Technology fan Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Καλησπερα, Εχω ενα κουτί και θέλω να τοποθετήσω εξτρα ανεμιστήρες, η απορίες μου είναι η ακόλουθες: 1)τι συνδεσμολογία εχουν οι ανεμιστήρες? 2)που τα συνδέω ώστε να τα θέσω σε λειτουργία? 3)αν τα συνδεω στη μητρική (οπου και λογικά φαντάζομαι εκει τα συνδέω) και δεν εχω τη δυνατότητα να βάλω περισσότερα τι επιλογές έχω? 4)υπάρχει καμία συσκευή, η οποία να είναι οτι ειναι το usb hub για τα usb? και να μπορω να συνδέσω πχ 4 ανεμιστήρες σε μία διαθέσιμη αντίστοιχη υποδοχή της μητρικής? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Tenshi Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 1)3-pin και 4-pin 2)Σε κάποιο 3-pinο βύσμα που έχει η μητρική σου (εκτός απο αυτό του επεξεργαστή πρέπει να υπάρχουν 1-2 ακόμα) ή σε κάποιο ελέυθερο 4-pin βύσμα το οποίο δέν χρησημοποιεί κάποια συσκευή (πχ σκληρός δίσκος ή dvd-r). 3)Υπάρχουν fan-controllers/case panels,συσκευές που σου επιτρέπουν να συνδέσεις πάνω τους έναν Χ αριθμό ανεμιστήρων ενώ παράλληλα μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές των ανεμιστήρων αυτών με ροοστάτες που βρίσκονται πάνω στην συσκευή. 4)Ότι και στο (3).Οι τιμές "παίζουν" ανάλογα με το τί θες.Υπάρχουν απο απλά όπως αυτό , έως αυτά που έχουν οθόνη και δυνατότητα μέτρησης θερμοκρασιών με σένσορες που μπορείς να τοποθετήσεις όπου θές στο εσωτερικό του pc σου.
Technology fan Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 στο 3 και 4 δε ψαχνω τόσο για controlερ οσο κατι ωστε να μου επιτρεψει να βάλω πολλα ανεμιστηρακια! οπως πχ 7 στο συνολο
Tenshi Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Τότε 2 λύσεις υπάρχουν.Να αγοράσεις 3-4 αντάπτορες που βγάζουν απο 4pin=>2 X 4pin ή 4pin=>4pin + 3pin έτσι ώστε να μπορείς να συνδέεις 2ανεμιστήρες/αντάπτορα,αλλα θα γεμίσει το κουτί σου με καλώδια. Μια άλλη λύση αν πιάνουν τα χέρια σου είναι να φτιάξεις μια πλακέτα-βάση με 7 3pin-ες θέσεις έτσι ώστε να συνδέσεις όλους τους ανεμιστήρες εκεί.Γι'αυτό βέβαια θα χρειαστείς βοήθεια απο κάποιον με γνώσεις ηλεκτρονικών.
masterisin Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 φιλε δεν χρειαζεται να γεμοσης το κουτι με ανεμιστηρες παρε αυτο υγροψιξη!! Ψύξτε αποτελεσματικά τον επεξεργαστή σας με το πλήρες σύστημα υδρόψυξης της Innovatek. Συμβατοί επεξεργαστές: AMD64 (Socket 754/940/939) και Intel P4 (Socket 478). Aντλία: Innovatek HPPS Plus 12v. Δεξαμενή Νερού: AGB-o-Matic για αντλίες EHEIM 1046/48/HPPS. Χαρακτηριστικά Waterblock: XX Flow Rev2.0. Υλικό κατασκευής: Aluminum. Χαρακτηριστικά Ψυγείου: 120mm, ανεμιστήρας 120mm ταχύτητας 2400rpm στα 38 dBA και ροή αέρα 82.4CFM. Σύνδεση 3-pin με μητρική. Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Περιλαμβάνει ψυκτικό υγρό, υποδοχές τοποθέτησης για AMD 64 και Pentium 4, καθώς και τους απαραίτητους σωλήνες.
Technology fan Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Τα ανεμιστηρακια τα εχω ηδη, απο δω και απο κει!
Technology fan Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Και απο ρευμα? πολυ τραβανε? τα πιο πολλα ανεμιστηρακια ειναι σε 3 πιν υπαρχει καποιος διακλαδωτης 3πιν σε 2Χ3πιν??, και αν βαλω στο διακλαδωτη κι αλλο διακλαδωτη θα χω προβλημα?
gherudos Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μπορείς να τα συνδέσεις και με molex αρκεί να έχουν τέτοια υποδοχή τα ανεμιστηράκια.
Tenshi Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Και απο ρευμα? πολυ τραβανε? τα πιο πολλα ανεμιστηρακια ειναι σε 3 πιν υπαρχει καποιος διακλαδωτης 3πιν σε 2Χ3πιν??, και αν βαλω στο διακλαδωτη κι αλλο διακλαδωτη θα χω προβλημα? Αν θυμάμαι καλά τα ανεμιστηράκια ανάλογα με το μέγεθος, αν έχουν φώς και τις στροφές που λειτουργούν παίζουν απο 1,5~3watt Υπάρχει διακλαδωτής Υ 3pin --> 2X3pin αλλα δέν ξέρω κατα πόσο θα αντέξει το 3pin της μητρικής,αφού θα πρέπει να τροφοδοτεί 7 ανεμιστήρες ταυτόχρονα ή έστω 3+4 αν έχει 2 3pinες θέσεις η μητρική σου. Η γνώμη μου είναι να χρησημοποιήσεις κάτι τέτειο. Με αυτό οι ανεμιστήρες θα τραβάνε ρεύμα κατευθείαν απο το τροφοδοτικό χωρίς να μεσολαβεί η μητρική σου.
Technology fan Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Αν θυμάμαι καλά τα ανεμιστηράκια ανάλογα με το μέγεθος, αν έχουν φώς και τις στροφές που λειτουργούν παίζουν απο 1,5~3watt Υπάρχει διακλαδωτής Υ 3pin --> 2X3pin αλλα δέν ξέρω κατα πόσο θα αντέξει το 3pin της μητρικής,αφού θα πρέπει να τροφοδοτεί 7 ανεμιστήρες ταυτόχρονα ή έστω 3+4 αν έχει 2 3pinες θέσεις η μητρική σου. Η γνώμη μου είναι να χρησημοποιήσεις κάτι τέτειο. Με αυτό οι ανεμιστήρες θα τραβάνε ρεύμα κατευθείαν απο το τροφοδοτικό χωρίς να μεσολαβεί η μητρική σου. Μαλλον θα τα συνδυασω, ωστε οπως λες να παιρνω ρευμα κατευτθειαν απο το τροφοδοτικό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.