stanlee Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Στον παρακάτω κώδικα, μέσα στην επανάληψη for, θέλω να δημιουργώ αρχείο με όνομα το filename_ που δίνει ο χρήστης + τον αριθμό του i + την κατάληξη ".trk". Δηλαδή αν π.χ. ο χρήστης δίνει το c:\paradigma.txt για filename_, εγώ να πέρνω τα αρχεία paradigma0.trk, paradigma1.trk, paradigma2.trk, paradigma3.trk στον φάκελο C:\TRK_FILES. >int main(int argc, char* argv[]) { int i tracks_=3; string filename_; ofstream trkfile; cout << "Enter filename->" << endl; cin >> filename_; ifstream myfile( filename_.c_str() ); for ( i=0; i<tracks_; i++ ) { //εδώ //trkfile.open(); } } Ευχαριστώ.
ipparxos Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Αν κατάλαβα σωστά δε σε ενδιεφέρει να αφαιρείς/αντικαθιστάς την κατάληξη που ενδεχομένος πληκτρολογεί ο χρήστης. Εάν ναι, κάτι τέτοιο νομίζω θα σε βολέψει: > #include <iostream> #include <string> #include <sstream> using namespace std; int main(void) { string filename1="input.txt"; for (int i=0; i<3; i++) { stringstream filename2; filename2<<filename1; filename2<<i; filename2<<".trk"; cout<<filename2.str()<<endl; } system("pause"); return 0; } Φυσικά υπάρχει και η κλασική sprintf...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.