stm00192 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Λοιπόν, καιρός να κάνω και εγώ το πρώτο μου Review. Σημερα παρέλαβα το καινούργιο μου notebook από e-shop, πρόκειται για το Packard Bell Easynote BU45-P-108 με τιμή στα 599Ε και επείδη είδα αρκετό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο φορητό στην κατηγορία των laptop είπα να κάνω ένα review. Χαρακτηριστηκα Φορητου # Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T5300 (2MB L2 Cache, 1.73 GHz, 533MHz). # Οθόνη: 12'' Diamondview. # Ανάλυση: 1280x800. # Μνήμη: 2x 1024MB DDR2. # Σκληρός Δίσκος: 160GB. # Οπτικός Δίσκος: DVD+/- RW DL. # Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται. # Κάρτα γραφικών: Intel GMA950 με 224ΜΒ shared. # Ενσύρματη επικοινωνία: Ενσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100. # Ασύρματη επικοινωνία: 802.11a/b/g, Bluetooth. # Διασυνδέσεις: 3x USB 2.0, 1x VGA, 1x Audio in, 1x Microphone in, 1x Headphone out. # Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένo card reader 4 σε 1, webcam 0.3Mp. # Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία. # Πληκτρολόγιο: Συμβατό πληκτρολόγιο English. # Διαστάσεις: 228x309x33mm. # Βάρος: 1,9 Kg. # Λογισμικό: Windows Vista Home Premium English. # Εγγύηση: 1 χρόνος. Ας αρχίσουμε με καποιες φωτογράφιες.... Το κουτί της συσκευασίας του φορητου, πολύ καλή συσκευασία από την Packard Bell, η οποία προστατεύει επαρκώς το laptop κατά την μεταφορά! Το φορητό εκτός του κουτιου του, οι πλαινές οψεις με τις θύρες επέκτασης καθώς και τα συνοδευτικά του.... Το laptop κατα την γνώμη μου είναι πολύ όμορφο. Είναι μαύρο, με ασημένια τελειώματα, αρκετά μοντέρνο design και όλα τα led του είναι μπλέ. Μια όμορφη πινελιά στο design δίνει και το φωτιζόμενο λογοτυπο της packard bell στο πίσω μέρος της οθόνης. Πολύ θετική επίσης η υπαρξη του κουμπιου ECO με το οποίο θέτουμε τον υπολογιστη σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης. Η πρώτη εντύπωση που πέρνεις με το που το βγάλεις από το κουτί του είναι μιας κατασκευής στιβαρής και ποιοτικής χωρίς ατέλειες! Το βάρος του κυμαίνεται στα 2 κιλά μόνο με την μπαταρία πανω και ανέρχεται στα 2,4 μαζί με την δεύτερη μπαταρία και τον φορτιστή. Το πρώτο BOOT Στο πρώτο boot ξεκινάει αυτόματα η διαδικασία εγκατάστασης των Windows, η οποία διαρκει γύρω στα 30 - 40 λεπτά, αμέσως μετά την εγκατάσταση του λειτουργικου ακολουθεί μια διαδικασία ρυθμισης του υπολογιστή μέσω ενός πολύ εύχρηστου wizard της packard bell κατά τον οποίο ρυθμίζονται το προεγκατεστιμένο NORTON 360, το κατέβασμα των τελευταίων ενημερώσεων για windows, drivers και τα προεγκατεστημένα προγράμματα της bell, και back up όλου του λειτουργικού σε DVD (το οποίο αποτελεί και το DVD επαναφοράς του συστήματος μιας και δεν περιέχεται καποιο στο πακέτο). Τα προγράμματα που είναι προεγκατεστημένα ειναι τα: - Norton Security 360 (updates για 90 μέρες) -Roxio Creator 9 -Google Program Suite (Google Desktop, Earth, Picasa2) -Firefox - Καθώς και διάφορα διαγνωστικά προγράμματα της Bell. ΑΠΟΔΟΣΗ Η οθόνη του φορητού με εξέπληξε θετικά, πολύ ζωντανα χρώμματα, καλές γωνίες θέασης για οθόνη laptop, καλός χρόνος απόκρισης και η επικάλυψη του Glare δεν γυαλίζει τοσο ωστε να ενοχλεί. Το πληκτρολόγιο έχει πολύ καλή αίσθηση, άμμεση απόκριση και πολύ καλή και άνετη διάταξη για 12άρι. Η μπαταρία με κανονική χρήση, δλδ με ανοιχτό το wlan να κατεβάζει, την οθόνη στο 50% της φωτινότητας και video playback διαρκει περίπου 1.5 ώρα, οπότε και με τις δύο μπαταρίες που υπάρχουν στη συσκευασία αγγίζει και ξεπερνάει τις 3 ώρες αυτονομίας. Η απόδοση του laptop είναι παρα πολυ καλή για την κατηγορία του κυρίως λόγο του ισχυρού επεξεργαστή, όμως λόγο του μικρού case η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι αρκετά υψηλή αγγιζοντας τους 85 βαθμούς σε full load χωρίς να προβληματίζει όμως και με τα επίπεδα του θορύβου από τον ανεμηστήρα να παραμένουν πολύ χαμηλά! Το ενσωματομένο υποσύστημα γραφικών τις Intel είναι υπεραρκετό για τα βασικά αλλά τα παιχνίδια ξεχάστε τα. Δεν μου άρεσε η απουσία θύρας tv-out και firewire ή e-sata. Αφήνω τα screen shots να μιλήσουν από μόνα τους. Συμπεράσματα Κατά την γνώμη μου ο φορητός αποτελεί χρυσή αγορά για τα λεφτα του και για όποιον αναζητα έναν πανάλαφρο υπερφορητό, έχει παρά πολύ καλή απόδοση που είναι ίδια και ξεπερνάει πολλές φορές πολύ ακριβότερα μοντέλα. Έχει πολύ καλή ποιότητας κατασκευής και γενικά ικανοποιεί από όλες τις απόψεις. Θετικά -Επιδόσεις -Οθόνη -Βαρος -Ποιότητα κατασκευης -Υπαρξη fingerprint reader -Καλή αυτονομία -Υπαρξη δεύτερης μπαταρίας -ΤΙΜΗ Αρνητικά -Υψηλές θερμοκρασίες -Καρτα γραφικών (εντάξη μία DOTA την παίζει και δεν νομιζω οτι χρειάζεται κατι παραπάνω σε υπερφορητό) -Έλλειψη TV-out και θύρας firewire ή e-SATE -Έλλειψη Recovery Disks (πρέπει να τον φτιαξετε εσείς) -Χαμηλή ανάλυση WebCam ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 8/10 ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ 4/10 ΟΘΟΝΗ 9/10 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 8/10 ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 7/10 ΑΠΟΔΟΣΗ/ΤΙΜΗ 10/10 Αναμένω τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας, ελπίζω να βοήθησα κάποιους. EDIT: To φορητό δοκιμάστηκε και σε HD video (720 και 1080) και απέδωσε πολύ καλά και στα δύο χωρίς κολήματα και σπασίματα της εικόνας.
Technology fan Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Επειδη ενδιαφερομαι παρα πολυ για το συγκεκριμενο θελω μια χαρη... Θελω να το συνδεσεις με μια μεγαλη οθονη αν εχεις και να μου πεις κατα ποσο κολλαει!! Αν βαριεσαι θα το δεχτω...
stm00192 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε οθόνη - TV με αναλύσεις απο 1680Χ1050 και κάτω. Έχει δοκιμαστεί ήδη σε οθόνη 20'' 1680Χ1050 και σε HDready projector στα 1366Χ768 και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα! Να ξέρεις δεν μετράει το μέγεθος της οθόνης που θα το συνδέσεις αλλα η ανάλυση της!!!!
Technology fan Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 ναι αλλα εχει να κανει με τη καρτα γραφικων σωστα?? -απο πλευρας λαπτοπ- δηλαδη μεχρι τι αναλυση μπορει να υποστηριξει, εγω για μια 22αρα σκεφτομαι με αναλυση 1680X1050! Θα μπορω να δω ταινια??
sapphire Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Το Laptop aξίζει πολύ περισσότερο από την τιμή του, το επιβεβαιώνω κι εγώ. Η λειτουργία eco δεν δουλεύει σε windows XP, αν το πατήσω ανάβει το led πίσω από το button "eco", αλλά δεν χαμηλώνει η φωτεινότητά ούτε φαίνεται να αλλάζει κάτι. Ίσως δεν είναι και 100% σωστοί οι drivers για win xp που έχω, αλλά όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολόι. Παραδόξως, ο αισθητήρας πάντα αναγνωρίζει το δάχτυλό μου και πλέον τον εμπιστεύομαι για κλείδωμα φακέλου. Κατί άλλο δεν έχω προσθέσω, μόνο μερικά screenshots: και μερικά πιο ενδιαφέροντα:
stm00192 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 ναι αλλα εχει να κανει με τη καρτα γραφικων σωστα?? -απο πλευρας λαπτοπ-δηλαδη μεχρι τι αναλυση μπορει να υποστηριξει, εγω για μια 22αρα σκεφτομαι με αναλυση 1680X1050! Θα μπορω να δω ταινια?? Ναι μπορεις! Μια χαρά θα τις δεις της ταινιουλες σε 1680Χ1050! Αμα διαβάσεις καλά το review θα δεις οτι το φορητό παιζει ακόμη και 1080 HD video πολυ καλά (λόγο επεγεργαστη βέβαια και όχι καρτας γραφικών). Γενικά σε video playback μην σε αγχώνει η κάρτα γραφικών δεν παιζει τοσο μεγάλη σημασία! Περισσότερο από τον επεξεργαστή εξαρτάται που είναι υπερ αρκετός!
Technology fan Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Σε υπερευχαριστω stm00192 εσενα και το υπεροχο review σου:-D σε κανα 20ημερο θα παω να το παρω!
michalis2610 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 stm00192 συγχαρτήρια για το review σου. Πολύ καλή προσπάθεια. Ωραίες και οι φωτό (πολύ μεγάλες όμως). Ο συγκεκριμένος φορητός είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο υπάρχει στις 12'' για όποιον θέλει αξιοπρεπείς εποδόσεις και σούπερ τιμή. Το αμέσως επόμενο κοστίζει από 1000+ ευρώ. Το έχει βάλει και εγώ αρκετό καιρό τώρα στο μάτι γιατί το Εεε δεν βολεύει για όποιον θέλει να κάνει και να βγάλει δουλειά και όχι απλά να serfάρει στο νετ. Επίσης εντύπωση μου προξένησε το γεγονός ότι είχες καλή εικόνα σε ανάλυση 1680Χ1050. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι πρέπει να πληρώσω την άδεια για sVista και φυσικά ότι δεν μπορείς να κάνεις επέκταση εγγύησης. Καλωρίζοκος και απροβλημάτιστος.
Technology fan Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Σε υπερευχαριστω stm00192 εσενα και το υπεροχο review σου:-Dσε κανα 20ημερο θα παω να το παρω! ελπιζω να μην εχει τελειωσει μεχρι τοτε!
random Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 μόνο στο e-shop το πουλάνε το BU45 ? ο πωλητής είναι αυτό που με φοβίζει περισσότερο απο το όλο "πακέτο" , και ύστερα η ζέστη στο touchbad πηγα στο http://www.packardbell.com/gr/ και λέει οτι διατίθενται απο Κωτσόβολος και τα διανέμει η LASE . ο 1ος εχει μονο 2 μοντελα στις 15'', και η 2η εχει μονο F-Siemens στο site! αν κάτι στραβώσει με ποιόν θα έχω να κάνω? με το e-shop ή άλλη εταιρεία? edit: το πήρα κι εγώ
stm00192 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Ναι δυστυχώς μονο στο e-shop. Και εμένα με ξενέρωσε αυτό αλλά τελικά πήρα το ρίσκο γιατι πραγματικά χρειαζομαι έναν υπερφορητό αλλά δεμ μπορούσα να διαθέσω πάνω από 650 -700 Ε. Όσο αφορά το service το έχει η MDI και την αντιπροσωπεία από τις 25/2/2008 η DIONIC!. Όσο αφορά την την θερμοκρασία εγώ δεν παρατήρησα καποια αυξηση κάτω από το touch pad. Ουσιαστικά το προβλημα εμφανίζεται μονο τοπικα στο σημείο εξαγωγης του θερμού αέρα και στην περιοχή οπου βρίσκεται η ψύκτρα με το ανεμηστήρι.!
petinoss Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Έχω μια εβδομάδα το συγκεκριμένο laptop. Συμφωνώ με όλα τα καλά που έχουν ακουστεί παραπάνω αλλά έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις - ερωτήσεις... 1. Όλοι λέτε ότι παίζει HD 1080i. Συμφωνώ. Παίζει και μάλιστα με πολύ καλή ποιότητα, όταν όμως βρίσκεται στην πρίζα.. Παρατήρησα ότι με το που βγει από την πρίζα σταματάει να παίζει την ταινία.. Χρησιμοποίησα το cpu-z και είδα ότι ο επεξεργαστής από τα 1.73 Mhz πέφτει στα 0.73. Τα Vista δεν μπορούν να το το ρυθμίσουν από πουθενά.. Το έχει παρατηρήσει και άλλος αυτό ή είμαι ο πρώτος? Είναι λογικό να πέφτει έτσι η απόδοση του επεξεργαστή? Λύση υπάρχει? 2. κάπου κάπου ακούγεται ένας παράξενος ήχος σαν να βγαίνει από τον επεξεργαστή. Κάτι σαν μικρό και υπόκωφο τσίριγμα, πολύ εκνευριστικό σε ήσυχο περιβάλλον. τι μπορεί να είναι αυτό? όποιος μπορεί ας βοηθήσει και να πει την γνώμη του...
jakegate7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δοκίμασε να πας Πίνακας Ελέγχου\Υλικό και Ήχος\Επιλογές παροχής ενέργειας και στο σχέδιο που έχεις επιλεγμένο διάλεξε το "Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου", μετά διάλεξε "Αλλαγή ρυθμίσεων για προχωρημένους" και τσέκαρε τη επιλογές έχει για την "Διαχείριση ενέργειας επεξεργαστή"(και για την πρίζα αλλά και για την μπαταρία). Και κάτι άλλο όταν το βγάζεις από την πρίζα κοίτα πιο σχέδιο χρησιμοποιείται(γιατί παίζει να χρησιμοποιείται κάποιο άλλο πχ. το εξοικονόμηση ενέργειας ,για αυτό και η μειωμένη επίδοση του επεξεργαστή) και φτιάξε σε αυτό τις παραπάνω ρυθμίσεις. Πες μας τι έγινε.
Flying_Dutchman Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 2. κάπου κάπου ακούγεται ένας παράξενος ήχος σαν να βγαίνει από τον επεξεργαστή. Κάτι σαν μικρό και υπόκωφο τσίριγμα, πολύ εκνευριστικό σε ήσυχο περιβάλλον. τι μπορεί να είναι αυτό? όποιος μπορεί ας βοηθήσει και να πει την γνώμη του... Μαλλον αναφερεσαι στο "whining", εναν 'ηχο' που παραγουν οι core2duo οταν δεν λειτουργουν σε full load... ειναι γνωστο το θεμα, και μονο μπακαλιστικες λυσεις υπαρχουν..
petinoss Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα παρατηρήσει ότι υπάρχει διαχείριση ενέργειας για προχωρημένους. Μπήκα και τα έκανα όλα να είναι 100% και όταν είναι στο ρεύμα και όταν είναι με την μπαταρία. Δυστυχώς δεν έγινε πάλι τίποτα. Οι μετρήσεις με το cpuz είναι ακριβός ίδιες… Καμία αλλαγή.. Το έψαξα και από το bios αλλά δεν υπάρχει ρύθμιση.. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι γίνεται μέσω hardware το κακό.. Όσο για τον ήχο που κάνει ίσως να είναι whin όπως σωστά λέτε.. Τα έχει παρατηρήσει άλος τα παραπάνω στο ίδιο laptop? Έχω 30 μέρες άμεση αντικατάσταση από το e-shop. Λέτε να το πάω πίσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.