isspro Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 φετος τελειωνω σε ενα ιδιωτικο ιεκ και θελω να ρωτησω αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες και αν υπαρχει καποιο οριο σε αυτες. επισης γινεται να παρω το χαρτι απο το ιεκ και να δωσω ή ειναι οπως στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που μια ειδικοτητα και τελος? αν παιζει κατι με το υπουργείο δηλαδη και δεν εχω το δικαιωμα αν τελειωσω τη σχολη που ειμαι να κανω και αλλη μια ειδικοτητα. αν ξερει καποιος ας με φωτησει αλλιως που να απευθυνθω? Ευχαριστω
Filos19 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Λοιπόν φίλε, Δε σου συστήνω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ξαναδώσεις πανελλήνιες, θα φας όλη σου τη ζωή σα θρανία και τις αίθουσες αφού λες ότι τελειώνεις και το ΙΕΚ.Συνολικά δηλαδή 1 (πανελλήνιες) +2 (ΙΕΚ) + 4-5(ΑΕΙ-ΤΕΙ) περίπου 8 χρόνια! Άσε που παίζει να χρειάζεται να τελειώσεις το λύκειο από την αρχή(δεν είμαι όμως σίγουρος γιαυτό). Καλύτερα είναι να ξεκινήσεις την αγορά εργασίας και αν είσαι καλός θα φανεί αυτό και θα το εκτιμήσει ο εργοδότης. Τώρα να φας κανά 6 χρόνια ακόμα... δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη επένδυση που έχεις κάνει τον χρόνο σου(με δεδομένο ότι τελείωσες ΙΕΚ) Γιατί όμως θες σόνυ και καλά να συνεχίσεις τις σπουδές σου? Τι αντικείμενο τελείωσες?
isspro Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 εφαρμογες πληροφορικης τελειωνω αλλα θελω ΤΕΦΑ (γυμναστικη ακαδημια). δεν με απασχολει η διαρκεια σπουδων καθολου γιατι ειναι κατι που το θελω πολυ
user12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Για πανελληνιες απο οσο ξερω δεν πρεπει να χρειαζεσαι να ξαναπας σχολειο.Απλα πρεπει να κανεις τα χαρτια σου αλλα θα χασεις χρονο διαβαζωντας.Κατα τα αλλα δεν ξερω να σε διαφωτισω
isspro Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 σχολειο δεν χρειαζεται να ξαναπαω σιγουρα. το διαβασμα ειναι ενας χρονος (στην καλυτερη)
klainmaingr Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 εφαρμογες πληροφορικης τελειωνω αλλα θελω ΤΕΦΑ (γυμναστικη ακαδημια). δεν με απασχολει η διαρκεια σπουδων καθολου γιατι ειναι κατι που το θελω πολυ ΤΕΦΑΑ (ΑΑ=Αγωγής και Αθλητισμού) Το καλό με την συγκεκριμένη σχολή είναι οτι δίνεις και αθλήματα σαν ειδικό μάθημα.. Απο αυτά μπορείς να πάρεις μέχρι και 4000 μόρια... Φυσικά το 4000 είναι ουτοπικό μιας και είναι άπιαστα τα Τόπ σε κάθε άθλημα. Με ένα καλούλη βαθμό στις πανελλήνιες και μια καλή απόδοση στα αθλήματα πιστεύω πως θα περάσεις εύκολα. Το οτι τελείωσες ΙΕΚ φυσικά και δεν έχει σχέση και δεν υπάρχει κάποιο όριο στις σχολές που απο κει και πέρα μπορείς να ακολουθήσεις. (Είτε ΙΕΚ - ΤΕΙ - ΑΕΙ απο τη στιγμή βέβαια που πληρείς τις προυποθέσεις μέσω εξετάσεων κτλ να περάσεις σε αυτές... Αν θέλεις να δώσεις πανελλήνιες πηγαίνεις στο σχολείο στο οποίο τελείωσες το λύκειο κάπου στις αρχές του Φεβρουαρίου για κάθε χρονιά (περίπου 1-10) και δηλώνεις σχετικά. Αυτά τα λίγα...
Reginald Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Χωρις να ειμαι σιγουρος, εχω την εντυπωση πως αν εχεις τελειωσει ΤΕΕ (τεχνικο λυκειο παλαιοτερα) εχεις μεν το δικαιωμα να δωσεις πανελληνιες αλλα δεν μπορεις να περασεις σε καποιο ΑΕΙ, παρα μονο σε σχολες ΤΕΙ τις ειδικοτητας που τελειωσες (τουλαχιστον αυτο υσχιει τωρα με τα ΤΕΕ). Αν παλι τελειωσες Ενιαιο λυκειο (Γενικο παλαιοτερα) τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα , μπορεις να περασεις οπουδηποτε. (Αυτα με καποια επιφυλαξη). Σιγουρα δεν χρειαζεται να ξανα πας σχολειο οσες φορες και να δωσεις πανελληνιες, και οσον αφορα τα χρονια...ποτε δεν ειναι αργα, αν το θες πολυ go on.
klainmaingr Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Χωρις να ειμαι σιγουρος, εχω την εντυπωση πως αν εχεις τελειωσει ΤΕΕ (τεχνικο λυκειο παλαιοτερα) εχεις μεν το δικαιωμα να δωσεις πανελληνιες αλλα δεν μπορεις να περασεις σε καποιο ΑΕΙ, παρα μονο σε σχολες ΤΕΙ τις ειδικοτητας που τελειωσες (τουλαχιστον αυτο υσχιει τωρα με τα ΤΕΕ). Αν παλι τελειωσες Ενιαιο λυκειο (Γενικο παλαιοτερα) τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα , μπορεις να περασεις οπουδηποτε. (Αυτα με καποια επιφυλαξη). Σιγουρα δεν χρειαζεται να ξανα πας σχολειο οσες φορες και να δωσεις πανελληνιες, και οσον αφορα τα χρονια...ποτε δεν ειναι αργα, αν το θες πολυ go on. Ναι αυτό εννοείται... Για γενικό ενιαίο λύκειο μιλάμε πάντα.. Αλλιώς απο ΤΕΕ σε σχετικό ΤΕΙ μόνο και με αρκετά υψηλές αναλογικά βάσεις (και πολύ μικρότερο ανταγωνισμό βέβαια)
afentiko7 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Αν είναι κρατικό το ΙΕΚ πάρε κανά τηλέφωνο και ρώτα τους
isspro Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 το ιεκ ειναι ιδιωτικο και πηγα σε ενιαιο λυκειο. ΤΕΦΑΑ (ΑΑ=Αγωγής και Αθλητισμού)Το καλό με την συγκεκριμένη σχολή είναι οτι δίνεις και αθλήματα σαν ειδικό μάθημα.. Απο αυτά μπορείς να πάρεις μέχρι και 4000 μόρια... Φυσικά το 4000 είναι ουτοπικό μιας και είναι άπιαστα τα Τόπ σε κάθε άθλημα. εχεις δικιο αν βγαλω 10 Μ.Ο. και η σχολη (αθηνας) ειναι στα 15.000 πανω κατω, με το 10 που εχω βγαλει και αν στα αθληματα παρω σε βαθμολογιες πες πχ σε ολα 16, ποσα μορια μπορω να φτασω περιπου? 1-10 Φεβρουαριου ειναι οι αιτησεις. ξερετε τι γινεται και με το 10% (γιατι με αυτο "παιζω" λογικα - οσοι ξαναδινουν). επισης εχουν περασει πανω απο 2 χρονια που εδωσα τελευταια φορα. ειχα αποφοιτησει το 2003. ΜΟ εβγαλα 13,4. επειρεαζει το βαθμο που θα γραψω τωρα. αν πχ (ποτε δεν το πιανω βεβαια) γραψω 17 θα μου πεσει ελεω 13 του 2003? δηλαδη ο Γενικος Βαθμος Προσβασης που ειχα πριν αν μπορει να μειωσει τον καινουργιο...
kage Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 πιστευεις οτι θα κατσεις να διβασεις τωρα? ή οτι η γυμν.ακαδημια θα σ βρει δουλεια?τα φραγκα εκει ειναι ΜΟΝΟ αν θα γινεις personal trainer... το 13,4 να υποθεσω δεν ειναι πανελληνων μ.ο. γιατι θα χες περασει ηδη καπου... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=149292 αν μπορεις οντως να διβασεις κ να περασεις απο ιεκ σε τει σχετικα με το επαγγελμα σου λογικα μια χαρα θα ναι. γνωμη μ πηγενε ηλεκτρολογος ή υδραυλικος κ ασε τους αλλους να διαβαζουν κ να ψαχνουν δουλεια των 600-700-800ε
isspro Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 ναι θα διαβασω και δεν με ενδιαφερει κατι αλλο... τοτε δεν μπηκα για λιγο και τα παρατησα και πηγα σε ιεκ μετα απο λιγο. ειδα ομως οτι δεν παλευεται και γενικοτερα οτι ειναι απατη και θελω να ξαναπροσπαθησω. το οτι εσυ δεν θα το εκανες δεν σημαινει οτι και κανενας αλλος δεν ειναι διατεθημενος να προσπαθησει.
klainmaingr Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 το ιεκ ειναι ιδιωτικο και πηγα σε ενιαιο λυκειο. εχεις δικιο αν βγαλω 10 Μ.Ο. και η σχολη (αθηνας) ειναι στα 15.000 πανω κατω, με το 10 που εχω βγαλει και αν στα αθληματα παρω σε βαθμολογιες πες πχ σε ολα 16, ποσα μορια μπορω να φτασω περιπου? 1-10 Φεβρουαριου ειναι οι αιτησεις. ξερετε τι γινεται και με το 10% (γιατι με αυτο "παιζω" λογικα - οσοι ξαναδινουν). επισης εχουν περασει πανω απο 2 χρονια που εδωσα τελευταια φορα. ειχα αποφοιτησει το 2003. ΜΟ εβγαλα 13,4. επειρεαζει το βαθμο που θα γραψω τωρα. αν πχ (ποτε δεν το πιανω βεβαια) γραψω 17 θα μου πεσει ελεω 13 του 2003? δηλαδη ο Γενικος Βαθμος Προσβασης που ειχα πριν αν μπορει να μειωσει τον καινουργιο... Λοιπόν... Για να μην μπερδεύεσαι.... Αν ξαναδώσεις μηχανογραφικό είσαι με το 10% (και κρατάς τον βαθμό σου απο τότε και είσαι και σε διαφορετικές βάσεις (του 10%). Αν Ξαναδώσεις εξετάσεις, τότε είσαι στις κανονικές βάσεις και είσαι με όλους τους υπόλοιπους... Φαντάζομαι οτι ο βαθμός που λές είναι του απολυτηρίου σου... Αν είναι το σύνολο των μορίων σου, έχεις μεν τα μόρια για να περάσεις με τις κανονικές βάσεις, αλλα αν ξαναδώσεις μηχανογραφικό οι βάσεις είναι του 10% και "παίζουν" πολύ. Με ένα 10ρι που λές αν ξαναδώσεις δεν είσαι ιδιαίτερα καλυμμένος. 4000 μόρια είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις και βασικά κανείς ποτέ δεν τα πήρε όλα ;p Όσο τέλεια και να πας π.χ στην κολύμβηση.. Δεν θα καταφέρεις το 400ρι κτλ κτλ... Αν θυμάμαι καλά τα αθλήματα είναι 400ρι,Μήκος,Κολύμβηση,Σφαίρα. Δεν υπάρχει βάση που πρέπει να περάσεις.. αλλα απο την άλλη αν δεν τα πάς καλά δεν παίρνεις μόρια.. οπότε κλάιν... Όσο για αποκατάσταση.. Αν είναι κάτι που σου αρέσει θα βρείς μια χαρά να αποκατασταθείς (με λίγο τρέξιμο). Καλή επιτυχία αν πάρεις την απόφαση.. (αν και να το σκέφτεσαι απο τώρα για του χρόνου τον Ιούνιο είναι κάπως)
isspro Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 ναι ειναι του απολυτηριου. θελω να γραψω κανονικα εξετασεις απο την αρχη. με καινουργιο μηχανογραφικο. αρα δεν ειμαι στο 10% σωστα? νταξει για τα μορια στο περιπου παντα. ειχα δωσει με το παλιο συστημα, τα 9 μαθηματα και προαιρετικα 1 επιλογης (δεν το εδωσα αυτο). τωρα πως εχει η κατασταση. Τεχνολογικη Κ. ημουν
klainmaingr Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 ναι ειναι του απολυτηριου. θελω να γραψω κανονικα εξετασεις απο την αρχη. με καινουργιο μηχανογραφικο. αρα δεν ειμαι στο 10% σωστα? νταξει για τα μορια στο περιπου παντα. ειχα δωσει με το παλιο συστημα, τα 9 μαθηματα και προαιρετικα 1 επιλογης (δεν το εδωσα αυτο). τωρα πως εχει η κατασταση. Τεχνολογικη Κ. ημουν Τώρα νομίζω δίνεις 6 μαθήματα... Όπως βλέπεις τα 20ρια είναι ψιλοάπιαστα εκτός αμα είσαι αθλητής σε κάποιο απο αυτά.. Το μόνο που είναι αρκετά εύκολο είναι η κολύμβηση που το 29" μπορείς να το βγάλεις με λίγη προπόνηση... Σφαίρα ο μέσος όρος κάποιου που δεν έχει πιάσει είναι κάπου στο 8-9μ Μήκος μ.ο. κάπου στο 4-4,5. Και στο 400ρι είναι που γίνεται το μεγάλο μπατιρντί... Έχει μεγάλη σημασία αν κάνεις και τί κάνεις για άθλημα.. Μπορείς να πάς σε ένα βοηθητικό και να τα κάνεις τα παραπάνω για να δείς που "παίζεις". Απο την άλλη ένας χρόνος για ψιλοπροπόνηση είναι ΥΠΕΡ αρκετός..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.