dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Εδώ και κάμποσο καιρό ο υπολογιστής μου κάνει επανεκκινήσεις και προσπαθώ να βρώ την αιτία. Ειχα καταλήξει πως κάτι τρέχει με τη κάρτα γραφικών. Τελικά άλλαξα κάρτα γραφικών. Τώρα έχω την ATI Radeon HD 2400 PRO, 512MB. Nα προσθέσω πως για άσχετο λόγο αγόρασα και καινούργια οθόνη (μια NEC 19αρα). ΟΙ επανεκκινήσεις όμως συνεχίστηκαν. Σήμερα πατώντας (δεξι πλήκτρο) : ο υπολογιστής μου/διαχείριση/προβολή συμβάντων/ACDEventLog χάζευα τα διάφορα Logs μήπως και βγάλω κανένα συμπέρασμα. Επεσε το μάτι μου στο πρώτο-πρώτο (αμέσως δηλαδή μετά την εκκίνηση). Κάτι λέει για το refresh rate. Πάω στις ιδιότητες οθόνης. Ειχα τη μέγιστη τιμή , τα 75Hz. Tην κατεβάζω στα 60hz και κάνω επανεκκίνηση αλλά βλέπω πως στο event log εξακολουθεί να μου λέει τα ιδια. Η ερώτηση μου είναι η εξής : μπορεί "κακή" επιλογή του refresh rate να οδηγεί σε επανεκκινήσεις η να ψάξω πουθενά αλλού??? Σας παραθέτω σε επομενο μηνυμα το Log μήπως βγάζει κανένας σας συμπέρασμα.
dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 τύπος συμβάντος: Πληροφορίες Προέλευση συμβάντος: ACEEventLogSource Κατηγορία συμβάντος: Καμία Αναγνωριστικό συμβάντος: 0 Ημερομηνία: 17/04/2008 Ώρα: 09:33:08 Χρήστης: Δ/Υ Υπολογιστής: HOME---------- Περιγραφή: 0000000002: 2008-04-17 09:33:08:328 iDEM_QVPU interface call failed Error Called by: ATI.ACE.CLI.Aspect.Radeon3D.Graphics.Runtime.RT_Radeon3D::RefreshSettings processID:02124 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(ccc.exe ) assemblyName:(CLI.Aspect.Radeon3D.Graphics.Runtime, Version=2.0.2943.27478, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Κέντρο Βοήθειας και Υποστήριξης στο http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 το αμέσως επόμενο Log είναι το εξής Τύπος συμβάντος: Πληροφορίες Προέλευση συμβάντος: ACEEventLogSource Κατηγορία συμβάντος: Καμία Αναγνωριστικό συμβάντος: 0 Ημερομηνία: 17/04/2008 Ώρα: 09:30:49 Χρήστης: Δ/Υ Υπολογιστής: HOME---------- Περιγραφή: 0000000004: 2008-04-17 09:30:49:687 Exception <Removing ATI COM from ROT>: Ο τύπος του αντικειμένου πρέπει να είναι __ComObject ή να παράγεται από το __ComObject.--Όνομα παραμέτρου: o Exception Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::NotifyExiting processID:01824 threadID:(HotKeyForm ) domainName:(ccc.exe ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=2.0.2943.27275, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e) ************************************************************************************************************************ Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Κέντρο Βοήθειας και Υποστήριξης στο http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Να διευκρινίσω πως η οθόνη υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης μέχρι 75 Hz , απλά εγώ το κατέβασα για να δώ μήπως διορθωθεί το πρόβλημα. Επίσης να προσθέσω πως εχω και διακοπές διάφορων προγραμμάτων(χωρίς επανεκκίνηση του υπολογιστή) πχ της Opera, του Mozilla και ενός προγράμματος που χρησιμοποιώ για τη Betfair (για το στοίχημα) και του excel. (αυτά δεν ξέρω αν έχουν σχέση, αλλά το αναφέρω μήπως κάποιο παιδί έχει καμμιά ιδέα)..
John-lamia Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 σου βγάζει μπλε οθόνη, η επανεκκίνηση με τη μια ? από τι αποτελείτε το PC σου ? τρφοδοτικο ελενξες?
REALZEUS Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Επανακκίνήσεις υποδεικνύουν μάλλον πρόβλημα τροφοδοσίας. Αν ήταν θέμα refresh rate θα σου έδειχνε μήνυμα σφάλματος η οθόνη. Έλεγξε τροφοδοτικό και μητρική.
dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 σου βγάζει μπλε οθόνη, η επανεκκίνηση με τη μια ?από τι αποτελείτε το PC σου ? τρφοδοτικο ελενξες? Ναι μου βγάζει μια μπλε οθόνη η οποία ομως εξαφανίζεται ακαριαία. Εχει κινεζικους χαρακτήρες αλλά προλαβαίνω να δώ μέσα το "ati" για αυτό μιλάω για γραφικά. Το επόμενο μου βήμα σίγουρα θα είναι ένα τροφοδοτικό.
dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Kυτώντας τη διαχείριση συσκευών βρήκα αυτό. Τι είναι αυτό το "ελεγκτής RAID" και γιατί έχει κίτρινο με θαυμαστικό και ερωτηματικό? Μπορεί να έχει καμμιά σχέση με τις επανεκκινήσεις??
dub Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Kαι εντάξει να πάρω τροφοδοτικό. Τι σοι τροφοδοτικό να πάρω, έχω πλήρη μεσάνυχτα.... Ο υπολογιστής μου είναι με Pentium 4 στα 3,2Ghz, RAM 1GB,Hard Disk Western Digital 200 Gb και καρτα γραφικών ATI Radeon HD4200 512 ΜΒ... Αυτά. Τι σοι τροφοδοτικό να πάρω, τι να προσέξω και πόσα λεφτά στοιχίζουν αυτά?? Τελος θα μπορέσω εύκολα να τοποθετήσω ένα καινούργιο τροφοδοτικό μόνος μου. Εννοώ να βγάζω ένα-ενα τα καλώδια απο το παληό και να τα βάζω στο καινούργιο??? Που να πάρει σε μπελάδες μπήκαμε πάλι. Και εντάξει να το πληρώσω (οπως πληρωσα και την καινούργια κάρτα γραφικών) αλλά θα μου λυθεί το πρόβλημα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.