_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Γεια σας, έχω κατασκευάσει αρκετές ιστοσελίδες και ποτέ δεν είχα εγώ ή οι πελάτες πρόβλημα με την ευρεσιμότητά τους στο Google. Τώρα όμως μου έτυχε εδώ και 2 εβδομάδες το Google να αγνοεί επιδεικτικά τη σελίδα που καταχώρησα και στα Google Webmaster Tools να βλέπω ότι No pages from your site are currently included in Google's index. καθώς και ότι το Sitemap που υπέβαλα έβγαλε error γιατί λέει δεν είναι στο κατάλληλο format! Ενώ είναι μια απλή html σελίδα που απ' ότι διαβάζω στις οδηγίες μια χαρά αποδεκτό είναι. Η άλλη χλαπάτσα που έχω φάει είναι ότι το in.gr και το forthnet εδώ και πάνω από εβδομάδα δεν έχουν καταχωρήσει το λινκ του σάιτ @#&$^μώτημουγαμ#! (Έχουν μπει όμως κάτι άλλα λινκς σε εκτός ελλάδας portals, με ανταποδοτικό link στο δικό μου) Να διευκρινήσω ότι δεν θέλω να μπούμε σε συζητήσεις γενικότερες για το SEO, εφόσον από την αρχή της κατασκευής της ιστοσελίδας (αυτής και όλων των προηγούμενων) ακολούθησα όλες τις οδηγίες για καλύτερη ευρεσιμότητα, κοινώς: Δεν έχω κάνει λάθη ούτε κατασκευαστικά, ούτε στα meta tags, ούτε στα key words. Απλά το site ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για τη google, όταν στο search βάλω το URL δ ε ν υ π ά ρ χ ε ι μιλάμε. Από τι εξαρτάται το crawling της google σε μια σελίδα? Επιτέλους?
pOLoS Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 υπάρχουν links από άλλα site στο site σου ? το καταχώρησες εδώ http://www.google.com/addurl/ ? για δωσε το url του site σου
_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Το πρόβλημα ελύθη και τα webmaster tools του google με ενημέρωσαν πως εδέησαν να κάνουν crawling στο σάιτ (με κάτι αιώνες καθυστέρηση). Αφού δεν με έδειρε ο πελάτης....
alexandr0s Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Είχες καταχωρήσει το site σου σε κανένα κατάλογο όπως πχ το dmoz.org ή το in.gr?
Maniakos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Το πρόβλημα ελύθη και τα webmaster tools του google με ενημέρωσαν πως εδέησαν να κάνουν crawling στο σάιτ (με κάτι αιώνες καθυστέρηση). Αφού δεν με έδειρε ο πελάτης.... Καλό θα ήταν να πείς όμως να πείς και την λύση του προβλήματος για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι ώστε να γλιτώσουν χρόνο άμα βρεθούν στην ίδια κατάσταση. Όχι μόνο να ζητάμε
_hopelesscase_ Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Εχεις απόλυτο δίκιο Maniakos, αλλά στη δική μου περίπτωση δεν έκανα κάτι παραπάνω. Απλά κάποια στιγμή μπήκα στα webmaster tools της google όπου δίνει στοιχεία για όλα τα σάιτ που έχω ανεβάσει, και διάβασα ότι το domain επιτέλους σκαναρίστηκε από το γκούγκλε, άρα τώρα θα εμφανίζεται στην αναζήτηση, με σειρά κατάταξης ανάλογη των λέξεων κλειδιών , των λινκς από άλλα σάιτ προς το δικό μου και όλους εκείνους τους παράγοντες που συντελούν σε καλύτερη ευρεσιμότητα. Οδηγίες της Google για καλύτερη θέση στη μηχανή αναζήτησης Αν η γκουγκλομηχανή λέει για 10 μέρες "Ακόμα δεν σε έχουμε κάνει crawling, δεν υπάρχει για μας" ενώ εσύ ΚΑΙ λινκς προς το σάιτ σου έχεις βάλει ΚΑΙ σωστά το έχεις δομήσει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. ΠΕριμένεις και εύχεσαι να μην έχει γίνει καμιά μαλακία και χαραμίσεις το domain. Γιατί το λέω αυτό: Αν αποφασίσεις,προκειμένου να τα ανταγωνιστείς τις πρώτες σελίδες που βγαίνουν στα αποτελεσματα αναζήτησης, να κάνεις μέσα στην ιστοσελίδα κατασκευαστικές "μπινιές" (π.χ. με "αόρατο κείμενο" που θα χρησιμοποιεί μέρος κειμένων των επιτυχημένων σάιτ όσον αφορά την ευρεσιμότητα, εσύ να το προσθέσεις στη σελίδα σου με άσπρα γράμματα σε άσπρο φόντο) τότε άν σε αντιληφθούν τα γκουγκλορομπότ κινδυνεύεις να φας ban (αποκλεισμό) διά παντός από τη μηχανή αναζήτησης για το συγκεκριμένο domain. ΑΠ' ότι φαίνεται πάντως, οι λέξεις-κλειδιά δεν είναι τόσο σημαντικές όσο το πλήθος των λινκς από άλλα σάιτ προς το δικό σου. ΓΙ' αυτό η καταχώρηση σε όσο το δυνα΄τον περισσότερα directories (συνήθως ζητούν να βάλεις κι εσύ ανταποδοτικό λινκ του URL τους στη σελίδα σου) βοηθάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Προϋπόθεση βέβαια να σε ΄'εχει αποδεχτεί αρχικά η Googlομηχανή, να έχει κάνει δηλαδή crawling στη σελίδα σου, να έχει ανακαλύψει ότι υπάρχει. Πολύ μπερδεμένα τα γράφω, ελπίζω να βοήθησα λίγο. Το λινκ που έδωσα παραπάνω ίσως βοηθήσει. Ευχαριστώ όσους απάντησαν στο ποστ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.