Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα case?

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλος μου πήρε ένα μεταχειρισμένο socket 939 AMD. Το δοκίμασε σε καινούργιο κουτί, το οποίο είχε ένα τροφοδοτικό JSP400W.

Με το άνοιγμα του Η/Υ πήρε φωτιά μια αντίσταση και έβγαλε καπνούς!

Επειτα δοκίμασε μια άλλη παλιά μητρική socket 462. Το αποτέλεσμα παρόμοιο, αυτή την φορά κάηκε ένας πυκνωτής.

Τι μπορεί να φταίει? Κακή γείωση του κουτιού? Το τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Σίγουρα το έβαλε σε κουτί και όχι σε τοστιέρα??? :-D

Για τροφοδοτικό μου κάνει... Ας μετρήσει με ένα πολύμετρο τις τάσεις... που βγάζει.

Δημοσ.
Σίγουρα το έβαλε σε κουτί και όχι σε τοστιέρα??? :-D

Για τροφοδοτικό μου κάνει... Ας μετρήσει με ένα πολύμετρο τις τάσεις... που βγάζει.

Μπορεί να δίνει υπερβολική τάση το τροφοδοτικό και να καιει μητρικές?

Πάντως σίγουρα ήταν υπεραρκετο το psu για το σύστημα του.

Δημοσ.

Άμα κάτι έχει χαλάσει, πολλά μπορεί να κάνει... Μπορεί να δίνει παραπάνω, μπορεί να δίνει ανάποδες κ.ο.κ. Ας τσεκάρει πρώτα αυτό που αν συμβαίνει φαίνεται εύκολα, και μετά κοιτάει για άλλα βραχυκυκλώματα (πχ καμιά βίδα παραπεταμένη πίσω από τη μητρική...)

Δημοσ.

Μου ακούγετε για τροφοδοτικό.Αν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα θα έπεφτε η ασφάλεια, σε λογικά πλαίσια πάντα, οπότε το τροφοδοτικό πρέπει να δίνει περισσότερο ρεύμα.Ας δοκιμάσεις ένα άλλο τροφοδοτικό ή στείλε το για service αν εχει εγγύηση

Δημοσ.

Είμαι 99,9% σίγουρος ότι είναι το τροφοδοτικό χαλασμένο. Εμένα κάποτε ένα τροφοδοτικό έγινε αιτία και έσκασε ένα τσιπακι από την πλακέτα του σκληρού μου...

Θεωρώ ότι είναι απίθανο το βραχυκύκλωμα γιατί όλες οι μητρικές είναι καλά προστατευμένες με βερνίκι παντού εκτός απο τις υποδοχές για τις βίδες.

Δημοσ.

εγω πάλι πιστεύω ότι ειναι βραχυκύκλωμα.. Μπορει να μην έχει στερεώσει σωστα την μητρική και να ακουμπάει στο σασί του κουτιού... Τα τροφοδοτικά ακόμα και της πλα΄κας έχουν ασφάλειες στην έξοδό τους χωρίς να το αποκλέιουμε βέβαια. Για κοίτα το λίγο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...