Προς το περιεχόμενο

αστυνομικη ακαδημια. καριερα

SaTsO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Insomniak, εξακολουθεις να εισαι λαθος. Δεν υπαρχει συνεντευξη στην προσληψη ειδικων φρουρων και συνοριοφυλακων. Μαλλον μπερδευτηκες με την πυροσβεστικη. ΓΙνεται με τη μεθοδο του ΑΣΕΠ και δημοσιοπουνται ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Αν ενδιαφερεσαι να βρεις μονο σου το ποσο λαθος εισαι ψαξε στο ιντερνετ στο σαιτ του υπουργειου,βρες την τελευταια προκυρηξη και δες και μονος σου οτι δεν υπαρχει καμια συνεντευξη.

Στο λεω με απολυτη σιγουρια γιατι μπηκε ο αδερφος μου ειδικος φρουρος με την τελευταια προκυρηξη.

Οσο για την τελευταια σου ερωτηση, αναρω τιεσαι αλλα δυσκολευεσαι να σκεφτεις το πιο απλο! Οταν βλεπουμε οτι εχουμε πολυ μικρο αριθμο αστυνομικων ... αν ΤΩΡΑ-ΣΗΜΕΡΑ αυξηθουν οι οργανικες θεσεις των αστυφυλακων αυτοι οι ΕΞΤΡΑ αστυφυλακες θα εμφανιστουν μετα απο χρονια! Ενω προσλαμβανοντας ειδικους φρουρους ή συνοριοφυλακες κανουνε μια εκπαιδευση μερικων μηνων με τα στοιχειωδη και σε μερικους μηνες εχουμε τους ΕΞΤΡΑ αστυνομικους που χρειαζομασταν.

So simple.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλά μην πέρνεις και όρκο. Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν κάποιες αξίες πάνω από την βόλεψή τους...

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί η εργασία του αστυνομικού και δη αξιωματικού δεν έχει αξία;

Ένας νέος με αξίες δεν μπορεί να γίνει αστυνομικός ή δεν πρέπει να γίνει;

Νομίζω ότι είναι το επάγγελμα που χρειάζεται περισσότερο απο πολλά άλλα ανθρώπους με αξίες

Και εάν πολλοί σήμερα μιλάνε απαξιωτικά γι αυτό το επάγγελμα αυτό συμβαίνει ακριβώς γι αυτόν τον λόγο: κάποτε συγκέντρωνε ανθρώπους με μόνη αξία το πολιτικό τους πιστεύω. Σήμερα όμως νομίζω ότι πολλοί νέοι με αξίες και με επίπεδο επιλέγουν αυτό το επάγγελμα και επειδή βεβαίως είναι επάγγελμα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Δεν συμφωνώ δηλαδή με την εξίσωση : "αστυνομικός = άνθρωπος χωρίς αξίες ή βολεψάκιας"

Συμβαίνει και έτσι αλλά δεν είναι πάντα έτσι..

Άνθρωποι χωρίς αξίες υπάρχουν παντού ακόμα και στους ονομαζόμενους "προοδευτικούς χώρους" - πολλά τα παραδείγματα - και άνθρωποι με αξίες υπάρχουν επίσης παντού σε όλα τα επαγγέλματα και τους τομείς της ζωής μας.

Και αν καταλάβατε λάθος σας διορθώνω: δεν είμαι αστυνομικός ούτε κανένας απ το σόι μου...

Δημοσ.
Συμβαίνει και έτσι αλλά δεν είναι πάντα έτσι..

Το ποσοστό τον εξαιρέσεων του κανόνα δυστηχώς είναι πολύ μικρό. Τι να κάνουμε, το ότι ο έλληνας μπάτσος είναι "ότι να'ναι" εκτός από βοηθός εκπροσώπισης του νόμου το ξέρουμε.

Εδώ τις προάλλες, είχαμε πάει στον κολλητό μου και βάφαμε έξω από το σπίτι του graffiti, μιας και το επιτρέπουν οι γονείς του. Να σου λοιπόν βγαίνουν οι γειτώνοι και παραπονιούνται πως τα graffiti χαλάνε την εικόνα του δρόμου και πως είναι αισχρά κτλπ.κτλπ. Έρχονται και οι γονείς του φίλου μου και άρχισαν να βρίζονται. Άρχισαν να πέφτουν τα γνωστά γ#μ()σταβρίδια και ξαφνικά περνάει ένα περιπολικό σιγά σιγά από δίπλα μας. Του κάνουμε σήμα να κατέβει και ο φίλτατος μπάτσος μας δείχνει με τα χέρια του πως δε μπορεί να σταματήσει.(να σημειωθεί μιλούσε στο κινητό τρώγοντας ένα σάντουιτσ ταυτόχρονα).Κάλιστα θα μπορούσε να σταματήσει και να δει γιατί συμβαίνει αυτός ο χαμός.

ή το άλλο. Στην Κηφισιά απέναντι από τα mac στην επανομαζόμενη σκακιέρα, επειδή περνάω λόγο δουλειών με τα πόδια, τυχαίνει να βλέπω συνέχεια μπάτσους να ζητάνε χαρτιά από αλλοδαπούς και να τους την μπαίνουν ταυτόχρονα δείχνοντας ποιοι κάνουν κουμάντο σε αυτή τη χώρα και ποια είναι τα σκληρά αντράκια!

Δημοσ.

Φιλε aLek0s,

Ο γραφιας δε τρωει σαντουιτς; ο οικοδομος δε τρωει σαντουιτς; ο γιατρος δεν τρωει σαντουιτς; προφανως ΝΑΙ.

Τοτε γιατι "να σημειωθει" οτι ο μπατσος ετρωγε σαντουιτς;

Οσο για το κινητο που λες οτι μιλαγε,αν ηξερες την πραγματικοτητα θαπρεπε να ντρεπεσαι και μονο που το λες αυτο. Καθημερινα χρεωονονται 10αδες τηλεφωνηματα οι "μπατσοι" με το κεντρο της αμεσης δρασης ή με αυτον που καλεσε την αστυνομια ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ και τον καθε εσενα. Αυτος λοιπον που κραζεις οτι μιλαγε στο κινητο θα μπορουσε πολυ χαλρα να χρεωνει το δικο του αριθμο μονο και μονο για να εξυπηρετησει καποιον σαν εσενα που ειχε καλεσει την αστυνομια.

Δευτερον δεν γνωριζεις πως δουλευει η αστυνομια. Πολλες φορες περιπολικο της ταδε περιοχης βγαινει εκτος του τομεα του (σε αλλες περιοχες δηλαδη) για συγκεκριμενες δουλειες και δεν επιτρεπεται εκτος τομεα να κανει τιποτα παραπανω απο αυτες. Ξερεις εσυ αν το περιπολικο αυτο που δε σταματησε ηταν μια τετοια ή μια παρομοια περιπτωση; επειδη δεν ξερεις,δεν μπορεις να εκφραζεσαι με τοση σιγουρια ! κρατα και μια στο εκατομυριο να κανεις λαθος.

Δημοσ.

@aLek0s

Δεν είναι ο κανόνας το στραβό που τονίζεις

Ο κανόνας είναι αυτοί που κάνουν την δουλειά τους σωστά και περνάνε απαρατήρητοι

Επειδή όμως το λάθος πάντα χτυπάει έντονα ιδιαίτερα όταν φοράει στολή ασχολούμαστε μόνον με αυτό. Νομίζω ότι απλά είναι άδικο. Θάπρεπε να ποστάρουμε και τα ποσοστά των θετικών έναντι των αρνητικών της αστυνομίας για να έχουμε μια πλήρη και αντικειμενική εικόνα. Τα θετικά όμως απλά δεν πουλάνε στα πάσης φύσεως μέσα ενημέρωσης οπότε η εικόνα που μας μένει τελικά είναι των αρνητικών. Πολύ λάθος κατά την δική μου αντίληψη

Δημοσ.

Ακριβως οπως τα λες ειναι φιλε μου. Οταν καποιος δεν εχει ιδεα απο το εργο της αστυνομιας και η μονη πηγη ενημερωσης του για αυτο ειναι η στεφανιδου και ο ευαγγελατος ...ε..λογικο ειναι να μαθαινει τα χειροτερα μιας και αυτα "πουλανε"!

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πόσοι μπάτσοι υπάρχουν; (μαζί με τους παρατρεχάμενους, ειδικούς φλωρους, συνοριοφύλακες κλπ κλπ)

~ Δεν κάνω γαργάρα, τη συνέντευξη απλά περιμένω την επόμενη προκήρυξη, η οποία θα είναι και μετά την τροπολογία του Παυλόπουλου σχετικά με τη συνέντευξη.

~ Κατά τα άλλα, θεωρώ εγκληματική αμέλεια από το κράτος, σε ανεκπαίδευτους ίσως και μη έχοντες την 14 χρονη παιδεία που απαιτείται για να γίνεις απλός μπάτσος, να τους δίνει όπλα και "εξουσία".

~ Και τέλος δεν μπορώ να καταλάβω, για ποιο λόγο υπάρχει το υπουργείο εσωτερικών αν δεν μπορεί να κρίνει πόσοι μπάτσοι του είναι απαραίτητοι, πόσοι είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης και πόσοι οι λοιπές απώλειες και να εμπιστεύεται την τάξη ενός κράτους στον κάθε ένα. (Και το μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι: Επενδύει σε μπάτσους κι όχι σε δασκάλους!)

Δημοσ.

Aρα φιλε insomniaK, θα επρεπε να αναθεωρησεις.

Ποιος πραγματικα φταιει; ο ανθρωπακος που ψαχνει να βρει μια δουλεια να ταισει την οικογενεια του ή το κρατος που περνει οποιον ναναι με εκπαιδευση του κωλου;

leftermann, οταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαστεις τους μπατσους (που ελπιζω να μη χρειαστει ποτε) τοτε δες τον εαυτο σου απεναντι τους και αν θα λες τα ιδια.

Σημερα το πρωι σκοτωθηκε αλλος ενας "μπατσος" ο οποιος ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ επεσε πανω σε ληστεια και στην προσπαθεια του να ακινητοποιησει τους ληστες σκοτωθηκε.

Να σεβομαστε λοιπον καποιους τετιους "μπατσους" που πεθαναν χωρις να ειναι αναγκασμενοι να επεμβουν για να βοηθησουν και να μη βαζουμε ολους σενα τσουβαλι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Φιλε aLek0s,

Ο γραφιας δε τρωει σαντουιτς; ο οικοδομος δε τρωει σαντουιτς; ο γιατρος δεν τρωει σαντουιτς; προφανως ΝΑΙ.

Τοτε γιατι "να σημειωθει" οτι ο μπατσος ετρωγε σαντουιτς;

γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση έτρωγε (ΚΑΙ μιλούσε στο κινητό) ενώ ΟΔΗΓΟΥΣΕ...

τουλάχιστον να δίνουν το καλό παράδειγμα...

Δημοσ.
[...]

Σημερα το πρωι σκοτωθηκε αλλος ενας "μπατσος" ο οποιος ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ επεσε πανω σε ληστεια και στην προσπαθεια του να ακινητοποιησει τους ληστες σκοτωθηκε.

Να σεβομαστε λοιπον καποιους τετιους "μπατσους" που πεθαναν χωρις να ειναι αναγκασμενοι να επεμβουν για να βοηθησουν και να μη βαζουμε ολους σενα τσουβαλι.

Λυπάμαι για τον οποιοδήποτε που πεθαίνει, ότι ο νεκρός είναι μπάτσος μου είναι αδιάφορο, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε αυτός που θα προσπαθούσε να βοηθήσει και να σκοτωνόταν. Ωστόσο η απλή λογική (να μην αναμειχθεί) προστάτεψε τον οποιοδήποτε, εκτός από τον εκπαιδευμένο!!! μήπως αυτό τελικά είναι και η απόδειξη ότι δε γίνεται να παίρνεις τον οποιοδήποτε και με ελλειπέστατη εκπαίδευση σε 1 μήνα να τον βαφτίζεις ειδ. φρουρό και χωρίς ουσιαστικά περαιτέρω εκπαίδευση να τον κάνεις και μπάτσο;;;

Θα ήθελα να βγει ο εκπαιδευτής αυτού του ανθρώπου και να πει, εμείς τον εκπαιδεύσαμε να εμπλέκεται σε ληστείες, δηλαδή παρουσία όπλων, όταν είναι εκτός υπηρεσίας, δε φέρει κανένα διακριτικό της ιδιότητας του, δε φέρει όπλο και επίσης δε φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο (δεν ξέρω για Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία μέχρι και ο τελευταίος γραφιάς της αστυνομίας φοράει γιλέκο), αλλιώς μπορώ να τον θεωρώ έναν βλάκα που ουσιαστικά αυτοκτόνησε.

Δημοσ.

Φιλε ThReSh, που ξερεις οτι αυτος που ετρωγε σαντουιτς και μιλουσε στο κινητο ηταν ο οδηγος και οχι Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ; ησουνα μπροστα;

ΓΙατι με τη κοινη λογικη μου φαινεται περιεργο καποιος να μιλαει στο κινητο,να τρωει σαντουιτς και να οδηγαει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Φιλε insomniaK, ερχεσαι παλι στα λεγομενα μου λοιπον. Δεν φταιει ο κακομοιρος "μπατσουλης" αλλα αυτοι που δεν τον εκπαιδευσαν.αυτοι που δεν ενδιαφερθηκαν. Προφανως ταχεις με λαθος ατομο λοιπον. Ο κυριος Κρατος ειναι ο φταιχτης.

Υ.Σ.insomniaK, ο αστυνομικος ακομα και εκτος υπηρεσιας εχει δικαιωμα να εμπλακει σε κατι τετοιο,καλυπτεται νομικα δηλαδη. Και ο ανθρωπος αυτος ως αστυνομικος οπλοφορουσε φυσικα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Φιλε ThReSh, που ξερεις οτι αυτος που ετρωγε σαντουιτς και μιλουσε στο κινητο ηταν ο οδηγος και οχι Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ; ησουνα μπροστα;

ΓΙατι με τη κοινη λογικη μου φαινεται περιεργο καποιος να μιλαει στο κινητο,να τρωει σαντουιτς και να οδηγαει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

γιατί στην περίπτωση που αναφέρει μιλάει για έναν και όχι για 2...άρα αναγκαστηκά αυτός θα οδηγούσε...αλλιώς δεν θα το έγραφε μέσα στην παρένθεση ως κάτι κακό...περίμενε να δει τα posts και να μας πει ακριβώς τι εννοούσε ο Αλέκος

σου φαίνεται περίεργο γιατί δεν είσαι ninja... :P

Δημοσ.

TO μονο που μενει τωρα ειναι να μας πει ο αλεκος οτι μαζι με το κινητο/σαντουιτς/οδηγηση ειχε και ενα κομπολοι και επαιζε!!

Παντως,εντελως γενικα μιλωντας καλοι και κακοι υπαρχουν σε ολα τα επαγγελματα δε νομιζω οτι ενα επαγγελμα μπορει να κριθει απτους κακους μονο.

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

και δυστυχώς (ή ευτυχώς) στο συγκεκριμένο πάρα έχει βγει το όνομα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...