poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 α.αν ειναι μεταξυ τους θελουν καλωδιο ανεστραμμενο δηλαδη cross οχι straight.β.θα πας στο tcp/ip της καρτας δικτυου και θα δωσεις και στα 2 pc ip εφοσον δεν υπαρχει ρουτερ για να δωσει Ip.πχ στο πρωτο ip 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 kai 2o pc ip 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0
scarface5323 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 α.αν ειναι μεταξυ τους θελουν καλωδιο ανεστραμμενο δηλαδη cross οχι straight.β.θα πας στο tcp/ip της καρτας δικτυου και θα δωσεις και στα 2 pc ip εφοσον δεν υπαρχει ρουτερ για να δωσει Ip.πχ στο πρωτο ip 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 kai 2o pc ip 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0 με τις ip τα κατάλαβα...αλλά επειδή είμαι και λίγο noob δεν καταλαβαίνω για το καλώδιο...τους χαρακτηρισμούς straight kai cross...
mint Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 αγαπητέ harris23 ακολούθησα τις φοβερές οδηγίες σου και κατάφερα να στήσω το δίκτυο μέσω δύο Laptop το ένα με XP και το άλλο με VISTA. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: αφού έκανα όλες τις ρυθμίσεις βλέπω κανονικά τον υπολογιστή με τα VIsta από αυτόν με τα Χp αλλά δε μπορώ να κάνω σύνδεση γιατί δε δέχεται τον κωδικό πρόσβασης χρήστη. Στο όνομα υπολογιστή στα Vista ονόμασα τον υπολογιστή με το όνομα του χρήστη στα Vista. π.χ. ΒΙΚΥ με αγγλικούς χαρακτήρες κεφαλαία και έβαλα και password. Oταν πηγαίνω από τα ΧP να συνδεθώ στον υπολογιστή με τα Vista βάζω όνομα χρήστη "ΒΙΚΥ" με κεφαλαία αγγλικά, αυτός μου το βγάζει με μικρά, δίνω και το password αλλά δε μου κάνει τη σύνδεση. Τι έκανα λάθος; Επίσης, από τα Vista γιατί δε βλέπω τον υπολογιστή με τα XP; H σύνδεση των δύο υπολογιστών έχει γίνει με 2 καλώδια ethernet τα οποία συνδέουν τους 2 υπολογιστές πάνω στο router.
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 δεν ρωταμε τετοια.γινετε αυτο που λες παντως απλα θελει τα σωστα πραγματα να το πω γενικα.το σωστο κλειδακι.το δικτυο δεν εχει καμια σχεση με το αν ειναι αυθεντικα η οχι.το δικτυο θα παιξει κανονικα.αμα δεν ειναι αυθεντικα δεν σε αφηνει να περασεις καποια updates η και πολλες φορες δεν σε αφηνει να περασεις κan service pack.αν και με το spk3 νομιζω παιρνουσε κανονικα
mint Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 δεν ρωταμε τετοια.γινετε αυτο που λες παντως απλα θελει τα σωστα πραγματα να το πω γενικα.το σωστο κλειδακι.το δικτυο δεν εχει καμια σχεση με το αν ειναι αυθεντικα η οχι.το δικτυο θα παιξει κανονικα.αμα δεν ειναι αυθεντικα δεν σε αφηνει να περασεις καποια updates η και πολλες φορες δεν σε αφηνει να περασεις κan service pack.αν και με το spk3 νομιζω παιρνουσε κανονικα αν αναφέρεσε σε μένα, το δικό μου λειτουργικό και στους δύο υπολογιστές είναι αυθεντικό.
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 γενικα να μη ναναφερουμε πως το κανουμε αυθεντικο αλλαζωντας κατι.υπαρχουν τα pm για τα παντα και οχι δεν πηγαινε σε σενα.
Balarina Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Καλησπερα, Πολυ καλός ο οδηγος σου harrys23. Εκανα οτι ακριβως είπες προκειμένου να καταφερω να συνδεσω desktop με xp με laptop με vista. Μολις τα εκανα όλα ακριβως όπως τα λες το μονο που καταφερα ειναι στα XP να μου δίχνει τους κοινοχρηστουσ φακελους των vista και οταν παω να μπω να μου βγαζει το μηνυμα path not accessible κλπ.Το laptop δεν φαίνεται από το desktop στο προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας και ουτε φυσικά το ανάποδο. firewall δεν έχω ανοικτο. λιγη βοηθεια παρακαλώ.
Balarina Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 εβαλα ip 10.0.0.20 στο ενα και εκανα ping απο το άλλο και μου είπε οτι κανενα πακέτο δεν χάθηκε. αλλά δοκίμασε και άλλο Ip τυχαίο και πάλι τα ίδια. τωρα το έχω βάλει να παίρνει ip μόνο του. h σύνδεση ειναι με καλόδιο pc to pc και μεταξύ vista έχει δουλέψει. -----Προστέθηκε 6/11/2008 στις 02 : 29 : 31----- το εφτιαξα τελικά βάζοντας άλλες ip. τα vista βλέπουν τα xp αλλά οχι το ανάποδο.
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 τα xp βλεπουν τους κοινοχρηστους φακελους των vista.??δοκιμασε με καλωδιο οχι wireless
Balarina Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 τα xp βλεπουν τους φακέλους των vista αλλά δεν τους ανοίγουν. τα vista τα κανουν όλα. με καλώδιο τα κάνω όλα.
Vatos_locos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 μεγάλωσε λίγο το IRP Stack στα Vista googlare το πως
gk33 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου οι οδηγιες σου ηταν καταπληκτικες τα καταφερα μια χαρα και ενωσα το λαπτοπ με τον σταθερο αυτο που θελω μονο να ρωτησω ειναι εαν μπορουν μεσω του ιντερνετ να μπουν αλλοι χρηστες και να δουν τους σκληρους δισκους και να σβησουν ή να μας κανουν γενικα ζημια στο λαπτοπ και στον σταθερο εχω το ρουτερ αυτο Wireless-G ADSL2+ Gateway Annex A [WAG200G-EU] Linksys
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου οι οδηγιες σου ηταν καταπληκτικεςτα καταφερα μια χαρα και ενωσα το λαπτοπ με τον σταθερο αυτο που θελω μονο να ρωτησω ειναι εαν μπορουν μεσω του ιντερνετ να μπουν αλλοι χρηστες και να δουν τους σκληρους δισκους και να σβησουν ή να μας κανουν γενικα ζημια στο λαπτοπ και στον σταθερο εχω το ρουτερ αυτο Wireless-G ADSL2+ Gateway Annex A [WAG200G-EU] Linksys αν βρουν το password σου και συνδεθουν στο ασυρματο δικτυο σου ναι μπορουν.απο το internet οχι δεν ειναι απλο εκτος αν ο αλλος ειναι hacker.οτι ειναι κοινοχρηστα δεν σημαινει οτι τα βλεπουν απο το ιντερνετ.αλλο αμα παραβιασεις.εκει θα τα δει ο αλλος και ας μην ειναι κοινοχρηστα αλλα δεν μιλαμε για hacking.
gk33 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 αν βρουν το password σου και συνδεθουν στο ασυρματο δικτυο σου ναι μπορουν.απο το internet οχι δεν ειναι απλο εκτος αν ο αλλος ειναι hacker.οτι ειναι κοινοχρηστα δεν σημαινει οτι τα βλεπουν απο το ιντερνετ.αλλο αμα παραβιασεις.εκει θα τα δει ο αλλος και ας μην ειναι κοινοχρηστα αλλα δεν μιλαμε για hacking. ευχαριστω για την απαντηση σου δεν υπαρχη θεμα να μπουν στο ασυρματο μου .αλλα ειδα οτι οταν βγαινω απο το ιντερνετ χανω και το τοπικο δυκτιο μεταξυ το 2 υπολογιστων .ετσι πρεπει να γινετε?? και κατι αλλο γιατι δεν μπορω να αποσυνδεθω απο το ιντερνετ στο σταθερο ?? οταν παω να κανω αποσυνδεση μου λεει οτι δεν ειμαι διαχειριστης κ.τ.λ ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.