mantsat Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Καλησπέρα! Έχω ένα τροφοδοτικό 500 watt και έχω μια απορία (ίσως αφελή) Το PC καταναλώνει συνέχεια 500 watt / hour ή η κατανάλωση εξαρτάται από τη χρήση που του κάνω? Είναι δηλαδή το ίδιο να παίζω ένα παιχνίδι 24/7 με το να κάνω απλά downloading 24/7?
washcloud Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Mέχρι να λάβεις ακόμα πιο εξειδικευμένες απαντήσεις, εγώ να σου πω ότι σε γενικές γραμμές η μέση χρήση - κατανάλωση είναι από περίπου 100 μέχρι 200 watt.
antonl Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Εξαρτάται από τη χρήση που του κάνεις (όπως εμέσως είπε κι ο washcloud).
papakatse Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Υπάρχουν κάτι συσκευές, σαν πολύμπριζα είναι, αλλά με οθόνη. Βάζεις ότι θες επάνω και σου λένε πόσα Watt τραβάνε, VA, etc. Μερικά έχουν και ρύθμιση, οπότε τους βάζεις τιμή KWatt/h και σου λένε ενδεικτικά κόστος κατανάλωσης (που δεν ισχύει γιατί το κόστος μονάδας ανεβαίνει κλιμακωτά) Ωστόσο παίρνεις μια ιδέα. Θα τα βρεις σε οποιαδήποτε μεγάλα ηλεκτρολογικά μαγαζιά. (Καύκας, κτλ) Μοιάζουν με κάτι σαν αυτό: http://www.coolest-gadgets.com/wp-content/uploads/2006/09/wattampmeter250x370.gif Αναμενόμενο κόστος 15euro.
N.I.C Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 υπάρχει και αυτό, αλλά κατά πόσο είναι έγκυρο ή όχι δεν γνωρίζω...
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Είναι δηλαδή το ίδιο να παίζω ένα παιχνίδι 24/7 με το να κάνω απλά downloading 24/7? Όχι βέβαια. Ανεξαρτήτως τροφοδοτικού, το σύστημα ''τραβάει'' όσα Watt χρειάζεται. Και φυσικά οι διαφορές όταν παίζεις παιχνίδια με όταν είναι Idle ο υπολογιστής και κατεβάζει είναι τεράστιες. υπάρχει και αυτό, αλλά κατά πόσο είναι έγκυρο ή όχι δεν γνωρίζω... Σχετικά έγκυρο είναι, αλλά δεν σου δείχνει την κατανάλωση, παρά μόνο την ισχύ που χρειάζεται το σύστημά σου σε Full Load.
isixos Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 καταναλωνει αναλογα με την συνθεση του υπολογιστη και αναλογα με την χρηση δηλ οταν παιζεις παιχνηδια καταναλωνεις πολυ περισοτερο απο το κατεβασμα αρχειων ετσι απλα
panetolikos Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 εμενα μου εβγαλε 276....αρα με 420 watt ειμαι ενταξει? υποψιν οτι μου εβγαλε τοσα με καρτα 9800gtx την οποια περιμενω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 με το Trust 420 και 9800GTX? με το ζόρι και αν... είπαμε παίζουν ρόλο και τα amperes της 12V
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.