Προς το περιεχόμενο

Athlον 64 2800+ fanless;

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

θέλω να φτιάξω ένα όσο γίνεται πιο αθόρυβο κατεβαστήρι. Το κουτί μέσα θα έχει μία fanless 6200, έναν σκληρό, ένα DVD, τίποτε άλλο, οπότε ο μόνος σίγουρος ανεμιστήρας που υπάρχει για την ώρα είναι αυτός του PSU.

Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να δουλέψει η CPU με την stock ψήκτρα αλλά χωρίς τον ανεμιστήρα; Ξέρει κανείς αν μία ψήκτρα των 20 ευρώ θα μπορέσει να δουλέψει τη CPU χωρίς ανεμιστήρα;

Επίσης σημαντικό είναι να αποφύγω τα εξτρά έξοδα. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να βάλω fanless την stock ψήκτρα στην CPU, αλλά να προσθέσω έναν 120άρη πίσω και να την γλιτώσω;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Nομίζω η καλύετρη λύση είναι μία Νinja Plus, (αν χωράει), την οποία δοκιμάζεις fanless, και αν ανεβάζει ψηλά θερμοκρασίες της βάζεις και τον 12άρη της, που είναι σχετικά αθόρυβος.

Δημοσ.

φίλε θα συμφωνήσω με το liopyr εγώ αυτή τη ψύκτρα έχω και είμαι ευχαριστημένος και σχετικά αθόρυβη είναι.Πάντως με μοναδικό fan αυτό δε νομίζω να σε ενοχλεί ο θόρυβος.Δοκίμασε τη όμως και χωρίς το fan και βλέπεις...πρόσεχε μόνο τις διαστάσεις γιατί είναι μεγάλη.Εάν δε σου χωράει υπάρχει και η ninza mini που σίγουρα χωράει.Υπάρχει στο πλαίσιο δε σου βάζω το link γιατί αυτή την ώρα γίνεται Maintenance στη σελίδα του πλαισίου και δε μπορώ να μπω

Δημοσ.

Μην δώσεις τόσα λεφτα που θέλει η ninja. Με 17? είχα πάρει την Arctic Cooling Freezer 64 Pro και στις 400-500 rpm που δουλεύει ΑΝ χρειαστεί να δουλέψει δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Για το value for money την είχα επιλέξει και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Στην περίπτωση μου ψύχει αποτελεσματικά και αθόρυβα opteron dual OCed στα 2.8GHz οπότε τον 2800+ μάλλον θα τον έχει για πλάκα

Δημοσ.

μπορείς επίσης να υποχρονίσεις τον επεξεργαστή αν στο επιτρέπει και η mobo έτσι ώστε να είσαι καλυμμένος με την fanless λύση.

κατεβαστήρι είναι στο κάτω κάτω....

Δημοσ.

Μάλλον για την arctic cooling θα πάω που λέει ο chiderboy, έχω μία AC freezer 7 pro στο κανονικό PC και είμαι ικανοποιημένος.

Για underclocking δεν το βλέπω φίλε Vice, γιατί το PC θα το έχω και για internet γενικά αλλά και για πειράματα, λέω ας πούμε αργότερα να βάλω και Vista, να τα δω και εγώ πώς είναι και αυτά.

Πιστεύετε ότι μόνο με μία καλή ψήκτρα-fan στη CPU θα τον γλιτώσω τον 12άρη πίσω στο κουτί; Το κουτί είναι μεγάλο και λογικά θα έχω καλό airflow.

Πάντως από τρίτη θα ξέρω, θα το συναρμολογήσω με τη μανίσια ψήκτρα, θα δω πώς ακούγεται, πόσο ζεσταίνεται και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Επι τη ευκαιρία, ποιές είναι νορμάλ θερμοκρασίες για έναν Α64 2800+

Σας ευχαριστώ όλους!

Δημοσ.

α για πειραματόζωο το θέλεις ε? Do not abuse innocent PC's :lol:

Όσο μεγάλο και να είναι το κουτί θέλεις τουλάχιστον ένα να βάζει και ένα να βγάζει. Εκτός αν το κάνεις cabrio και το αφήσεις έτσι...

Δημοσ.
Μάλλον για την arctic cooling θα πάω που λέει ο chiderboy, έχω μία AC freezer 7 pro στο κανονικό PC και είμαι ικανοποιημένος.

Για underclocking δεν το βλέπω φίλε Vice, γιατί το PC θα το έχω και για internet γενικά αλλά και για πειράματα, λέω ας πούμε αργότερα να βάλω και Vista, να τα δω και εγώ πώς είναι και αυτά.

Πιστεύετε ότι μόνο με μία καλή ψήκτρα-fan στη CPU θα τον γλιτώσω τον 12άρη πίσω στο κουτί; Το κουτί είναι μεγάλο και λογικά θα έχω καλό airflow.

Πάντως από τρίτη θα ξέρω, θα το συναρμολογήσω με τη μανίσια ψήκτρα, θα δω πώς ακούγεται, πόσο ζεσταίνεται και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Επι τη ευκαιρία, ποιές είναι νορμάλ θερμοκρασίες για έναν Α64 2800+

Σας ευχαριστώ όλους!

η ψυκτρα κανει περισσοτερο θορυβο απ το 12αρι στο πισι οποτε και να το αφήσεις μεσα τον ίδιο ήχο θαχεις.τα 12αρια ακουγονται σε συνθήκες πλήρους ησυχιας

Δημοσ.
α για πειραματόζωο το θέλεις ε? Do not abuse innocent PC's :lol:

Καλό!..

Όσο μεγάλο και να είναι το κουτί θέλεις τουλάχιστον ένα να βάζει και ένα να βγάζει. Εκτός αν το κάνεις cabrio και το αφήσεις έτσι...

Μην είσαι σίγουρος για αυτό. Το σύστημα της υπογραφής μου απέκτησε μπροστινό ανεμιστήρα πριν από κανα-'δυό μήνες. Μέχρι τότε δούλευε μια χαρά, συν το γεγονός ότι μέσα δεν είναι και το πιο τακτοποιημένο του κόσμου. Και εγώ από όσα διαβάζω και εδώ και αλλού ήμουν σίγουρος ότι χρειαζόταν και μπροστινό fan όταν τον πήρα και κόντεψα να μαλώσω με τον πωλητή-χρόνια γνωστός. "Μην πιστεύεις όλα όσα διαβάζεις, παρ'το έτσι και αν ανεβάζει θερμοκρασίες ή καεί σου το αλλάζω".

Για αυτό έγραψα βλέποντας και κάνοντας, θα το παλέψω να δω τι κάνει και αναλόγως, από ανεμιστηράκια στο σπίτι άλλο τίποτα.

Δημοσ.

Τελικά πήρα αυτήν:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911009

Ίσως και να βιάστηκα, στα reviews που διάβασα εκ των υστέρων (!) οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι καλή, αλλά όχι τίποτα το εξαιρετικό. Μάλλον χειρότερη από την Arctic Cooling και σχεδόν σίγουρα δεν είναι για fanless.

Βέβαια, όλοι αυτοί την δοκίασαν σε δυνατές CPUS, από Ε6600 κα πάνω. Οπότε ελπίζω ότι στον ταπεινό μου 2800 μπορεί και να τα καταφέρει.

Απαράδεκτο...Τελικά δεν ταιριάζει σε socket 754! H τρελή πλάκα είναι πως στο site τους λέει ότι είναι για AMD K8, αλλά πάνω στο κουτί γράφει ότι είναι μόνο για socket 939 και 940!!!Ευτυχώς, το e-shop Χίου το αναγνώρισε και μου έδωσε πίσω τα χρήματα επιτόπου. Τελικά πήρα αυτήν:

http://64.233.183.104/search?q=cache:LkdI5udoWS0J:www.thermaltake.com/product/Cooler/TMG/CL-P0373/cl-p0373.asp+THERMALTAKE+CL-P0373+TMG+A2&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr&client=firefox-a

Άντε να δούμε τώρα από Δευτέρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...