Προς το περιεχόμενο

Ποιό να πάρω?Toshiba Vs Hp Vs Sony

tab0u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κοιτάξτε επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για διετή εγγύηση των ηλεκτρονικών συσκευών να ξεκάθαρισω ότι δεν ίσχυει τίποτα από αυτά....

Απ'οσα γνωρίζω ο νόμος υπάρχει κ είναι ο 3043/2002..

Η εγγύηση 2 ετών ('δικαιώματα του αγοραστή') προκύπτει από το άρθρο 554.

Σχετικό θέμα είχε κ το Οκτώβριου '06 του PC World κ μεταξύ άλλων ανέφερε οτι δεν εξαιρούνται τα προιόντα πληροφορικής (δεν το έχω το τεύχος)..

Επίσης στην Ελληνική Νομοθεσία έχει ενσωματωθεί κ η Κοινοτική Οδηγία 2005/29 (περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών) αν είναι αυτή στην οποία αναφέρεσαι..

Αυτά γνωρίζω, νομικός πάντως δεν είμαι..

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ώπα φίλε poodle πες λεπτομέρειες αν θες γιατί το Σάββατο θα πάω να πάρω το 6760 από το Πλαίσιο και δεν θέλω να μου κάνει τα ίδια.Οφείλεται σε προβληματική οθόνη ή έιναι έτσι?

Το δικό μου είναι το 9750 (17-άρα οθόνη). Φαντάζομαι απλά μου έτυχε. Όταν ξεκινάει ή κλείνει, η οθόνη είναι τέλεια. Επιφάνεια εργασίας χωρίς κανένα "φωτάκι". Με το που θα ανοίξω κάποιο πρόγραμμα, αρχίζουν και εμφανίζονται οι χρωματιστές τελίτσες. 'Οσο περνάει η ώρα, τόσο περισσότερες. Αν κουνίσω το ποντίκι οι τελίτσες αναβοσβήνουν-μετακομίζουν. Με το που θα πατήσω απενεργοποίηση και εμφανιστεί η οθόνη τερματισμού οι τελίτσες εξαφανίζονται. Οπότε φαντάζομαι δεν είναι θέμα οθόνης, αλλά κάτι άλλο.

Δημοσ.

Μπας και φταίει ο οδηγός της κάρτας γραφικών?Δοκίμασε να τον περάσεις ξανά μήπως και φτιάξει.

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα.αντιμετωπιζω ακριβωσ το ιδιο διλημα που αναφερει ο τιτλοσ του post.παιρνω τηλεφωνο hp hellas και με διαβεβαιωνει οτι λα τα hp εχουν 1 χρονο εγγυηση και αν καταληξω καλο ειναι να παρω την επεκταση.μετα απο λιγο πηγαινω πλαισιο αυτοπροσωποσ και τουσ πωταω το ιδιο μιασ και σκεφτομαι ν το παρω απο κει.ο πωλητησ με διαβεβαιωνει οτι το 67χχ εχουν ολα 2 χρονια εγγυηση και για επαληθευση επικοινωνει με καποιον προμηθευτη του η κατι τετοιο.ακρη δεν εβγαλα και το ολο θεμα εχει παγωσει.επισησ στην πραξη τι διαφορα θα εχει μια αυτονομη 512 απ μια 256(καρτα γραφικων εννοω)

Δημοσ.

θελω να ρωτησω και εγω κατι πανω στο θεμα της εγγυησης.αν παρω ενα hp απο μαγαζι που δεν προσφερει επεκταση,απο που μπορω να την παρω?

Δημοσ.
Μπας και φταίει ο οδηγός της κάρτας γραφικών?Δοκίμασε να τον περάσεις ξανά μήπως και φτιάξει.

Ήταν το πρώτο που δοκίμασα, δεν άλλαξε τίποτα. Μάλλων έχει σχέση και με το πόση ώρα δουλεύει. Το έπαθε αφού ήδη δούλευε πάνω από μία ώρα (μέχρι να εγκατασταθούν Vista, κλπ.). Οπότε όταν το έκλεισα και το ξαναάνοιξα μετά από μία ώρα δεν είχε κρυώσει κανονικά, και έτσι σε λίγα λεπτά ξανάρχισε. Από χτες το βράδυ που το πακετάρισα μέχρι το μεσημέρι που πήγε στην εταιρία δεν δούλεψε καθόλου. Εκεί το ανοίξανε και στην λίγη ώρα που δούλεψε όλα ήταν μια χαρά. Όπως και να'ναι κάποιο πρόβλημα έχει, και έτσι πάει για αλλαγή. Αν κατάλαβα καλά, αν χαλάσει στις πρώτες 40 μέρες αλλάζεται, μετά τις 40 ημέρες πάει για διόρθωμα.

Δημοσ.
θελω να ρωτησω και εγω κατι πανω στο θεμα της εγγυησης.αν παρω ενα hp απο μαγαζι που δεν προσφερει επεκταση,απο που μπορω να την παρω?

Η HP με έστειλε στην Login για επέκταση. (Λεωφ. Μεσογείων 330), πάρ΄τους τηλέφωνο. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται καν να πας εκεί. Δίνεις το σίριαλ ναμπερ, σου δίνουν αρ. λογαριασμού σε τράπεζα, κλπ. Απλά εγώ παρέλαβα και τον υπολογιστή, οπότε τα κανόνισα όλα επιτόπου.

Δημοσ.
Απ'οσα γνωρίζω ο νόμος υπάρχει κ είναι ο 3043/2002..

Η εγγύηση 2 ετών ('δικαιώματα του αγοραστή') προκύπτει από το άρθρο 554.

Σχετικό θέμα είχε κ το Οκτώβριου '06 του PC World κ μεταξύ άλλων ανέφερε οτι δεν εξαιρούνται τα προιόντα πληροφορικής (δεν το έχω το τεύχος)..

Επίσης στην Ελληνική Νομοθεσία έχει ενσωματωθεί κ η Κοινοτική Οδηγία 2005/29 (περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών) αν είναι αυτή στην οποία αναφέρεσαι..

Αυτά γνωρίζω, νομικός πάντως δεν είμαι..

Κοίτα όντως οι νόμοι υπάρχουν αλλά είναι ασαφείς και δεν έχουν ισχύ και γω το κάταλαβα δυστυχώς από πρώτο χέρι.Στο τέλος του 2006 πήρα ένα φορητό από τα multirama ,της Fujitsu Siemens τον Amilo pi 1536v που είχε σε προσφόρα χωρίς Φ.Π.Α. Ο υπολόγιστης αποδείκτηκε ιδιαίτερα ελλαττώματικος με αποτέλεσμα να χαλάσει λίγο πριν την εκπνόη της εγγύησης (1 χρόνος) που επισκευάσαν τον σκλήρο και την κάρτα γραφικών ,ενώ είχε και κάποια προβλήματα στην οθόνη τα οποία συμφώνα με αυτόυς δεν μπορούσαν να την επισκευάσουν γιατί είχε λήξει η εγγύηση του συγκεκριμμένου εξαρτήματος (οθόνη, μπατάρια έχουν εγγύηση 6 μήνες μόνο).15 μέρες μετά από την επισκευή χαλάει και το touchpad λόγω υπέρθερμανσης και όταν τους παίρνω τηλέφωνο έκπληκτος τους ακούω να λένε ότι έχει λήξει η εγγύηση και ότι δεν μπορούν να το επισκευάσουν χώρις πλήρωμη.<< Έτσι είσαστε λέω εγώ θα πάρω τον συνήγορο του κάταναλωτη να διεκδικήσω το δικαίωμα για την 2ετη εγγύηση του φορητού μου>> πράγματι παίρνω και επικοιίνωνω με έναν υπέυθηνο ,όταν του λέω για αυτό το νόμο μου ανέφερε ότι ο νόμος δεν ανάφερει για 2 έτη εγγύηση αλλά για χρονικό διάστημα που ορίζει ο κάθε κατασκευάστης και όταν αντίδρασα και του ανέφερα το νόμο της Ε.Ε. μου είπε ότι πρώτον δεν έχει ψηφιστεί στην Ελλάδα και ότι στο ενημερώτικο φυλλάδιο της Ε.Ε. που ανάφερει αυτόν το νόμο και λέει για ελλάχιστη 2 ετή εγγύηση σε όλα τα ηλεκτρονικά προιόντα που πώλουνται στη Ευρώπαικη Ένωση έχει γίνει τυπογραφικό λάθος και ίσχυουν τα πάραπανω (ευλόγο χρόνικο δίαστημα) αλλά παρόλαυτα θα ασχολήθουν με την υπόθεση μου κάθως υπάρχει ένας νόμος που ανάφερει ως τουλάχιστον τα 2 έτη την αντικάτασταση ελλαττωματικών εξάρτηματων και πως μάλλον θα μου φτιάξουν το touchpad μου ,τελίκα το touchpad έφτιαξε μυστηρίωδως από μόνο του αλλά η όθονη μου απέκτησε μια τεράστια λάδια μόνιμη και φυσικά ο συνήγορος του κάταναλωτη δεν με ξάναπηρε τηλέφωνο και συν τοις άλλοις χάλασε και ο άλλος ένας φόρητος που είχα αγοράσει από την ίδια εταιρεία και φυσικά αρνούνται να τον επισκεύασουν και εκείνον.

Για αυτό ναι μεν υπάρχουν οι νόμοι αλλά κανείς δεν τους παίρνει στα σοβάρα και κάνεις δεν θα ασχολήθει μάζι σου για να λύσει το πρόβλημα σου.Σε μια χώρα που βασιλεύει η ξεδιαντροπία και η λάμογια,νομίζεις πως θα βρείς το δίκιο σου;Μην νομίζεις ότι θα σου φτιάξουν τον φορητό λόγω του νόμου αυτού θα σε γράψουν στα π@π@ρια τους σιγά μην ασχολήθουν μάζι σου.Για αυτό ή πάρε φόρητο με 2 χρόνια εγγύηση ή δυστυχώς επέκταση εγγύησης ,δεν γίνετε αλλίως.

Εγώ προτείνω να οργάνωθουμε και να ζήτησουμε δυνάμικα αυτά που δικαίωμαστε κάθως δεν μπόρουν κάποιες εταιρείες να πάρανομουν και κάνεις να μην κάνει κάτι. Πρέπει να κάταλαβουμε την δύναμη που έχουμε ως καταναλωτές και να ξέκινησουμε τον αγώνα για την δικαίωση μας,Οι Γερμάνοι πως τα κάταφεραν και έχουν 2 και 3 έτη εγγύηση για τα ίδια προίοντα που εμείς έχουμε μόνο 1;Ξυπνήστε και πόλεμηστε την αδίκια που συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο .

Δημοσ.

Guys το τσίμπισα!Πήρα το Pavilion dv6760.Προς το παρόν είμαι τρελαμένος!Με το που ηρεμήσω θα γράψω review αν δεν με πρόλαβε κανένας

Δημοσ.
Guys το τσίμπισα!Πήρα το Pavilion dv6760.Προς το παρόν είμαι τρελαμένος!Με το που ηρεμήσω θα γράψω review αν δεν με πρόλαβε κανένας

:lol::lol: Ναι συνήθως έτσι συμβαίνει. Είναι Pavilionίτιδα

Δημοσ.

αν το πηρε με το προγραμμα των πανεπιστημιων θα εχει 2 χρονια λογικα,εκτος κ αν εκανε επεκταση.επειδη θελω να παρω κ εγω λαπτοπ με το προγραμμα αυτο,μηπως θα ηταν καλυτερο να μην βιαστω κ να περιμενω λιγο?εννοω απο την αποψη,οτι μπορει τωρα στην αρχη να δινουν τα παλια μοντελα που τους εχουν μεινει η κατι τετοιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...