rem Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Καλησπερα παιδια.Εχω αρχισει να μαθαινω sql.δημιουργησα λοιπον μια βαση,εχω συνδεθει σε αυτη και εχω ξεκινισει να φτιανχω πινακες απο την γραμμη εντολων.εχω κανει τα εξης: CREATE TABLE employee_pay_tbl ( `EMP_ID` varchar(9) NOT NULL primary key, `POSITION` varchar(15) NOT NULL, `DATE_HIRE` date NULL, `PAY_RATE` decimal(4,2) NULL, `DATE_LAST_RAISE` date NULL, `SALARY` decimal(8,2) NULL, `BONUS` decimal(6,2) NULL, CONSTRAINT `EMP_FK` FOREIGN KEY (`EMP_ID`) REFERENCES `employee_tbl` (`EMP_ID`); CREATE TABLE employee_tbl ( `EMP_ID` varchar(9) NOT NULL, `LAST_NAME` varchar(15) NOT NULL, `FIRST_NAME` varchar(15) NOT NULL, `MIDDLE_NAME` varchar(15) NULL, `ADDRESS` varchar(30) NOT NULL, `CITY` varchar(15) NOT NULL, `STATE` char(2) NOT NULL, `ZIP` integer(5) NOT NULL, `PHONE` char(10) NULL, `PAGER` char(10) NULL, constraint EMP_PK PRIMARY KEY (EMP_ID) ) ; Ολα καλα μεχρι εδω,δημιουργουνται οι 2 πινακες.μετα ομως οταν παω να δημιουργησω αλλους 3 που χρειαζομαι(και λεει το βιβλιο)δεν γινεται.η συνταξη τους ειναι: CREATE TABLE PRODUCTS_TBL ( PROD_ID VARCHAR(10) NOT NULL PRIMARY KEY, PROD_DESC VARCHAR(40) NOT NULL, COST DECIMAL(6,2) NOT NULL, ); τους αλλους 2 πινακες δεν τους αναφερω μιας και μου βγαζει το ιδιο μυνημα λαθους το οποιο ειναι You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 6 εχετε καμια λυση?ειναι σαν να κανω καποιο σντακτικο λαθος αλλα δεν βλεπω κατι διαφορετικο.
rem Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2008 παιδια το βρηκα το προβλημα δεν θελει ,(κομμα) πριν την τελευταια παρενθεση.αν και στα προηγουμενα create που εκανα ειχα βαλει κομμα.
snk7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 γουελ νταν τελειωνες με constraint EMP_PK PRIMARY KEY (EMP_ID) οχι με NULL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.