Προς το περιεχόμενο

Οδηγος για Τοπικο δικτυο μεταξυ vista και xp

harrys23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
προκειτε κ εγω να διμιουργισω ενα δυκτιο απο το laptop (vista) se 4 desctop (xp).

H ερωτηση μου ειναι η εξης internet exω μονο στο σπιτι μου αλλα οχι και στον επαγγελματικο μου χωρο οπου θα στησω και το δικτυο, πως γινετε να κανω πιστοποιηση του αρχειου που θα κατεβασω απο την microsoft που χρειαζεται για τα 4 pc που εχουν xp?

δεν κατλαβαινω τι σχεση εχει η πιστοποιηση και τι σχεση εχει το αρχειο απο Microsoft αφου δικτυο φτιαχνεις και χωρις ιντερνετ και χωρις κανενα αρχειο.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δειτε στην αρχη του thread ο harrys αναφερει για ενα αρχειο που πρεπει να καταβασεις στα pc που εχουν XP και αυτο γινετε μονο με πιστοποιηση του προιοντος.

Για να μην σας μπερδευω παντε στην πρωτη σελιδα του θεματος που βρισκομαστε και διαβαστε την ενοτητα 6!

Δημοσ.

Εαν το κατεβασεις μια φορα , μετα δε θα χρειαστει επικυρωση...την επικυρωση την ζηταει στο site για να κατεβασεις το αρχειο

Δημοσ.

Eγω παντως που το κατεβασα με το laptop(vista) και το πηρα στο στικακι για να το τρεξω στα xp.. παπαλα!

Μαλλον πρεπεινα το κατεβασει το ιδιο το pc που διαθετει xp πιστοποιει και το τρεχεις αμεσως.εσεις τι λετε παιζει αυτο το σεναριο?

Δημοσ.
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικό οδηγό.

Το θέμα είναι ότι εκανα όλα όσα αναφέρεις, (workgroup, κοινή χρήση και στα XP έβαλα το Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder).

Από το pc με XP βλέπω το pc που εχει VISTA. Αλλά δεν μπορώ να μπώ γιατί βγάζει το μήνυμα:

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση....Μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου....Η διαδρομή του δικτύου δεν εντοπίστηκε.

Από το pc με VISTA δεν βλέπω καν το pc με XP παρά μονο βλέπει το router!

Να τονίσω ότι έχω 3 pc συνδεδεμένα, μέσω router, με ενσύρματο δίκτυο και πήρα ένα laptop με VISTA το οποίο θέλω να το συνδέσω στο δίκτυο ασύρματα (μήπως εδώ είναι το πρόβλημα?).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιοδήποτε βοήθεια γιατί έχω φρικάρει με την μη συμβατότητα των XP με τα VISTA

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα παιδία ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως ο φίλος, μετά απο βοήθεια και PM με ένα γάτο απο το insomnia και πάρα πολύ ψάξιμο βρήκα οτι το πρόβλημα οφείλεται: α) Σε κάποια λάθος ρύθμιση του firewall

β) Σε κάποιο update που πρέπει να γίνει στα windows

γ) σε λάθος ρυθμίσεις στα windows

δ) Σε κάποιο είδος ασυμβατότητας στο συνδιασμό ΧP+vista+ασύρματο+ενσύρματο ο οποίος καμιά φορά μπορεί να εμφανιστεί.

Σημ. Αν δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς απο αυτά φταίει δοκιμάστε να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα όπως το Network Magic ή κάτι παρόμοιο. Θα ρυθμίσει σωστά τα λειτουργικά ώστε οι υπολογιστές να βλέπουν ο ένας τον άλλο και να έχετε κοινόχρηστα αρχεία και εκτυπωτές. Τα ίδια τα προγράμματα αυτού του τύπου καλύπτουν συχνά και οτιδήποτε "λείπει" απο τα windows και δεν μπορείτε να κάνετε το δίκτυο να δουλέψει. Θυμηθείτε να κλείσετε τα firewall πριν κάνετε οτιδήποτε και αφού ο ένας υπολογιστής "δει" τον άλλο ανοίξτε τα ένα ένα ώστε να καταλάβετε αν και τι δημιουργεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

παιδια γει σας και απο μενα ,εκανα και εγω αυτον τον οδηγο ,βλεπει κανονικα το xp τα vista αλλα το προβλημα μου ειναι οτι οταν παω να αντιγραψω ενα αρχειο απο τα vista ΣΤΑ XP κανει πως αντιγραφει αλλα κολαει εκει και δεν το αντιγραφει καθολου , εννω το αντιστρροφο δηλαδη απο τα xp στα vista αντιγραφει αλλα με πολη λιγη ταχυτητα !

τι να φταιει ? εχει κανεις καμια λυση παιδια ?

ευχαριστω

εχω ρουτερ linksys G200

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους...έκανα ότι έλεγε ο οδηγός...όλα καλά μέχρι εδώ..αλλά απο τα xp μου λέει οτι η σύνδεση είναι με περιορισμένη σύνδεση και τετοια...μήπως ξέρεται τι συμβαίνει....α επίσης δεν μου ζητάει πουθενά κοδικό..ώπος λέει στο networking center ότι θα χρειαστεί κοδικό...ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

περιορισμενη συνδεση βγαζει συνηθως οταν δεν εχει παρει ip to pc.εχεις δωσει καρφωτα ip στσα 2 pc σου??αν το ενα εχει vista ip θα δωσεις στο version 4 tcp ip οχι στο 6.μηπως εβαλες ip αλλα την εχασε??μηπως το καλωδιο δικτυου δεν ειναι cross αν δεν υπαρχει ρουτερ η switch και απλα τα συνδεεις μεταξυ τους?

Δημοσ.
περιορισμενη συνδεση βγαζει συνηθως οταν δεν εχει παρει ip to pc.εχεις δωσει καρφωτα ip στσα 2 pc σου??αν το ενα εχει vista ip θα δωσεις στο version 4 tcp ip οχι στο 6.μηπως εβαλες ip αλλα την εχασε??μηπως το καλωδιο δικτυου δεν ειναι cross αν δεν υπαρχει ρουτερ η switch και απλα τα συνδεεις μεταξυ τους?

τα έχω συνδέσει κατευθείαν μεταξύ τους...για τις ip δεν καταλαβα τι να κάνω....μήοως έχεις και κανένα οδηγό για το πώς να τα συνδέω κατευθείαν με το καλώδιο??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...