nzeppos Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται. Έχω μια γραμμή adsl από ΟΤΕ, που δούλευε μια χαρά εδώ και χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι στα 8192/384 με downstream noise margin στα 10dB και attenuation στα 32. Οι τιμές μεταβάλλονται το πολύ συν-πλην 1. Κάποια στιγμή άρχισε να παρατηρείται το φαινόμενο να ακούγεται πολύς θόρυβος στο τηλέφωνο (σαν φύσημα/ξύσιμο κλπ) αλλά και η dsl να μην κλειδώνει σε σταθερές ταχύτητες, πχ. να πιάνει γύρω στα 4-7Mbps με τα dB να "παίζουν". Η γραμμή δηλαδή μπορεί να δουλεύει κανονικά για μέρες ολόκληρες και κάποια ξεκάρφωτη στιγμή (μετά από 2 μέρες ή 2 βδομάδες) να εμφανιστεί το παραπάνω πρόβλημα. Δεν είναι θέμα τηλεφώνου, splitter, router γιατί τα έχω ελέγξει και αλλάξει όλα. Η μεγαλύτερη πλάκα όμως είναι ότι ο μοναδικός τρόπος να διορθώσω τη "βλάβη" είναι να... αλλάξω την πολικότητα στα 2 καλώδια που έρχονται στο σπίτι από τον κατανεμητή. Αν δηλαδή τα αποσυνδέσω εντελώς και τα ξανασυνδέσω όπως ακριβώς τα είχα, δεν διορθώνεται τίποτα. Μόνο αν αλλάξω την πολικότητα φτιάχνεται. Δεν υπάρχει κεντρική πρίζα και τα καλώδια είναι πρακτικά γυμνά στον αέρα. Αρχικά είχα ένα splitter που είχε υποδοχές κατευθείαν για τα καλώδια (δηλ. χωρίς υποδοχή RJ11) ενώ αργότερα βίδωσα τα 2 καλώδια πάνω σ' αυτό στρογγυλό μπεζ κολοκύθι (πως-το-λένε) και από εκεί πάω σε splitter (το παλιό το έβγαλα) με "δαγκάνες" και θηλυκό RJ11. Και στις 2 περιπτώσεις όμως γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα και η μόνη λύση που δουλεύει είναι να αλλάξω τις θέσεις των 2 καλωδίων (δηλ. την πολικότητα). Έχει ακούσει κανένας κάτι παρόμοιο? Τι στο καλό γίνεται?
nzeppos Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 ΟΚ άκυρο, μου φαίνεται τη βρήκα τη λύση, έστω και μετά από τόσους μήνες. Πρέπει να φταίει το router. Τσέκαρα χθες -ξανά- όλες τις καλωδιώσεις και κάτι πονηρεύτηκα. Με το που χάλασε η γραμμή, έβγαλα το router από το splitter και αμέσως έφτιαξε ο θόρυβος στο τηλέφωνο.Συνέδεσα ξανά το router και κλείδωσε στη σωστή ταχύτητα. Άρα ή το ίδιο το router φταίει ή το καλώδιό του. Καλά λέει ένας γνωστός μου, τεχνικός πωλήσεων σε μεγάλη εταιρία: "Μην ασχολείσαι ρε, άνοιξε ένα περίπτερο και θα ξενοιάσεις, τα τσιγάρα δεν χαλάνε ποτέ".
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 να αλλαζεις πολικοτητα και να παιζει δεν το εχω δει ποτε γιατι απλα στην πραξη δεν σε νιαζει η πολικοτητα στο τηλεφωνο
nzeppos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Σωστό είναι αυτό που λες, κι εγώ έτσι έχω ακούσει. Έλα μου όμως που αυτό γίνεται. Μάλιστα συνεχίζει να γίνεται. Απλώς αν αποσυνδέσω και επανασυνδέσω το route, φτιάχνει προσωρινά και μετά από λίγες ώρες πάλι τα ίδια. Ενώ αν αλλάξω την πολικότητα, τότε συνήθως το πρόβλημα δεν επανεμφανίζεται για μέρες ολόκληρες. Τελοσπάντων, τώρα τελευταία έχει γίνει πιο υποφερτή η κατάσταση, γιατί με την αναβάθμιση του firmware του router η ταχύτητα της γραμμής δεν αλλάζει ακόμα κι αν έχει θόρυβο. Ενώ όσο αφορά το ίδιο το τηλέφωνο συνήθως μετά από λίγη ώρα φτιάχνει κι αυτό από μόνο του, μέχρι την... επόμενη φορά.
poulinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 κατι θα γινεται πιο πισω απο το σπιτι σου.... μαλλον...
nzeppos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Το πιο πιθανό. Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε την περίοδο που γίνονταν κάποια έργα σε γειτονικούς δρόμους για φυσικά αέρια και άλλα ωραία. Σύντομα θα κοιτάξω να αναβαθμιστώ στα 24 (ζήτημα να πιάσω 12-13 αλλά τελοσπάντων) και επί τη ευκαιρία θα ανακινήσω το θέμα.
poulinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 καθε κοψιματακι σε καλωδιο και οτιδηποτε αλλο ριχνει την ποιοτητα.this is greece.ο καθενας κοβει ραβει οτι θελει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.