Προς το περιεχόμενο

Downgrade από vista σε xp σε Sony Vaio VGN-N31Z/W

@ngelaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

όπως λέει και ο τίτλος του topic μου θέλω να κάνω downgrade σε xp από τα vista που έχει το notebook Sony Vaio VGN-N31Z/W... 'Εψαξα στο site της sony για drives για xp αλλά δεν υπάρχουν... Έψαξα και στο internet αλλά δε βρήκα κάτι... Όποιος ξέρει και έχει κάτι να προτείνει... θα με βοηθήσει πολύ γιατί έχω πρόβλημα ασυμβατότητας με πολλά προγράμματα που δεν δουλεύουν στα vista... :(

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

δεν νομιζω να βρεις drivers εκτος αν βρεις τιποτα generic.οποτε μαλλον θα ειναι πιο ευκολο να βρεις τις νεες εκδοσεις των προγραμματων για να παιξουν σε vista.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Γεια σας,

όπως λέει και ο τίτλος του topic μου θέλω να κάνω downgrade σε xp από τα vista που έχει το notebook Sony Vaio VGN-N31Z/W... 'Εψαξα στο site της sony για drives για xp αλλά δεν υπάρχουν... Έψαξα και στο internet αλλά δε βρήκα κάτι... Όποιος ξέρει και έχει κάτι να προτείνει... θα με βοηθήσει πολύ γιατί έχω πρόβλημα ασυμβατότητας με πολλά προγράμματα που δεν δουλεύουν στα vista... :(

Ευχαριστώ!!

@ngelaki καλό το VAIO ε? εγώ είχα πάρει Dell και το άλλαξα με Vaio FZ31Z τελικά, κυρίως λόγω οθόνης, μιας και ως web Designer περνάω αρκετές ώρες στο laptop και θέλω ποιότητα στο χρώμα. Θέλω να σε ρωτήσω, το ανεμιστιράκι σου δουλέβει συνεχώς? γιατι εμένα δουλεύει συνέχεια και δεν σταματάει ποτέ. Βεβαια δεν κάνει θόρυβο , απλά δουλέβει ... και λέω μηπως έχει προβλημα το δικό μου laptop?

Όσο για τα XP ουτε γω κατάφερα να τα βάλω (αν και βρήκα μερικούς drivers) και εμεινα στα sVista!

Αν δεν μπορεις να το αποφύγεις, απόλαυσέ το!!!!

Αμα θές θα σου πώ και δυο τρια κολπάκια να πηγαινουν σφαιρατα....

Δημοσ.

Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το UAC.

start, run, msconfig, τελευταια καρτελα, deactivate uac.

Μπορει μερικα προβληματικα προγραμματα να τρεξουν

(πχ yareg).

Δημοσ.
@ngelaki καλό το VAIO ε? εγώ είχα πάρει Dell και το άλλαξα με Vaio FZ31Z τελικά, κυρίως λόγω οθόνης, μιας και ως web Designer περνάω αρκετές ώρες στο laptop και θέλω ποιότητα στο χρώμα. Θέλω να σε ρωτήσω, το ανεμιστιράκι σου δουλέβει συνεχώς? γιατι εμένα δουλεύει συνέχεια και δεν σταματάει ποτέ. Βεβαια δεν κάνει θόρυβο , απλά δουλέβει ... και λέω μηπως έχει προβλημα το δικό μου laptop?

Όσο για τα XP ουτε γω κατάφερα να τα βάλω (αν και βρήκα μερικούς drivers) και εμεινα στα sVista!

αν εχει και sata ειναι δυσκολο διοτι πρεπει να ενσωματωσεις drivers για τα xp πολλες φορες.δεν αξιζει.απλα συνηθισε τα.β.ειχα καποτε ενα sony vaio και πραγματι το fan δουλευε σχεδον συνεχεια.

Δημοσ.
Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το UAC.

start, run, msconfig, τελευταια καρτελα, deactivate uac.

Μπορει μερικα προβληματικα προγραμματα να τρεξουν

(πχ yareg).

μπορείς να μου πεις τι είναι το UAC?! για να ξέρω τι πρόκειται να απενεργοποιήσω και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις...

το vaio είναι πολύ ξεκούραστο για τα μάτια (κατά τη γνώμη μου...) και έχει καλό σχετικά πληκτρολόγιο... (σε σχέση με άλλα notebooks που έχω χρησιμοποιήσει) που δεν καταπονεί πολύ τα χέρια... Για το ανεμιστηράκι δεν έχω πρσέξει αν δουλεύει όλη την ώρα.... πάντως πτου να μην το ματιάσω το vaio μου είναι αθόρυβο!!Αν μπορείς στείλε μου εδώ η με προσωπικό μήνυμα ότι κολπάκι ξέρεις... γιατί δυστυχώς ο επεξεργαστής μου είναι μόνο 1,66 και σέρνεται λίγο με τα vista... (και όσο σκέφτομαι οτι με xp θα πέταγε...:( ) ευχαριστώ πολύ!!!!

Δημοσ.

Οταν ειναι ενεργοποιημενο το UAC, μερικα προγραμματα θελουν δεξι κλικ και "run as administrator" για να τρεξουν (οχι διπλο κλικ).

Απενεργοποιωντας το, με διπλο κλικ θα τρεχει η εφαρμογη με administrator rights κατευθειαν.

Θεωρητικα θα χεις λιγοτερη ασφαλεια στο συστημα σου αλλα περισσοτερη λειτουργικοτητα.

Το yareg πχ. παρολο που το ετρεχα με δεξι "run as administrator", δεν ετρεχε.

Μολις απενεργοποιησα το UAC ετρεξε κανονικα.

Υποθετω οτι το ιδιο θα συμβαινει και με αλλα προγραμματα...

Δημοσ.

Βασικά κι εγω το ίδιο θελω να κάνω.Πηρα προσφατα ενα laptop της HP ομως το dv6770ev και στο site της εταιριας δινει όλους τους drivers για XP...πως όμως θα τους ενσωματωσω σε ένα cd με τα windows XP?Αν βάλω τα XP απλα και περασω drivers μετα,θα παιξει..η τζιφος?Βασικα εχει και δισκο sata κι εκει δεν ξερω αν θα τον αναγνωρίσει..Τι λετε να κανω?

Δημοσ.

δοκιμασε το ισως παιξει.υπαρχουν προγραμμα που μπορει να τους ενσωματωσεις αλλα ισως δεν χριαστει καν.και το uac sucks.

Δημοσ.

Όλα καλά με την κατωβαθμιση των Vista σε XP με SP3.Προς το παρόν πολύ σταθερός και απίστευτα γρήγορος.Τι να πώ..φτου φτου φτού..τελικα ενσωμάτωσα τους drivers για sata με το nlite στα xp και όλα καλαά.

Δημοσ.

χρονο θελει οχι κοπο και να ξερεις τι drivers πρεπει να ενσωματωσεις.τα vista καλα χρυσα αλλα πολα giga install .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπάρχει 1 πρόγραμμα που βρίσκει τουσ drivers και τις αναβαθμίσεις αυτόματα,δεν θυμάμε πως το λένε θα το βρώ και θα σου πω. Έχει και επιλογή να βρει drivers που χρησιμοποιείς τους αντίστηχους σε xp η ότι αλλο λειτουργικό θες....

ok το βρήκα, είναι το DriverGenius. με αυτό μπορείς να βρείς τουσ Drivers που χρειάζεσαι για το σύστημα σου για xp. Σώσε τους κάπυ(Φλασάκι,CD...) κάνε install τα Xp και ότι driver δεν σου αναγνωρίζει το σύστημα κατευθείαν,θα το βρείς μέσα στο φάκελο...

Το έχω δοκιμάσει και δούλεψε 100% εύκολα και γρήγορα.

Ένα άλλο πρόγραμα είναι το: Drivermax, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

-Ελπίζω να βοήθησα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...