Προς το περιεχόμενο

DDR2 vs DDR3

Vambeer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες για άλλη μία φορά αναζητώ την βοήθεια σας. Σε λίγο καιρό θα αγοράσω καινούριο PC(όταν λέω λίγο καιρό εννοώ 2 βδομάδες περίπου,επομένως δεν περιμένω δραματικές αλλαγές στις τιμές). Οπότε προέκυψε το ζήτημα της RAM το οποίο φυσικά επηρρεάζει άμεσα και την μητρική. Αξίζει να δώσω κάποια λεφτά παραπάνω για να αγοράσω DDR3 η να πάρω DDR2; Φυσικά επειδή δεν είμαι και ιδιαίτερα άνετος με τα λεφτά αν πάρω DDR3 θα περιοριστώ στα 2GB ενώ με DDR2 μάλλον θα πάω στα 4GB. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αυτοί οι περίφημοι χρονισμοί πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην απόδοση της RAM; Σημαντικό στην απάντηση που θα μου δώσετε είναι το γεγονός ότι το PC το κρατάω περίπου 3 χρόνια και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει μεγάλη αναβάθμιση(δλδ να αλλάξω μητρική). Ξέρω οτι δεν είναι και το ιδανικό αλλά τι να κάνουμε, αυτός είμαι έτσι κάνω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Moderators
Δημοσ.

Οχι ddr3 τωρα. Καλυτερα ενα κιτακι 2x2GB ddr2 1000 mHz με 95? παρα ενα κιτακι 2x1 GB ddr3 1333 (που λογω πολυ χειροτερον timings δε διαφερουν και στις επιδοσεις και πολυ...) με πιο πολλα λεφτα...

• Super Moderators
Δημοσ.

το έχω ξαναπεί, αν και είμαι κάπως υπερβολικός, DDR3 κάτω από 1800mhz δεν αξίζουν...καλύτερα DDR2 1200mhz...

Δημοσ.

παιδια εγω στο pc μου εχω μια ddr 2 2 giga .εχω windows xp.Μπορω να βαλω και αλλα 2 η παει μεχρι 2giga .Κατι τετιο ειχα ακουσει.Οτι αν εχεις windows xp μποριες να βαλεις μεχρι 2gigia.Και αν μπορω πρεπει να παρει μνημη με την ιδια ταχυτητα που εχω και την αλλη.Δηλαδη αν μια τρεχει στα 800 και η αλλη πρεπει να τρεχει στα 800?

Δημοσ.
παιδια εγω στο pc μου εχω μια ddr 2 2 giga .εχω windows xp.Μπορω να βαλω και αλλα 2 η παει μεχρι 2giga .Κατι τετιο ειχα ακουσει.Οτι αν εχεις windows xp μποριες να βαλεις μεχρι 2gigia.Και αν μπορω πρεπει να παρει μνημη με την ιδια ταχυτητα που εχω και την αλλη.Δηλαδη αν μια τρεχει στα 800 και η αλλη πρεπει να τρεχει στα 800?

Αν και είσαι κάπως offtopic, έχουμε πει πολλέέές φορές ότι τα windows XP/Vista 32bit χρησιμοποιούν/βλέπουν μέχρι 3-3.5GB RAM. Αν θες πάνω από αυτό το όριο πρέπει να βάλεις 64bit λειτουργικό.

Ναι, καλό είναι η μνήμη να είναι της ίδιας συχνότητας. Αλλιώς η ταχύτερη δουλεύει στην ταχύτητα της πιο αργής.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδια εγω θα παρω νεο υπολογιστη μετα απο 5 χρονια και ηθελα να ρωτησω να παρω ddr2 4G ή ddr3 4G?

Δημοσ.
παιδια εγω θα παρω νεο υπολογιστη μετα απο 5 χρονια και ηθελα να ρωτησω να παρω ddr2 4G ή ddr3 4G?

Εγώ θα σου πρότεινα......ddr7 16G:-D

Eκτός αν εννοείς ότι θα πάρεις ΤΩΡΑ.

Δημοσ.

ναι ρε σι λεω πιο λετε εσεις ddr2 h ddr3 4G

---------- Προσθήκη στις 09:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:52 ----------

πχ http://multirama.gr/products/product?pid=0436232&catid=010100

http://multirama.gr/products/product?pid=0446845&catid=010100

---------- Προσθήκη στις 09:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:53 ----------

ΠΙΟ λες? εσυ οτι ειναι καλητερο?

Δημοσ.

GOAKIAS αρχικά καλωσήρθες στο forum(αν και δεν είμαι "παλιός'':-D).

Τώρα, τα "ετοιματζίδικα"συστήματα δεν είναι ότι καλύτερο,γι΄αυτό πές μας πόσα διαθέτεις για να σου φτιάξουμε εμείς μια σύνθεση.Επίσης πές μας τα εξής:

Ποιά θα είναι η χρήση του;

Χρειάζεσαι λειτουργικό και περιφερειακά(οθόνη,πληκτρολόγιο,ποντίκι,ηχεία) και άν θα κρατήσεις κάτι από το παλιό;

Θα το συναρμολογήσεις μόνος σου;αν ναι,θα σε πείραζε να σου προτείνουμε πράγματα από διάφορα μαγαζιά έτσι ώστε να πάρεις το καλύτερο με τα λεφτά που διαθέτεις;[βέβαια σε αυτήν την περίπτωση αν κάποια στιγμή σου χαλάσει κάτι(μέσα στην εγγύηση) πρέπει να έχεις τις στοιχειώδες γνώσεις ή την όρεξη και τον χρόνο να τις αποκτήσεις(και με την αμέριστη βοήθειά μας βέβαια),για να κάνεις διάγνωση του προβλήματος και να πάς το προβληματικό εξάρτημα στο εκάστοτε μαγαζί που το αγόρασες και ὀχι όλο το pc γιατί θα χρεωθείς ανάλογα.]

Δημοσ.
Εγώ θα σου πρότεινα......ddr7 16G:-D

Eκτός αν εννοείς ότι θα πάρεις ΤΩΡΑ.

Pano αρχιζεις να με φτανεις στις εξυπνες φρασεις.:devil:

Σωστος ο Πανος.Ετοιματιζιδικα ειναι για τους αδαεις και τα μικρα παιδια.

Δημοσ.

Παιδια εγω διαθετω 650ευρο περιπου σε αυτα τα λεφτα αν μπορειτε να μου φτιαξετε ενα pc καλος και το εκτιμο πολυ

---------- Προσθήκη στις 13:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:01 ----------

επισης θελω και οθονη και ποντικι και πληκτρολογιο και το θελω πιο πολυ για παιχνιδια για τον μικρο μου αδελφο

---------- Προσθήκη στις 13:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:21 ----------

benign εσυ μπορεις να με βοηθησεις γιατι ο πανος ειναι off

Δημοσ.

Να σε βοηθησω μετα χαρας φιλε μου.Αλλα αν διαβασεις στο φορουμ,πολλα παιδια εδω εχουν δωσει εξαιρετικες συμβουλες για pc στα λεφτα που διαθετεις.Θες να ριξεις μια ματια και να ξαναγραψεις εδω αν εχεις καμμια ερωτηση?Το λεω αυτο γιατι υπαρχουν ηδη πληροφοριες αρκετες.Εκτος και αν βιαζεσαι τρομερα.:-)

Δημοσ.

Βιαζομαι φιλε μου γιατι πρεπει να το παρω γρηγορα γιατι θα φυγω διακοπες και ο αδελφος μου το θελει πες μου εσει που ξερεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...