Προς το περιεχόμενο

Αγορά LINKSYS NAS200 NETWORK STORAGE SYSTEM 750GB

pfg1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το παρέλαβες φίλε; Μπορείς να μας πεις εντυπώσεις γιατι ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο. Είναι γρήγορος στην μεταφορά μεγάλων αρχείων; έμεινες ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις του και γενικά από την συμπεριφορά του; ευχαριστώ για όποια απάντηση..

Δημοσ.

Κοίταξε το smallnetbuilder.com . Μπορείς να δεις ακριβή στοιχεία για ταχύτητες μεταφοράς των περισσότερων NAS. To NAS200 έχει πορύ χαμηλές ταχύτητας μεταφοράς πάντως. Αν έχεις τη δυνατότητα κοίτα προς Synology.

Δημοσ.

Ακόμη δεν έχει φτάσει, απο Δευτέρα όμως θα το έχω και θα σας πω εντυπώσεις...

michalis2610 thanks για τα links. Τα έριξα μια ματιά... Όντως το Linksys συνδέεται μέσω ethernet ενώ το Synology έχει Gigabit ethernet σύνδεση, που σημαίνει ότι όντως θα είναι πιο γρήγορο. Εγώ θα ρίξω το NAS πάνω στο router, οπότε πάνω απο 100Mbps δεν παίζει να έχω. Αλλιώς θα έπρεπε να πάρω και ένα gigabit ethernet switch και να αλλάξω όλο το lan...

Επίσης το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί τον Marvell Orion storage processor καθώς και το Intel IXP420 network processor το καθιστά πιο αργό απο τα υπόλοιπα NAS.

Τώρα εξαρτάται και απο τι το θέλεις βέβαια. Για το Lan στο σπίτι, το NAS200 πιστεύω ότι είναι πολύ καλή επιλογή. Μετά οι τιμές είναι x2.5 πάνω τουλάχιστον αν θέλεις να ανέβεις σε ποιότητα...

Δημοσ.
Κοίταξε το smallnetbuilder.com . Μπορείς να δεις ακριβή στοιχεία για ταχύτητες μεταφοράς των περισσότερων NAS. To NAS200 έχει πορύ χαμηλές ταχύτητας μεταφοράς πάντως. Αν έχεις τη δυνατότητα κοίτα προς Synology.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση michalis2610, τα τσέκαρα και θα τα έχω υπόψη μου. Το θέλω βασικά, για να αδειάσω τους υπολογιστές μου από τον μεγάλο όγκο, ταινιών και μουσικής >600GB βάζοντας, ένα τέτοιο μηχάνημα στο ρούτερ. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι θέλουν φορμάτ οι δίσκοι την πρώτη φορά που θα "κουμπωθούν" στο μηχάνημα θα είναι τραγωδία η αναμονή. Μήπως γνωρίζεις αν έχουν και ικανοποιητικές επιδόσεις σε streaming ; Το Synology CS407e είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά με μιά πρόχειρη αναζήτηση δεν το βρήκα πουθενά εγχώρια. pfg1 περιμένουμε απόψεις και σχόλια.. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Δημοσ.

Λοιπόν... Εχθές το έβαλα. ΟΚ όλα σετάρισμα κλπ χωρίς πρόβλημα. Καλό interface με αρκετές επιλογές (διαφορετικοί χρήστες, DDNS, media server), αλλά παιδια... αργό... 3.5 ΜΒ/s

Έβαλα εχθές 19:50 να κάνω μεταφορά 465GB (με total commander) στο NAS και θέλει 40 ώρες (κυριολεκτικά σαράντα!!)

Τώρα που γράφω είναι στο 40% και μένουν 24 ώρες για να τελειώσει η μεταφορά!

Οπότε όταν θα είναι σε "full function", και αρχίσω να το χρησιμοποιώ θα σας πω περισσότερα.

Δημοσ.

Οκ περιμένουμε.. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη από την αναμονή. Περιμένουμε νεά όταν θα λειτουργεί πλήρως (αποδώσεις media server - streaming,sharing,κτλ).. μήπως ξέρεις ποιο δίσκο έχει;

Δημοσ.
Οκ περιμένουμε.. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη από την αναμονή. Περιμένουμε νεά όταν θα λειτουργεί πλήρως (αποδώσεις media server - streaming,sharing,κτλ).. μήπως ξέρεις ποιο δίσκο έχει;

Έχει τον SAMSUNG HD753LJ 750GB SATA2

Λίγο που πρόλαβα να κοιτάξω: Το sharing μου φαίνεται πολύ καλύτερο απο ότι περίμενα. Κάνοντας accounts στο NAS200 για τον κάθε χρήστη του PC, όταν αυτός κάνει login στα windows τότε αυτόματα στο My Computer υπάρχει και ο δικός του προσωπικός χώρος. Το sharing έχει επιλογές ανα χρήστη (Deny Access, Read Only, Read/Write).

Τώρα για πρόσβαση απο το Internet: Αν έχεις static IP τότε OK. Αν όχι τότε θέλεις dynamic DNS service. Στις επιλογές του NAS έχεις τη δυνατότητα για χρήση μόνο μέσω TZO DNS, η οποία είναι επι πληρωμή.... Το πρόβλημα όμως λύνεται κάνοντας ένα λογαριασμό σε κάποια free dynamic dns service όπως είναι η no-ip ή η dyndns και μετά με ένα απλό port forward στο router σου όλα δουλεύουν τζιτζί!!

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με περισσότερα νέα...

Δημοσ.

Το streaming στα PCs ειναι τέλειο. Ακόμη και τα 1080p είναι άψογα. Δοκίμασα 1080p, 720p, avi, mpg etc. Όλα φαίνονται OK! Τώρα τον media server δεν μπορώ να τον δοκιμάσω διότι δεν έχω κάποιο Media Adapter να κάνω stream... Όταν βρώ χρόνο θα το δοκιμάσω κάτω απο διάφορες συνθήκες και θα σας πω περισσότερα. (π.χ ταυτόχρονα stream σε 2-3 PCs κλπ!!)

Επίσης και η πρόσβαση μέσω Internet (http / ftp) δουλεύουν πολύ καλά και γρήγορα (κατέβαζα remote απο το NAS, με όλη τη ταχύτητα του upload μου - 1MBps). Το μόνο αρνητικό, που δεν πρόλαβα να το ψάξω και περισσότερο, είναι ότι μέσω ftp δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες στα αρχεία. Αλλά δεν το έψαξα και πολύ. Μπήκα μέσω Windows Explorer, (όχι του I.E) και όχι μέσω κάποιου ftp client.

Πάντως αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται μέσω http access.

Α!! Επίσης το ανεμιστηράκι κάνει ένα μικρό-μικρό συντονισμό, ο οποίος δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, πιο πολύ τυχαίο είναι αν σου τύχει....

Δημοσ.
Το streaming στα PCs ειναι τέλειο.

Ωπ, να τα, τα καλά.. Από θόρυβο και θερμοκρασία πως πάει; Και κάτι τελευταίο, αντιγραφή απο το NAS (copy ή cut & paste) μέσω explorer είναι το ίδιο αργό με την αντίστροφη μεταφορα (από pc ->nas).. Κατά τα άλλα πως το βλέπεις γενικά; Αξίζει τα λεφτά του κ.τ.λ.; Να προχωρίσουμε στην αγορά του;

Δημοσ.
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με 3-4 δίσκους για να έχουμε και RAID-5 ?

Βεβαίως υπάρχει αλλά πας σε κάτι πιο επαγγελματικό και όχι τόσο οικιακό..

στο http://www.smallnetbuilder.com έχει ότι ψάχνεις,

http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30458/75/

http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30009/75/

γενικά αυτό το site είναι αρκετά καλό και ευχαριστούμε το μέλος michalis2610 για την πληροφορία. Και εγώ στη φάση αναζήτησης είμαι.. καλό ψάξιμο.

Δημοσ.
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με 3-4 δίσκους για να έχουμε και RAID-5 ?

Εάν δε σε ενδιαφέρει το hot swap θεωρώ ότι είναι καλύτερα να στήσεις ένα home server με Linux σε ένα οικονομικό Mini ATX κουτί όπως το VF6000BNS με gigabit κάρτα και να του βάλεις 3 σκληρούς (τον έναν στην εξωτερική θήκη) αν θέλεις να κρατήσεις το μέγεθος χαμηλά. Θα σου κοστίσει το ίδιο περίπου αλλά θα έχεις περισσότερες δυνατότητες.

Φυσικά υπάρχει πάντα η λύση του full tower για κατά το δοκούν επεκτασιμότητα.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια, απευθύνομαι σε εσάς που έχετε στην κατοχή σας το SAS200.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την ταχύτητα μετάδοσης στο wireless (που κυμαίνεται στα 4MB per second). Με αυτή την ταχύτητα, είναι δυνατόν, στην πράξη, να γίνει αναπαραγωγή αρχείων video-ταινιών? (απο το NAS200 που βρίσκεται η ταινία πχ, για αναπαραγωγή στο laptop) Αυτά τα 4MB ps λοιπόν είναι αρκετά, ή θα πρέπει αναγκαστικά να πραγματοποιηθεί η μετάδοση μέσο καλωδίου μέσου για να είναι αξιόπιστη? ??

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Έχει τον SAMSUNG HD753LJ 750GB SATA2

Λίγο που πρόλαβα να κοιτάξω: Το sharing μου φαίνεται πολύ καλύτερο απο ότι περίμενα. Κάνοντας accounts στο NAS200 για τον κάθε χρήστη του PC, όταν αυτός κάνει login στα windows τότε αυτόματα στο My Computer υπάρχει και ο δικός του προσωπικός χώρος. Το sharing έχει επιλογές ανα χρήστη (Deny Access, Read Only, Read/Write).

Τώρα για πρόσβαση απο το Internet: Αν έχεις static IP τότε OK. Αν όχι τότε θέλεις dynamic DNS service. Στις επιλογές του NAS έχεις τη δυνατότητα για χρήση μόνο μέσω TZO DNS, η οποία είναι επι πληρωμή.... Το πρόβλημα όμως λύνεται κάνοντας ένα λογαριασμό σε κάποια free dynamic dns service όπως είναι η no-ip ή η dyndns και μετά με ένα απλό port forward στο router σου όλα δουλεύουν τζιτζί!!

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με περισσότερα νέα...

Παιδιά. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποιες συνοπτικές οδηγίες σχετικά με την ρύθμιση του host στο http://www.no-ip.org για παράδειγμα? ??

Και σχετικά με το τι θα πρέπει να “πειράξω” στο router μου ? Πέρα απ το port forward (που δεν γνωρίζω καν ποιες port είναι οι σωστές)!

thx :-)

Γιατι κάτι άκουσα πως το συγκεκριμένο storagάκι παίζει μόνο απ το ΤΖΟ.com δηλαδή την εταιρεία της Linksys.

Η οποία είναι και με συνδρομή...

οπότε dyndns, no-ip κτλ που είναι free, έχουν παίξει σε κανένα? ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...