεις ένα speedtouch + DMT για να κρατάς το margin σταθερό σε μιά τιμή - τα speedtouch έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε ασταθείς γραμμές

Δημοσ.
Παιδιά, δέν υπάρχει περίπτωση να φτέει το Router..

Εκτός και άν! Το router έχει σχέση με το Noise Margin! Έχω χαμηλό Noise Margin ρε παιδιά! Και όταν λέω χαμηλό, μιλάμε οτι κυμαίνεται απο τα 7db στα -4db! (Δέν είναι σταθερό! Όπως και τα mbit που κλειδώνω, τα οποία κυμαίνονται απο 5~9mbit, τα οποία αλλάζουν μετα απο κα8ε 10λεπτο οπου βαράει Reconnect...).

/Koritsi_Gia_PC v(-_-)v

Κάνε τη δοκιμή που λέμε και άσε τις υποθέσεις. Δεν έχουν όλα τα router ούτε την ίδια αξιοπιστία ούτε τις ίδιες ανθεκτικότιτες. Αν και με τέτοιο SN ratio σκούρα τα πράματα, τώρα το είδα

Απ'όσο ξέρω (διαψέυστε με άμα είναι..), εάν το Noise Margin είναι χαμηλότερο απο 11 (για να μήν πω 8), υπάρχει τεράστια πιθανότητα αστάθειας της σύνδεσης στο Internet!

Attenuation οπως είπα παραπάνω έχω 32db..Τώρα δεν γνωρίζω την απόσταση μου απο το DSLAM, και τα Calculators είναι όλα ένα ψέμα..

/Koritsi_Gia_PC v(-_-)v

Τα calculators δίνουν αποτελέσματα για ιδανικές συνθήκες, αλλά χονδρικά αν ξέρεις ότι απέχεις απο το dslam 1km και έχεις εξασθένηση για 3 km κάτι δεν πάει καλά. Το πρόβλημα σου πάντως απο ότι φαίνεται είναι το επίπεδο θορύβου που έχει η γραμμή το οποίο είναι απαράδεκτο. Να φανταστείς ο θόρυβος έχει σχεδόν ίδια ισχύ με το σήμα σύμφωνα με τα νούμερα που δίνεις

Με ένα φορητό, το router και κάποιον που ξέρει λίγο πηγαίντε στον κατανεμητή της πολυκατοικίας, συνδέστε το στη γραμμή σου αφού αποσυνδέσετε τη γραμμή που πάει στο σπίτι αφήστε το να κλειδώσει και πάρτε μετρήσεις. Σύγκρινε τις μετρήσεις με αυτές που παίρνεις στο σπίτι

Αν δεν έχουν και οι γείτονες σου τόσο χαμηλό SN ratio το πιο πιθανό πάντως το σημείο που εισάγεται ο θόρυβος να είναι μέσα στην πολυκατοικία

Δημοσ.

Με πήραν τηλεφωνο απο την HOL και μου είπαν..

Ζητούμαι συγνώμη αλλα δέν βρήκαμε κάποια λύση στο προβλημά σας και ίσως δέν είναι κάν δικό μας το πρόβλημα αλλά δικό σας!

Γιούχου! They Rocks!

Την κάνω.... 4 μήνες απλήρωτοι..Τηλέφωνα τα οποία αύριο θα παλέψω να μήν τα πληρώσω ούτε αυτα..Και δεν ξέρω σε ποιά εταιρία να μπω.. :rolleyes:

Σκέφτομαι πΟΤΕ..Connex Internet και ΟΤΕ τηλεφωνία..Όλα θα γίνουν πιό γρήγορα. Η αλλαγή δεν θα πάρει πολύ και ο ΟΤΕ είναι σίγουρα ποιό σταθερός (Και πολύ πιο ακριβός).

Εσείς τι λέτε να κανω? :rolleyes: Connex or Forthnet? Υπάρχει στον ΟΤΕ κάποια προσφορά για Connex? Καλά θα ήταν.... :rolleyes:

Αυριο θα κάνω τα τηλέφωνά μου, για να κανονήσω αυτα που χρωστάω με την HOL..Και να τα συζητήσω με τον ΟΤΕ (για καθυστερίσεις και πληρωμές κτλπ).

Lets see..

Koritsi_Gia_PC!

Δημοσ.

Με forthnet πάλι θα υποφέρει από disconnect και από εξυπηρέτηση 0

αν όμως είναι πρόβλημα γραμμής και οτε να βάλεις τα ίδια θα είναι

κατά τα άλλα ο Οτε έριξε τις τιμές δεν είναι τόσο ακριβός και η ποιότητα που προσφέρει για εμένα είναι καλύτερη σε σχέση με όσες συνδέσεις έχω δει/δουλέψει εγώ εδώ που είμαι έχω connex 2 χρόνια και ζήτημα να έχω φάει 10 disconnect όλα κι όλα...

Δημοσ.
Με forthnet πάλι θα υποφέρει από disconnect και από εξυπηρέτηση 0

αν όμως είναι πρόβλημα γραμμής και οτε να βάλεις τα ίδια θα είναι

κατά τα άλλα ο Οτε έριξε τις τιμές δεν είναι τόσο ακριβός και η ποιότητα που προσφέρει για εμένα είναι καλύτερη σε σχέση με όσες συνδέσεις έχω δει/δουλέψει εγώ εδώ που είμαι έχω connex 2 χρόνια και ζήτημα να έχω φάει 10 disconnect όλα κι όλα...

Νέα..

Μπήκα σε ένα room και να μήν σας τα πολυλογώ μίλησα με ένα παιδί και μου είπε οτι ΕΙΧΕ τα ίδια Reconnects και η πραγματική και μόνη λύση είναι να με αλλάξει πόρτα η HOL!

Εγώ κάλεσα την HOL και μου είπαν οτι αυτοι 8έλουν να τσεκάρουν τα καλώδια μου, και το DSLAM με συνεργασία με τον ΟΤΕ και κάτι τετοια..Και οτι δέν πιστευουν οτι είναι η πόρτα το πρόβλημα..Και οτι είναι δυσκολο να μου την αλλάξουν (ενω με είχει προειδοποιησει το παιδί, οτι 8α μου το αρνηθούν να μου αλλάξουν αυτη τη πόρτα..). Και τελικά μου είπαν να περιμένω ως την Τρίτη που θα τσεκάρουν τα δικά τους..Και μετά το ξαναζητάω αυτο με την περιβόητη πόρτα..

Τί έχετε να πείτε εσείς για αυτο?

Καλά ρε Vato δέν έχεις εσύ κανέναν γνωστό να μου πεί τιποτα? :-(

P.S: Άσχετο..Αλλα μήπως ξέρει κανείς ποιό τηλέφωνο καλείς για την Εξυπηρέτηση πελατών του Connex? ΚΑΙ απο HOL ομως γτ άκουσα οτι το κανονικό τους είναι μονο απο ΟΤΕ σε ΟΤΕ..(Ένα που είδα και κάλεσα, ήταν μάλλον για τηλεφωνία)

Δημοσ.

δεν έχω γνωστούς στην τηλεφωνία ευτυχώς :P κάνε υπομονή να δεις τι θα σου πούνε αλλά εγώ θα άλλαζα provider :P ένας φίλος ήταν στην Hol και δεν είδε ποτέ πάνω από 3Mb και μας είχαν τρελάνει για να βγάλουμε άκρη και εντέλει πήγε σε ote...

Δημοσ.

Koritsi_Gia_PC έχεις περισότερες απο μία συσκευές τηλεφώνου στο σπίτι?

Δοκίμασε να τις αποσυν΄δεσεις όλες εκτός απο την κεντρική για μια χρονική διάρκεια

που εσύ πιστεύεις οτι θαα είχες ντισ-κοννεκτ...Εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά με τελείως

διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά σου...οτε1μβιτ-ρούτερ wag200g pstn..

ίσως και νά....

Δημοσ.

μιας και κάλεσες γνωστό, καλό θα ήταν αν μπορούσε να ελέγξει την γραμμή από τον κατανεμητή. ποτέ δεν ξέρεις αν έχει πρόβλημα το καλώδιο από το κουτί κάτω ως το μπαλκόνι(!!!) σου όπου έχεις την κεντρική πρίζα.

αν σκέφτεσαι να αλλάξεις παροχό θα σου πρότεινα το εξής μιας και σε καλύπτουν τα ιδιόκτητα. πας σε οτε πάλι και έτσι εξασφαλίζεις την τηλεφωνία σου. κάνεις αίτηση στην φορθνετ για adsl in a box και αν είσαι σε καλή περιοχή σε συνδέουν σχεδόν άμεσα με γραμμή τηλεφώνου από οτε και adsl από φορθνετ στα 24mbit. εμένα έκαναν 1 βδομάδα περίπου να με συνδέσουν και με είχαν προειδοποιήσει για 4 βδομάδες. να και το χρονικό της σύνδεσης μου:

18/03/2008 Ενεργοποίηση υπηρεσίας

17/03/2008 Επιτυχής καταχώρηση αίτησης από ΟΤΕ

13/03/2008 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet

13/03/2008 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ

13/03/2008 Ολοκλήρωση δέσμευσης καλωδίωσης (βρόχου) στον ΟΤΕ

έτσι θα έχεις adsl σχεδόν αμέσως. μετά μπορείς να κάνεις αίτηση να σε βάλουν στο 2play και να καταργήσεις τελείως τον οτε μένοντας χωρίς τηλέφωνο ή ίντερνετ απειροελάχιστα. και τα λεφτά που είχες δώσει για να αγοράσεις το προπληρωμένο πακέτο adsl in a box, θα πιστωθούν στον λογαριασμό σου 2play. έτσι έκανα εγώ.

Δημοσ.

Με ένα φορητό, το router και κάποιον που ξέρει λίγο πηγαίντε στον κατανεμητή της πολυκατοικίας, συνδέστε το στη γραμμή σου αφού αποσυνδέσετε τη γραμμή που πάει στο σπίτι αφήστε το να κλειδώσει και πάρτε μετρήσεις. Σύγκρινε τις μετρήσεις με αυτές που παίρνεις στο σπίτι

αν δεν αποφασισεις να κανεις αυτο που σου γραφει το παλικαρι δεν προκειται να καταλαβεις που οφειλονται τα προβληματα.

αν εχει προβληματα σε κεινο το σημειο ειναι θεμα hol-ote

αν εκει δεν εχεις κανενα προβλημα και εχεις καλα στατιστικα μετακομισε αλλου η τραβα καινουρια καλωδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...