capthookb Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Το κυριότερο πράγμα στην μετάβαση win -> linux είναι να μην τα συγκρίνεις.Αν το κάνεις έχασες την μπάλα. Να διευκρινίσω κάτι εδώ, μιας και όπως το διαβάζει κανείς του περνάει από το μυαλό οτι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα). Πρέπει να τονιστεί η σημασία της λέξης μετάβαση. Σαφώς και πρέπει να συγκρίνει κάποιος τα 2, 3, 4, Χ λειτουργικά που δοκιμάζει, γιατί πως αλλιώς θα καταλάβει ποιο πραγματικά του ταιριάζει; Για να συγκρίνεις όμως πρέπει να έχεις αποκτήσεις μια άποψη για το κάθε λειτουργικό. Και το επόμενο λογικό βήμα είναι να περάσεις αρκετό χρόνο με το καθένα κάνοντας τις διάφορες καθημερινές σου ασχολίες (στο βαθμό που είναι αυτές δυνατές), χωρίς να δυσανασχετείς επειδή δε βρήκες κάτι αντίστοιχο μ'αυτό που έχεις συνηθίσει. Μόνο έτσι μπορείς να ξεπεράσεις αυτήν την αίσθηση του "ξένου", "απόμακρου" και "δύσκολου" ώστε να μπορέσεις να διαπιστώσεις πραγματικά τι ακριβώς γίνεται. Αφού λοιπόν καταλάβεις τι είναι αυτό το νέο λειτουργικό θα πρέπει να έρθεις για να κάνεις μια σύγκριση συνειδητοποιημένα. Τότε πρέπει να γίνεται. Ειδικά σε μια μετάβαση από windows->linux αν και θέλω να πιστεύω οτι αυτό ισχύει και προς την αντίθετη πλευρά.
hyperionsky Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Για να ασχοληθεις με το linux πρεπει να εχεις θελεις να ανακαλυψεις νεα πραγματα....Να σταματησεις να επιπλεεις στην επιφανεια των πραγματων και να βουτηξεις στα βαθια επιθυμοντας να φτασεις στον βυθο των πραγματων. Ωραία, μόλις παίξουμε στα δάχτυλα το linux να ψάξουμε να βρούμε άλλο λειτουργικό για να μην χάσουμε την αίσθηση της ανακάλυψης. Ενα βασικο χαραστηριστικο των ανθρωπων που αγαπουν (η ενασχοληση δεν σημαινει απαραιτητα και αγαπη) το linux ειναι οτι διαβαζουν! Δεν διάβασες για το linux, άρα δεν αγάπησες, άρα δεν έζησες... ...κακως ασχοληθηκες με το linux. Οταν και αμα αποφασισεις να ξανασχοληθεις με αλλο λειτουργικο εκτος των win να το κανεις γιατι θελεις να μαθεις νεα πραγματα. Αποφασίζουμε και διατάσσουμε: Το linux είναι για τους πεφωτισμένους. Όσοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να "ανοίξουν το κουτί και να δουν τι έχει μέσα" να ρίπτονται εις το πυρ το εξώτερον. (Εννοείται ότι εμείς οι πεφωτισμένοι γνωρίζουμε σε βάθος οτιδήποτε χρησιμοποιούμε, είμαστε θεωρητικοι και πρακτικοι ηλεκτρονικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, χημικοί, φυσικοί κλπ.) Δεν σου αρέσει αυτό που εμείς βρίσκουμε τέλειο; Είσαι λίγος. Γιατί; Διότι το λέμε εμείς που εχρίσαμε εαυτούς πεφωτισμένους.
danaos Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Ουράνιε Υπερίωνα, συμφωνώ με την τοποθέτησή σου και επαυξάνω !
firewalker Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Απλά είναι τα πράγματα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
DrChaos Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Σε κανενα απο τα σημεια που αναφερεσαι δεν ειναι καταξιωμενο το linux. Αναφερθηκα στην προστασια απο τους ιους, τη σταθεροτητα ,την "χαρα" του να μαθεις ενα νεο λειτουργικο, την ταχυτητα και μετα περασα στις εφαρμογες καθημερινοτητας καθως οπως τονισα σε καμια περιπτωση δεν εκανα κριτικη του λειτουργικου απλα εξιστορησα την εμπειρια μου.... σε εκανε να πιστεψεις οτι μπορεις να αντικαταστησεις την ηλεκτρονικη σου καθημερινοτητα και να περασεις απο win σε linux διχως διαβασμα και αλλαγη νοοτροπιας. Πιστεψε με ειχα ορεξη να πειραματιστω και να διαβασω αλλα για μενα προσωπικα προαπαιτουμενο ηταν τα linux να μπορουν να με ικανοποιουν στις καθημερινες μου ασχολιες ωστε να μενω αρκετη ωρα στο ubuntu ωστε να το μαθω....Δεν γινεται να γνωρισεις τα linux αν καθε λιγο κανεις reboot για να μιλησεις στο skype /msn η να ακουσεις μουσικη οπως την θες η αν το αισθητικο αποτελεσμα δεν σε ικανοποιει...Και παλι τονιζω οτι αυτο ειναι προσωπικη επιλογη....καποιος αλλος θα μπορουσε να συμβιβαστει και ισως αντικειμενικα να ηταν η σοφη επιλογη για να ανταμοιφθει στο τελος Και σαν προταση προς εσενα, μην ξανασχοληθεις ποτε με Linux με την ελπιδα οτι καποια στιγμη οι απαντησεις στα σημεια που εθεσες θα ειναι διαφορετικες. Οσο και αν σου φαινονται γελοια τα αιτια που "εφυγα" απο το Linux επιτρεψε μου να πιστευω οτι στο μελλον και το μοντεμ μου δεν θα κανει reset, και αισθητικα θα ειναι πιο ομορφα τα Linux και οι εφαρμογες , και πολλες εταιριες παιχνιδιων θα κυκλοφορησουν εκδοσεις για Linux, και to bug της webcam θα λυθει κλπ κλπ...Δεν λεω οτι αυτα τα πραγματα αρκουν για να κρινεις ενα λειτουργικο....ουτε καν επιτρεπεται να τα χρησιμοποιεις σαν κριτηρια...απλουστατα λεω οτι αυτα με εμποδιζουν απτο να ειμαι αρκετη ωρα στο linux ωστε σιγα σιγα να "εκπαιδευτω"
emmsok Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Απλά είναι τα πράγματα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. +1 Ειναι οντως τοσο απλα τα πράγματα ΤΟ λινουξ ισουται με χρονο + διάθεση για ψάξιμο . μονο που δεν εχο τον ανάλογο χρόνο δυστυχώς
alexzzz Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Απορώ γιατί έπρεπε να γραφούν τόσα ποστς για να ειπωθεί το αυτονόητο.Επίσης παράκληση: τΟ linux. Γιατί λίγοι πρόσεξαν ότι ο drchaos δεν κατακρίνει γενικά το linux απλά λέει ότι δεν τον βόλεψε. Σε μερικούς φαίνεται πολύ περίεργο το ότι κάποιοι δεν έχουν προβλήματα με τα windows και το ότι κάποιος δοκίμασε ένα άλλο λειτουργικό ενώ δεν είχε παράπονο από το δικό του.
DrChaos Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Γιατί λίγοι πρόσεξαν ότι ο drchaos δεν κατακρίνει γενικά το linux απλά λέει ότι δεν τον βόλεψε. Σε μερικούς φαίνεται πολύ περίεργο το ότι κάποιοι δεν έχουν προβλήματα με τα windows και το ότι κάποιος δοκίμασε ένα άλλο λειτουργικό ενώ δεν είχε παράπονο από το δικό του. Επιτελους καποιος με καταλαβε....Με φαγανε οι linuxαδες και φοβαμαι οτι θα βλεπω εφιαλτες με τεραστιους πινγκουινους να με κυνηγανε με ενα CD Ubuntu να μoυ το βαλουν στο....pc
status Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Ή λίνουξ ή αλλίως στο section με τα windows αλλιώς μην τολμήσεις να πατήσεις το ποδάρι σου (είτε αριστερό είτε δεξί :Ρ) εδώ μέσα κατάλαβες;; :ρ Ρε πάτε καλά ; Γιατή του επιτεθήκατε επειδή δεν τον βόλεψε;; Πάω στοίχημα ότι ένα μεγάλο ποσοστό απ' αυτούς που απάντησαν σκοπτηκά ότι απλά έχουν λίνουξ και τίποτα παραπάνω. Δηλαδή που εγώ ξεκίνησα με workbench πρέπει να του είχα πει ότι μ@λακίες λέει και να ασχοληθεί με κανένα σοβαρό λειτουργηκό και να τον κατευθείνω προς τι δική μου κατεύθηνση; (πω πω ορθοργαφηκά λάθη.... :Ρ) + ότι εμένα με βολεύει το Mac os (ναι ναι τσιράκι πολυεθνικής είμαι και εγώ κάψτε με φανατικοί λινουξάδες....) Ήμαρτον πλέον Ή λίνουξ ή το σκασμό;
Meredoth Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Τι είναι αυτά που λέμε, τον κρίνουμε γιατί δεν του άρεσε το Linux! Αυτό δεν είναι νοοτροπία open source, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να ανέβει στο άρμα. Ο καθένας κάνει την επιλογή του, δεν μπορούμε να το κρίνουμε αυτό. Το ότι δεν βρήκε προγράμματα που να του κάνουν την δουλεία του (για οποιονδήποτε λόγω) είναι έγκλημα?? ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ Το ελεύθερο λογισμικό πρεσβεύει την ελευθερία και καθένας έχει το δικαίωμα να διαλέγει ανάμεσα σε open source ή commercial software. Τέλος
capthookb Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Σιγά ρε παιδιά! Που την είδατε την επίθεση; Ηρεμήστε λίγο.
NoD Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 στο καλό... +διακόσιες χιλιάδες. Ειλικρινά γιατί βγαίνει κάθε τόσο κάποιος λέγοντας ότι είναι απογοητευμένος από το linux και πρέπει όλοι οι άλλοι να τον πείσουν ότι "ο πιγκουίνος είναι μέλι, κοριτσάκι μη σε μέλει" και να αρχίσουν τα flames ? Έχει περάσει η εντύπωση ότι το linux γαμεί και δέρνει και δεν ξέρω γω τι και τρέχει ο κάθε τυχάρπαστος να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του με το όνειρο του one-click FREE os ? Αυτό το free και το compiz fusion είναι τα καλύτερα επιχειρήματα του μέσου άσχετου όπως ήμουν και γω για να πείσει και να πειστεί ότι το linux γαμάει μα μεν. Δεν απευθυνόμαι στον topic starter. Απλά, με αφορμή το thread, τα 'πα, ούτε τα χώνω με στυλάκι ελιτίστικο, απλά φτάνει πια, όποιος θέλει να ασχοληθεί θα λιώσει, τέλος. Αν θες να χαιδεύεις το σκεμπέ σου, ενώ παίζεις γουόου στο brand new pc σου, ή να έχεις ένα pc που να κάνει τα πάντα χωρίς να σε νοιάζει τι και πως stick with windows, αγόρασε mac, κλέψε ένα ps3.
ftso Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 @DrChaos εκτός του προβλήματος που αναφέρεις με την webcam ,τα υπόλοιπα διορθώνονται.Βέβαια και αυτό με τα Games είναι πρόβλημα αλλά μόνο για ένα hardcore gamer καθώς και για linux υπάρχουν games.Εγώ σαν easy gamer έχω windows σε dual boot αναμένοντας το νέο GTA και για κανένα άλλο λόγο. Προτιμώ να αγοράσω μια καινούργια webcam παρά το λειτουργικό και τις εφαρμογές του. Μην απογοητεύεσαι και κράτα μια επαφή.Όταν θα βρείς ελεύθερο χρόνο πέρνα ξανά μια βόλτα απο τον κόσμο του linux και αυτήν την φορά ασχολήσου πιό σχολαστικά και ορθά για λίγο καιρό.Αν το κάνεις αυτό σωστά πάω στοίχημα οτι ούτε κατα διάνοια θα σκεφτείς την επιστροφή σε windows.
algait Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Ρε παιδιά μόνο εγώ θεωρώ το Ubuntu (και άλλες παρόμοιες διανομές) πολύ πιο user friendly από τα windows? Σίγουρα υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας στα λειτουργικά. Σίγουρα το πλεονέκτημα των windows είναι ότι απλώς όλος ο κόσμος έχει συνηθίσει σε αυτά. Αλλά ώς εκεί. Το ubuntu (και τα συναφή) είναι πολύ πιο απροβλημμάτιστο λειτουργικό. Ξεχνάς τους ιούς, γελοία εγκατάσταση εφαρμογών, υποστήριξη από μια τεράστια κοινότητα για τα πάντα, λιγότερες απαιτήσεις σε hardware και φυσικά σου δίνει τη δυνατότητα αν θέλεις να το ψάξεις και να ασχοληθείς παραπάνω να φτιάξεις ένα λειτουργικό όπως το θέλεις εσύ, το οποίο θα μαμάει. Όλα αυτά τα αναφέρω για τους απλούς χρήστες του Linux (σαν και εμένα) που θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να γίνουν γκουρού. Εγώ από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ linux πραγματικά έχω βρει την υγειά μου και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στα windows. Σίγουρα στην αρχή δυσκολέυτηκα σε κάποια σημεία, αλλά και στα windows υπήρχαν άπειρες περιπτώσεις προβληματισμού (σε σημείο να θέλω να σπάσω το πληκτρολόγιο), ειδικά στην αρχή. Και μη μου πείτε ότι δεν τυχαίνουν σε όλους! Τέλος πάντων, sorry για το πρήξιμο αλλά είπα και εγώ να πω τη γνώμη μου βρε αδερφέ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.