klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Έτσι μπράβο. Άντε να πέφτουν οι μάσκες. Η διαβάζεις επιλεκτικά ή δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις... Αναφέρω σε δύο τουλάχιστον παραπάνω πόστ το "παράπλευρες απώλειες" και το "θα δουλεύεις 5-6 μήνες για να ξεπληρώσεις". Δεν ξέρω αν δεν σου είναι τίποτα.. αλλα για εμένα 6 μήνες δουλειάς για να ξεπληρώσω το αδέσποτο/τραίνο/αεροπλάνο/ηφαίστειο που βρέθηκε μπροστά στο δρόμο μου απο μ@λ@κεία του είναι ΠΟΛΛΟΙ! ΚΑΜΙΑ ζωή δεν κοστολογείται... καθείς όμως βλέπει τις παραμέτρους που τον αφορούν και τις παραθέτει.. Για εμένα λοιπόν,ξαναλέω, η οικονομική απώλεια είναι σημαντική... δεν σημαίνει άμεσα οτι πρέπει να τιμολογήσω τη ζωή ενός σκύλου/βάτραχου/δρυοκολάπτη... Λέγεται πολυπαραγοντισμός στη σκέψη και τον εφαρμόζω κατα κόρων... Ο Γκάνταλφ έχει και άλλα όμορφα να πεί; Αν είδες μάσκες.. απλά είδες αυτό που ήθελες να δείς..
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Τι θα γίνει ρε παιδιά,θα πάει να το μαζέψει κανείς σας ή θα παριστάνετε τους φιλόζωους μόνο στα λόγια;Ή καλύτερα μόνο στα φόρουμ!! το οποίο στην τελική είναι και η ουσία.. Όλα τα άλλα είναι καθαρότατες αερολογίες..
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Η διαβάζεις επιλεκτικά ή δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις...Αναφέρω σε δύο τουλάχιστον παραπάνω πόστ το "παράπλευρες απώλειες" και το "θα δουλεύεις 5-6 μήνες για να ξεπληρώσεις". Δεν ξέρω αν δεν σου είναι τίποτα.. αλλα για εμένα 6 μήνες δουλειάς για να ξεπληρώσω το αδέσποτο/τραίνο/αεροπλάνο/ηφαίστειο που βρέθηκε μπροστά στο δρόμο μου απο μ@λ@κεία του είναι ΠΟΛΛΟΙ! ΚΑΜΙΑ ζωή δεν κοστολογείται... καθείς όμως βλέπει τις παραμέτρους που τον αφορούν και τις παραθέτει.. Για εμένα λοιπόν,ξαναλέω, η οικονομική απώλεια είναι σημαντική... δεν σημαίνει άμεσα οτι πρέπει να τιμολογήσω τη ζωή ενός σκύλου/βάτραχου/δρυοκολάπτη... Λέγεται πολυπαραγοντισμός στη σκέψη και τον εφαρμόζω κατα κόρων... Ο Γκάνταλφ έχει και άλλα όμορφα να πεί; Αν είδες μάσκες.. απλά είδες αυτό που ήθελες να δείς.. Η διαφορά μας είναι πως εγώ δε θα σκεφτώ καν τον προφυλακτήρα (εκτός αν τρακάρω με το ΦΟΥΤΖΙΓΙΑΜΑ ή τον ΒΕΖΟΥΒΙΟ, όπου και ίσως πάει και πιο χοντρή η βλάβη) του αμαξιού μου και πόσους μήνες πρέπει να δουλεύω για να κάνω τη ρόδα γκομενοπαγίδα. Αν αυτό εσύ το βρίσκεις μελιστάλαχτο, κρίμα, είσαι στη μέση απόσταση από εμένα και κάποιον που θα πει "φτου σου ρε πούστη, πόσους μήνες θα δουλεύω τώρα" για τον αδερφό σου που είναι ξάπλα στη διάβαση.
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Η διαφορά μας είναι πως εγώ δε θα σκεφτώ καν τον προφυλακτήρα (εκτός αν τρακάρω με το ΦΟΥΤΖΙΓΙΑΜΑ ή τον ΒΕΖΟΥΒΙΟ, όπου και ίσως πάει και πιο χοντρή η βλάβη) του αμαξιού μου και πόσους μήνες πρέπει να δουλεύω για να κάνω τη ρόδα γκομενοπαγίδα. Αν αυτό εσύ το βρίσκεις μελιστάλαχτο, κρίμα, είσαι στη μέση απόσταση από εμένα και κάποιον που θα πει "φτου σου ρε πούστη, πόσους μήνες θα δουλεύω τώρα" για τον αδερφό σου που είναι ξάπλα στη διάβαση. Προφανώς έχεις στο μυαλό σου αυτό: για σκύλο και αυτό: για αυτοκίνητο. Λόγως να διαφωνούμε δεν ξέρω αν υπάρχει μιας και θεωρώ πως αμφότεροι θα κάναμε το "σωστό" την ώρα εκείνη δεδομένων των συνθηκών... "Θεωρητικά" ίσως και να υπάρχει απόσταση. "Πρακτικά" θέλω να πιστεύω πως θα βοηθούσαμε τον άνθρωπο η αν δεν υπήρχε τέτοιο θέμα θα φροντίζαμε και τον σκύλο/γάτα/αρουραίο/τυφλοπόντικα. Το να είσαι εριστικός καταλαβαίνω πως είναι στην ιδιοσυγκρασία σου αλλα δεν σημαίνει πως πρέπει να σε ακολουθήσω. Αυτά απο μένα.. Γκομενοπαγίδα.. φφφ...
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Άμα έχεις την ευγενή άμιλλα να τρακέρνεις μόνο μίνι κούπερ με μολοσσούς, πάσο. Προφανώς και δε συζητάμε/συγκρίνουμε την αξία ανθρώπου ή σκύλου, αυτό που με μπριζώνει είναι πως σκέφτεσαι τα φράγκα και όχι το ζώο. Παρεμπιπτόντως αυτό που πόσταρες δεν κινδυνεύει, η μόνη επαφή του με αμάξι είναι όταν πλένουν τα τζάμια οι πακιστανοί με αυτό.
MantiVersuS Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Αυτο το διποδο ον (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ) που χτυπησε το ΣΚΥΛΟ σου το ειδες ? Αν πηρες αριθμο κυκλοφοριας καντου και μια μηνυση και ζητα του αποζημιωση για ψυχικη οδυνη .... Τι επαθε το σκυλι σου και πως ειναι τωρα ? δυστυχώς δεν τον είδα...αλλιώς εννοείται ότι θα το τραβούσα μέχρι τα άκρα! το σκυλί δόξα το θεό είναι μια χαρά τώρα μετά από ένα μήνα ταλαιπωρία. είχε σπάσει τα πίσω πόδια και την "λεκάνη" (ας το πούμε έτσι) σε πολλά σημεία. χρειάστηκε να του κάνουμε εγχείρηση και τώρα πάει καλύτερα και αναρρώνουμε...
MantiVersuS Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ρε παιδιά για σκύλο μιλάμε όχι για άνθρωπο.Σιγά μην πάρει και το θάψει το σκυλί όποιος κατα λάθος το σκότωσε. Εντάξει το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να το πάει παραδίπλα ή να αφήσει σε καμια γωνιά. Axaxaouxa μπορείς να πεις μια καλή λύση για το τι θα έπρεπε να κάνει αυτός που το χτύπησε? αυτός που το χτύπησε να το πάει έστω σε ένα γιατρό να το κοιτάξει...ή να καλέσει φιλοζωική...
washcloud Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Επειδή ως είθισται, ξεκινάει ένα θέμα, και κύριος οίδε που θα "πάει", έτσι μία από τα ίδια και εδώ. Και ενώ λοιπόν το θέμα ήταν "Χτυπάει κάποιος ένα ζωτανό, και αντί να το στέρξει είτε έστω να το απομακρύνει/ειδοποιήσει να το απομακρύνουν" , βγαίνει η επισήμανση ότι εφ' όσον προξενεί το ζώο το ατύχημα, κοιτάμε τον άνθρωπο. Μέχρι εδώ "καλά". Αλλά ρωτάω εγώ (συνεχίζοντας την τάση προς εξυπνάδες) : Πόσα σκυλιά/γάτες κυκλοφορούν μηχανοκίνητα δίτροχα/τερτράτροχα, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη ικανότητα; Κανένα βεβαίως. Τί πα' να πει αυτή η εξυπνάδα; Πα' να πει ότι οι περιπτώσεις που ένα ζωντανό προξενεί ατύχημα/δυστύχημα είναι ελάχιστες. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι αυτό είναι που πάει αδιάβαστο.Οπότε σαν να γυρίζει το θέμα σε γενίκευση, λες και πίσω από κάθε σκοτωμένο ζώο που βλέπουμε στος δρόμους, βρίσκεται ένα ατύχημα το οποίο ΑΥΤΟ προκάλεσε. Ούτως, το κάτωθι σχόλιο πάει αδιάβαστο : Το κακό είναι οτι έχουμε ξεφύγει τελείως ως συνήθως απο το θέμα Ακολούθως, μετασχηματίζεται η δήλωση "δεν είμαι ενάντια στα ζώα", σε αχαρακτήριστη έταιρη δήλωση Όπως αναφέρω και στο τέλος της απάντησης μου... πολύ στενο συγγενικό μου πρόσωπο έτυχε να οδηγεί και να του πεταχτεί ένα κωλόσκυλο στο δρόμο. Στην προσπάθεια του να τον αποφύγει τον χτύπησε λίγο και έπεσε σε χωράφι. Πόσο με νοιάζει τι απέγινε ο σκύλος σε σχέση με τον αδερφό μου; ΚΑΘΟΛΟΥ. και για 'μένα είναι απορίας άξιο που δεν υπήρξε σχολιασμός στον όρο "κωλόσκυλο". Προσωπικά (έχοντας υπάρξει "θύμα" ο ΙΔΙΟΣ παρόμοιου συμβάντος με μηχανή και γάτα - άρα δικαιούμαι δια να ομιλώ), εξεγείρομαι και δηλώνω απερίφραστα πως δεν πρόκειται ποτέ εν γνώσει μου να κάτσω να πιω μπύρες με τον πρότερο δηλωσία.Διότι όπως ανέφερε και άλλος, πέσαν οι μάσκες και φαίνεται τί ρόλο βαράει ο καθ' ένας (πάντα σε πλαίσια έκφρασης απόψεων). Τώρα θα μου πεις, "κλάιν μάιν άμα δεν πιείς μπύρες μαζί μου, άσε που ούτ' εγώ γουστάρω", πράγμα αναμενόμενο και αποδεκτό. Αλλά επειδή γενικώς μου την έδωσε, και βασισμένος ΚΑΙ σ' αυτή τη δήλωση Υπάρχουν τρομερά πολλές εκφάνσεις σε κάθε ιστορία να το συνεχίσω και να πω ότι μ' αυτό το δεδομένο, ποιός ξέρει τί ρόλο βάραγε ο εν λόγω οδηγός.Ξέρουμε όλες τις εκφάνσεις; Μάλλον όχι. Μας δικαιολογεί άρα να πάρουμε το μέρος των συγγενών του σκύλου, και να τον αποκαλέσουμε "κωλο-οδηγό;". Λογικά ναι. Θα αλλάξω άποψη μόνο όταν συνειδητοποιήσω ότι υπάρχει εκτεταμένη συνωμοσία και συμμορίες από κωλόσκυλα και κωλόγατα λυμαίνονται τις ζωές φιλήσυχων και συνειδητοποιημένων οδηγών κι ανθρώπινων πλασμάτων, που έχουν τον νου τους στον δρόμο, το πόδι τους στο φρένο, την συνείδησή τους σε λογικά όρια ταχύτητας, το στόμα τους μακρυά από από κινητά, αλκοόλ, πεολειξίες και άλλα συναφή. Δεν πρόκειται περί προσωπικής επίθεσης, έτσι γιατί μ' αρέσει να εξηγούμαι. Πρόκειται για γενικό συφίλιασμα γιατί η εμπειρία μου μου λέει ότι κατά βάση έχουμε να κάνουμε όχι με κωλόζωα, αλλά με κωλανθρώπους.
Skia11 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Χτύπησες άνθρωπο, σκύλο, περιστέρι, whatever? είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ ώς λογικό όν να σταματήσεις και να κάνεις ότι μπορείς για να βοηθήσεις, ότι και αν σημαίνει αυτό. Επειδή μου έχει τύχει να χτυπήσω σκύλο σε ταξίδι μου στην επαρχία, βράδυ, σήκωσα γή και ουρανό να βρω έναν κτηνίατρο (του έκανε ευθανασία τελικά καθώς δεν είχε ελπίδα). Ούτε μια στιγμή δε κάθησα να σκεφτώ την ζημιά στο αμάξι μου... στ' @@ μου, μια ψυχή έφυγε και ήμουν και εγώ κομμάτι του grand plan του θανάτου του. Κανείς δεν αναφέρεται στο ΓΙΑΤΙ υπάρχουν παντού αδέσποτα απο τον καιρό που μπορώ να θυμηθώ . Κανείς δε αναφέρεται στο ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη (και την έχω γυρίσει σχεδόν όλη) δεν βλέπεις την κατάσταση αυτή με τα αδέσποτα/νεκρά ζώα παντού στους δρόμους-εθνικές. Φταίει μόνο το κράτος? ή μήπως φταίμε και εμείς που τα βλέπουμε σα "κωλόσκυλα"/"κωλόζωα"?
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ακολούθως, μετασχηματίζεται η δήλωση "δεν είμαι ενάντια στα ζώα", σε αχαρακτήριστη έταιρη δήλωση και για 'μένα είναι απορίας άξιο που δεν υπήρξε σχολιασμός στον όρο "κωλόσκυλο". Προσωπικά (έχοντας υπάρξει "θύμα" ο ΙΔΙΟΣ παρόμοιου συμβάντος με μηχανή και γάτα - άρα δικαιούμαι δια να ομιλώ), εξεγείρομαι και δηλώνω απερίφραστα πως δεν πρόκειται ποτέ εν γνώσει μου να κάτσω να πιω μπύρες με τον πρότερο δηλωσία. Θα ξαναμαναπαρέμβω και θα επαναληφθώ γιατί δεν μου αρέσει να παρεξηγούμαι.. Οτιδήποτε φέρει έναν άνθρωπο σε μια δύσκολη κατάσταση χωρίς καμία δικιά του ευθύνη (έπινα/πέρασα κόκκινο/έτρεχα σα μαλάκας κτλ κτλ) αξίζει για μένα αν μη τι άλλο τον χαρακτηρισμό ΚΩΛΟ-. Δεν ξέρω τι δυνατότητες ηρεμίας και λογικής έχετε, μάλλον εγώ δεν τις έχω. Αν σας πείραξε και ο χαρακτηρισμός στο κωλόσκυλο που επειδή του σηκώθηκε βγήκε απο το πουθενά στον κωλόδρομο και παραλίγο να χαθεί μια κωλοζωή σημαίνει οτι δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στις λέξεις. Το τι θα έκανα εγώ/εσύ/αυτός είναι δεδομένο ανάλογα με τις συνθήκες. Αν θέλετε να συνεχίσετε να παίζετε με λέξεις και χαρακτηρισμούς... Washcloud δεν έχει τύχει ποτέ με τη μηχανή να σε πάρουν στο κυνήγι τα σκυλιά; Αντίστοιχα σε φίλο μου, στο κέντρο της πόλης, εκεί που οδηγούσε βγήκαν 5-6 σκυλιά στο δρόμο και τον πήραν απο πίσω. Αυτός ώντας νέος οδηγός τότε ταράχτηκε και έπεσε (πολύ μικρή ταχύτητα), ένα απο αυτά του πάτησε και μια δαγκωνιά στο πόδι και ευτυχώς κάποιος στη δίπλα στάση το έδιωξε. Περιττό να πώ οτι απο πίσω ερχόντουσαν και άλλα αυτοκίνητα. Αυτό δεν ήταν ΚΩΛΟΣΚΥΛΟ?! Εμένα αν μου το έκανε αυτό πάντως θα το πατούσα και 5-6 κλωτσιές.. εσείς ας το χαιδεύατε.... Αν κάποιος ξαναπεί για μάσκες και γι αυτό μάλλον δεν είναι άνθρωπος ή είναι μοναχός σε μοναστήρι του θιβέτ (του ήρεμου όχι που πλακώνεται). *Το παραπάνω δεν αφορά φυσικά μόνο σκυλιά/γατιά αλλα οποιονδήποτε σου γαμάει την ψυχή χωρίς να φταίς σε τίποτα.. Γι αυτό λέω οτι κάθε ιστορία έχει πολλές εκφάνσεις.. Αλλα όποιος θέλει να δεί αρνητισμό τον βλέπει παντού..
Lucifer Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Οτιδήποτε φέρει έναν άνθρωπο σε μια δύσκολη κατάσταση χωρίς καμία δικιά του ευθύνη (έπινα/πέρασα κόκκινο/έτρεχα σα μαλάκας κτλ κτλ) αξίζει για μένα αν μη τι άλλο τον χαρακτηρισμό ΚΩΛΟ-. Κωλοπεζοί και καρμαγκέντον.
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Κωλοπεζοί και καρμαγκέντον. Ναι ρε γαμώτο.. να μην μπορείς να τους πετύχεις με τίποτα σ.σ: Εσύ πηγαίνεις πάνω τους δεν πετάγονται στο δρόμο σου.. (δεν θυμάμαι κιόλας )
axaxouxas Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 edit: axaxouxa εσύ ακόμα δεν μου εξήγησες (φιλόζωος ώντας) για ποιό λόγο δεν έκανες ΕΣΥ κάτι γι αυτό.. Θα σε ρωτησω κατι .... Το αρχικο ποστ το διαβασες ??? 1ον δεν εχω αυτοκινητο (δεν ξερω να οδηγαω) Με λεωφορεια και ταξια κυκλοφορω 2ον δεν γνωριζω κανενα τηλεφωνο φιλοζω'ι'κης 3ον δεν γνωριζω ποιοι ειναι αρμοδιοι για τετοια θεματα (ΔΗΜΟΣ ???)
Garnele Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 και το παραπάνω πόστ του αχαχούχα είναι η απόδειξη του πόσο αδιάφοροι είμαστε.
klainmaingr Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Ενω περνουσα απο Πετρου Ραλλη την Παρασκευη το μεσημερι με Λεωφορειοειδα ακριβως στην γωνια Πετρου Ραλλη και Κηφισου κατω απο την γεφυρα ενα σκυλο ο οποιος ηταν ξαπλωμενος με το κεφαλι κατω απο μια διαφημιστικη πινακιδα το οποιο εξειχε στο κρασπεδο ακριβως διπλα στον δρομο να ηταν γυρω στα 10 εκατοστα. Ηταν Ασαλευτος και αφου τον παρατηρησα απο το τζαμι ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.... Εχτες ξαναπερασα το βραδυ με το λεωφορειο και τον ΕΙΔΑ παλι ετσι ακριβως οπως ηταν την Παρασκευη.... Τις απαντήσεις για το δήμο και την φιλοζωική τις διάβασες;Εφόσον σε καίει τόσο πολύ θα έπρεπε ήδη να έχεις πάρει και να τους πείς να το μαζέψουν. Αν δεν το έχεις κάνει σημαίνει οτι είσαι τόσο υπεύθυνος όσο και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι που αδιαφόρησαν. Δεν είπε κανείς να πάς να το πάρεις με αυτοκίνητο... (Σ.σ: απο ότι φαίνεται το διάβασα...) edit: Κοίτα να δείς τι βγάζει το google αν γράψεις "φιλοζωική τηλέφωνο" http://www.filozoiki.gr/ ΓΡΑΦΕΙΟ: Τ.Θ. 120, Τ.Κ. 194 00, Κορωπί Τηλ.: 210 6020.202 Fax: 210 6021.353 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Τ.Θ. 120, Τ.Κ. 194 00, Κορωπί Τηλ.: 210 6020.202, 210 6626.061, Fax: 210 6021.353 ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αγίων Αναργύρων 34, 11144, Νέα Χαλκηδόνα Τηλ.: 210 2531.977, 210 2581.391, Fax: 210 2531.977
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.