harrys23 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Οδηγός για Τοπικό δίκτυο μεταξύ vista και xp Καταρχάς όπως και σε άλλα θέματα μου αναφέρω πάντα οτι ο οδηγός αυτός είναι ένας εικονογραφημένος οδηγός που δεν καταργεί τίποτα και κανέναν. Απλα βοηθά των νέο χρήστη που τώρα μπαίνει στο χώρο των δικτύων. Αρκετοί από εμάς έχουμε πλέον και xp αλλά και vista και θέλουμε να βλέπει ο ένας υπολογιστής το άλλον. Πολλοί από εμάς έχουμε καταφέρει να βλέπουν τα xp μόνο το γνωστό φάκελο Public σήμερα θα καταφέρουμε να δούμε και τους άλλους σκληρούς και όχι μόνο.... ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η MSHOME H WORKGROUP ΠΡΟΤΕΙΝΟ MSHOME.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ VISΤA ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ PASSWORD ΚΩΔΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1)Ξεκινώντας πάμε στα vista στον υπολογιστής μου δεξι κλικ ιδιότητες ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους και ανοίγει η καρτέλα που βλέπετε παρακάτω και πατώντας το αλλαγή θα μετονομάσουμε τον υπολογιστή στην ομάδα που λέγαμε. 2)Ξεκινώντας απο τα vista πάμε και ανοίγουμε το κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης ολα πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε όπως στην εικόνα. 3)μετά επιλέγουμε με δεξί κλικ τον σκληρό που θέλουμε και πατάμε κοινή χρήση στην καρτέλα που ανοιγη πατάμε κοινή χρήση και πάλη. 4)μετά πρέπει να ορίσουμε τα δικαιώματα τσεκάρουμε ολα τα κουτάκια οπως βλέπετε στην εικόνα κλείνουμε πατώντας εφαρμογή και οκ..Κάνουμε μια επανεκκίνηση καλού κακού. 5)Τωρα παμε στα Xp ελεγχουμε εαν ειμαστε στην ιδια ομαδα εργασιας 6)μετά τρέχουμε το Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder το κατεβάζουμε από το site της Microsoft κάνοντας επικύρωση τα γνήσια Windows αφού πρώτα αλλάξουμε το αρχείο που θα κατεβάσουμε στην γλωσσά που έχουμε το λειτουργικό μας . Το κάνουμε εγκατάσταση και 7)Απαραίτητα κάνουμε επανεκκίνηση στα xp 8)Αφού άνοιξαν τα xp πρέπει να δούμε εαν το πακέτο που περάσαμε εχει εγκατασταθεί ορθά στα xp και το κάνουμε πηγαίνοντας πινάκας ελέγχου συνδέσεις δικτύου επιλέγουμε την τοπικη σύνδεση που έχουμε ίντερνετ δεξί κλικ ιδιότητες και βλέπουμε ανάμεσα στο πρωτόκολλο TCP/IP και κοινή χρήση να εχει περαστεί και να είναι τσεκαρισμένο το ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΠΌΚΡΙΣΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΎ ΤΟΠΟΛΟΓΊΑΣ ΣΎΝΔΕΣΗΣ 9)Εαν έχει εγκατασταθεί ορθά συνεχίζουμε πηγαίνοντας πάντα απο τα xp στις θέσεις δικτύου και πατάμε προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας λογικά εάν όλα έχουν πάει σωστά θα πρέπει να βλέπετε και τα 2 pc ,η 3 η 4 Στο pc με τα vista θα σας ζητάει όνομα χρήστη και κωδικό εδω θα βάλετε αυτά που βάζετε οπότε ανοίγουν τα vista. Εαν όλα πήγαν καλά και κάνατε τα παραπάνω τοτε θα πρέπει να βλέπετε πέρα απο το φάκελο Public των vista και οποίον άλλον σκληρό έχετε κάνει κοινή χρήση . Εαν δεν βάλετε στα vista όνομα χρήστη και κωδικό δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε απο τα xp λογο του προγράμματος απόκρισης εντοπισμού ασφαλών συνδέσεων τα vista δίνουν αρκετή βάση σε ασφαλές συνδέσεις κ.λ.π Ευχαριστώ !!
stps Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικό οδηγό. Το θέμα είναι ότι εκανα όλα όσα αναφέρεις, (workgroup, κοινή χρήση και στα XP έβαλα το Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder). Από το pc με XP βλέπω το pc που εχει VISTA. Αλλά δεν μπορώ να μπώ γιατί βγάζει το μήνυμα: Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση....Μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου....Η διαδρομή του δικτύου δεν εντοπίστηκε. Από το pc με VISTA δεν βλέπω καν το pc με XP παρά μονο βλέπει το router! Να τονίσω ότι έχω 3 pc συνδεδεμένα, μέσω router, με ενσύρματο δίκτυο και πήρα ένα laptop με VISTA το οποίο θέλω να το συνδέσω στο δίκτυο ασύρματα (μήπως εδώ είναι το πρόβλημα?). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιοδήποτε βοήθεια γιατί έχω φρικάρει με την μη συμβατότητα των XP με τα VISTA
harrys23 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Εγω Ευχαριστω βασικα το Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder παει και πατσαρετε στην ενσυρματη τοπικη συνδεση οχι στην ασυρματη τωρα οσο αφορα τα παραπανω κατι μαλλον παρεληψες και το λεω αυτο με σιγουρια διοτι οτι αναφερω το εκανα πανω απο 5 φορες σε διαφορα δικτυα. Ελεξε παλι τις εικονες 3.4.5 που εχω παραπανω.και απο workgroup πανε σε mshome οπως λεω παρπανω.δε και αυτο/.
stps Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Τελικά το προβλημα ήταν το firewall απο την αηδία το Norton (θα πάρει πόδι)! Ευχαριστώ ξανά με έσωσες!!
harrys23 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Το καταφερες ? Μια συμβουλή πέτα το norton σημερα κιολας και βαλε kaspersky να σωθεις.
tempes Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Εγω Ευχαριστωβασικα το Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder παει και πατσαρετε στην ενσυρματη τοπικη συνδεση οχι στην ασυρματη /. Βασικά μπορείς να εξηγήσεις τι κάνει αυτό το αρχείο, χωρίς αυτό έχω κανονικά δίκτυο ανάμεσα σε vista και xp , απλά σε κοινόχρηστο φάκελο δεν ανανεώνει τα καινούρια αρχεία που προσθέτω εκτός και αν κάνω πάλι κοινόχρηστο τον φάκελο, αυτά στο pc με τα xp. Οσο για το αρχείο στο δικό μου φορητό έκατσε και στην ασύρματη.
disqualified Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα οπως και αλλοι πολλοι μην πω ολοι, εφτιαξε μονο του μαλλον μετα απο καποιο update
harrys23 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Βασικά μπορείς να εξηγήσεις τι κάνει αυτό το αρχείο, χωρίς αυτό έχω κανονικά δίκτυο ανάμεσα σε vista και xp , απλά σε κοινόχρηστο φάκελο δεν ανανεώνει τα καινούρια αρχεία που προσθέτω εκτός και αν κάνω πάλι κοινόχρηστο τον φάκελο, αυτά στο pc με τα xp. Οσο για το αρχείο στο δικό μου φορητό έκατσε και στην ασύρματη. Αυτό το πακέτο περιέχει την υπηρεσία απόκρισης Link Layer Topology Discovery (LLTD). Ο χάρτης δικτύου υπολογιστή με Windows Vista δείχνει μια προβολή με γραφικά των υπολογιστών και των συσκευών του δικτύου σας και τον τρόπο που συνδέονται με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου LLTD. Η υπηρεσία απόκρισης LLTD πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί σε υπολογιστή με Windows XP για να μπορέσει να εντοπιστεί και να εμφανιστεί στο χάρτη δικτύου. Kαι με απλά ελληνικά τα vista έχουν ενεργό το LLTD πρωτοκολλά δικτύου τα xp όχι. οπότε περνάμε το pacth που δίδεται από την μαμά Microsoft. Χωρις αυτο οτι κα να κανεις το πισινο σου να χτυπας κατω δεν προκειται να δεις αλλους σκληρους των vista εκτος το public Και για περισσότερα εδώ
tempes Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 ok αυτό δεν το ήξερα και η αλήθεια είναι οτι δεν το προσπάθησα , έβαλα κοινοχρήστους καταλόγους και τους έβλεπε κανονικά . ευχαριστώ
tempes Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Λοιποοονν δοκίμασα διαφορά. Εχω ένα Pc (server )με vista , ένα φορητό με XP και έναν σταθερό πάλι με XP. Στον φορητό έχω βάλει το πακέτο πιο πάνω ,ενώ στον σταθερό όχι. Και από τους 2 βλέπω τον server , δίνω κοινόχρηστους φακέλους και τους βλέπουν τα αλλά 2 pc κανονικά . αλλά.... όταν δώσω κοινόχρηστο ολόκληρο δίσκο μπαίνουν, βλέπουν όλα τα περιεχόμενα αλλά δεν ανοίγουν κανένα φάκελο εκτός και αν τον έχω δηλώσει κοινόχρηστο . Τι λέτε να παίζει.
tempes Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ρωτάω και απαντάω μόνος μου χαχαχα Συνέχισα τις δοκιμές και βρήκα άκρη , από την καρτέλα ασφάλεια έδωσα δικαιώματα στον χρήστη και δούλεψε. Δεν αρκεί να δώσουμε δικαιώματα στην καρτέλα κοινή χρήση πρέπει και από την ασφάλεια,
harrys23 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Λοιποοονν δοκίμασα διαφορά. Εχω ένα Pc (server )με vista , ένα φορητό με XP και έναν σταθερό πάλι με XP. Στον φορητό έχω βάλει το πακέτο ποιο πάνω ,ενώ στον σταθερό όχι. Και από τους 2 βλέπω τον server , δίνω κοινόχρηστους φακέλους και τους βλέπουν τα αλλά 2 pc κανονικά . αλλά.... όταν δώσω κοινόχρηστο ολόκληρο δίσκο μπαίνουν, βλέπουν όλα τα περιεχόμενα αλλά δεν ανοίγουν κανένα φάκελο εκτός και αν τον έχω δηλώσει κοινόχρηστο . Τι λέτε να παίζει. Ακριβως αυτο λεω οτι φακελους στον c:/ μπορεις να δεις αλλους σκληρους ? Οχι
tempes Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Λάθος μου δεν το ανέφερα αλλά δεν βάζω τον C: κοινόχρηστο αλλά τον Ε: που δεν έχει λειτουργικό αλλά αρχεία διάφορα
doc1000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Συγχαρητήρια φίλε harrys23. Πάρα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό το άρθρο σου.
harrys23 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Συγχαρητήρια φίλε harrys23.Πάρα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό το άρθρο σου. Ευχαριστώ φίλτατε συμφοριτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.