Προς το περιεχόμενο

CERN - Το τέλος του κόσμου

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και μετα ηρθαν οι μελισσες μονο αυτο σας λεω. ελεος πια με αυτο τον παροξισμο με το σερν ειναι τελειως αβασιμα ολα αυτα. μια βλακεια πεταξε ενας χαζοαμερικανος κι εχετε τσιμπισει ολοι. αν υπηρχε πραγματικα τετοια πιθανοτητα λετε να το δοκιμαζαν;;;; και για να ξερετε ενα τοσο ακριβο πειραμα ποτε δεν γινεται τυχαια χωρις να ξερουμε πανω κατω τι θα γινει. παντα γινεται προσομοιωση σε υπολογιστη πριν προχωρησουν σε υλικη δοκιμη για τον απλουστατο λογο οτι κοστιζει

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, το πάνω κάτω. Και εγώ δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι ιδιαίτερο αλλά το γεγονός είναι ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει ακριβώς. Αν ήξεραν γιατί έδωσαν τόσα λεφτά? Για αυτό μου τη δίνει όλη αυτή η υπεροψία από τους εκπροσώπους του.

Όσο για το άλλο.Προσομοίωση σε υπολογιστές? Με ποια δεδομένα και πάνω σε ποια φυσική?

PS: Αυτή η απορία ενός φίλου μου έχει μείνει και εμένα εδώ και μέρες. Που ακριβώς συγκρούονται πρωτόνια με την ταχύτητα του φωτός?

Αυτή είναι η απάντησή τους για τους κινδυνολόγους επομένως θα πρέπει να γίνεται κάπου εδώ κοντά για να ξέρουν ότι δεν μας επηρεάζει!

Δημοσ.

φίλος νομίζω πρόκειται για φαινόμενα που παρατηρούνται στη στρατόσφαιρα, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το κατα πόσο είναι πρωτόνια...

σίγουρα όμως σε άλλες διεργασίες του σύμπαντος, κάπου στου διαόλου τον κώλο θα έχουν παρατηρήσει τέτοια σκηνικά.

πίστεψε τους. μιλάνε την αλήθεια. είναι επιστήμονες :P

Ποια ατμοσφαιρα; Αποκλειεται. Δηλ. οι αστροναυτες τρωνε πρωτονια;

Αν μιλανε αληθεια να τα λενε ολα, οχι υπεκφυγες.

Απορω και με τους δημοσιογραφους. Κατευθυνομενονοι είναι. Δεν βλεπετε παντου τι γίνεται (πολιτικη). Δεν του εκοψε του βλακα να ρωτησει που γινονται στη φυση συγκρούσεις πρωτονιων με ταχυτητα του φωτος; Πεταει κατι παραπλανητικο ο επιστημονας και το δεχονται.

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, το πάνω κάτω. Και εγώ δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι ιδιαίτερο αλλά το γεγονός είναι ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει ακριβώς. Αν ήξεραν γιατί έδωσαν τόσα λεφτά? Για αυτό μου τη δίνει όλη αυτή η υπεροψία από τους εκπροσώπους του.

Όσο για το άλλο.Προσομοίωση σε υπολογιστές? Με ποια δεδομένα και πάνω σε ποια φυσική?

PS: Αυτή η απορία ενός φίλου μου έχει μείνει και εμένα εδώ και μέρες. Που ακριβώς συγκρούονται πρωτόνια με την ταχύτητα του φωτός?

Αυτή είναι η απάντησή τους για τους κινδυνολόγους επομένως θα πρέπει να γίνεται κάπου εδώ κοντά για να ξέρουν ότι δεν μας επηρεάζει!

Γιατι η ενδειξη η οχι της υπαρξης του συγκεκριμενου particle σε μια προσομοιωση στον υπολογιστη δεν ειναι αποδειξη της υπαρξης του.Αντιθετα ο εντοπισμος του η οχι μεσα απο ενα πειραμα ειναι...

Δημοσ.

Και πάλι δεν είναι το ίδιο. Επιμένω πάνω σε ποιούς νόμους έγινε η προσομοίωση? Σωματιδιακά με την αρχή διατήρησης ενέργειας και ορμής θα φτάσεις στα θεωρητικά αποτελέσματα που προβλέπουν την ύπαρξη σωματιδίου. Δηλαδή η προσομοίωση θα σου βγάλει αποτελέσματα από τη φυσική που θα επιλέξεις και θα είναι ισοδύναμα με τα θεωρητικά. Δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις μια προσομοίωση κάπου που υπάρχει θεμελιωμένη φυσική.

Εδώ προσπαθούν σύμφωνα με τα δικά τους λόγια να βρούν νέους νόμους τους οποίους θα βρούνε εκ του αποτελέσματος. Πως γίνεται να προσομοιώσουν το αποτέλεσμα χωρίς να έχουν τη φυσική εκτ ων προτέρων?

Δημοσ.

κβαντικη φυσικη μηπως; δεδομενα; με αυτα που εχουν εδω και τοσα χρονια απο τις συγκρουσεις ηλεκτρονιων και ποζιτρονιων εχει κανεις την εντυπωση οτι πρωτη φορα δοκιμαζουν κατι τετοιο; απλα ειναι η πρωτη φορα που το δοκιμαζουν με τοσο βαρια σωματιδια< το πειραμα εχει απλως σκοπο να επιβαιβεωση την υπαρχουσα θεωρεια. και δεν το λεω χαριτολογωντας αυτο σαν καποιον αδαη που νομιζει οτι ολα τα κανουμε με τον υπολογιστη.

Δημοσ.
Και πάλι δεν είναι το ίδιο. Επιμένω πάνω σε ποιούς νόμους έγινε η προσομοίωση? Σωματιδιακά με την αρχή διατήρησης ενέργειας και ορμής θα φτάσεις στα θεωρητικά αποτελέσματα που προβλέπουν την ύπαρξη σωματιδίου. Δηλαδή η προσομοίωση θα σου βγάλει αποτελέσματα από τη φυσική που θα επιλέξεις και θα είναι ισοδύναμα με τα θεωρητικά. Δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις μια προσομοίωση κάπου που υπάρχει θεμελιωμένη φυσική.

Εδώ προσπαθούν σύμφωνα με τα δικά τους λόγια να βρούν νέους νόμους τους οποίους θα βρούνε εκ του αποτελέσματος. Πως γίνεται να προσομοιώσουν το αποτέλεσμα χωρίς να έχουν τη φυσική εκτ ων προτέρων?

ελεος ρε γαμωτο ελεος. ειναι απλο το πραμα. βασιζεσαι στην αποδεδηγμενη φυσικη που ισχυει ηδη και βαζει και ενα επιπλεον δεδομενο το οποιο θελεις να ελεγξεις και το οποιο δεν ισχυει ηδη. κανεις τους συλογισμους και καταλαγεις σε ενα συμπερασμα. με το πειραμα βλεπεις αν εχεις το ιδιο αποτελεσμα που ειχες και με τους συλλογισμους σου. αν αυτα τα δυο συμφωνουν τοτε τα αρχικα σου δεδομενα και υποθεσεις ειναι σωστα αν οχι παμε γι αλλα

Δημοσ.
Ποια ατμοσφαιρα; Αποκλειεται. Δηλ. οι αστροναυτες τρωνε πρωτονια;

Αν μιλανε αληθεια να τα λενε ολα, οχι υπεκφυγες.

Απορω και με τους δημοσιογραφους. Κατευθυνομενονοι είναι. Δεν βλεπετε παντου τι γίνεται (πολιτικη). Δεν του εκοψε του βλακα να ρωτησει που γινονται στη φυση συγκρούσεις πρωτονιων με ταχυτητα του φωτος; Πεταει κατι παραπλανητικο ο επιστημονας και το δεχονται.

δωσεεεεεεεεεεεεεεεεεε μεγαλε. αφου δεν εχουν ιδεα απο επιστημη πως ειναι δυνατον να πιστευουμε αυτα που γραφονται στις εφημεριδες;;;;

Δημοσ.

evabb όπως τα λες το πείραμα γίνεται για να επιβεβαιώσει την κβαντική φυσική. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κβαντική φυσική δεν επαρκεί να περιγράψει φαινόμενα σε αυτές τις συνθήκες (ανωμαλία) και για αυτό το λόγο γίνεται και το πείραμα. Εκτός του σωματιδίου που ελπίζουν να βρούνε θέλουν και κάποιο σημάδι για να προχωρήσουν την ιδέα της ενοποιημένης θεωρίας προς κάποια από τις κατευθύνσεις που υπάρχουνε ή προς κάποια άλλη.

Προφανώς δεν είναι ο κλάδος που ασχολούμαι αυτός αλλά πραγματικά θα ήθελα αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω για αυτά που λες να μην αρχίζεις με έλεος το ένα και έλεος το άλλο αλλά να εξηγήσεις αυτό που λές ή να δώσεις κάποιο link. Πραγματικά θέλω να μου λύσεις αυτή την απορία που χλευάζεις στο παραπάνω ποστ. Που γίνονται συγκρούσεις πρωτονίων με 99.7% της ταχύτητας του φωτός στη φύση και μάλιστα εκατομμύρια ανά δλ?

Και αν είναι έτσι γιατί δεν έστησαν ανιχνευτές στη φύση να κάνουν το πείραμά τους. Σαν να θέλω να μελετήσω το φως του ήλιου και να φτιάχνω σε ένα μέρος δικό μου ήλιο για να τον μελετήσω.

Προφανώς και δεν είμαι αρνητικός στο πείραμα, αρνητικός είμαι σε μερικούς επιστήμονες που έχουν καβαλήσει το καλάμι και δεν ξέρουν τι λένε.

Δημοσ.
evabb όπως τα λες το πείραμα γίνεται για να επιβεβαιώσει την κβαντική φυσική. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κβαντική φυσική δεν επαρκεί να περιγράψει φαινόμενα σε αυτές τις συνθήκες (ανωμαλία) και για αυτό το λόγο γίνεται και το πείραμα. Εκτός του σωματιδίου που ελπίζουν να βρούνε θέλουν και κάποιο σημάδι για να προχωρήσουν την ιδέα της ενοποιημένης θεωρίας προς κάποια από τις κατευθύνσεις που υπάρχουνε ή προς κάποια άλλη.

Προφανώς δεν είναι ο κλάδος που ασχολούμαι αυτός αλλά πραγματικά θα ήθελα αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω για αυτά που λες να μην αρχίζεις με έλεος το ένα και έλεος το άλλο αλλά να εξηγήσεις αυτό που λές ή να δώσεις κάποιο link. Πραγματικά θέλω να μου λύσεις αυτή την απορία που χλευάζεις στο παραπάνω ποστ. Που γίνονται συγκρούσεις πρωτονίων με 99.7% της ταχύτητας του φωτός στη φύση και μάλιστα εκατομμύρια ανά δλ?

Και αν είναι έτσι γιατί δεν έστησαν ανιχνευτές στη φύση να κάνουν το πείραμά τους. Σαν να θέλω να μελετήσω το φως του ήλιου και να φτιάχνω σε ένα μέρος δικό μου ήλιο για να τον μελετήσω.

Προφανώς και δεν είμαι αρνητικός στο πείραμα, αρνητικός είμαι σε μερικούς επιστήμονες που έχουν καβαλήσει το καλάμι και δεν ξέρουν τι λένε.

πολλες ερωτησεις μαζι. πρωτων ολα τα σωματιδια ειναι αεικινητα. παντα κινουνται αναλογα τις συνθηκες και με διαφορετικη ταχυτητα. τα πρωτονια δεν ειναι φωτονια για να κινουνται με την ταχυτητα (σωματιδια μηδενικης μαζας που ειναι υπευθυνα για την διαδωση των ηλεκτρομαγνητικων δυναμεων αρα και του φωτος). τα πρωτονια ειναι σχετικως βαρια οποτε η ταχυτητα τους ειναι κατα πολυ μικροτερη απο αυτη του φωτος. για να επιταχυνθουν πρεπει να τους δωθει επιπλεον ενεργεια. αυτη δινεται μεσα απο ηλεκτρικα πεδια και κρατουνται σε κυκλικη τροχια με ηλεκτρικα πεδια. η συγκρουση των ακτινων πρωτονιως γινεται μεσα στην κυκλικη συραγγα (κυκλικη γτ ετσι ειναι και η τροχιες τον σωματιδιων μεσα σε ενα μαγνητικο πεδιο του οποιου η ενταστη ειναι καθετη στην ταχυτητα του σωματιδιου οπως και για την επιταχυνση πρεπει να ειναι ετσι η διαταξη) λοιπον οπως καταλαβενεις δεν υπαρχει περιπτωση να γινει συγκρουση πρωτονιων στην ατμοσφαιρα. στον ηλιο μας γινεται συνεχια. δλδ ειναι υδρογονο (ενα πρωτονιο και ενα ηλεκτρονιο) αλλα εκει οι υψηλες ταχυτητες επιτυγχανονται χαρη στην υψηλη θερμοκρασια. στην φυση (στη γη) παντως δεν γινονται αυτα τα πραματα, δεν ξερω που το ακουσες αυτο

Δημοσ.

Σε πληροφορώ ότι είναι από εκπρόσωπο του CERN όταν ρωτήθηκε για τα διάφορα σενάρια με κινδυνολογίες που υπάρχουν αυτό τον καιρό και απάντησε ότι αυτό που γίνεται στο CERN γίνεται στη φύση συνέχεια.

Δημοσ.
Σε πληροφορώ ότι είναι από εκπρόσωπο του CERN όταν ρωτήθηκε για τα διάφορα σενάρια με κινδυνολογίες που υπάρχουν αυτό τον καιρό και απάντησε ότι αυτό που γίνεται στο CERN γίνεται στη φύση συνέχεια.

ενοουσε στα αστερια οχι στην γη. σιγουρα πραματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...