nikoszogy Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 καλησπέρα. θέλω να πάρω καινούριο λαπτοπ. ειμαι μεταξύ τριων: HP Pavilion dv6770ev http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1091204 Toshiba Satellite A200-23V Plus http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1088831 Acer Aspire 6920G-834G32BN http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=100&product=1099434 με ενδιαφέρει η αποδοση τους κυρίως σε προγράμματα 3d (3ds max, maya κλπ) τι προτείνετε??
stauros772000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 λοιπον ,αντικειμενικα,με βαση την δουλεια που θα κανεις και μονο βαση αυτης,παρε το τοσιμπακι.η καρτα γραφικων του,που θα τραβηξει και ολο το ζορι,ειναι πολυ καλυτερη απο του HP .απο εκει και περα να ξερεις οτι το HP εχει καλυτερα χαρακτιριστικα,εκτος της καρτας γραφικων.θα απαξιωθει σε μεγαλυτερο χρονικο οριζοντα,γιατι εχει καινουρια γενια επεξεργαστη,μεγαλυτερη μνημη,και απο οτι διαβαζω εδω μεσα,η εταιρια αυτη,χτιζει και στην ελλαδιτσα ,την υποθεση αξιοπιστιας-ανθεκτικοτητας(κατι για το οποιο η τοσιμπα ειναι ηδη στην κορυφη). το ασερακι δεν το κοιταξα καθολου ,για τους γνωστους λογους.μπορει την επομενη μερα να αρχισει τα τσαλιμακια και να μαθεις με το μικρο τους ονομα ολους τους τεχνικους της ασερ,μπορει και να παει αθανατο....ρωσικη ρουλετα δλδ....(υποψιν ο δεκτης TV που εχει ειναι μονο ψηφιακος....το κοιταξα απο περιεργεια...)
kotetsi Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Αν θέλεις να έχεις απόδοση στα προγράμματα που αναφέρεις θα πρότεινα να κοιτάξεις κάτι επαγγελματικό, όπως το HP Compaq 8510w.
blashyrkh+ Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Αν θέλεις να έχεις απόδοση στα προγράμματα που αναφέρεις θα πρότεινα να κοιτάξεις κάτι επαγγελματικό, όπως το HP Compaq 8510w. +1 for Compaq
nikoszogy Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 οπα. αυτο δε το ειχα παρει χαμπαρι. οι quadro καρτες ειναι τοσο καλες όσο ακούγονται? οι οθονες της HP ειναι καλες? κ το service? (επαθα κ εμαθα με το service της vaio)
21century Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Κύρια στοιχεία για αγορά φορητού θα πρέπει να είναι η ποιότητα κατασκευής, το κόστος, η εγγύηση και η συνδεσιμότητα οπότε συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν..
kotetsi Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Νίκο, θα σου πρότεινα να διαβάσεις τη σύντομη παρουσίαση του 8710w που έχω στην υπογραφή μου (το 8710w είναι ένα 8510w με 17άρα οθόνη και καλύτερη κάρτα γραφικών) αλλά και διάφορες παρουσιάσεις στο ίντερνετ του 8510w (στα αγγλικά οι περισσότερες) ώστε να κατατοπιστείς καλύτερα στο τι εστί ο φορητός αυτός.
jtsc21 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 ψιφιζω toshiba γτ εχει μακραααααν καλυτερη καρτα γραφηκων...
nikoszogy Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 το 8510w δε με ενθουσιάζει. το 8710w, χωρίς πολλά λόγια, τα σπάει. αλλά έχει τη 17αρα που είναι ένα πρόβλημα (το laptopακι οπως κ το προηγουμενο θα ειναι συνέχεια στο backpack) κ επιπλέον, ξεφεύγει απο το budget μου. μάλλον με βλέπω στο toshiba που έχει κ την υποστήριξη του πλαισιο, 2 βήματα απο το σπίτι.
kotetsi Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Το Toshiba έχει την καλύτερη κάρτα σε απόδοση από τα υπόλοιπα. Συν τοις άλλοις είναι γενικότερα καλά εξοπλισμένο και αρκούντως ευχάριστο στην όψη (αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο). Το 8710w είναι mobile workstation με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ξανασκέψου το, αν κάνεις συχνά μετακινήσεις. Βέβαια το γεγονός αυτό δε με εμπόδισε από το να το αγοράσω καθώς βάζω πάνω απ' όλα την απόδοση.
michalis2610 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Σίγουρα δεν τίθεται θέμα ότι το 8710 είναι σε άλλη κλάση αλλά η τιμή είναι επίσης φευγάτη, οπότε εφόσων χρειάζεται να μεταφέρεις συχνά το φορητό τότε πάρε κάτι αυστηρά μέχρι τις 15,4''. Μεταξύ των Toshiba Satellite A200-23V Plus και HP 8510 θα έπερνα το Toshiba όχι τόσο για την καλύτερη κάρτα γραφικών αφού είναι αναλόγης απόδοσης με το αναλόγου κόστους ΗΡ. (σχετικά με τις κάρτες γραφικών εδώ) αλλά γενικά λόγω του συνολικού πολύ υψηλού value for money του πακέτου. Είναι ικανότατο για κάθε χρήση και αξίζει κάθε cent της τιμής του. Από την άλλη πλευρά το 8510 έχει κορυφαία ποιότητα και το ατού της ματ οθόνης, για να μην βγάζεις τα ματάκια σου σε οθόνες καθρέπτες (Δυστυχώς όμως ίδιας ανάλυσης με το Toshiba). Επίσης έχει μπαταρία 8-cell, οπότε έχεις αυξυμένη αυτονομία σε σχέση με το Α200 και αν σε ενδιαφέρει υπάρχουν και οδηγοί για ΧΡ. Το μόνο επιπλέον που θα χρειαστείς είναι 2 GB RAM με 40 ευρώ.
twistovios Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Γιατί τόσος ενθουσιασμός με το 8710?? Σίγουρα είναι καλύτερο από τα άλλα 3, αλλά για εμένα δεν αξίζει τα χρήματά του. Ο δίσκος είναι στις 7200, αλλά είναι μικρός. Επεξεργαστής-RAM αν δεν κάνω λάθος ίδια με το Toshiba. Τα βασικά του πλεονεκτήματα η οθόνη και η κάρτα γραφικών. Άρα εξαρτάται από τη χρήση για την οποία το προορίζουμε. Σίγουρα πάντως 'άλλη κλάση' δεν το λέω. Στο link του Toshiba, βλέπω 4 χρόνια εγγύηση. Πάρε το Toshiba. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει το παρακάτω Vaio αλλά με διαφορετικό σκληρό που να είναι στις 5200?? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&product=1059491
skiabox Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Παντως η καινουρια κασα (μετα τις απαραδεκτες πλαστικουρες) της Acer φενεται καλη απο τη αποψη οτι τα ειδα απο κοντα τα καινουρια Acer στο πλαισιο και φενεται να μη ζεστενονται(για πρωτη φορα στην ιστορια τους?). Κατα τα αλλα το πληκτρολογιο ηταν πολυ χαλια(ειμαι προγραμματιστης).
kotetsi Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Γιατί τόσος ενθουσιασμός με το 8710?? Σίγουρα είναι καλύτερο από τα άλλα 3, αλλά για εμένα δεν αξίζει τα χρήματά του. Για σένα μπορεί. Για πολύ κόσμο πάλι, τα αξίζει. Ο δίσκος είναι στις 7200, αλλά είναι μικρός. Ο δίσκος είναι στις 7200. Αυτό φτάνει και το εκτιμάει όποιος θέλει να δουλεύει γρήγορα. Όποιος θέλει αποθηκευτικό χώρο παίρνει έναν εξωτερικό. Επεξεργαστής-RAM αν δεν κάνω λάθος ίδια με το Toshiba. Η RAM καταλαμβάνει ένα slot και αναβαθμίζεται στα 4GB με απλή προσθήκη μιας ακόμα. Τα βασικά του πλεονεκτήματα η οθόνη και η κάρτα γραφικών. Ακριβώς, μαζί με την εξαιρετική κατασκευή του, τα 3 χρόνια εγγύησης, την πλήρη υποστήριξη WinXP και τις πιστοποιήσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες σχεδιαστικού λογισμικού. Άρα εξαρτάται από τη χρήση για την οποία το προορίζουμε. Άρα δεν έχει νόημα να το αφορίζουμε. Σίγουρα πάντως 'άλλη κλάση' δεν το λέω. Δεν είναι ανάγκη να το πεις για να είναι. Στο link του Toshiba, βλέπω 4 χρόνια εγγύηση. Πάρε το Toshiba. Να διαβάσετε καλά τι περιλαμβάνει η τετραετής εγγύηση του Toshiba. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει το παρακάτω Vaio αλλά με διαφορετικό σκληρό που να είναι στις 5200?? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&product=1059491 Όχι, ο δίσκος είναι στις 4200.- Το εν λόγω μοντέλο βασίζεται σε πολύ παλιό καλούπι, το οποίο μόνο ποιοτικό δεν το λες. Έχω μπροστά μου το AR21B, το οποίο φρόντισε να ξεβάψει στο κάτω δεξιά τμήμα, γύρω από το διακόπτη του wireless χωρίς προφανή λόγο. Είναι αρκετά βαρύ (4kg δικαιολογούνταν τότε, όχι σήμερα σε 17άρι), δεν έχει πλήρες πληκτρολόγιο (όλοι οι ανταγωνιστές του έχουν), έχει παλιάς γενιάς επεξεργαστή για να το προτιμήσεις πλέον (υπάρχουν ήδη οι νέοι στις σειρές FZ, και SZ για παράδειγμα), έχει απογοητευτική κάρτα γραφικών που τη συναντάς και στο NR21S του χιλιάρικου, έχει πολύ bloatware (Norton, Picasa, Google Earth κλπ αηδίες, λες κι αν τις χρειάζεσαι δεν μπορείς να τις κατεβάσεις), ο μηχανισμός συγκράτησης του επάνω τμήματος με το κάτω είναι για κλάμματα (αν είναι δυνατόν να πιάνει μόνο από τη δεξιά μεριά!) και το μόνο που το σώζει είναι η οθόνη του, για όποιον προτιμάει τις παραδοσιακές glossy της Sony (εμένα με απογοητεύει έχοντας συνηθίσει πλέον σε anti-glare).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.