Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται σε όλους,

πριν από ένα μήνα έκανα format κ δεν είχα δοκιμάσει να γράψω με ελληνικά στο word 2007. Τώρα που μου χρειάστηκε, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όταν πάω να γράψω με ελληνικού χαρακτήρες στο Office 2007, αλλά και στο 2003 που επίσης δοκίμασα.

Το πρόβλημα είναι το εξής: για να γράψω ελληνικά, θα πρέπει πρώτα να πατήσω space ή enter και να ξεκινήσω να γράφω, και όταν πατάω το πλήκτρο (;) που είναι για τον τονισμό, σταματάει, δεν τονίζει κι μετά για να συνεχίσω να γράφω (χωρίς τόνους) θα πρέπει πάλι να πατήσω space/ enter.

Τα windows που έχω είναι XP/en, και πριν το format όλα δούλευαν μια χαρά (από ότι θυμάμαι.) Μετά το format εγκατέστησα Office 2007/en κι έχει αυτό το πρόβλημα. Δοκίμασα απεγκατάσταση, καθαρισμός μετά την απεγκατάσταση κ εκ νέου εγκατάσταση κ δεν έγινε κάτι. Δοκίμασα κ έβαλα τα Office 2003/en και πάλι εμφάνιζε το ίδιο.

Συνεπώς, μάλλον έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις στην γλώσσα κ όχι τις ρυθμίσεις των office (χωρίς όμως να είμαι σίγουρος).

Από την άλλη, στις ρυθμίσεις γλώσσας, έχω βάλει τα ελληνικά σαν δεύτερη, με default keyborad layout (US) κ όχι το 220 (UK) που αντιστοιχεί στο πληκτρολόγιο μου. Και στα non-unicode έχω βάλει τα ελληνικά, κ δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Παρακαλώ,

αν υπάρχουν ιδέες ή παρόμοια προβλήματα απαντήστε.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.: προσπάθησα να βρώ παρόμοια προβλήματα στο forum, αλλα κάτι σαν το δικό μου δεν βρήκα.

Δημοσ.

Σε συνέχεια του προήγουμενου μηνύματος,

τονισμός κ ελληνικά παίζουν κανονικά σε notepad, wordpad (όπως βλέπεται και στα post μου)

κ μόλις ανακάλυψα ότι μπορώ να ξεκινήσω να γράφψ με ελληνικά κ τόνους κατευθείαν

στο exel.

Άρα μάλλον το πρόβλημα είναι σε κάποια παράμετρο του word, αλλά ποιά;;

Δημοσ.

Φίλε Nidiser, καλησπέρα.

Αντιμετώπισα ακρίβως το ίδιο πρόβλημα με τα Office 2007(Ελληνικά, Enterprise ed.) Το πρόβλημα το δημιουργούσε ενα προσθετο που είχα βάλει για να έχω το μενου των office 2003 στα 2007. Μόλις το απενεργοποίησα όλα εντάξει. Μήπως έχεις το ίδιο προγραμματάκι στο δικό σου; Ή μήπως έχεις κάποιο άλλο πρόσθετο που δημιουργεί το πρόβλημα;

Αυτό που με μπερδεύει είναι οτι συμβαίνει και στα office 2003 όπως γράφεις. Επειδή είπες οτι είναι αγγλική έκδοση των Office μήπως χρειάζεται να ψάξεις για το κατάλληλο language pack(proofing tools ktl) για ελληνικα; Ρίξε μια ματιά σ'αυτό: http://office.microsoft.com/en-us/suites/HA102113691033.aspx?pid=CL101732621033.

Ξέρω οτι δεν λύνω το πρόβλημα σου, ελπίζω να βοηθήσει κατι απο αυτά.

Δημοσ.

Φίλε Skrit!

Ναι! Είχες δίκιο το ''cla$$ic mainou phor ophi$e 3x'' ήταν που έκανε την ζημία. Δεν μου πήγε το μυαλό, γιατί στο παρελθόν που το είχα ξαναβάλλει δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Τώρα τί να πώ...

Αναγκάστηκα κ κατέβασα open office writer για να κάνω την δουλειά μου,

αλλά σε ευχαριστώ πολύ γιατί κάποια στίγμη κάτι θα μου ξανατύχει να φτιάξω στα ελληνικά.

Thanks ;)

• 4 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...