Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εσωτερικό σκληρό δίσκο

dimkal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ήθελα να κάνω format στο λειτουργικό σύστημα που διαθέτω αλλά κατά την εκτέλεση του format έβγαλα το καλώδιο τροφοδοσίας του σκληρού με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθέι ένα πρόβλημα...

Οταν ανοίγω τον υπολογιστή μου λέει να κάνει check στο δίσκο g βρίσκει κάποια μικρά λαθάκια αλλά το πσ ανοιγεί κανόνικα....

Πάω να κάνω αντιγραφή κάποιων αρχείων από αυτόν τον σκληρό δίσκο σε κάποιον άλλον αλλά αδύνατον... μου λέει να εκτελέσω το αρχείο check/f πράγμα το οποίο δεν γνωρίζω τι είναι.

Σκέφτηκα να κάνω ανασυγκρότηση του δίσκου αλλά δεν ξέρω αν χαθούν όλα τα στοιχεία που έχω μέσα....Τι προτείνετε????

Βοήθεια please!!!!

Δημοσ.

Με την ανασυγκροτηση δεν θα καταφερεις και πολλα.Αυτο που σου ζηταει να κανεις ο υπολογιστης ειναι ενα check disk για να διορθωθουν καποια σφαλματα μετα την πατατια που έκανες :-).Για να κανεις check disk ακολουθησε την διαδικασια γραφοντας την εντολη

Start->run->cmd->chkdsk /chkdsk /f

Δες και εδώ καποια πραγματα σχετικα με το check disk για να καταλαβεις καλυτερα την διαδικασια

Δημοσ.

αυτή η διαδικασία πόση ώρα μπορεί να πάρει και αν υπάρχει περίπτωση να χαθούν αυτά τα αρχεία????

Δημοσ.

To πόση ώρα μπορεί να πάρει, εξαρτάται από το μέγεθος του δίσκου κυρίως,και πρέπει να είναι το τελευταίο που σε απασχολεί.

Το πρώτο είναι, αν θα καταφέρεις τελικά να σώσεις τα αρχεία που ξέχασες να αντιγράψεις κάπου αλλού,και το θυμήθηκες κατά τη διάρκεια του format...

Δημοσ.

ναι ρε παιδιά το ξέρω ότι έκανα μαμακία αλλά ο σκληρός είναι 320 gb και αποτελείται από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές....Τον έβγαλα το σκληρό από εκείνο τον υπολογιστή και τον έβαλα σε έναν άλλον πάλι τα ίδια εμφανίζει θα προσπαθήσω να κάνω μια αντιγραφή μέσω nero και αν τα καταφέρω όλα οκ τότε θα του κάνω ένα φορματ ολοκληρο από την αρχή....

Προτείνει κανείς κάτι άλλο?

Δημοσ.

Σε περιπτώσεις "ζημιάς", καλύτερα ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων (σε ΑΛΛΟ δίσκο) μέσω recovery προγραμμάτων, γιατί chkdsk και defrag ΜΠΟΡΕΙ να γίνουν λόγος να "χαθούν" αρχεία (τ' ανασυνθέτουν όταν υπάρχουν missing bytes κλπ). Τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει ότι μπορεί να γίνει.

Μετά τη διαδικασία του recovery, το καλύτερο είναι ένα "χορταστικό" write zeros, συνήθως με το utility της εταιρίας του δίσκου, και μετά ένα ωραίο φορμάτ (δημιουργία συστήματος αρχείων), καλύτερα σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 partition (the more - the merrier για 'μένα, αλλά 3-4 είναι "μια χαρά" ).

Το nero που λες, δεν ξέρω σε τί θα ωφελήσει (ξέρω τί εννοείς, αλλά το "καλύτερο" που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τ΄ αρχεία σου μέσω recovery προγράμματος ΠΡΩΤΑ,στον δίσκο του άλλου pc που είπες και όχι "μέσω windows". ) DVD καις και μετά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...