MessengerOfGood Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 ΟΚ, ξέρω - ακόμα ένας καινούριος που, ως συνήθως, δεν ασχολείται παρά μόνο με τις αγγελίες... Τι να κάνουμε; Το Insomnia το βρήκα - όχι τώρα αλλά αρκετά παλιότερα - από το Google. Το θέμα που θέλω να θίξω είναι το είδος των αγγελιών που, σαν υποψήφιος - και μόνο - αγοραστής βλέπω. Στο forum λοιπόν των αγγελιών βλέπω και διαφημίσεις, μακροσκελέστατες μάλιστα, συνήθως cut & paste. Αν θέλετε παραδείγματα πολύ ευχαρίστως να αναφέρω αν και νομίζω ότι εύκολα μπορείτε να βρείτε, άλλωστε η πλειοψηφία τους προέρχεται από τα ίδια μέλη. Για μένα, τον υποψήφιο αγοραστή, θα ήταν πιό εύκολο ένα link στη σελίδα του κατασκευαστή ή άλλη όπου μπορώ να διαβάσω. Tί θα λέγατε για κάτι σαν "όχι περισσότερες από 30,000,000 λέξεις και 100 φωτογραφίες"; Όσο για μένα, όταν μπορέσω να βάλω αγγελία - προσεύχομαι καθημερινά και κάποτε οι ελπίδες μου θα γίνουν πραγματικότητα - υπόσχομαι να είμαι υπόδειγμα για τους άλλους (Επίσης θα τρώω και όλο το φαϊ μου...) ΥΓ1. Αν και παλιός με τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό (1975) έχω σταματήσει εδώ και 3-4 χρόνια το πολύ ψάξιμο. Έτσι δεν έχω ελπίδες να γράφω πολλά (ουσιαστικά) posts άρα ή γράφω άσχετα (και με banάρετε) ή δεν έχω ελπίδα για να βάλω αγγελία σ΄αυτή τη ζωή. Διαλέγω το δεύτερο και αφήνω ελέυθερο στους διαφημιστές το πεδίο... ΥΓ2 Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε, δεν θέλω να ειρωνευτώ αλλά να βοηθήσω, αν μπορώ. Καταλαβαίνω πολύ καλά τους λόγους που οδήγησαν σε τόσο δύσκολη πρόσβαση στις αγγελίες. Όμως μήπως υπάρχουν και άλλοι τρόποι; Π.χ. πρίν φτάσουμε στη νομοθεσία υπάρχουν και οι συστάσεις.
MessengerOfGood Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι θετική. Όμως στο ζήτημα των αγγελιών - χωρίς να ξέρω τους λόγους που οδήγησαν σε τόσο σκληρούς όρους - εξακολουθώ να νομίζω ότι μια λίγο διαφορετική προσέγγιση θα λειτουργούσε καλύτερα. 6 μήνες είναι υπερβολικοί. Από την άλλη, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πουλάνε διάφορα πράγματα "μικροεπαγγελματίες" (είναι πολύ ενδιαφέροντα τα γκατζετάκια αυτά και δεν τα βρίσκεις εύκολα) αλλά νομίζω ότι θα ήταν πιό βολικό να δημιουργηθεί μια ειδική υποκατηγορία, ώστε να μη χρειάζεται και το τακτικό "up"date. Ti λέτε;;;
liopyr Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 αλλά νομίζω ότι θα ήταν πιό βολικό να δημιουργηθεί μια ειδική υποκατηγορία, ώστε να μη χρειάζεται και το τακτικό "up"date.Ti λέτε;;; Ok, μπορεί κάποιος να τα θεωρεί χρήσιμα αυτά τα gadget-άκια,εγώ πάντως στην καλύτερη μπορώ να τα χαρακτηρίσω spam. Γενικότερα χάνεται τον νόημα των αγγελιών εδώ μέσα, που αν έχω καταλάβει σωστά είναι για πωλήσεις/αγορές/ανταλλαγές υλικών (γενικότερα) που έχουν οι χρήστες, όταν κάποιοι ποστάρουν συστηματικά συγκεκριμένα αντικείμενα με ύφος πλασίε...
billys7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Ok, μπορεί κάποιος να τα θεωρεί χρήσιμα αυτά τα gadget-άκια,εγώ πάντως στην καλύτερη μπορώ να τα χαρακτηρίσω spam. Γενικότερα χάνεται τον νόημα των αγγελιών εδώ μέσα, που αν έχω καταλάβει σωστά είναι για πωλήσεις/αγορές/ανταλλαγές υλικών (γενικότερα) που έχουν οι χρήστες, όταν κάποιοι ποστάρουν συστηματικά συγκεκριμένα αντικείμενα με ύφος πλασίε... Συμφωνώ απολύτως.
smilefreeware Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Επειδή με έχει απασχολήσει και μένα το θέμα των αγγελιών, νομίζω ότι λύση είναι οι κατηγορίες. Πχ. καινούργια- παλιά κλπ. κάνοντας τικ στην κατηγορία που θα ανήκει το προιόν. Οταν βλέπω τις αγγελίες να μπορώ να κάνω τικ στις κατηγορίες που ενδιαφέρομαι και να βλέπω. Οσο για μακροσκελείς αγγελίες νομίζω ότι οδηγεί τα πράγματα το ebay αναπόφευκτα.
djapal Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Ok, μπορεί κάποιος να τα θεωρεί χρήσιμα αυτά τα gadget-άκια,εγώ πάντως στην καλύτερη μπορώ να τα χαρακτηρίσω spam. Γενικότερα χάνεται τον νόημα των αγγελιών εδώ μέσα, που αν έχω καταλάβει σωστά είναι για πωλήσεις/αγορές/ανταλλαγές υλικών (γενικότερα) που έχουν οι χρήστες, όταν κάποιοι ποστάρουν συστηματικά συγκεκριμένα αντικείμενα με ύφος πλασίε... Θα συμφωνήσω απόλυτα κι εγώ. Έχει παραγίνει το κακό. Μερικές φορές λέω ότι αποκλείεται να φτάσω στο τέλος της 1ης σελίδας και να μη δω αγγελίες από 3-4 συγκεκριμένα άτομα.
bandit4 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 πλεον οι αγγελιες εχουν πολλους μεταπωλητες του ebay (λες και εμεις δεν μπορουμε να τα παρουμε μονοι μας και να γλυτωσουμε το χαρατσι)!!! εγω πλεον εχω σχεδον παψει να κοιταω τις αγγελιες.
MessengerOfGood Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Όσο πάει και ο χρόνος μας γίνεται πιό σημαντικός. Πρέπει λοιπόν να μπορούμε να βρούμε γρήγορα αυτό που ψάχνουμε. Το να βλέπουμε κάθε τόσο ένα μπαράζ 4-5 αγγελιών από συγκεκριμένα άτομα που επεναλαμβάνονται δεν βοηθάει. Εγώ δεν έχω αντίρρηση να δομοσιεύονται αλλά χωριστά. Έτσι δεν θα είναι αναγκασμένοι να τις φέρνουν πάνω-πάνω κάθε τόσο. Επίσης δεν πρέπει να διαφημίζεται η πραμάτεια... ΄Μάτια έχουμε και βλέπουμε.
yaret Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Η δικιά μου η άποψη είναι ότι με το να υπάρχουν περιορισμοί του στυλ 6 μήνες ή όριο στα post, δεν βοηθάει. Ίσως δυσκολεύει τη κατάσταση.... Όπως ήδη αναφέρθηκε προηγουμένως, οι "πλασιέ" που προσπαθούν να προωθήσουν κάποια αντικείμενα σε τακτά χρονικά διαστήματα....θα ΒΡΟΥΝ τον τρόπο να "διαφημιστούν". Θα αναγκαστούν να περιμένουν και 6 μήνες...και θα πλακωθούν να ανεβάζουν άχρηστο υλικό (post-spam) ώστε να ξεπεράσουν τους περιορισμούς. Από την άλλη πλευρά, άτομα που έχουν έναν σκληρό δίσκο ή μια μνήμα ram χρησιμοποιημένη και θέλουν να την ανταλλάξουν/πουλήσουν, και είναι νέοι στο insomnia, σιγά μην καθήσουν να περιμένουν 6 μήνες ή να γράψουν τόσα post για να μπορέσουν να τα πουλήσουν. Αυτά τα άτομα θα φύγουν από αυτή την κοινότητα με μεγαλύτερη ευκολία.. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι "μείον" για την κοινότητα του insomnia.
parsifal Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Όπως ήδη αναφέρθηκε προηγουμένως, οι "πλασιέ" που προσπαθούν να προωθήσουν κάποια αντικείμενα σε τακτά χρονικά διαστήματα....θα ΒΡΟΥΝ τον τρόπο να "διαφημιστούν". Θα αναγκαστούν να περιμένουν και 6 μήνες...και θα πλακωθούν να ανεβάζουν άχρηστο υλικό (post-spam) ώστε να ξεπεράσουν τους περιορισμούς. Σε διαβεβαιώ ότι τα μέλη της συντονιστικής ομάδας προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε εγκαίρως τέτοια φαινόμενα. Και η βοήθεια των μελών () είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Από την άλλη πλευρά, άτομα που έχουν έναν σκληρό δίσκο ή μια μνήμα ram χρησιμοποιημένη και θέλουν να την ανταλλάξουν/πουλήσουν, και είναι νέοι στο insomnia, σιγά μην καθήσουν να περιμένουν 6 μήνες ή να γράψουν τόσα post για να μπορέσουν να τα πουλήσουν. Αυτά τα άτομα θα φύγουν από αυτή την κοινότητα με μεγαλύτερη ευκολία.. Τα άτομα που θεωρούν ως κυριότερο κριτήριο της συμμετοχής τους στο Insomnia τη δυνατότητα πρόσβασης στις Αγγελίες και θα αποχωρούσαν λόγω αδυναμίας πρόσβασης, μάλλον δεν κατάλαβαν και ποτέ τους ότι δεν πρόκειται για ένα φόρουμ αγγελιών που πλαισιώνεται και από λίγο τεχνολογικό μπίρι-μπίρι, αλλά για ένα τεχνολογικό φόρουμ όπου τα μέλη της κοινότητας ενημερώνονται, βοηθούνται και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Παρεμπιπτόντως μόνο προσφέρεται και ένα μικρό section με Αγγελίες ως διευκόλυνση στα ενεργά μέλη του. Επομένως, ενδεχόμενη αποχώρησή τους, ως αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα φυσικά είναι "μείον" για την κοινότητα του insomnia. ..θα ήταν φυσικά «συν» για την κοινότητα του Insomnia.
MessengerOfGood Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Τα άτομα που θεωρούν ως κυριότερο κριτήριο της συμμετοχής τους στο Insomnia τη δυνατότητα πρόσβασης στις Αγγελίες και θα αποχωρούσαν λόγω αδυναμίας πρόσβασης, μάλλον δεν κατάλαβαν και ποτέ τους ότι δεν πρόκειται για ένα φόρουμ αγγελιών που πλαισιώνεται και από λίγο τεχνολογικό μπίρι-μπίρι, αλλά για ένα τεχνολογικό φόρουμ όπου τα μέλη της κοινότητας ενημερώνονται, βοηθούνται και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Παρεμπιπτόντως μόνο προσφέρεται και ένα μικρό section με Αγγελίες ως διευκόλυνση στα ενεργά μέλη του. Parsifal σύμφωνοι αλλά όλοι αυτοί που πουλάνε συνέχεια τι ποσοστό έχουν στο forum του προγραμματισμού ή άλλα τεχνικά θέματα; Όσοι ασχολούνται με Η/Υ όλο και κάτι θέλουν ή τους περισσεύει που θα το θέλει κάποιος άλλος. Μήπως θα ήταν καλύτερα "μέχρι 5 αγγελίες το μήνα;" Εντάξει δεν το έχω ψάξει σαν λύση και συμφωνώ με την παραπάνω θέση σου - στην υλοποίηση προβληματίζομαι...
parsifal Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μήπως θα ήταν καλύτερα "μέχρι 5 αγγελίες το μήνα;" Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση η συγκεκριμένη. Σίγουρα θα απαγόρευε σε «εμπόρους» την κατάχρηση της δυνατότητας ανάρτησης αγγελιών. Από την άλλη, βρίσκω ότι με το τρέχον σύστημα τα πράγματα ρολλάρουν αρκετά ομαλά, χωρίς παρατράγουδα. Κάποια παράπονα αναφέρονται κυρίως στους προαναφερθέντες «εμπόρους», οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση όταν τα κριτήρια ήταν ακόμη χαλαρότερα. Όπως έγραψε όμως σε αυτό το θέμα ο Hal, ο λόγος ήταν μόνο για να αποφευχθεί αδικία...
frenzy Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εφ'όσον είναι 5-6 άτομα αυτοί (καλά 2 είναι...) δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχολείσαι. Έχεις σκεφτεί μεσεντζερ την περίπτωση σε κάποιους να αρέσει αυτός ο τρόπος ανάρτησης? Και στο κάτω κάτω ο καθένας έχει τον τρόπο γραφής του. Με ποιό κριτήριο θα πεις πότε συμμετέχει και πότε δε συμμετέχει στο φόρουμ? Αν το θεωρεί μαγαζί του δε φταίει ο ίδιος αλλά οι υπόλοιποι που τον θεωρούν προμηθευτή τους. Όπου υπάρχει ζήτηση θα υπάρξει και προσφορά. Εσένα γιατί σε κόφτει τόσο όμως? Εγώ (για να πω κι εγω το μακρύ μου) θα ήθελα να είναι ανοιχτές οι αγγελίες. Δηλαδή να μπορεί οποιοσδήποτε να ποστάρει την προσφορά του και τα πμ να επιτρέπονται μόνο για την τελική ανταλλαγή στοιχείων. Σε κάποια φόρουμ δουλεύει πολύ καλά αυτό το σύστημα (βέβαια εδώ είμαστε Έλληνες οπότε nothing applies). Και θα απέτρεπε και την εμπορική διάθεση αφού θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο και το παζάρι θα γινόταν καθεστώς. Βέβαια θέλει σφιχτό moderation για να μην σπαμάρει κανείς αλλά you guys can handle it...
blashyrkh+ Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 ετσι και αλλιως σιγα το δυσκολο να γραψει καποιος 50 ποστς (καπου τοσο δεν θελει?) για να αποκτησει το δικαιωμα αναρτησης αγγελιων.αν το καλοσκεφτεις ουσιαστικα αρκετα ανοιχτες ειναι οι αγγελιες..αυτο δεν βλεπω παντως γιατι ειναι απαραιτητα κακο . ολοι λιγο πολυ εχουμε βρει κατι που μας ενδιαφερει και εχουμε αγορασει αλλα εγω προσωπικα οταν στελνω το π.μ σκεφτομαι ,μακαρι να υπηρχε μια προσφορα λιγο φθηνοτερη η λιγο καλυτερη κλπ.με λιγα λογια ειναι καλο να υπαρχει πληθος αγγελιων για να μπορουμε να επωφελουμαστε ολοι.Οι ονομαζομενοι εμποροι ειναι λιγοι και στο κατω κατω ειναι πολυ λιγοτεροι απο εκεινους που επωφελουνται απο αυτους ,δεν νομιζω πως εκτος απο τον εκνευρισμο να βλεπεις συνεχεια τον ιδιο "Εβραιο" να βαζει αγγελιες,υπαρχει ουσιαστικος λογος για <μεταρρυθμιση>.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.