Erunildo Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Τον Σεπτεμβριο θα πάει η αδελφή μου erasmus στην Γαλλία. Τι προτείνετε να κάνει με τα χρήματα της; Να τα πάρει ολα μαζί της και να ανοίξει εκεί λογαριασμό σε τράπεζα; Να της τα στέλνουμε απο εδώ (western union; ); Τι άλλες επιλογές υπάρχουν;
insomniaK Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Καρτούλα maestro από ελληνιή τράπεζα και μία φορά το μήνα τραβάει χρήμα από το οποιοδήποτε ΑΤΜ.
gerr Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εγώ που ήμουν Αγγλία άνοιξα λογαργιασμό και μου τα έβαλε ο πατέρας μου με μεταφορά χωρίς να πληρώσει τίποτα. Από εμένα κράτησαν 6 pounds ,ανεξάρτητα από το ποσό.
Carthago Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Έτσι ακριβώς, κάτι σε στυλ Ethnocash πχ. 5 χρονια και 9 ημερες στο Ινγκλαντ και γω ετσι την εβγαλα. Πολυ βολικο τραβας και 800 λιρες την ημερα ενω με μια HSBC καρτα βγαζεις μεχρι 500.
Erunildo Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Κρατανε και προμηθεια; Γιατι σκεφτεται να τραβαει συχνα απο λιγα χρηματα,παρα να εχει πολλα στο σπιτι της.
insomniaK Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Γενικά, είναι καλό να ανοίξει έναν λογαριασμό και να τραβάει και να καταθέτει άμεσα, αφού εγγραφεί στο πανεπιστήμιο. Βασικό, η χρήση στην EC κάρτας (αυτής που τραβάς χρήμα) είναι πολύ διαδεδομένη και πληρώνεις από σούπερ μάρκετ μέχρι όπου θες, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς μετρητά πάνω σου. Επίσης, είναι πιθανόν να της ζητήσουν να μεταφέρει το ενοίκιο σε συγκεκριμένο λογαριασμό, επομένως και πάλι χρειάζεται έναν λογαριασμό σε τράπεζα. ΕΔΙΤ: Ναι κρατάνε προμήθεια, η Εθνοcash για παράδειγμα 4 ευρώ+ 0.05 τοις χιλιοις.
dimitris74 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 αν μεινει αρκετο καιρο καλυτερα να ανοιξει ενα λογαριασμο εκει και να παρει την αντιστοιχη καρτα απο κει. στο 99% των συναλλαγων της θα πληρωνει με την καρτα οποτε δεν θα χρειαζεται να κουβαλαει μετρητα μαζι της. επειτα θα σας δωσει το bic και το iban code και θα κατεθετει καποιος απο ελλαδα τα χρηματα. σαν φοιτητρια εχει καλες επιλογες και προσφορες απο τις εκει τραπεζες.
noasgr Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Αν δεν θέλει να μπλέξει με προμήθειες κτλ δες αν στην πόλη που θα πάει υπάρχει citybank (Παρίσι σίγουρα έχει). Αν ναι, ανοίγει ένα λογαριασμό, εσείς βάζετε λεφτά κανονικά από Ελλάδα, εκείνη σηκώνει από Γαλλία και ούτε προμήθειες ούτε ζημιά... Αυτό θα την βοηθήσει να κινηθεί αρκετά, μιας και citybank θα βρει σε πολλές χώρες-πόλεις που παίζει να επισκεφτεί κατά την διάρκεια του προγράμματος. Τέλος, η κάρτα που θα της βγάλει η τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χρεωστική κάτι που επίσης θα την βολέψει. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. Υ.Σ.Δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση Υ.Σ.2.Ίσως κάτι αντίστοιχο να γίνεται και με HSBC, δεν το ξέρω όμως.
Erunildo Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Thanks σε ολους,θα δουμε τι τραπεζες υπαρχουν στην πολη που θα μεινει και πρατουμε αναλογως..
o_larissaios Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Όποτε βάζουν χρήματα από Ελλάδα θα πληρώνει προμήθεια. Το ίδιο ισχύει και για Eurobank παρ'όλο που υπάρχει και σε άλλες χώρες (π.χ Ουαλλία που ήμουν). Και αυτό γιατί δεν είναι συνδέδεμένες on-line (έτσι μου είπαν όταν ρώτησα). Για city bank δεν ξέρω αλλά υποψιάζομαι ότι ισχύει το ίδιο.
Hik Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Στη citibank, τουλάχιστον για Ευρώπη, δεν υπάρχει προμήθεια αν κάνεις ανάληψη από το λογαριασμό σου από το εξωτερικό. Δοκιμασμένο σε αρκετές χώρες, και αγγλία όπου έκανα ανάληψη κατευθείαν σε λίρες ότι ποσό θέλω (με την τότε ισχύουσα ισοτιμία).
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 αλλη λυση ειναι μια πιστωτικη που να ειναι συνδεδεμενη με τραπεζικο λογαριασμο, δηλαδη ο,τι χρηματα παρει να αφαιρουνται απο τον λογαριασμο στην αρχη καθε μηνα, ετσι δεν θα πληρωνει προμηθεια και αν ειναι απο αυτες που εχουν καποιο διαστημα ατοκο τοτε δεν θα πληρωνει ουτε τοκους. Σε ποια πολη παει με το καλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.