Προς το περιεχόμενο

Τι παίζει με την μπαταρία και τον αντάπτορα στα lap-top;

john 25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!Θέλω τη βοήθεια σας για να καταλάβω τι παίζει με τη μπαταρία στα lap-top.Συγκεκριμένα αν χρησιμοποιώ τον αντάπτορα πρέπει να αφαιρώ τη μπαταρία;Το lap-top μου είναι fujitsu-siemens και το δουλεύω συνέχεια με τον αντάπτορα χωρίς όμως να έχω αφαιρέσει την μπαταρία.Αυτό είναι βλαβερό για τη μπαταρία ή το lap-top;Πρέπει να την βγάλω για να το χρησιμοποιώ με τον αντάπτορα;Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω, το να έχεις συνδεδεμένο συνέχεια στη πρίζα το laptop είναι κάτι το οποίο φθείρει την μπαταρία. Αν θυμάμαι καλά, σε κάποιο manual φορητού είχα διαβάσει ότι η μπαταρία του laptop θα πρέπει να αδειάζει τελείως τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Με αυτόν τον τρόπο η μπαταρία θα "ζήσει" για περισσότερο καιρό.

Επομένως μπορείς να δουλεύεις με τον φορητό στην πρίζα και την μπαταρία συνδεδεμένη, όμως καλό είναι όσο πιο συχνά μπορείς να αφήνεις την μπαταρία να ξεφορτίσει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Απλά μου κάνει εντύπωση που το lap-top δεν έχει ένα σύστημα που όταν φορτίζεται πλήρως η μπαταρία να την αποσυνδέει και να δουλεύει μόνο με τον αντάπτορα.Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ακριβώς είναι ο λόγο που φθείρεται.Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

δεν ξερω ποσο παλιο ειναι το laptop σου αλλα τουλαχιστον στο δικο μου και λογικα σε ολα τα καινουρια μολις φορτισει η μπαταρια αποκοπτεται με διακοπτη η τροφοδοσια της. Οταν αντιληφθει οτι δεν υπαρχει τροφοδοσια ρευματος αναλαμβανει παλι αυτη. Τι ακριβως θελεις να καταλαβεις οσον αφορα τη φθορα της μπαταριας

Δημοσ.

Διάβασε το εγχειρίδιο του notebook σου, που σίγουρα θα αναφέρει για την μπαταρία.

Δημοσ.

εφοσον η μπαταρια σου ειναι ηλιθια,δεν πρεπει να την αφηνεις να ξεφορτιζει κατω απο 20% και γενικα ,αν εισαι διπλα σε μπριζα χωστο μεσα:-D:-D:-D:-D

μια φορα τον μηνα ριχτην στο 10% και μετα φορτιση.αυτο ,για να την καλιμπραρεις και να σου δειχνει το δυνατον ακριβεστερα ποσοστα....ΠΟΤΕ μην αφησεις το λαπτοπ να σβησει απο μπαταρια,μετα αρχιζει αντιστροφη μετρηση σε φαστφοργουορντ....

αυτα για ηλιθια μπαταρια.ΟΛΑ τα αλλα που εχεις ακουσει ισχυουν για μολυβδου-καδμιου-νικελιου κλπ κλπ κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...