dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Θέτω το ερώτημα μου με παράδειγμα. Εχω 3 στηλες. Η 1η τα ονόματα των μαθητών, 2η επίδοση τους και 3η το ύψος. Στη 4η βάζω την συνάρτηση RANK με κριτήριο την επιδοση τους. Ολα καλά. ΟΜΩΣ αν πεντε μαθητές έχουν ΙΔΙΑ επίδοση εχουν και ίδιο RANK. Eγώ ομως θέλω να μην υπάρχουν ίδιοι αριθμοί στη κατάταξη. Γιαυτό θέλω να χρησιμοποιήσω και τη 3η στήλη (το ύψος). Πως να το κάνω αυτό? Δηλαδή αν δύο η περισσότεροι έχουν την ίδια επίδοση να μπαίνει πρώτος, ας πούμε, αυτός με το μεγαλύτερο ύψος Δεν θέλω να κάνω ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ !!! (αυτό είναι εύκολο-"Δεδομένα/Ταξινόμηση).Αν το κάνω αυτό αλλάζει και η σειρά των μαθητών.Εγώ θέλω η σειρά τους να μενει η ιδια αλλά να αλλάζει μόνο το RANK Το παράδειγμα είναι άσχετο. Η πραγματική χρήση γίνεται για ένα πρόγραμμα για την betfair που χρησιμοποιώ και που συνεργαζεται με το ΕΧCEL !! (πολυ ωραία φάση)
michael92 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Χμμ, το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια νέα στήλη με το όνομα Rate ανάμεσα στο ύψος και στο Rank, στη στήλη rate βάζεις το Sum της επίδοσης και του ύψους. Μετά στη συνάρτηση Rank πέρνεις τα δεδομένα της Rate και κάνεις τη στήλη rate απόκρυψη. Πρόσεξε μονάχα αν κάποιος έχει πολύ ύψος μη ξεπεράσει κάποιον με μεγαλύτερη βαθμολογία (νομίζω κάτι θα σκεφτείς για αυτό, μια και δεν έχω το xls σου). Ελπίζω να βοήθησα κάπως, αν σκεφτώ κάτι πιο αποτελεσματικό θα ποστάρω ή μάλλον θα δοκιμάσω κάτι με συναρτήσεις βάσεων δεδομένων και θα σου πω. Btw, ανέβασα σαν παράδειγμα το αρχείο rank.xls σε zip για να το δεις κιόλας... Rank.zip
dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ πολύ φίλε. Το δοκίμασα αυτό που προτείνεις και με "ξεγελούσε" ακριβώς για το λόγο που επεσήμανες!! Θα δώ τώρα το αρχείο σου και θα το ψάξω και εγώ.
dub Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δεν γίνεται ούτε με το αρχείο σου . Υπάρχουν (οπως ήδη το είπες) συνδυασμοί που ανατρέπουν την αρχική κατάταξη. Ευχαριστώ πολύ πάλι
alkisg Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Β στήλη = επίδοση Γ στήλη = ύψος Δ στήλη = επίδοση + ύψος/(max(ύψος)+1) Ε στήλη = rank Δ στήλης => νομίζω αυτό θες. Υπέθεσα ότι η επίδοση και το ύψος είναι ακέραιοι αριθμοί, αν όχι χρειάζεται αναπροσαρμογή (του στυλ =round(αριθμός*1000)) ώστε να φύγουν τα μηδενικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.