SL9S9 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Τα stand by έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής επειδή δεν χρησιμοποιούν συνεχεία τις μπαταρίες όπως τα Line Interactive;; Μαλλον ναι. Εχω MGE 300VA από το 1999, standby !!!! 2-3 φορές το χρόνο δουλεύει (διακοπή ρεύματος) και τις προαλλες που εβγαλα την πριζα κρατα ακομα. Tωρα παρήγγειλα ενα ακομα για αλλο pc ( apc rs 500) line interactive και σκεφτομαι μηπως εκανα βλακεία, δηλ. αν καθε 2 χρόνια θελει μπαταρια θα το πεταξω. Επίσης στο asus board που έχω δείχνει το προγραμματακι asus probe τις τασεις και βλεπω οτι είναι σταθερες. Δηλαδη αυτο που λενε το line interactive σου φτιαχνει τις διακυμανσεις της ΔΕΗ τι νοημα εχει; Και το τροφοδοτικό αυτή τη δουλεια κανει. Λεει βυσμα ταση +3.3 δίνει 3.31. Στο +5 δίνει 5.16 Στο +12 βύσμα δίνει 12.16. Αφού το board έχει ανοχή 10% για να σφυρίξει ο συναγερμός(!) τι χρειαζεται το line interactive; Αν θες παρε standby φτηνό, θα εχεις μπαταρία για 10 χρόνια και σταθεροποιητή πριζας πολύ φτηνοί στα μαγαζια ηλεκτρικών. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Θα σας πως απο βδομαδα αν το Line interactive προκαλεί το τροφοδοτικό να δώσει ακριβως +3.3, +5, +12 τασεις.
hawkj83 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Παιδιά για να τα υπολογίσεις όλα αυτά, δεν είναι απλό... Μάλλον είναι, αλλά όλα είναι πλασματικά και οι εταιρείες προφανώς έχουν βγάλει ένα μέσο όρο για να υπολογίζουν το χρόνο παραμονής των συσκευών. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τα VA είναι η λεγόμενη φαινόμενη ισχύς ενώ τα Watt η πραγματική όπου και στην οποία πρέπει να συνυπολογίσουμε το cosφ που μας δίνει η ΔΕΗ. Πρέπει να είναι γύρω στο 0.85. Κανένας συνάδελφος ας με διορθώσει! lol
teodkats Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Αν θες παρε standby φτηνό, θα εχεις μπαταρία για 10 χρόνια και σταθεροποιητή πριζας πολύ φτηνοί στα μαγαζια ηλεκτρικών. Τα stand by δεν έχουν σταθεροποιητή; Αν δεν έχουν πρέπει να βάλεις πριν το Ups ή μετά με κάποιο πολύπριζο με σταθεροποιητή;;
teodkats Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μαλλον ναι. Εχω MGE 300VA από το 1999, standby !!!! 2-3 φορές το χρόνο δουλεύει (διακοπή ρεύματος) και τις προαλλες που εβγαλα την πριζα κρατα ακομα. Tωρα παρήγγειλα ενα ακομα για αλλο pc ( apc rs 500) line interactive και σκεφτομαι μηπως εκανα βλακεία, δηλ. αν καθε 2 χρόνια θελει μπαταρια θα το πεταξω. Επίσης στο asus board που έχω δείχνει το προγραμματακι asus probe τις τασεις και βλεπω οτι είναι σταθερες. Δηλαδη αυτο που λενε το line interactive σου φτιαχνει τις διακυμανσεις της ΔΕΗ τι νοημα εχει; Και το τροφοδοτικό αυτή τη δουλεια κανει. Λεει βυσμα ταση +3.3 δίνει 3.31. Στο +5 δίνει 5.16 Στο +12 βύσμα δίνει 12.16. Αφού το board έχει ανοχή 10% για να σφυρίξει ο συναγερμός(!) τι χρειαζεται το line interactive; Αν θες παρε standby φτηνό, θα εχεις μπαταρία για 10 χρόνια και σταθεροποιητή πριζας πολύ φτηνοί στα μαγαζια ηλεκτρικών. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Θα σας πως απο βδομαδα αν το Line interactive προκαλεί το τροφοδοτικό να δώσει ακριβως +3.3, +5, +12 τασεις. Μάλλον σε stand by θα καταλήξω..
alex89 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Πόσο χρόνο κάνει να φορτίσει πλήρως; Γιατί δεν το γράφουν στα χαρακτηριστικά; Το έβαλα αν θυμάμαι πρώτα χωρίς καμία συσκευή επάνω για 12 ώρες. Μετά έβαλα τις συσκευές, πέρασα και τους drivers και βλέπω όπως στους φορητούς πόση ώρα έχω διαθέσιμη για να κοπεί το ρεύμα. Η μπαταρία αν δεν υπάρχει διακοπή στο ρεύμα είναι φορτισμένη συνεχώς. Αν παλιώσει πας στο Γερμανό και με 20 ευρώ είσαι ok
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μαλλον ναι. Εχω MGE 300VA από το 1999, standby !!!! 2-3 φορές το χρόνο δουλεύει (διακοπή ρεύματος) και τις προαλλες που εβγαλα την πριζα κρατα ακομα. Tωρα παρήγγειλα ενα ακομα για αλλο pc ( apc rs 500) line interactive και σκεφτομαι μηπως εκανα βλακεία, δηλ. αν καθε 2 χρόνια θελει μπαταρια θα το πεταξω. Επίσης στο asus board που έχω δείχνει το προγραμματακι asus probe τις τασεις και βλεπω οτι είναι σταθερες. Δηλαδη αυτο που λενε το line interactive σου φτιαχνει τις διακυμανσεις της ΔΕΗ τι νοημα εχει; Και το τροφοδοτικό αυτή τη δουλεια κανει. Λεει βυσμα ταση +3.3 δίνει 3.31. Στο +5 δίνει 5.16 Στο +12 βύσμα δίνει 12.16. Αφού το board έχει ανοχή 10% για να σφυρίξει ο συναγερμός(!) τι χρειαζεται το line interactive; Αν θες παρε standby φτηνό, θα εχεις μπαταρία για 10 χρόνια και σταθεροποιητή πριζας πολύ φτηνοί στα μαγαζια ηλεκτρικών. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Θα σας πως απο βδομαδα αν το Line interactive προκαλεί το τροφοδοτικό να δώσει ακριβως +3.3, +5, +12 τασεις. θα βγαλω αφρους.δηλαδη κριτιριο σε ενα ups ειναι αμα κανει καλη δουλεια η αν θα χρειαστει να αλλαξεις μπαταρια σε 2-3 χρονια?β.σε apc smart εχω δει μπαταρια να αντεχει και 5 χρονια.β.γιατι εχετε κολλησει να μετρατε τις τασεις που περνει το board και οχι την ταση που θα παρει το τροφοδοτικο.ακομα και στις μεγαλες διακυμανσεις του ρευματος συνηθως την πληρωνει το τροφοδοτικο και οχι το board.δηλαδη αν φαει 270 volt το τροφοδοτικο και καει εσυ θα πεις βλεπω το asus οτι μου δινει σταθερα?και β.βαζουμε και αλλα πραγματα πανω στο ups kai οχι μονο το κουτι.αμα ηταν να ειχαμε την λογικη οτι εχει ανοχη 10 τις 100 τοτε κανεις δεν θα πηγαινε ουτε σε line interactive ουτε σε online που ειναι και πανακριβα.τα καλα τροφοδοτικα κανουν καποια πραγματα αλλα παλι δεν ειναι ups το τροφοδοτικο.και δεν μιλαμε για υπερταση του στυλ 10 volt παραπανω οποτε ναι υπαρχει ανοχη αλλα μιλαμε για πολλες φορες που ερχεται το ρευμα και ερχεται με πολλες δεκαδες volt παραπανω (spikes) και το ποσο θα κρατησει η μπαταρια ειναι σχετικο.αλλα οταν παιρνεις ενα ups τον 150 ευρω η την περιπτωση του smart που κανει 270 τα 20 ευρω για μπαταρια κα8ε 3 χρονια δεν νομιζω οτι ειναι κοστος.
plpapadopoulos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Έχω έαν UPS Compaq T2400H (2400VA) κι ένα APC Smart UPS 1500VA Rackmount. Και τα 2 UPS είναι αξιόπιστες (και πανάκριβες λύσεις) και κρατούν τα μηχανήματά μου online 24/7 με σωστές και σταθερές τάσεις ρευμάτων. Το μηχάνημα της υπογραφής κρατείται 1 ώρα και 30 λεπτά ανοιχτό από το T2400H και ειλικρινά στις περιόδους διακοπών της ΔΕΗ κυριολεκτικά με έσωσε!!! Μην παίρνετε φτηνές υλοποιήσεις σε UPS, αφού κάνετε την καλή, δώστε λίγα γκαφρά παραπάνω και πάρτε κάτι σωστό, έτσι ώστε το μόνο που να σας απασχολεί μετά την 3ετία να είναι η αλλαγή μπαταρίας. Σε αντίθετη περίπτωση και για φτηνές υλοποιήσεις θα έχετε αλλαγή-επισκευή του UPS, ή του μηχανισμού φόρτισης + μπαταρίας κλπ στον ένα χρόνο και χάλια ποιότητα και ποσότητα εξερχόμενων ρευμάτων. Αξίζει την ταλαιπωρία? Μη σας πιάνει η τσιγκουνιά και ο ωχαδερφισμός που πιάνει τον κάθε Έλληνα γιατί θα χτυπάτε το κεφάλι σας με τις σαπίλες που κυκλοφορούν για μερικά ευρώ...
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Έχω έαν UPS Compaq T2400H (2400VA) κι ένα APC Smart UPS 1500VA Rackmount. Και τα 2 UPS είναι αξιόπιστες (και πανάκριβες λύσεις) και κρατούν τα μηχανήματά μου online 24/7 με σωστές και σταθερές τάσεις ρευμάτων. Το μηχάνημα της υπογραφής κρατείται 1 ώρα και 30 λεπτά ανοιχτό από το T2400H και ειλικρινά στις περιόδους διακοπών της ΔΕΗ κυριολεκτικά με έσωσε!!! Μην παίρνετε φτηνές υλοποιήσεις σε UPS, αφού κάνετε την καλή, δώστε λίγα γκαφρά παραπάνω και πάρτε κάτι σωστό, έτσι ώστε το μόνο που να σας απασχολεί μετά την 3ετία να είναι η αλλαγή μπαταρίας. Σε αντίθετη περίπτωση και για φτηνές υλοποιήσεις θα έχετε αλλαγή-επισκευή του UPS, ή του μηχανισμού φόρτισης + μπαταρίας κλπ στον ένα χρόνο και χάλια ποιότητα και ποσότητα εξερχόμενων ρευμάτων. Αξίζει την ταλαιπωρία? Μη σας πιάνει η τσιγκουνιά και ο ωχαδερφισμός που πιάνει τον κάθε Έλληνα γιατί θα χτυπάτε το κεφάλι σας με τις σαπίλες που κυκλοφορούν για μερικά ευρώ... πεστα χαραλαμπε γιατι εχουμε μα8ει σαν ελληνες να παιρνουμε 10 μπυρες για να πιουμε αλλα για πραγματα που αξιζουν να μην σκαμε κατι παραπανω.με την ιδια λογικη εχω αυτην την στιγμη ενα 1000 apc smart και ενα 750.oti απλα 8α αλλαξω μπαταριες καποτε.και 8α ειχα και ενα 420 αλλα το εκαψα καταλαθως
teodkats Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Έχω έαν UPS Compaq T2400H (2400VA) κι ένα APC Smart UPS 1500VA Rackmount. Και τα 2 UPS είναι αξιόπιστες (και πανάκριβες λύσεις) και κρατούν τα μηχανήματά μου online 24/7 με σωστές και σταθερές τάσεις ρευμάτων. Το μηχάνημα της υπογραφής κρατείται 1 ώρα και 30 λεπτά ανοιχτό από το T2400H και ειλικρινά στις περιόδους διακοπών της ΔΕΗ κυριολεκτικά με έσωσε!!! Μην παίρνετε φτηνές υλοποιήσεις σε UPS, αφού κάνετε την καλή, δώστε λίγα γκαφρά παραπάνω και πάρτε κάτι σωστό, έτσι ώστε το μόνο που να σας απασχολεί μετά την 3ετία να είναι η αλλαγή μπαταρίας. Σε αντίθετη περίπτωση και για φτηνές υλοποιήσεις θα έχετε αλλαγή-επισκευή του UPS, ή του μηχανισμού φόρτισης + μπαταρίας κλπ στον ένα χρόνο και χάλια ποιότητα και ποσότητα εξερχόμενων ρευμάτων. Αξίζει την ταλαιπωρία? Μη σας πιάνει η τσιγκουνιά και ο ωχαδερφισμός που πιάνει τον κάθε Έλληνα γιατί θα χτυπάτε το κεφάλι σας με τις σαπίλες που κυκλοφορούν για μερικά ευρώ... Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.. Η ερώτηση έγινε για να αγοράσω το κατάλληλο Ups για το pc μου που έκανε 1000 ? πριν 3 χρόνια, δεν θέλω να δώσω πάνω από 100 ?. Είναι κακό να πάρεις κάτι που να κάνει την δουλεία σου και να μην κοστίζει περισσότερο από το pc;;
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 αναλογως τι θελει να παρει ο καθενας.αν το pc κανει 200 ευρω η 500 ναι δεν εχει νοημα εκει μπορεις να πας σε ενα απλο apc.αλλα παλι κατι Ups μαρκες καψε με τον 30 ευρω δεν εχει νοημα.apc και mge πιστευω οτι εχουν αξια σαν ups.
teodkats Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 αναλογως τι θελει να παρει ο καθενας.αν το pc κανει 200 ευρω η 500 ναι δεν εχει νοημα εκει μπορεις να πας σε ενα απλο apc.αλλα παλι κατι Ups μαρκες καψε με τον 30 ευρω δεν εχει νοημα.apc και mge πιστευω οτι εχουν αξια σαν ups. Ευχαριστώ Βοήθησες πολύ Ποιο APC ή mge μου προτείνεις(stand by);
alex89 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 θα βγαλω αφρους.δηλαδη κριτιριο σε ενα ups ειναι αμα κανει καλη δουλεια η αν θα χρειαστει να αλλαξεις μπαταρια σε 2-3 χρονια?β.σε apc smart εχω δει μπαταρια να αντεχει και 5 χρονια.β.γιατι εχετε κολλησει να μετρατε τις τασεις που περνει το board και οχι την ταση που θα παρει το τροφοδοτικο.ακομα και στις μεγαλες διακυμανσεις του ρευματος συνηθως την πληρωνει το τροφοδοτικο και οχι το board.δηλαδη αν φαει 270 volt το τροφοδοτικο και καει εσυ θα πεις βλεπω το asus οτι μου δινει σταθερα?και β.βαζουμε και αλλα πραγματα πανω στο ups kai οχι μονο το κουτι.αμα ηταν να ειχαμε την λογικη οτι εχει ανοχη 10 τις 100 τοτε κανεις δεν θα πηγαινε ουτε σε line interactive ουτε σε online που ειναι και πανακριβα.τα καλα τροφοδοτικα κανουν καποια πραγματα αλλα παλι δεν ειναι ups το τροφοδοτικο.και δεν μιλαμε για υπερταση του στυλ 10 volt παραπανω οποτε ναι υπαρχει ανοχη αλλα μιλαμε για πολλες φορες που ερχεται το ρευμα και ερχεται με πολλες δεκαδες volt παραπανω (spikes)και το ποσο θα κρατησει η μπαταρια ειναι σχετικο.αλλα οταν παιρνεις ενα ups τον 150 ευρω η την περιπτωση του smart που κανει 270 τα 20 ευρω για μπαταρια κα8ε 3 χρονια δεν νομιζω οτι ειναι κοστος. Πες τα φίλε μου. Διαβάζω σε πολλά posts για το τροφοδοτικό και το τροφοδοτικό σχετικά με την προστασία από το ρεύμα. Το τροφοδοτικό κάνει τη δουλειά του από τη στιγμή που η τάση από τη ΔΕΗ είναι ΟΚ. Αν η τάση είναι μεγάλη, το τροφοδοτικό δε μπορεί να κάνει πολλά. Μπορεί ακόμα όπως εγώ την πάτησα και από τότε έβαλα μυαλό και ups, να περάσουν πολλά volts παραπάνω και να γίνει η μητρική, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών ο σκληρός δίσκος (!), κάρβουνο που λένε. Το μόνο που τη γλύτωσε ήταν το οπτικό. Όλα τα άλλα μέσα στο κουτί πήγαν για πέταμα. Το UPS κρατάει την τάση σταθερή γιατί το ρεύμα περνάει πρώτα μέσα από τη μπαταρία όπου ρυθμίζεται η τάση να μην είναι παραπάνω από ότι πρέπει. Την ίδια δουλειά κάνουν και οι μπαταρίες στους φορητούς. Και το πόσο θα αντέξει η μπαταρία ενός καλού UPS είναι ανάλογα με τη χρήση του υπολογιστή. 20 με 30 το πολύ ευρώ κοστίζει η μπαταρία του, όταν τα παίξει. Οι περισσότεροι όμως, σκάνε ένα σωρό λεφτά για ένα καλό τροφοδοτικό και μένουν εκετθιμένοι στις διακυμάνσεις της τάσης και λένε "μα είχα καλό τροφοδοτικό!!!". Ε εντάξει. Το ότι έχω στο αμάξι μου, καλά φρένα δε σημαίνει ότι θα πιάνουν και στον πάγο! Σε μεγάλες αυξομοιώσεις τις τάσης (που συχνά γίνεται στην Ελλάδα) το UPS τραβάει το κουπί.
teodkats Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Οι περισσότεροι όμως, σκάνε ένα σωρό λεφτά για ένα καλό τροφοδοτικό και μένουν εκετθιμένοι στις διακυμάνσεις της τάσης και λένε "μα είχα καλό τροφοδοτικό!!!". Ε εντάξει. Το ότι έχω στο αμάξι μου, καλά φρένα δε σημαίνει ότι θα πιάνουν και στον πάγο! Σε μεγάλες αυξομοιώσεις τις τάσης (που συχνά γίνεται στην Ελλάδα) το UPS τραβάει το κουπί. Έχω να μέτριο τροφοδοτικό (άλλαξα το αρχικό που είχε καεί) και έβαλα και ένα σταθεροποιητή τάσης με 40 ? και δεν είχα μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα, μέχρι την απεργία της ΔΕΗ!! Ένα Ups με 100 ? θα μου το κρατάει για 5 λεπτά ανοικτό;;
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Πες τα φίλε μου. Διαβάζω σε πολλά posts για το τροφοδοτικό και το τροφοδοτικό σχετικά με την προστασία από το ρεύμα. Το τροφοδοτικό κάνει τη δουλειά του από τη στιγμή που η τάση από τη ΔΕΗ είναι ΟΚ. Αν η τάση είναι μεγάλη, το τροφοδοτικό δε μπορεί να κάνει πολλά. Μπορεί ακόμα όπως εγώ την πάτησα και από τότε έβαλα μυαλό και ups, να περάσουν πολλά volts παραπάνω και να γίνει η μητρική, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών ο σκληρός δίσκος (!), κάρβουνο που λένε. Το μόνο που τη γλύτωσε ήταν το οπτικό. Όλα τα άλλα μέσα στο κουτί πήγαν για πέταμα. Το UPS κρατάει την τάση σταθερή γιατί το ρεύμα περνάει πρώτα μέσα από τη μπαταρία όπου ρυθμίζεται η τάση να μην είναι παραπάνω από ότι πρέπει. Την ίδια δουλειά κάνουν και οι μπαταρίες στους φορητούς. Και το πόσο θα αντέξει η μπαταρία ενός καλού UPS είναι ανάλογα με τη χρήση του υπολογιστή. 20 με 30 το πολύ ευρώ κοστίζει η μπαταρία του, όταν τα παίξει. Οι περισσότεροι όμως, σκάνε ένα σωρό λεφτά για ένα καλό τροφοδοτικό και μένουν εκετθιμένοι στις διακυμάνσεις της τάσης και λένε "μα είχα καλό τροφοδοτικό!!!". Ε εντάξει. Το ότι έχω στο αμάξι μου, καλά φρένα δε σημαίνει ότι θα πιάνουν και στον πάγο! Σε μεγάλες αυξομοιώσεις τις τάσης (που συχνά γίνεται στην Ελλάδα) το UPS τραβάει το κουπί. απλα να διορθωσω κατι.α.δεν περναει μεσα απο την μπαταρια στα line interactive απλα το ρευμα παιρναει απο το avr που το κανει trim η boost απο την μπαταρια.στα online μονο παιρνεις συνεχεια απο την μπαταρια.τωρα στα λαπτοπ παλι περνεις απο το ρευμα και απλα γεμιζει την μπαταρια.αμα φαει πολυ ρευμα δηλαδη το λαθος 8α τα πεξει.απλα συνηθως στα λαπτοπ οπωςκαι στα pc το πρωτο πραγμα που 8α τα παιξει απο το ρευμα και συνηθως δεν 8α αφησει να περασει και να καψει τα υπολοιπα ειναι οτι 8α καει το τροφοδοτικο. Έχω να μέτριο τροφοδοτικό (άλλαξα το αρχικό που είχε καεί) και έβαλα και ένα σταθεροποιητή τάσης με 40 ? και δεν είχα μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα, μέχρι την απεργία της ΔΕΗ!!Ένα Ups με 100 ? θα μου το κρατάει για 5 λεπτά ανοικτό;; ναι 8α το κραταει κανονικα.καλο ειναι να εχουμε και ενακαλο τροφοδοτικο
teodkats Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 καλο ειναι να εχουμε και ενακαλο τροφοδοτικο Πρότεινε ένα καλό τροφοδοτικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.