Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Blacktan, μήπως θα μπορούσες να μου πεις σε ποιό πετ pet shop το είχες πάρει? γιατί κι εγώ μόνο άνω των 100 έχω βρεί... σ ευχάριστω για τισ πληροφορίες!!!:-D

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λοιπον παιδια εγω εχω chinchilla εδω και 3 χρονια.πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα και καθαροτερα ζωακια συντροφιας.Εγω τα δικα μου τα εφερα μωρα απο το quiko mega pet (δειτε το site)το οποιο βρισκεται στην θεσσαλονικη και ειναι απο τα μεγαλυτερα pet shop στα βαλκανια.

Και αν θυμαμαι καλα στελνουν ζωακια σε ολη την ελλαδα.εγω τα δικα μου τα ειχα παρει 1 μηνος γκρι χρωμα 60 ευρω.επισης ενα αλλο θετικο ειναι οτι το παιδι που ασχολειται με τα chinchilla σε αυτο το pet shop εχει τρελα με τους μικρους γουνινουσ φιλους μας οποτε δεν προκειται να σας κοροιδεψει καισιγουρα θα σας δωσει καλα και υγειη ζωακια...

τωρα να σας κανω και μια ερωτηση οποιος ξερει μου λεει.τα chinchilla μου γιατι δεν λενε να ζευγαρωσουν με τιποτα.ειναι μαζι απο μωρα,τωρα ειναι 1.5 χρονων και ακομα τιποτα..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σας,Χρονια πολλα και καλη χρονια.Σαν νεος κατοχος chincilla εχω καποιες μικρες αποριες.1) πως καταλαβαινω εαν ειναι θυλικο η αρσενικο,2)Ειναι δυνατον να χεζει τοσο πολυ?Εχω παθει πλακα με αυτο το θεμα.Μηπως φταιει η αλλαγη περιβαλλοντως?3)Την καθαριοτητα την κανει μονο του ε?

Αυτα τα ερωτηματα για αρχη.

Δημοσ.
Συνήθως τα ασερνικά θέλουν τρία θηλυκά για να ζευγαρώσουν.

τα chinchilla μου γιατι δεν λενε να ζευγαρωσουν με τιποτα.ειναι μαζι απο μωρα,τωρα ειναι 1.5 χρονων και ακομα τιποτα..

1) πως καταλαβαινω εαν ειναι θυλικο η αρσενικο,

Το πρώτο ποστ το έγραψε αρσενικό τσιντσιλα. Το τρίτο πόστ είναι απάντηση στο δεύτερο κρυμμένη σε ερώτηση.

Δημοσ.
Το πρώτο ποστ το έγραψε αρσενικό τσιντσιλα. Το τρίτο πόστ είναι απάντηση στο δεύτερο κρυμμένη σε ερώτηση.

Γεια σας,σχετικα με το φυλο του ''φιλου'' μου βρηκα μερικα ξενα site και κατα 99% νομιζω οτι ειναι αρρεν.Τωρα τα ερωτηματα μου σχετικα με το ποσο μπορει να κανει τα κακα του και σε τη διαρκεια παραμενει μια απορια διοτι στον χωρο που το αφηνω ελευθερο μετα εχω μαζεψει τα απιστευτα (κακα).Επισης σχετικα με την καθαριοτητα του δεν εχω καταλαβει τη να κανω.Εχω την αμμο και μια πλαστικη μπανιερα για την αμμο αλλα δεν τον ειδα να μπαινει μεσα ουτε ειδα σημαδια οτι οντως μπηκε σε αυτην.απο μονο του διαλεγει ποτε θα καθαριστει και να εχω συνεχεια την μπανιερα μεσα?Επισης την ιδια ερωτηση και στο φαι του.Να εχω μονιμα φαι μεσα στο κλουβι του και στο χωρο οπου περιπλανιεται η καποια στιγμη της ημερας να το βαζω καποια ποσοτητα?

Δημοσ.
Γεια σας,Χρονια πολλα και καλη χρονια.Σαν νεος κατοχος chincilla εχω καποιες μικρες αποριες.1) πως καταλαβαινω εαν ειναι θυλικο η αρσενικο,2)Ειναι δυνατον να χεζει τοσο πολυ?Εχω παθει πλακα με αυτο το θεμα.Μηπως φταιει η αλλαγη περιβαλλοντως?3)Την καθαριοτητα την κανει μονο του ε?

Αυτα τα ερωτηματα για αρχη.

Κατα αρχην καλη χρονια και χρονια πολλα και καλα.

Αν τo chinchilla σου ειναι μικρο σε ηλικια θα δυσκολευτεις λιγο να καταλαβεις αν ειναι αρσενικο η θυληκο γιατι ειναι λιγο παρομοια τα μορια τους σε μικρη ηλικια,το καλυτερο ειναι να ψαξεις να βρεις φωτο για να συγκρινεις γιατι και να στο περιγραψω μαλλον δεν θα γινει κατανοητο..

Για το δευτερο ερωτημα σου εχω να σου πω..οτι ειναι απολυτος φυσιολογικο να γεμιζουν τον τοπο κακακια,ευτυχως ειναι αοσμα και δεν λερωνουν..

για να καθαριζονται τα chinchilla χρειαζονται μια ειδικη αμμο που θα αγορασεις απο το pet θα την βαλεις σεν ενα ταπερακι η αν διαθετεις τα χρηματα αγορασε μπανιερα για τρωκτικα με το που θα δει το ζωακι σου την αμμο,θα μπει μεσα και θα κανει μπανιο..προετιμασου για πολυ γελιο.

Την αμμο δεν θα τν εχεις συνεχεια μεσα στο κλουβι,θα την αφηνεις κανενα μισαωρο να κανει το μπανιο του και να παιξει και μετα θα την βγαζεις.αυτο να το κανεις 3-4 φορες την εβοδαμα για να καθαριζει την γουνα του απο τα ελαια που παραγει το σωμα του για να την κρατα σε καλη κατασταση..

Ελπιζω να βοηθησα.καλο ειναι να το ψαξεις λιγο το θεμα να διαβασεις μερικες πληροφοριες για την διατροφη τους και για το πως πρεπει να τους συμεριφερομαστε σε διαφορα site γιατι υπαρχουν καποια μικρα μυστικα που πρεπει να προσεξεις.

Καλη διασκεδαση με τον μικρο σου φιλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά.Γράφτηκα και εγώ στο φόρουμ γιατί ενδιαφέρομαι για τα τσιντσιλά.'Εχω ένα αρσενικό γκρί εδώ και ένα χρόνο και θέλω να πάρω και ένα θηλυκό λευκό.....μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρώ;'Εχω ψάξει σε πολλά πετ σοπ αλλά μου λένε οτι δεν μπορούν να βρουν θηλυκό!

Επεξ/σία από dixie_16
Δημοσ.
Κατα αρχην καλη χρονια και χρονια πολλα και καλα.

Αν τo chinchilla σου ειναι μικρο σε ηλικια θα δυσκολευτεις λιγο να καταλαβεις αν ειναι αρσενικο η θυληκο γιατι ειναι λιγο παρομοια τα μορια τους σε μικρη ηλικια,το καλυτερο ειναι να ψαξεις να βρεις φωτο για να συγκρινεις γιατι και να στο περιγραψω μαλλον δεν θα γινει κατανοητο..

Για το δευτερο ερωτημα σου εχω να σου πω..οτι ειναι απολυτος φυσιολογικο να γεμιζουν τον τοπο κακακια,ευτυχως ειναι αοσμα και δεν λερωνουν..

για να καθαριζονται τα chinchilla χρειαζονται μια ειδικη αμμο που θα αγορασεις απο το pet θα την βαλεις σεν ενα ταπερακι η αν διαθετεις τα χρηματα αγορασε μπανιερα για τρωκτικα με το που θα δει το ζωακι σου την αμμο,θα μπει μεσα και θα κανει μπανιο..προετιμασου για πολυ γελιο.

Την αμμο δεν θα τν εχεις συνεχεια μεσα στο κλουβι,θα την αφηνεις κανενα μισαωρο να κανει το μπανιο του και να παιξει και μετα θα την βγαζεις.αυτο να το κανεις 3-4 φορες την εβοδαμα για να καθαριζει την γουνα του απο τα ελαια που παραγει το σωμα του για να την κρατα σε καλη κατασταση..

Ελπιζω να βοηθησα.καλο ειναι να το ψαξεις λιγο το θεμα να διαβασεις μερικες πληροφοριες για την διατροφη τους και για το πως πρεπει να τους συμεριφερομαστε σε διαφορα site γιατι υπαρχουν καποια μικρα μυστικα που πρεπει να προσεξεις.

Καλη διασκεδαση με τον μικρο σου φιλο

Nα σαι καλα,ευχαριστω,ηδη το εχω αμμο κτλ και οντως εκανε διαφορα εντυπωσιακα με αυτην.Το βραδυ ειναι πολυ δραστηριο αλλα η κατασταση παλευεται.

Για το εαν ειναι αρσενικο η θυλικο βρηκα καποιες φωτο στο ιντερνετ απο ξενα site και μαλον εβγαλα συμπερασματα για το τη ειναι.

Φιλε δεν ξερω αλλα οι περισσοτεροι στα pet shop δεν εχουν ιδεα απο chinchilla.Δεν νομιζω να γνωριζουν εαν ειναι θυλικα η αρσενικα,Εγω απο κει που το πηρα δεν μου δωσε καμια συμβουλη και το χειροτερο μου ειπε οτι δαγκωνει,πραμα το οποιο δεν ισχυε.

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κάποιος το τηλέφωνο του quiko στη θεσσαλονίκη γιατί στην ιστοσελίδα του έχει μόνο fax και να στείλεις μήνυμα.Έχω στείλει μήνυμα αλλά δεν μου έχουν απαντήσει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:28 ----------

Τελικά παιδιά άκυρο δικό μου λάθος τελικά το τηλέφωνο το λέει και δεν το είχα παρατηρήσει αύριο θα πάρω τηλέφωνο για να παραγγείλω λευκό θηλυκό ή να ρωτήσω αν έχει θηλυκό αλλού χρώματος εκτώς απο γκρί που έχω!!!:lol:

Δημοσ.

παιδια γεια σας εχω κ γω εναν τσινσιλακο. δεν ξερω αν ειναι θυλικο η αρσενικο ειναι μικρουλης ακομα. τον πηρα οταν ηταν 1 μηνα και κανουμε παρεα εδω κ 2 μηνες. ειναι ολα τα λεφτα αλλα δυστυχως δεν με εχει συνηθησει ακομα δεν του αρεσει η αγκαλια μου κ ψηλοδαγκωνει που και που. οποιος μπορει να με βοηθησει με καμια συμβουλη ας γραψει παρακαλω τι να κανω????????? ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:35 ----------

α και κατι αλλο βλεπω κατι φωτο στο ιντερνετ με μωρα τσιντσιλα που ειναι εντελως μωρακια μηπως μου πουλησανε ενηλικο στο πετ σοπ γιατι φιανεται πολυ μεγαλυτερο το δικο μου κ αποτι διαβασα για να σε συνηθησει πρεπει να το παρεις απο μωρο αληθευει?

Δημοσ.

Λοιπόν για να καταλάβεις αν είναι αρσενικό ή θηλυκό πήγαινε σε αυτή την ιστοσελίδα:http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.smallanimalchannel.com/images/articles/chinchillas/y-male-chinchilla.jpg&imgrefurl=http://www.smallanimalchannel.com/critter-experts/chinchilla/male-chinchilla-or-female-chinchilla.aspx&usg=__UGc1H_F7MTrmyVqz7gCiPbzp7Js=&h=317&w=500&sz=25&hl=el&start=2&um=1&tbnid=grDKodu9Zrv0FM:&tbnh=82&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dchinchilla%2Bmale%26hl%3Del%26um%3D1 και δες τις εικόνες.

Για να καταλάβεις πόσο μηνών είναι πήγαινε σε αυτή:http://www.cheekychinchillas.com/kitmainpage.html και δές πάλι τις φωτο.

Για αυτό που λές οτι για να σε συνηθίσει πρέπει να το πάρεις από μωρό δεν υσχίει απόλυτα.Για παράδειγμα εγώ πήρα το δικό μου μεγάλο και τώρα με έχει σηνυθίσει αλλά δεν κάθεται και πολύ επάνω μου.Πάντως είναι πολύ εξυπνος και ακούει όταν τον φωνάζω.Ελπίζω οτι σε λίγο καιρό θα σε σηνυθίσει και εσένα!!!!

---------- Προσθήκη στις 20:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:45 ----------

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.......Όταν πήρα το τσιντσιλά μου,αυτός που ήταν στο πετ σοπ μου έδωσε και κάτι βιταμίνες να του βάζω στο νερό του.Εσείς τους βάζετε βιταμίνες ή σκέτο το νερό;;;;;Πάντως εγώ έχω σταματήσει να του τις δίνω εδώ και δύο μέρες.Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ ας απαντήσει!

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ dixie_16 για την απαντηση σου, με το φυλλο με βοηθησες πολυ, με την ηλικια ομως να σου πω την αληθεια δεν εβγαλα ακρη, ολα ιδια πανω κατω μου φαινονται, το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι πανω απο 3 μηνων λογικα. τι εκανες εσυ με το δικο σου τσιντσιλα για να σε συνηθησει? εκανες κατι ιδιαιτερο η απλα παιζατε σε καθημερινη βαση. κ για τις βιταμινες που λες δεν εχω ακουσει τιποτα κ ετσι δινω σκετο νερακι. ελπιζω να γνωριζει καποιος να μας πει......

---------- Προσθήκη στις 01:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:23 ----------

μπηκα μολις στο προφιλ σου κ ειδα το τσιντσιλακο σου ειναι πανεμορφος θα βαλω κ γω φωτο αυριο μεθαυριο. ποσο μεγαλος ειναι ο δικος σου μοιαζει με τον δικο μου γιαυτο ρωταω. ποσο καιρο τον εχεις? κ κατι τελευταιο στη 3 φωτο σου αντι για ροκανιδι εχεις βαλει κατι αλλο, τι ειναι? βαζεις κ χορτο αποτι ειδα...κανει? σε ζαλισα? χεχε σορρυ αν ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο για να με συνηθίσει.Απλός τον χάιδευα και τον έπερνα στα χέρια μου..στην αρχή βέβαια με δάγκωνε και εμένα.Αλλά θα σου δώσω μια συμβουλή..μην το πιάνεις σφιχτά απλά άνοιξε τα χέρια σου και άστο να ανέβει στο χέρι σου,γιατί αν το πιάσεις άγαρμπα θα φοβιθεί και δεν θα κάθεται να τον πιάνεις!!!!!!

Τον δικό μου τον έχω εδώ και ένα χρόνο.Στο πετ σοπ δεν μου είχαν πει πόσο χρονών είναι αλλά ξέρω οτι ήταν ενήλικος!!!!!!γιατί σηνύθως τα περισσότερα πετ σοπ πουλάνε μεγάλα!!!!

Για το χόρτο από οτι έχω διαβάσει στο ιντερνετ κάνει να του δίνω.

Αυτό που έχω βάλει κάτω είναι κάτι σαν άμμο γάτας αλλά κάνει και για παπαγάλους,κουνέλια,χάμστερ κ.τ.λ. δεν του βάζω πριονίδι γιατί το πετάει έξω.Η μάρκα είναι...CAT'S BEST UNIVERSAL.Πιστεύω να σε βοήθισα!!!!!Και δεν με πειράζει καθόλου που κάνεις ερωτήσεις.....αντίθετα μου αρέσει να απαντάω!!!!!!!!

Επεξ/σία από dixie_16
Δημοσ.

Γεια σας!!!! ειχα και εγω τσιντσιλα! Βαγγελης με το ονομα!

τον πηρα το 04 και τον ειχα 4 χρονια..

δε ξερω αν ολα ειναι ετσι, παντως οταν τον εβγαζα απτο κλουβι για να τρέξει απο δω κ απο κει, μετα απο κανα 10λεπτο ερχοταν κοντα μου.. και παλι μη φανταστειτε οτι ερχοταν να κατσει για χαδια και τετοια.. :P

επισης χαλασε 2 κλουβια.. μασουσε το πλαστικο .!! εσας το κανει-εκανε?

και οντως το βραδυ ηταν πιο ζωηρος.. :D

Δημοσ.

Και ο δικός μου μασουλάει τα κλουβιά του κυρίως το παλιό του κλουβί!!!!Το καινούριο είναι εντάξη...προς το παρόν!!Το μόνο που μασουλάει συνέχεια είναι τοο ξύλο που έχει το κλουβί του.

Όστώσο για την φασαρία ο δικός μου είναι αγγελούδι!Όταν ξαπλώνω το βράδυ για να κοιμηθώ,κοιμάται και εκείνος...βέβαια μέχρι να ξαπλώσω χαλάει τον κόσμο.!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...