Προς το περιεχόμενο

μου ξεκλειδώνουν το ασύρματο internet συνεχεια

kanatokefalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά έχω ένα προβλημα.η κοπελαμου έχει ασειρματο ruter και το έχει κλειδωμένο .

όμως κάποιος το ξεκλειδώνει συνεχεια με κάποιον τρόπο και το χρησιμοποιεί.

θέλω να μάθω ποιο πρόγραμμα έινια ικανό να ο κάνει αυτό και πως μπορώ να το σταματήσω η να μάθω ποιος είναι για να τον καταγγείλω.:devil:

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πως το καταλαβες οτι το ξεκλειδωνει;

Πιθανως βρισκει/εχει βρει τον κωδικο που εχει βαλει η κοπελα σου. Τι κρυπτογραφηση χρησιμοποιει; WEP;

Δημοσ.

Μολις χτες ειδα ενα προγραμα στο download.com το οποιο σου εδειχνε αν καποιος εμπαινε στο Ιντερνετ απο το δικο σου router και ολες τις πληροφοριες που χρειαζονταν οπως ΙΡ κλπ.

Ριξε μια ματια, σιγουρα θα το βρεις γιατι ειδα οτι ηταν πολυ δημοφιλες.

Δημοσ.

Άλλο να αποκτά πρόσβαση στο internet και άλλο να αποκτά πρόσβαση στο modem.

Στην πρώτη περίπτωση απλά έχει μάθει τον κωδικό της κωδικοποίησης του ασύρματου στη δεύτερη όμως θα πρέπει να ξέρει τους κωδικούς πρόσβασης (username και password).

Κάλο θα είναι να μην έχεις τους default κωδικούς που σου έχουν δώσει από τον provider σου (μιας και στις περισσότερες βάζουν τους ίδιους κωδικούς σε όλα τα modems).

Δημιούργησε ένα νέο user και δώσε του δικαιώματα administrator δίνοντάς του κι ένα καλό password και διέγραψε το παλιό account. 'Η αν το θεωρείς δύσκολο άλλαξε απλά το password (καλό θα είναι να το αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα).

Αν δε χρησιμοποιείς το ασύρματο απενεργοποίησε το.

Αν διαθέτει το modem σου επιλογές κρυπτογράφησης για το ασύρματο δώσε WPA ή ανώτερη.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις ακόμη είναι να βάλεις ένα gadgetάκι που να βλέπεις την κίνηση (network traffic). Στην περίπτωση που υπάρξει αυξημένη κίνηση σε σχέση με αυτό που κάνεις εσύ, να υποψιαστείς οτι κάποιος έχει συνδεθεί απ' το modem σου και να μπεις να δεις ποιος είναι online.

Επίσης συνήθως τα modems διαβάζουν ποιες συσκευές είναι συνδεμένες και σε περίπτωση που έχουν αποσυνδεθεί κρατούν τα στοιχεία τους (αν είναι υπολογιστής θα αναφέρει το όνομα με το οποίο είναι δηλωμένος) σε αυτή την περίπτωση μπορείς να αποκλείσεις το συγκεκριμένο Η/Υ (ban) να μην μπορεί να ξανασυνδεθεί με το modem.

Όταν κάποιος μπει και αποκτήσει πρόσβαση είτε στο modem είτε απλά να συνδεθεί με το internet, το θέμα δεν είναι πως θα του επιβάλεις κυρώσεις αλλά να διασφαλίσεις εσύ τα κεκτημένα σου.

Δημοσ.

ADSLgr.com > Οδηγός για ασφάλεια σε ασύρματα δίκτυα

αγοράσατε το καινούργιο ασύρματο Modem, είστε καλός Σαμαρείτης;

Συνοπτικά :

10 βήματα ασφάλισης του WiFi δικτύου μας

1.αλλαγή του username και password του router

2.απενεργοποίηση της ad-hoc δυνατότητας (p2p μεταξύ wireless clients)

3.απενεργοποίηση του SSID Broadcast

4.Χρήση MAC access control

5.χρήση WPA/WPA2 κρυπτογράφησης

6.τακτικός έλεγχος για άγνωστα συνδεδεμένα μηχανήματα

7.χρήση firewall

8.προστασία με password του υπολογιστή και των αρχείων

9.διαχωρισμός ασύρματου δικτύου

10.κλείσιμο WiFi εξοπλισμού όταν δεν χρειάζεται

αν κάνεις τα απλά 1, 2, 3, 4, 5 εισαι αρκετά ασφαλής

Δημοσ.

wep κρυπτογραφήσει χρησιμοποιεί.

καταλαβαίνω πως κάποιος είναι μέσα από την ταχύτητα τώρα τελευταία από τις 1 ηώρα μέχρι τις 2 το μεσημερι σέρνεται.

επικοινώνησα με την ετετρια και μου είπανε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή .

μου είπανε επίσης να δώσω κωδικό στο ασύρματο interet οποτε και να το εντόπιση κάποιος να θελη κωδικό για να μπαίνει μεσα.

το έχει κάνει αυτό η κοπελια μου.

αλλα με ενημερώσανε ότι αν κάποιος ξέρι καλά υπάρχουν κάποια προγράμματα που μπορούν να

παρακαμσουν τον κωδικό.

παιδιά θα δοκιμάσω να κάνω ότι μου είπατε αλλα δεν έχω και πολλές γνώσεις.απλά είναι μαλακια μα σε εκμεταλλεύονται.

ξερι κανεις πως μπορεί να λέγεται αυτό το πρόγραμμα και αν ίππαρχοι κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μπορεί να το σταματάει :-(

Δημοσ.

τοση κουβέντα κι ακόμα δεν ξερουμε ποιο ρουτερ έχεις. ::o

μια απλη αναγνωση στο μανουαλ θα σου δειξει αν μπορεις να δεις τους συνδεδεμένους (πχ. το usr9108 δειχνει τη λιστα οσων ειναι μεσα στο ασυρματο), και πως να αποτρέψεις την είσοδο τους (πχ με τη mac address).

τελικα ποιο έχεις;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσπάηθησε να χρησιμοποιήσεις κρυπτογράφηση WPA και όχι WEP.

Για την WEP υπάρχει πρόγραμμα για linux που βρίσκει το κλειδί το πολύ σε 15 λεπτά.

Επιπλέον όταν πηγαίνεις στην σελίδα με τις ρυθμίσεις του router, κοίτα στο DHCP client list να δεις ποιοί άλλοι έχουν συνδεθεί. Αν δεν έχει βάλει στατικό ΙΡ ο "κλέφτης" θα δεις το IP του και το όνομα του PC του.

Σε μερικά router όπως π.χ. στα Linksys μπορείς να δεις και τα PC που είναι συνδεδεμένα με στατικό IP.

Μόλις τον βρείς, δίπλα στο IP του θα έχει και το MAC address. Πηγαίνεις στην σελίδα του router που ρυθμίζεις τα permissions και του απαγορεύεις να συνδέεται, οπότε και το κλειδί στο χέρι να έχει δεν θα σε ενοχλεί.

Δημοσ.
wep κρυπτογραφήσει χρησιμοποιεί.

καταλαβαίνω πως κάποιος είναι μέσα από την ταχύτητα τώρα τελευταία από τις 1 ηώρα μέχρι τις 2 το μεσημερι σέρνεται.

καλά δε χρειάζεται να σου "κλέψουν" τη σύνδεση για να σέρνεται το μεσημέρι, αρκεί να έχεις HOL forthnet vivodi κτλ. Αν πάντως συνεχίζεις να έχεις σοβαρές υποψίες ότι η σύνδεσή σου χρησιμοποιείται απο τρίτους, μπορείς να περιορίσεις στη μία και μοναδική MAC address που έχει ο wireless adaptor της φίλης σου. Η ακριβής διαδικασία διαφέρει απο router σε router.

• Moderators
Δημοσ.
Προσπάηθησε να χρησιμοποιήσεις κρυπτογράφηση WPA και όχι WEP.

Για την WEP υπάρχει πρόγραμμα για linux που βρίσκει το κλειδί το πολύ σε 15 λεπτά.

Επιπλέον όταν πηγαίνεις στην σελίδα με τις ρυθμίσεις του router, κοίτα στο DHCP client list να δεις ποιοί άλλοι έχουν συνδεθεί. Αν δεν έχει βάλει στατικό ΙΡ ο "κλέφτης" θα δεις το IP του και το όνομα του PC του.

Σε μερικά router όπως π.χ. στα Linksys μπορείς να δεις και τα PC που είναι συνδεδεμένα με στατικό IP.

Μόλις τον βρείς, δίπλα στο IP του θα έχει και το MAC address. Πηγαίνεις στην σελίδα του router που ρυθμίζεις τα permissions και του απαγορεύεις να συνδέεται, οπότε και το κλειδί στο χέρι να έχει δεν θα σε ενοχλεί.

Συμφωνω απολυτα!

Βαλε WPA2 ή εστω WPA γιατι η WEP δεν ειναι διολου ασφαλης.

Εκτος απο αυτο, μπορεις να δεις το username αυτου που εχει συνδεθει μεσα απο το Interface του ρουτερ, και αναλογα το ρουτερ μπορεις να τον αποσυνδεσεις κιολας.

Εγω παντως 3 pc τα εχω με καλωδιο και το ασυρματο το εχω απενεργοποιησει τελειως.

Δημοσ.

καλα ενταξει το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι η ιδεα σου αλλα αυτο που λες οτι θα τον καταγγειλεις ηταν καλο:P

κ δηλ.αυτος ο τζαμπατζης μπαινει μονο για μια ωρα κ χρησιμοποιει το ινετ...μαστα

κ πες οτι μπαινει τι εχεις να χασεις?

κ κυριως αν εχεις γρηγορη συνδεση...

@gherudos 1 ποστ πιο πανω σ λεει ο αλλος εχει προγραμα στο λινουξ π βρισκει το κευ σε wep.

αν κ νομιζω αυτο π λεει εχει προυποθεση να εχει ενα συγκεκριμενο chipset η καρτα δικτυου

Δημοσ.

Ρε kage δεν ειναι θεμα αν εχει γρηογρη συνδεση ή οχι, το θεμα ειναι οτι καποιος χρησιμοποιει τα πραγμματα για τα οποια δεν πληρωνει.

Σκεψου να ερθει ενας σπιτι σου και να σου ζητησε ινα κανει μπανιο, θα τον αφησεις?(τωρα εβλεπα την διαφημηση και μου ειρθε παραδειγμα :-D)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...