klainmaingr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Και πως το μαγειρεύουν? :lol::lol: Delayed laughter... YOU my friend made my lol ΩΩΩΩΩΩχχ έλιωσα!
deminho11 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Ρε σύς πηγαίνετε και πάρτε ένα σκυλάκι!!! Που δεν υπάρχει καλύτερο κατικίδιο και αφίστε τα παλιο θέατρα. Αυτό το πράμα μοιάζει λές και έχει γίνει μίξη γάτας με ποντίκι... Είναι ίδιο με το σκύλο που θα μπέις στο σπίτι απο την δουλειά και θα έρθει στα πόδια σου και θα κουνάει την ουρά του και θα παίξεις και θα καταλαβαίνει τα πάντα??? Απο ένα πράμα που το μόνο που κάνει είναι να κατουρα σε πριονίδι........ Ήμαρτον που έχουμε φτάσει. 1
deminho11 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Ρε σύς πηγαίνετε και πάρτε ένα σκυλάκι!!! Που δεν υπάρχει καλύτερο κατικίδιο και αφίστε τα παλιο θέατρα. Αυτό το πράμα μοιάζει λές και έχει γίνει μίξη γάτας με ποντίκι... Είναι ίδιο με το σκύλο που θα μπέις στο σπίτι απο την δουλειά και θα έρθει στα πόδια σου και θα κουνάει την ουρά του και θα παίξεις και θα καταλαβαίνει τα πάντα??? Απο ένα πράμα που το μόνο που κάνει είναι να κατουρα σε πριονίδι........ Ήμαρτον που έχουμε φτάσει.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 όταν κάνει βόλτες χτυπάει στους τοίχους.. :lol::lol::lol::lol: εγω βρισκω το γκρι 95 και το λευκο 150... δεν ξερω πιο να παρω.. δεν ειναι θεμα χρηματων παντως Γιατι το λευκο εχει παραπανω ρε παιδια?
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 όταν κάνει βόλτες χτυπάει στους τοίχους.. :lol::lol::lol::lol: εγω βρισκω το γκρι 95 και το λευκο 150... δεν ξερω πιο να παρω.. δεν ειναι θεμα χρηματων παντως Γιατι το λευκο εχει παραπανω ρε παιδια?
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Και βεβαια φαινεται συμπαθητικο αφου βλεπεις μονο το ματι του. Και στην Θωδη αν της βαλεις μια σακουλα στο προσωπο και ανοιξεις μια τρυπα για να φαινεται μονο το στομα της θα σκεφτεις...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Και βεβαια φαινεται συμπαθητικο αφου βλεπεις μονο το ματι του. Και στην Θωδη αν της βαλεις μια σακουλα στο προσωπο και ανοιξεις μια τρυπα για να φαινεται μονο το στομα της θα σκεφτεις...
fullon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Το τσιντσιλά είναι μικρό σε μέγεθος και μοιάζει με λαγό. Συνήθως έχει χρώμα γκρίζο/ασημί, αλλά υπάρχουν διάφορες χρωματικές παραλλαγές που αναπτύχθηκαν στην αιχμαλωσία. Έχει τρίχωμα λεπτό και μαλακό σαν μετάξι, και διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα τριχοφυίας από όλα τα ζώα της ξηράς, με περισσότερες από 20.000 τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό. Ενώ στους ανθρώπους από το κάθε τριχοθυλάκιο φύεται μια τρίχα, στα τσιντσιλά υπάρχουν περισσότερες από 50 τρίχες σε ένα τριχοθυλάκιο. Το τρίχωμά τους είναι τόσο πυκνό, που είναι δύσκολο για τα παράσιτα όπως οι ψύλλοι, να ζήσουν σ' αυτό. Τα τσιντσιλά είναι όμορφα και χαριτωμένα κατοικίδια. Παράλληλα όμως, είναι από τη φύση τους νευρικά και δεν τους αρέσει να τα πιάνουν. Τα τελευταία χρόνια πωλούνται και στην Ελλάδα κατοικίδια τσιντσιλά.
fullon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Το τσιντσιλά είναι μικρό σε μέγεθος και μοιάζει με λαγό. Συνήθως έχει χρώμα γκρίζο/ασημί, αλλά υπάρχουν διάφορες χρωματικές παραλλαγές που αναπτύχθηκαν στην αιχμαλωσία. Έχει τρίχωμα λεπτό και μαλακό σαν μετάξι, και διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα τριχοφυίας από όλα τα ζώα της ξηράς, με περισσότερες από 20.000 τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό. Ενώ στους ανθρώπους από το κάθε τριχοθυλάκιο φύεται μια τρίχα, στα τσιντσιλά υπάρχουν περισσότερες από 50 τρίχες σε ένα τριχοθυλάκιο. Το τρίχωμά τους είναι τόσο πυκνό, που είναι δύσκολο για τα παράσιτα όπως οι ψύλλοι, να ζήσουν σ' αυτό. Τα τσιντσιλά είναι όμορφα και χαριτωμένα κατοικίδια. Παράλληλα όμως, είναι από τη φύση τους νευρικά και δεν τους αρέσει να τα πιάνουν. Τα τελευταία χρόνια πωλούνται και στην Ελλάδα κατοικίδια τσιντσιλά.
Apoll Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Για κλουβί που αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρότεινα να πάρεις απο Βρετανία ένα με 3-4 επίπεδα. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στο λεπτό πλέγμα το οποίο έχουν, και προτοιμούν το κρεβάτι τους ψηλά. Επίσης μην ξεχνάτε το αμμόλουτρο τους, και να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 μέρες. Αυτά. Αν θέλετε περισσότερες συμβουλές περί διατροφής, διαμονής κλπ πείτε μου. Αν δεν έχετε μοκέτες κλπ, αφήστε το ελεύθερο να τρέχει μέχρι να πέσει κάτω. (Στην κυριολεξία).
eeeeevaaaaa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα και πάλι. Η επιλογή του συγκεκριμένου κατοικίδιου έγινε με τα εξής κριτήρια: είναι ζωάκι μικρόσωμο (διότι μένω σε πολυκατοικία), το οποίο όσο είμαι σπίτι μπορώ να αφήσω να περιφέρεται ελεύθερο και όταν χρειάζεται να απουσιάσω λόγω σχολής/δουλειάς μπορώ να περιορίσω στο κλουβί του (βασικά κλουβάρα του), για να μην χτυπήσει και να μην κάνει το σπίτι άνω κάτω. Επίσης είτε το πιστεύετε είτε όχι έχει τη δική του προσωπικότητα και σε κερδίζει αμέσως. Για να το εκτιμήσει κανείς πρέπει να το δει από κοντά (δυστυχώς το καημένο δεν έχει καθόλου μα καθόλου φωτογένεια) και να περάσει λίγες ώρες μαζί του. Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα chinchilla, το δικό μου είναι πάαααρα πολύ δραστήριο, πηγαίνει πάνω κάτω σαν τρελό, χώνεται σε κάθε χαραμάδα που θα βρει διαθέσιμη, της αρέσει (καθότι θηλυκό) να κρύβεται κάτω από τα 50 μαξιλάρια που έχω στο κρεβάτι μου, όπου ρίχνει τρελούς ύπνους ώρες ώρες, είναι πάρα πολύ πεισματάρα, το οποίο πρώτη φορά βλέπω σε ζώο, της απαγορεύω να πάει στην πάνω πλευρά του κρεβατιού κι εκείνη επιμένει να πηγαίνει εκεί χωρίς να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Τρελαίνεται να χώνεται μέσα στις γλάστρες που έχουμε στο καθιστικό και να σκάβει το χώμα (η μαμά μου στην αρχή πάθαινε έμφραγμα, τώρα έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έτσι κάνει από τη φύση του). Επίσης όταν είναι στο κλουβί και θέλει να την αφήσω ήσυχη, ενώ βάζω την παλάμη μου για να ανέβει και να βγει έξω, με σπρώχνει με το μικροσκοπικό χεράκι της σαν να μου λέει "όχι τώρα χρυσή μου, ρεμβάζω". Βέβαια δεν θα το χαρακτήριζα αγχολυτικό ζώο, καθώς εκεί που τρέχει σαν σίφουνας, πηδάει από το ένα μέρος στο άλλο, ξαφνικά ακούς ησυχία και αρχίζεις να ανησυχείς, μήπως την πλάκωσε κανένα αντικείμενο, μήπως χώθηκε πίσω από καμιά ντουλάπα και άντε να τη βγάλεις. Τέλος είναι πολύ περίεργη, της αρέσει να εξερευνεί τα πάντα. Τελικά για κλουβί πήρα ένα τεράστιο 1m μήκος x 60cm πλάτος x 60cm ύψος, έχω φτιάξει μια τεχνική σκαλίτσα για να είναι σαν δεύτερο επίπεδο (ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να της προσφέρω, ώστε να αισθάνεται άνετα όσο λείπω από το σπίτι). Στον πάτο στρώνω εφημερίδες, δεν ξέρω μήπως θα ήταν καλύτερο να στρώνω πριονίδι. Στη μία γωνίτσα έχω βάλει ένα μπολ με την τροφή της (ο τύπος στο pet shop μου είπε ότι τρέφεται με κουνελοτροφή, είναι μία ανάμικτη με ηλιόσπορους, peanuts, καλαμπόκι και τις κλασικές λαδί ράβδους που τρώνε τα κουνέλια), έχω βάλει αρκετό χόρτο, στην άλλη γωνία έχω βάλει ένα μπολ με άμμο, το οποίο έχει τιμήσει δεόντως, ένα κομματάκι ξύλου για να ροκανίζει τα δόντια της και τέλος την πιπίλα με το νερό. Αυτό που εξακολουθεί να με ανησυχεί είναι ότι δεν έχει μάθει να πίνει νερό από την πιπίλα, μόνο όταν της δίνω εγώ πίνει. Μου κάνει εντύπωση, γιατί και στο pet shop πιπίλα της είχε ο άνθρωπος και έπινε νερό. Επίσης βρήκα ένα βρετανικό site (http://www.k9capers.com/) και έχω παραγγείλει τροφή για chinchilla, κάτι sticks για chinchilla, μία πέτρα για να ροκανίζει τα δόντια της και γενικά σήκωσα το μαγαζί. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλα site, αλλά ήταν το πρώτο που βρήκα να στέλνει Ελλάδα και δεν το έψαξα παραπάνω. Πήρα ακόμα κάποια sticks από ξύλο οξιάς για να της φτιάξω μία γεφυρούλα να έχει να σκαρφαλώνει και να πηγαινοέρχεται. Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω, είναι κάτι σαν σπιτάκι-κρυψώνα, από ξύλο όπως έχουν φτιάξει οι Γερμανοί εδώ: Σε κάθε περίπτωση δεν θα συγκρίνω ένα chinchilla με ένα σκύλο, αλλά επειδή δεν μπορώ να προσφέρω σε ένα κωνοειδές το χώρο και το χρόνο που έχει ανάγκη, έκανα την επιλογή μου. Οι απέναντί μου έχουν ένα πανέμορφο λυκόσκυλο, με το οποίο ενθουσιάστηκαν την 1η εβδομάδα που το πήραν και πλέον το έχουν παρατήσει στην ταράτσα, ανεβαίνουν μόνο το βράδυ για να του βάλουν τροφή και νερό, για βόλτα ούτε λόγος. Το καημένο το ζωντανό υποφέρει, είναι στην ταράτσα με -5C και χιόνι, με 45C το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι δεν έκαναν σωστή επιλογή, γιατί και οι δύο εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ και δεν θα έπρεπε να δεσμευτούν με ένα σκύλο. Οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με τη φροντίδα και τη συγκατοίκηση με ένα chinchilla δεκτή πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα